atssssss Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Καλησπέρα... Ενδιαφέρομαι για το μεταπτυχιακό μου για ένα laptop... Επειδή είναι στην πληροορική και τρέχω κάποια βαρβάτα προγράμματα θέλω βασικά καλή cpu... Την μνήμη την φτιάχνω και μετά... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένας γρήγορος επεξεργαστής και μία μεγάλη και ξεκούραστη οθόνη... Επειδή λεφτά δεν υπάρχουν δυστυχως, κοιτάω μεταχειρισμένα, κυρίως από τις αγγελίες εδώ.... Έχω δει ένα μηχάνημα που φοράει αυτόν τον επεξεργαστή: Intel Core i5 460M Μπορώ να βρω συμβατό με την μητρική και να αναβαθμίσω (σε i7 για παράδειγμα).. Άξίζει μία τέτοια μετατροπή οικονομικά... Ξέρω πολλοί θα μου πείτε καλύτερα καινούργιο και δυνατό ή μεταχειρισμένο καλύτερο, αλλά άλλο να δώσεις 500 ευρώ τώρα και άλλα πχ 200 μετά και άλλο 700 μαζεμένα... Χίλια ευχαρισώ προκαταβολικά... ΥΓ1: Αν έχετε κανένα laptop να προτείνετε με τα κριτήρια που λέω πάνω, πολύ ευχαρίστως στείλτε μου... ΥΓ2: Γιατί στο πλαίσιο στους επεξεργαστές που βλέπω κάποιοι i5 είνα ακριβότεροι από τον i7 που έχει στους mobile επεξεργαστές; Ποιός είναι ο καλυτερος cpu για αντικατάσταση στο cpu που σας είπα;
rohas Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Xωρίς να αναφέρεις την motherboard δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν αναβαθμίζεται η CPU που αναφερεις Χωρίς να αναφέρεις ποιο i7 σκοπεύεις να βάλεις (με την προϋπόθεση ότι υπάρχει δυνατοτητα αναβαθμισης) δεν μπορούμε να σου πουμε εαν αυτός θα ειναι καλυτερος ή όχι (υπαρχουν καποια μοντελα i5 που ειναι καλυτερα σε σχέση με άλλα i7). Υ.Γ.1 προτιμησε καποιον i5 με μπολικη μνημη (ασχέτως κάρτας γραφικών εάν δεν κάνεις χρήση παιχνιδιών) Υ.Γ.2 γιατί το laptop δεν ειναι μονο ο επεξεργαστής αλλά και η καρτα γραφικών ! Ο i5 ενδεχομενως θα εχει τουμπανακι καρτα γραφικών ενώ ο i7 δεν θα έχει. Υ.Γ.3 για την μεγάλη ξεκούραστη οθόνη που αναφέρεις αγόρασε μια led 21΄΄-23'' και σύνδεσε εκεί το laptop σου.
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ο υπολογιστής με i5 460m μόλις ενός χρόνου κ κάτι σε υπερκαλύπτει ως "δυνατότητα Laptop" αν είναι σωστά setup-αρισμενος ο υπολογιστής. Το μόνο που χρειάζεται είναι ενδεχομένως ένας SSD ώστε να σου δώσει αυτό που σου λείπει ως αίσθηση. και επεξεργαστή να βρεις σε i7 mob θα είναι δυσανάλογη και ασύμφορη η τιμή του με αυτό το λίγο που θα σου δώσει παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα