drapanakis Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Εχω εναν υπολογιστη παλαιο Pentium 4. Oταν ανοιγω σελιδες word,excel λειτουργει στο 97-100% . Εναι φυσιολογικο αυτο η τα εχει παιξει ? Ευχαριστω.
Thanos1972 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ο υπολογιστης γεμιζει τοσο η η μνημη? για αρχη κανε κανενα scan για κανενα ιο η malware.
sargio01 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μήπως μιλάς για τον επεξεργαστή; Αν ναι, το κάνει μόνο με το office; Αν ναι, έλεγξε τις τελευταίες ενημερώσεις του μήπως κάποια νέα διεργασία του απαιτεί περισσότερη χρήση cpu απο το συνηθισμένο... σ' αυτή τη περίπτωση, είναι μάλλον φυσιολογικό. Σε περίπτωση τώρα που το ζήτημα είναι γενικό και δεν περιορίζεται στο office, έλεγξε θερμοκρασίες, κατάσταση ram και καλού κακού κάνε scan με antivirus και antimalware(όπως πρότεινε και ο thanos1972)...
drapanakis Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Εκανα ελεγχο και δεν εχει ιους. Πως θα ελεγξω μνημες και θερμοκρασια ? Ειχε κανει φορματ ο υπολογιστης πριν δυο μηνες. Ευχαριστω.
ninos30 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Καταρχάς δεν μας είπες αν την CPU εννοείς που παίζει στο 100%. Μήπως εννοείς τον δίσκο (μήπως κάνει indexing?...) Και άλλο πράγμα τα malwares και άλλο οι ιοί. Με τι το έψαξες. Χρησιμοποίησε και αυτό: http://www.malwarebytes.org/ Κάνε κάτι πριν προχωρήσεις: - Alt+Ctrl+Del -> Ανοίγει ο Τask-Manager - Click στον φάκελο Processes - Click εκεί που λέει CPU για να τα σορτάρει ανάλογα με την χρήση της. Πες μας αν εμφανίζει κάτι εκεί με μεγάλο νούμερο (ποσοστιαία είναι εκεί) Τα παραπάνω φυσικά θα τα κάνεις όταν σου εμφανίζει το πρόβλημα
sargio01 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Εκανα ελεγχο και δεν εχει ιους. Πως θα ελεγξω μνημες και θερμοκρασια ? Ειχε κανει φορματ ο υπολογιστης πριν δυο μηνες. Ευχαριστω. Τη θερμοκρασία θα την ελέγξεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα τις παρουσιάζει, πχ το Core Temp. Την καλή κατάσταση των μνημών, εγώ προσωπικά την ελέγχω θέτοντας σε λειτουργία πρόγραμμα που διασταυρωμένα απαιτεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του, περίπου τόση μνήμη όση έχω εγκατεστημένη(πχ photoshop για 3gb ram)! Αφού προηγουμένως κάνω επανεκκίνηση του υπολογιστή ώστε να αδειάσει η ram(επαναλαμβάνω την όλη διαδικασία, δυο-τρείς φορές). Αν το πρόγραμμα κολλάει ενώ πριν όχι, τότε υπάρχει πρόβλημα οπότε και προχωράω σε αντικατάστασή τους. Η επικίνδυνα υψηλή θερμοκρασία του επεξεργαστή έχει σαν αποτέλεσμα, ο επεξεργαστής προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια ενέργειας(μετατροποιημένη σε θερμότητα), να δουλεύει περισσότερο για να παράγει το έργο που του έχεις ζητήσει(στη προκειμένη περίπτωση τη λειτουργία του office). Όταν η θερμότητα που χάνεται αγγίζει τους 100 βαθμούς, ο υπολογιστής συνήθως κλείνει αυτόματα για να αποφευχθεί το κάψιμο του επεξεργαστή... Όταν τώρα η ram έχει πρόβλημα, δεν μπορεί το πρόγραμμα που λειτουργείς να την προσπελάσει άνετα(εξού και η αργή απόκρισή του), με αποτέλεσμα την ανάγκη περισσότερης ενέργειας(χρήση cpu) οπότε θα έχουμε μοιραία αύξηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, οπότε και θα έχουμε τα της προηγούμενης παραγράφου.
