Προς το περιεχόμενο

Ε3 2012 (Electronic Entertainment Expo)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφήστε τα ποιος είχε τo πιο φαντασμαγορικό show, ποιος ήταν πιο καλοντυμένος, ποιος είπε το πιο καλό ανέκδοτο κτλ. λες και πρόκειται για διαγωνισμό κλόουν και κοιτάξτε την ουσία... ποιος παρουσίασε τα καλύτερα προϊόντα για την κονσόλα του. Άλλο ένα god of war, άλλο ένα halo, άλλο ένα gears of war, watch dogs φαίνεται εκπληκτικό αλλά λογικά πάει για PCs και next-gen κονσόλες, beyond two souls αν μη τι άλλο ενδιαφέρον, και μην ξεχάσω...

1338867227694.gif

• Απαντ. 362
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

watch dogs φαίνεται εκπληκτικό αλλά λογικά πάει για PCs και next-gen κονσόλες

Για της τρέχουσας γενιάς κονσόλες είπαν ότι είναι. Πέρα από PC, φυσικά.

Εν τω μεταξύ, η Nintendo είναι τσακωμένη με τα optical outs; Τι διάολο δλδ, τόσο δύσκολο/ακριβό είναι να βάλουν μία; Ως τώρα μας είχαν με stereo και ξαφνικά θα πρέπει να έχεις ενισχυτή με hdmi για να έχεις surround...

Δημοσ.

Να πω και εγώ τις εντυπώσεις μου, έχοντας δει και τα 3 press conferences.

Ξεκινάω με παιχνίδια. Με τη σειρά μου άρεσαν τα εξής:

1. Beyond: Two Souls, Quantic Dream, ps3 --- Αν και θα προτιμούσα το concept του Project Cara με ένα robot που έχει συναισθήματα κτλ, και πάλι το παιχνίδι φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Αναμένω να δω gameplay και πώς θα χρησιμοποιείται, αν είναι και πάλι interactive ή πιο πολύ game driven.

2. Halo 4, 343 industries, xbox360 --- Η 343 έχει προσλάβει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές και game developers και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι.

Γραφικάρες, polished game και ο chief επέστρεψε. Έχει τα φόντα να γίνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 360 αυτή τη γενιά και ίσως να είναι το καλύτερο Halo μετά το Ηalo 1. Με ιντριγκάρει πολύ και το σενάριο.

3. Wonderbook, SCE, ps3 --- Αν και κατ' επανάληψη έχω δηλώσει πως δεν είμαι και τόσο φαν του ps3 move, το οποίο με αφήνει αδιάφορο + πως το θεωρώ καθαρή αντιγραφή από το Wii + πώς αξιώνει αρκετά λεφτά για να πάρεις ένα move starter kit, ωστόσο το συγκεκριμένο concept μου άρεσε πολύ. Augmented reality μαζί με books.

Μπορεί, αν το διαχειριστούν καλά, να δείξει κάτι αρκετά επαναστατικό, ειδικά σε educational level. Προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα. ΑΝ και δεν είμαι φαν του Harry Potter και της mainstream "μαγείας" που έχει γίνει της μόδας, περιμένω όμως να βγάλουν κάποιο σοβαρό book, όπως π.χ. κάποια περιπέτεια του Stephen King. Αναμένουμε..από τις εκπλήξεις της E3, αλλά μένει να έχει συνέχεια και να χρησιμοποιηθεί με σωστό τρόπο.

4. Lego City, Warner Games, Wii U --- Πραγματικά κάτι refreshing, το παιχνίδι δείχνει να έχει τρελό γέλιο, ωραία γραφικά, και καλό gameplay. Αν έπαιρνα Wii U, σίγουρα θα ήταν μέσα στους πρώτους τίτλους που θα αγόραζα. Νομίζω βέβαια δε θα είναι launch game, αλλά μου φάνηκε ειλικρινά πολύ ωραίο. Με χιουμοριστικές αναφορές σε διάφορες ταινίες, όπως το Matrix, σίγουρα έχει τα φόντα να φέρει κάτι καινούριο στο χώρο.

5. NintendoLand, Nintendo, Wii U --- Ασύλληπτη ιδέα από τη Nintendo, ένα πολύ-παιχνίδι με πολλά παιχνίδια-demo μέσα, που μπορεί να αποτελέσει το αντίστοιχο Wii Sports του Wii U, αλλά σίγουρα δείχνει πιο ενδιαφέρον και μιλάμε για ατελείωτο multiplayer fan!

6. Νέο Tomb Raider, Crystal Dynamics, xbox360, ps3 --- Θέλω να γίνω Uncharted στη θέση του Uncharted! Το παιχνίδι αναμένεται να είναι ατελείωτο φαν! Μακάρι να αποδειχθεί όσο καλό το περιμένω! Επιστροφή της Lara!

7. Resident Evil 6, Capcom, xbox360, ps3 --- Να δούμε...θα αποδειχτεί ένα νέο Resident Evil 4? Αφήνοντας πίσω το μέτριο gameplay του 5 ?

8. Matter, twistedpixel, xbox360 --- Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, από ένα πολύ ταλαντούχο gamestudio. Και μου θυμίζει αναμνήσεις Metroid Prime...! Για να δούμε!

Απογοήτευση 1: The Last of US...Εντάξει σε ένα απαίδευτο μάτι θα φανεί ωραίο, αλλά...Πρώτον, μπας και εκεί στη Naughty Dog έπαιξαν πολύ Crysis 2 ενδιάμεσα? Ή μόνο εμένα μου φαίνεται στο game session που έδειξαν πως το παιχνίδι έχει πολύ από γραφικά και artwork Crysis 2? ΟΚ τα γραφικά δε με εντυπωσίασαν...έχοντας δει (αλλά όχι παίξει το Uncharted 3), μπορώ να πω πως περίμενα περισσότερα. Περιμένω το τελικό παιχνίδι. Πάντως ενδιαφέρον θα έχει το gameplay, αν παίξουν σωστά το χαρτί του survival mode και επίσης αν έχει καλό storytelling, θα είναι καλό παιχνίδι. Αλλά δεν ξέρω, μετά από 3 Uncharted παιχνίδια, δε με έχει εντυπωσιάσει.

Απογοήτευση 2: Πού είναι το Last Guardian οέο ???

Απογοήτευση 3: Όχι Final Fantasy και πάλι...Τι θα γίνει με το Versus? Θα το δούμε ποτέ ?

Πάω τώρα στα 3 press conferences. Γενικές εντυπώσεις: Τίποτα το εξαιρετικό, τίποτα το ιδιαίτερο....

Wii U --- Καλό concept, τον controller κάπως τον συμμάζεψαν, βγάζουν και το Wii U Pro Controller, καθαρή αντιγραφή του 360 controller, μένει να δούμε πώς θα τα πάει η νέα κονσόλα. Στα πολύ θετικά, η πλήρης συμβατότητα με το Wii και τα περιφερειακά του και η εκ νέου αξιοποίησή τους, όπως για παράδειγμα με το WiiFit U.

Προσωπικά πιστεύω πως το Wii U θα είναι μία ενδιαφέρουσα εμπειρία έως και μία άριστη αγορά για κάποιον που δεν είχε Wii και θέλει να χαρεί και τα παιχνίδια του Wii, και τα motion controls και τα καινούρια παιχνίδια του Wii U. Με χαλάνε μερικά πράγματα, πάντως αν λανσαριστεί με σωστή τιμή και πάρει γρήγορα μπρος, έχει υποστήριξη 3rd party και παρουσιάσει καλύτερα γραφικά από τα 360, ps3, σκέφτομαι να το αγοράσω κάποια στιγμή. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι τί οπτικό μέσο θα έχει η κονσόλα και επίσης η Ninty δεν μας την έδειξε και καθόλου. Προσωπικά πιστεύω πως μοιάζει πολύ στο Wii και βασικά κάτι δε μ αρέσει στο σχεδιασμό. Ελπίζω να την αλλάξουν λίγο. Στο Wii U gamepad δε μ αρέσει το κόκκινο κουμπί του power on. Τα υπόλοιπα παλεύονται. Μένει να δούμε αν είναι αναπαυτικό στο χέρι. Πάντως μοιάζει πολύ κουμούτσα...

Vita --- Μου είναι αδιάφορο ως τώρα, λόγω του ότι έχει πατώσει σε πωλήσεις μέχρι τώρα, και επίσης λόγω του ότι θέλεις να αγοράσεις έξτρα κάρτες μνήμης κτλ, και τα παιχνίδια που βγάζει είναι spin-offs του ps3. Μετά την E3 μου είναι ακόμα πιο αδιάφορο...Απορώ πώς θα ανέβει σε πωλήσεις...

3DS Lite --- Δεν επαληθεύτηκαν οι φήμες ...Δε θα δούμε καινούριο 3DS ακόμα. Και βασικά με την τεράστια επιτυχία του 3DS και την αποτυχία του Vita μέχρι στιγμής μου φαίνεται και λογικό. Πάντως δε θα με χαλούσε ένα νέο 3DS με λίγο μεγαλύτερη οθόνη και 2 αναλογικούς μοχλούς.

MS --- Mε συγκινεί η υποστήριξη του 360, μιας κονσόλας που σε λίγο καιρό θα κλείσει 7 χρόνια ζωής. Μετά το xbox1 δε νομίζω να περίμενε κανείς να έχει τόσο υποστήριξη το 360, και όμως την έχει. Με την ανακοίνωση και του νέου Gears of War, του Fable the Journey και 3 νέων exclusive παιχνιδιών για του χρόνου που είναι καινούρια ips, φαίνεται πως η κονσόλα θα έχει υποστήριξη για πολύ καιρό ακόμα, όπως και δήλωνα από τις αρχές της χρονιάς και οι περισσότεροι δε με πίστευαν. Μπράβο στη MS από τη μία. Από την άλλη, κάτι το οποίο ισχύει και για τη Sony, ψιλοπήξαμε στα sequels σε αυτή τη γενιά, έτσι δεν είναι παιδιά...?

Αυτό που μου έκανε εντύπωση και δεν ξέρω αν το πρόσεξαν πολλοί, είναι το silent rebranding του ονόματος. Από εκεί που είχαμε xbox360, τώρα σε αυτή την E3, είχαμε παντού τη λέξη xbox. Οι εκπρόσωποι της MS που σηκώθηκαν να μιλήσουν αναφέρονταν στο xbox και μάλιστα πρόσεξα τουλάχιστον μία φορά που κάποιος πήγε να πει xbox360, αλλά σταμάτησε στο x-box. Αυτό με προβλημάτισε πολύ. Αν είδατε και στα διάφορα trailers κτλ, στο τέλος δεν έδειχναν το περίφημο λογότυπο του xbox360, ουσιαστικά αν κάποιος κατέβαινε από τον Άρη και έβλεπε την παρουσίαση, μπορεί και να μην καταλάβαινε πως η υπάρχουσα κονσόλα της MS λέγεται xbox360. Μπορεί να νόμιζε πως λέγεται σκέτη xbox.

H άποψή μου? Πιστεύω η MS ποντάρει στο brand και μάλλον θα βλέπουμε τη λέξη xbox και αλλού. Π.χ. στα Windows 8 με το xbox Live, στα κινητά με Windows Phone, κτλ.