ninos30 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Απεστάλη σήμερα, 13:39Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Κατεβασα το προγραμμα που μου προτεινατε και βρηκε 2 malware αρχεια τα οποια και διεγραψα. στον task manager στον φακελο processes μου εμφανιζει μια μετρηση που γραφει System Idle Process η οποια εδινε τιμες 90 και πανω . Μεχρι 96 τη βρηκα. Το βροβλημα εμφανιζεται συνεχεια αφου ο επεξεργαστης δουλευει στο μεγιστο οταν ανοιγω σελιδες στο διαδικτυο η ανοιγω word ecxel. Σε ηρεμια μονο δε δουλευει ψηλα. Ευχαριστω γαι το χρονο σας. Το παραπάνω ήρθε με pm αλλά καλύτερα να το συνεχίσουμε on-topic. Καταρχάς το System idle Process είναι φυσιολογικό να είναι κοντά στο 100 (>90) όταν δεν κάνεις κάτι (είναι αυτό που λέει και το όνομά του: "κατάσταση ηρεμίας") Στο εμφανίζει έτσι (+90) όταν έχεις πρόβλημα? Κι αν ΝΑΙ τα υπόλοιπα 10% ποιο/ποια processes τα καταλαμβάνουν . Θα περίμενα όταν έχεις πρόβλημα το νούμερο αυτό να είναι <50 Από το HW που έχεις αλλά και από το "system idle process" υποθέτω πως έχεις WinXP. Εγώ θα σου πρότεινα να ξανακάνεις format και σε πρώτη φάση να βάλεις ΜΟΝΟ drivers και Office και να δεις αν στο ξανακάνει. Μετά να περνάς μία-μία τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς και να ελέγχεις. Λογικά κάπου θα το πιάσουμε το πρόβλημα. Εκτός φυσικά αν είναι HW (που δεν το πιστεύω γιατί θα έτρωγες κάποια στιγμή BSOD). Και επίσης θα ήθελα να μας περιγράψεις καλύτερα τι εννοείς δουλεύει στο 97-100% Το βλέπεις κάπου αυτό το νούμερο ή το συμπεραίνεις επειδή απλά αργεί ο υπολογιστής σου. Μπορεί να φταίνε ένα εκατομμύρια πράγματα για αυτό. Από το AV που χρησιμοποιείς (πχ), κάποιος κακός driver (ελπίζω να κάνεις download τους latest και όχι τίποτα από CD), κάποια ενημέρωση των Windows που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ή κάποια ενημέρωση που ΈΚΑΝΕΣ , κάποια application, indexing των Windows, ΗW failures, high temps και ένα σωρό άλλα πράγματα... Ένα παράδειγμα από το δικό μου PC (φετινής τεχνολογίας). Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα να καθυστερεί όταν αναπαραγάγει HD content video. Έφαγα τον τόπο με drivers/players/codecs και προτού πάρω απόφαση να του ρίξω format, είδα τις θερμοκρασίες. Η 2η κάρτα που έχω στο CF ανέβαζε +100 βαθμούς... Ανεμιστήρας πάπαλα, με το ζόρι γύριζε. Μόλις την έβγαλα όλα έστρωσαν. Για να μην την κάψει το σύστημα, υπολοειτουργούσε μόλις έμπαινε σε λειτουργία και ανέβαζε temps. Σήμερα την πήγα για αντικατάσταση
drapanakis Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Ευχαριστω και παλι για την ααντηση σας. Εχω τα windows 7 ultimate. Εχει μια εφαρμογη στα 7 που εχει δυο μετρητες ,ενα για τη μνημη και ενα για τον επεξεργαστη. Οταν ανοιγω σελιδα στο διαδικτυο η office τοτε αργει να το κανει και παρατηρησα οτι τοτε δουλευει στα κοκκινα ο πεξεργαστης που νομιζω οτι δε θα επρεπε σε απλες τετοιες εφαρμογες. Δε γνωριζω τι σημαινει ο ορος HW . Μαλλον