Mάλλον η MS θέλει να ποντάρει στο unification των υπηρεσιών και το άλλο που πιστεύω είναι πώς το επόμενο xbox θα αργήσει και άλλο (δεν νομίζω πριν το 2014), και σίγουρα πιστεύω πως όλο το Metro UI του υπάρχοντος 360 θα γίνει migrate στο νέο xbox. Δηλαδή όλο το σετ υπηρεσιών της MS, το Kinect , τα voice commands, το B, ing search κτλ, πιστεύω θα είναι κοινά σε παλιό και νέο xbox. Έτσι νομίζω η MS θα κάνει πιο εύκολο το transition από το παλιό xbox στο καινούριο, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί και να πουλάει και το παλιό 360, το οποίο γίνεται σιγά-σιγά και media centre. Eπίσης, αυτή η πολιτική της MS με επιστροφή στο generic brand xbox μας δίνει περισσότερες ελπίδες το νέο xbox να είναι προς τα πίσω συμβατό με τα παιχνίδια του 360. Αν συμβεί αυτό, σίγουρα θα είναι ωφέλιμο για όλους. Τέλος, επίσης πιθανό είναι το νέο xbox να έχει το ίδιο Kinect με το υπάρχον, καθώς και να πουλιέται είτε με ανταλλαγή του παλιού και μειωμένη τιμή είτε με subscription στο Live όπως προωθούν τώρα πειραματικά το 360 σε ορισμένα US shops.

Για το smartglass, αναμένουμε... Θα δούμε πως θα χρησιμοποιηθεί. Φαίνεται φυσικά η επιρροή, αν όχι η αντιγραφή των ιδεών της Nintendo, αλλά καθώς φαίνεται η MS αντιδράει πιο γρήγορα εδώ.

Τελευταίο γενικό συμπέρασμα. Θα φάμε στη μάπα τα 360 και ps3 για πολύ καιρό ακόμα. Είναι πιθανό να μη δούμε νέες κονσόλες πριν το 2014 και επίσης αναμένεται και το 360 και το ps3 να έχουν πολύ υποστήριξη ακόμα και μέχρι το 2015 και πέρα. Για τους κατόχους 360 αυτό φυσικά λίγοι ως ελάχιστοι το περίμεναν όταν αγόραζαν την κονσόλα το 2006, 2007 κτλ...

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με το "απαίδευτο μάτι". Ναι, διαδραματίζεται σε μια overgrown city. Δεν είναι trademark του Crysis αυτό ούτε απαραίτητα κακό. Είναι και τι έχει ο καθένας περισσότερο στο μυαλό του. Εμένα, ας πούμε, πρώτα μου έφερε στο νου το Enslaved, μετά το I Am Legend και πολύ μετά το Crysis 2 οπτικά.

Δεν είναι όμως το οπτικό που κάνει το LoU υποσχόμενο, αλλά "λεπτομέρειες" όπως η έλλειψη regen health - κάτι που κάνει ζημιά σε πολλά παιχνίδια πλέον, ειδικά αν στοχεύουν σε survival ύφος - limited ammo, only 3 healthpack slots, hand to hand που φαίνεται να έχει πολύ καλή αίσθηση, stealth options. Ολα αυτά εγώ δεν τα περίμενα στην παρούσα φάση από τη Naughty Dog, ακριβώς επειδή το παιχνίδι αυτό ακολουθεί τα Uncharted. Προφανώς, όμως, είναι έξυπνη και ικανή εταιρεία.

Με λίγα λόγια, μόνο απογοήτευση δε θα το έλεγα. I Am Alive done right φαίνεται, and that's about as good as it gets in my book γι' αυτό το είδος.

Το Resi 6 από την άλλη μού θύμισε το Call of Duty και τον Michael Bay, and that's about as bad as it gets in my book. :-(

Στη θέση σου δε θα περίμενα τίποτα καλύτερο από το 5. Αν δεν είναι και χειρότερο δλδ.

Πολύ κρίμα για την απουσία του Last Guardian, πράγματι.

Και όντως πολλά sequels/prequels. Περίπλοκο θέμα όμως. Εν μέρει έχει να κάνει και με την επιμήκυνση της γενιάς. Ας ελπίσουμε να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και στην επόμενη.(Για MS και Sony δλδ, γιατί η Ν...)

Για Watch Dogs καμιά εντύπωση/σκέψη;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς με το "απαίδευτο μάτι". Ναι, διαδραματίζεται σε μια overgrown city. Δεν είναι trademark του Crysis αυτό ούτε απαραίτητα κακό. Είναι και τι έχει ο καθένας περισσότερο στο μυαλό του. Εμένα, ας πούμε, πρώτα μου έφερε στο νου το Enslaved, μετά το I Am Legend και πολύ μετά το Crysis 2 οπτικά.

Δεν είναι όμως το οπτικό που κάνει το LoU υποσχόμενο, αλλά "λεπτομέρειες" όπως η έλλειψη regen health - κάτι που κάνει ζημιά σε πολλά παιχνίδια πλέον, ειδικά αν στοχεύουν σε survival ύφος - limited ammo, only 3 healthpack slots, hand to hand που φαίνεται να έχει πολύ καλή αίσθηση, stealth options. Ολα αυτά εγώ δεν τα περίμενα στην παρούσα φάση από τη Naughty Dog, ακριβώς επειδή το παιχνίδι αυτό ακολουθεί τα Uncharted. Προφανώς, όμως, είναι έξυπνη και ικανή εταιρεία.

Με λίγα λόγια, μόνο απογοήτευση δε θα το έλεγα. I Am Alive done right φαίνεται, and that's about as good as it gets in my book γι' αυτό το είδος.

Πανω κατω αυτα ηθελα να γραψω αλλα με προλαβες.:P

Ισως το καλυτερο gameplay video που ειδα στην E3 ,μαζι με το watchdogs.Το δευτερο βεβαια περισσοτερο για τον τεχνικο τομεα και το πρωτο ως παιχνιδι(gameplay).

Τα γραφικα του ειναι εξαιρετικα,αλλα προς το παρον τουλαχιστον δεν ειναι το βημα παραπανω(οπως μας ειχε συνηθισει η ND σε καθε νεο της game).

Δημοσ.

Τα γραφικα του ειναι εξαιρετικα,αλλα προς το παρον τουλαχιστον δεν ειναι το βημα παραπανω(οπως μας ειχε συνηθισει η ND σε καθε νεο της game).

Κάποτε θα το "τερμάτιζαν" κι αυτοί το PS3 :P

Πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, πλέον να δούμε αισθητά βήματα προς τα πάνω σε αυτές τις κονσόλες. Τεχνικά. Το art direction είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ.

και μετά από αυτήν την Ε3, πλέον και με την βούλα δεν πρέπει να περιμένουμε καινούριες κονσόλες από MS και SONY πριν το 2014...μια χαρά, πέρα από 2 exclusives σε ΧΒΟΧ και PS3, τα 2 μάλιστα του αγίου λούτσου (Beyond, Gears) δεν περιμένω τίποτα άλλο...θέλουν κάποιες εταιρείες να δείξουν κάτι καινούριο στον τεχνικό τομέα,EPIC με Unreal Engine 4 (λολ με το Wii που αν και "καινούρια" κονσόλα δεν θα την υποστηρίζει) και Ubisoft με Watch Dogs και θα είναι αναγκασμένοι να βγάζουν το παιχνίδι multiplatform σε παλαιολιθικό hardware για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι κάτοχοι κονσολών...keep walking, εγώ λέω να βγάλουν καινούριες κονσόλες το 2015 να κλείσει μία 10ετία ολόκληρη ρε παιδί μου

περίμενα από την N κάτι το εντυπωσιακό με το Wii, έστω ένα launch date,μία ανακοίνωση τιμής,ένα Zelda, ένα Final Fantasy έστω...τπτ και εκεί

PC gaming για άλλα 2 χρονάκια...λεφτά για να παίζω multiplatform παιχνίδια σε τεχνολογία 7ετίας παλιά στο Τέξας πλέον

Δημοσ.

@Cortan

Δεν κατάλαβα γιατί δεν σου άρεσαν τα γραφικά του Last of Us. Εμένα μου άρεσαν και είναι από τα παιχνίδια που δεν λες εύκολα να ένα video game. Σε πάει σε μια διάσταση ταινίας (όσο αφορά το θέμα γραφικών).