εννοειτε οτι ειναι για αυξημενη θερμοκρασια. Πριν απο δυο μηνες ειχα ενα προβλημα ,μου εκανε επανεκκινησεις επναλαμβανομενες χωρις αιτια. Το πηγα σε εναν τεχνικο μετα σε αλλον μετα σε αλλον. Τελικα εκανα φορματ και το προβλημα δεν παρουσιαζεται πια. Ομως μου εκανε παλι επανεκκινηση αλλες 2 φορες. Ο επεξεργαστης επισης δεν ειχε καθολόυ παστα καιο τελευταιος τεχνικος του εβαλε. Μπορει να εχει παθει ζημια ο επεξεργαστης. Δεν ασχολουνται ομως και πολυ απο οτι καταλαβα,επειδη ειναι παλιος ,αν και πλρωνα για αυτο. Κατεβασα ενα προγραμα για να δω θερμοκρασιες CPUID HW MONITOR,αλλα κατι κανω λαθος στην εκτελεση του kαι δεν μου βγαζει τιμες. O υπολογιστης ειναι παλιος αλλα η χρηση του ειναι για γραφειο . Αν γινεται να δουλευει καλα δε θα ηθελα να δινω τσαμπα λεφτα. BSOD μαλλον θα εννοειτε τις επανεκκινησεις που μου εκανε αν καταλαβαινω καλα. Ευχαριστω και παλι για το χρονο σας . Με βοηθατε αρκετα να και δε με γνωριζεται ουτε πληρωνεστε για αυτο.
ninos30 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Καταρχάς μην ζητάς ευχαριστώ σε κάθε Post. Γιαυτό υπάρχουν οι κοινότητες, για να βοηθάνε Θέλω να μου συμπληρώσεις τα παρακάτω: CPU (μοντέλο): RAM (ποσότητα): Δίσκος (χωρητικότητα): VGA: Έκδοση Win7 (32/64): Έκδοση Office: Antivirus (αν έχεις και ποιο): Firewall (αν έχεις και ποιο): Explorer (ποιον χρησιμοποιείς πχ στο κάνει και στον Firefox και στον Internet explorer?): Πιστεύω πως το πρόβλημά σου είναι στην μικρή μνήμη ή στον γεμάτο δίσκο όπου τα Win7 δημιουργούν Virtual memory. Και στις 2 περιπτώσεις αν ισχύουν, ο επεξεργαστής δουλεύει στο τέρμα για να αδειάσει τα δεδομένα και να στείλει τα καινούρια. Για παράδειγμα, τα 7αρια λειτουργούνε και με 1GB, αλλά με λιγότερα από 2 έχεις παρόμοια προβλήματα. Ιδεατά θα ήταν τα 4, αλλά και με 2 είσαι καλά. Αντίστοιχα χρειάζονται τουλάχιστον 5GB άδεια στον δίσκο σου για να φτιάξουν το page-file. Απάντησέ μου σε αυτό: Όταν ανοίγεις word και κάνει Χ χρόνο για να το φορτώσει, μετά λειτουργεί κανονικά? Κι αν ΝΑΙ, αν το κλείσεις και το ξανανοίξεις ανοίγει γρήγορα την 2η φορά? Επίσης στο έκανε από την πρώτη στιγμή που έκανες format ή αργότερα? Η αιτία των restarts ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες και κυριότερος λόγος η έλλειψη πάστας (ακόμα χειρότερα αν είχε παλιά καμμένη). Δες μήπως μπορέσεις να αλλάξεις όλη την ψύκτρα γιατί από τα χρόνια δεν θα δουλεύει σωστά. Κατέβασε το Core Temp από εδώ και λογικά θα σου δείξει temps. Y.Γ. Και κάποιες διευκρινήσεις γιατί λανθασμένα θεωρούμε πως τα ξέρετε όλα: - HW. Συντομογραφία του Hardware, των διαφόρων parts του υπολογιστή σου δηλαδή (CPU, RAM, VGA κλπ) - BSOD. Ακρωνύμιο του Blue Screen Of Death. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε όλοι. Προκαλείται συνήθως από faulty Hardware ή από conflicts σε κάποιο driver. Αν τους πλήρωσες όλους αυτούς τους τεχνικούς που πήγες (3?) τότε μάλλον θα είχες αγοράσει πολύ πιο καινούριο HW από τις αγγελίες εδώ μέσα με τα ίδια χρήματα