Συμφωνώ μαζί σου για το Last Guardian. Πουθενά και είναι κρίμα. Δεν το βλέπω να βγαίνει τελικά... :-(

Όσο για το 3DS Lite μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Σήμερα η Nintendo θα μιλήσει για το 3DS και το πιο πιθανόν είναι να το ανακοινώσουν εκεί.

Και η από την Sony περιμένουμε τρελά exclusive του χρόνου. Beyond, Last of Us, God of War: Ascension. Δεν είναι και λίγα. Και επίσης η Sony ανακοινώνει ακόμα ενδιαφέροντες προσθήκες στο ps3 όπως το Wonderbook. Η microsoft από την άλλη ανακοίνωσε αρκετά exclusive αλλά μας έπριξε με χορούς, γυμναστικές και Kinect. Μπόλικο Kinect με ανούσια παιχνίδια. Πως μιλάς στο Kinect, τι σου κάνει το kinect τι του κάνεις... :P

Δίκιο έχετε παιδιά πολλά sequels αλλά και prequels σε αυτήν την γενιά. Ανακοινώνουν που και που όμως νέα IP (Last of Us, Beyond, Watch Dogs) που αξίζουν. ^_^

Για το re6 θα συμφωνήσω ήταν λιγάκι απογοήτευση. Το περίμενα καλύτερο. Σίγουρα όμως θα το τιμήσω μιας και είμαι φαν της σειράς.

Θα συμφωνήσω επίσης με τον ultralisk. Το Watch Dogs είναι κρίμα πραγματικά να βγει στην γενιά. Στην επόμενη θα έχει πολύ καλύτερα γραφικά. Όσο για τα υπόλοιπα νομίζω είναι μια χαρά για να "κλείσουν" οι κονσόλες τον κύκλο τους.

Η Nintendo από την άλλη απαράδεκτη για άλλη μια φορά. Ούτε τιμή αλλά ούτε καν ημερομηνία κυκλοφορίας. Τώρα πια δεν είμαστε σίγουροι καν αν θα βγει το 2012.

Δημοσ.

Από ένα παιχνίδι που ακόμα δεν είναι σίγουρο που θα βγει έβγαλες συμπέρασμα πως θα πάει άκλαυτο;

απο την e3 στην οποια μονο ενα καλο exclusive παρουσιαστηκε το zombiu. βεβαια διορθωνεται ακομα αν σε 1-2 εβδομαδες εχουμε specs τιμη και ενα ακομα exclusive τουλαχιστον τυπου zelda metroid κλπ (πραγμα παρα πολυ δυσκολο)

για εμενα παντως 1η παει η ubisoft μετα η sony και για τα υπολοιπα συμφωνω με τον naruto

το the last of us εμενα μου αρεσε παρα πολυ (βεβαι δεν μου εκανε την ενυπωση που μου εκανε το beyond αλλα παλι παιχνιδαρα θα ειναι) ακομα πιστευω οτι το all star battle royale θα είναι πάρα πολύ καλό σε co-op και multi.

Δημοσ.

απο την e3 στην οποια μονο ενα καλο exclusive παρουσιαστηκε το zombiu

Και το Lego City. Αυτά τα 2 μόνο.

Το Lego City θα βγει αποκλειστικά για Wii U ή και για άλλες πλατφόρμες?

Δημοσ.

Το Pikmin 3 δεν το υπολογίζει κανένας..?

Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά τέτοια παιχνίδια με "χαζά" γραφικά δεν μου άρεσαν ποτέ. :-(

Δημοσ.

Το Pikmin 3 δεν το υπολογίζει κανένας..?

ουτε με εμενα μου αρεσουν τετοιου τυπου παιχνιδια για αυτο δεν το ειπα

το lego city το ξεχασα ωραιο ειναι (ουσιαστικα ειναι gta με lego)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...