drapanakis Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 CPU (μοντέλο): Intel Pentium 4, 2600 MHz (13 x 200) RAM (ποσότητα): 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) Δίσκος (χωρητικότητα): 40 GB 13,4 ΕΛΕΥΘΕΡΑ VGA: Standard VGA Graphics Adapter (128 MB) / 3D Accelerator nVIDIA GeForce FX 5200 Έκδοση Win7 (32/64):32ΒΙΤ Έκδοση Office: 2010 Antivirus : Microsoft security essentials Firewall : Οχι Explorer Google Chrome Nαι το κανει και στο fire fox / explorer. Στην αρχη αργει να ανοιξει περισσοτερο χρονο απο οτι επειτα. Επισης και οι εργασιες μεσα στο word/excel την πρωτη φορα αργουν επειτα γινονται γρηγοροτερα (επικολλησεις,αναλυση στατ.στοιχειων κ.τ.λ.) Κια πριν το φορματ ετσι ηταν περιπου. Το φορματ εγινε γιατι θεωρησαν οι τεχνικοι οτι οι επανεκκινησεις ηταν βλαβη του λειτουργικου και οχι του υπολογιστη. το coretemp καθως και αλλα προγραματα μετρησεων της θερμοκρασιας δεν μου λειτουργουν νομιζω επειδη ειναι παλιος ο υπολογιστης . Διαβασα καπου οτι το everest ειναι προγραμμα που δειχνει θερμοκρασιες στους pentium 4. Θα το τρεξω και θα σας ενημερωσω.
ninos30 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Όπως το βλέπω είμαι σχεδόν σίγουρος ότι φταίει η χαμηλή RAM που έχεις. Αν μπορούσες να δανειστείς άλλα 1-2 GB και να δοκιμάσεις ξανά, νομίζω θα μας έλυνε το πρόβλημα Επίσης κάνε και αυτό (τόσο στο Word όσο και στο Excel): 1. Click File menu, click Options > Add-in, click Go button in the Manage: Com-in Add. 2. Check if there is any add-in, clear the checkbox to disable it Με κάποια updates περνιούνται κάποια add-ons που σε αργά μηχανήματα αργούνε πάρα πολύ
drapanakis Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μια ερωτηση , γιατι ο μετρητης της μνημης δεν δουλευει στα κοκκινα και δουλευει ο μετρητης του επεξεργαστη ? Δε θα επρεπε να συμβαινει το αναποδο αφου χρειαζεται μνημη το συστημα ?
stm00192 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Εγω με την σειρα μου θα προτεινω να αφησεις τα 7αρια στην ακρη και να του περασεις windows xp. Τα 7αρια ειναι αρκετα βαρια και ακαταλληλα για μηχανηματα τοσο παλια και τοσο αδυναμα σαν το δικο σου... Επισης για τους ιδιους λογους προτεινω office 2007 εναντι του 10!
drapanakis Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Τα χρ ειχα αλλα με πριξανε οπι ειδικοι να βαλω τα 7 . Τα σηκωνει λεει. Κουταμαρες. Ποιο προγραμα δειχνει θερμοκρασιες για pentium4 ? Tα εχω δοκιμασει ολα και κανενα δε δινει τιμες. Ουτε το motherboard monitor.
stm00192 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Τα χρ ειχα αλλα με πριξανε οπι ειδικοι να βαλω τα 7 . Τα σηκωνει λεει. Κουταμαρες.Ποιο προγραμα δειχνει θερμοκρασιες για pentium4 ? Tα εχω δοκιμασει ολα και κανενα δε δινει τιμες. Ουτε το motherboard monitor. Να πας να πεις στους "ειδικους" να αλλαξουν ειδικοτητα! Δοκιμασε και το aida64 για τις θερμοκρασιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα