Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

το θέμα έχει ως εξής:

Εχω ένα επαγγελματικό χώρο με 24Mbps συνδεση που απέχει απο το σπιτι μου 200 μέτρα (το μαγαζι ειναι πιο χαμηλα απο το σπιτι και μεταξυ τους υπάρχουν εμποδια. Για να μην πληρώνω 2 συνδέσεις ιντερνετ (μονο οτε υπάρχει δυστυχως) σκεφτομαι να συνδεομαι από το σπιτι με μια κεραία. Ήδη έχω την TP-LINK TL-WN822N και συνδέομαι με 1 παυλα σήμα(χωρις ποιοτητα και ταχύτητα). Ετσι σκεφτηκα να δωσω μια σωστη και μόνιμη λύση με μια ισχυρη κεραια που θα εγκαταστησω στην ταρατσα του σπιτιού, μετα από ψαξιμο βρηκα αυτην αλλα "κολλαω" στην συνδεση μιας και έχει N Female connector. Υπάρχει τρόπος να δωσω από την κεραια internet στο laptop η σε ενα ρουτερ μέσα στο σπίτι και να το μοιρασω μετά στους υπολογιστές;

Παραθέτω και το σχεδιάγραμμα συνδεσης από την TP-LINK.

http://www.emimikos.gr/shop/Documents/TL-ANT2424B_ds.pdf

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τοποθετησεις ενα access point εξωτερικου χωρου με poe στην ταρατσα και να του βαλεις την κεραια πανω.

Υπαρχουν κι αλλες λυσεις αλλα ειτε ειναι πιο δυσκολα υλοποιησιμες, ειτε ειναι πιο ακριβες, ειτε ειναι "ημιμετρα". Η χρυση τομη ειναι το ap εξωτερικου χωρου.

Αν θες κατι φθηνοτερο πρεπει να στησεις κατασκευη, με ειδικο κουτι, σιλικονες κλπ κλπ και χωρις να ειναι βεβαιο οτι θα αντεχει ολες τις θερμοκρασιες εξωτερικου χωρου.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αν μπορεις βοηθησε με λίγo ακόμα.

Εννοεις να αγορασω ένα εξωτερικου χωρου Access Point και να συνδέσω επάνω του την κεραια που εχω βρει.

Το poe ειναι ειδος υποδοχής που πρεπει να εχει το Access Point για να συνδεθει με την κεραια που θέλω, καταλαβα σωστα ή ειναι κάποιο άλλο εξάρτημα;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αν μπορεις βοηθησε με λίγω ακόμα.

Εννοεις να αγορασω ένα εξωτερικου χωρου Access Point και να συνδέσω επάνω του την κεραια που εχω βρει.

Το poe ειναι ειδος υποδοχής που πρεπει να εχει το Access Point για να συνδεθει με την κεραια που θέλω, καταλαβα σωστα ή ειναι κάποιο άλλο εξάρτημα;

Λοιπον.

Συνηθως τα access point, ακομα και τα εξωτερικου χωρου (ομως επιβεβαιωσε το πριν το αγορασεις) εχουν connector για την κεραια που αγορασες. Θα παρεις λοιπον ενα ap και θα κοτσαρεις πανω το connector της κεραιας σου. Ως εδω ολα καλα, τελειωσαμε με το θεμα της ταρατσας-κεραιας.

Το poe, η αλλιως power over ethernet, κανει οτι λεει. Δινει ρευμα μεσω καλωδιου ethernet στο access point. Διοτι οντας στην ταρατσα απο που θα παρει ρευμα ? Το ιδιο ethernet καλωδιο μεταφερει και τα data του internet κανονικα.

Ετσι ξεκινας με ενα poe απο το σπιτι σου το πας πανω στο AP και εισαι ετοιμος οσον αφορα την τροφοδοσια και τα data απο και προς το AP.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω με κατατόπισες πληρως, πιστευω το νεο συνολο να ειναι ανώτερο της κεραιας του ειχα πριν.

Δημοσ.

Η λογικη λεει πως ναι. Προσοχη στην επιλογη του ap εξωτερικου χωρου, να εχει δυνατοτα για external antenna (αρα και το connector) που χρειαζεσαι.

Απο tp-link υπαρχει το 5210g που μπορει να κανει την δουλεια που θες, αλλα το θεμα ειναι οτι αυτο κανει και μονο του τη δουλεια χωρις να χρειαζεται την κεραια που αγορασες. Υπαρχει δυνατοτητα να επιστρεψεις/αλλαξεις την κεραια με ενα 5210? Αν ναι, θα σε συμβουλευα να το κανεις (χωρις να το παιρνω και πανω μου οτι ολα θα ειναι ενταξει, ασυρματα δικτυα ειναι αυτα, οι ιδιοτροπιες ειναι το κυριο χαρακτηριστικο τους).

http://www.skroutz.gr/s/313562/TP-LINK-TL-WA5210G.html

Δημοσ.

Την κεραια TP-LINK TL-ANT2424B 24DBI 2.4GHZ GRID PARABOLIC ANTENNA με N Female connector δεν την εχω αγορασει απλα σκεφτομαι την αγορά της μιας και ειναι αντοχής, κατεθυνόμενη και θα γλυτωσω την ακτινοβολια στο σπιτι. Ειδα και την κεραια που μου προτεινεις αλλα διαβασα πολλα προβληματα συνδεσιμότητας από αλλους χρηστες και το σκεφτομαι.

Δημοσ.

Eφοσον δεν την αγορασες ακομα τοτε αυτο που χρειαζεσαι ειναι access point εξωτερικου χωρου (μονο) και οχι κεραια. Η κεραια ενσωματωνεται συνηθως αρα μην προβεις σε περιττα εξοδα (δεν ειναι δα και καμια φθηνη).

Το 5210 ειναι πολυ καλο για τη συγκεκριμενη δουλεια.

Μια αλλη παρομοια λυση απο ubiquiti ειναι το nanostation.

Δημοσ.

Αυτό που με προβληματίζει ειναι αν θα καταφέρω να πιάσω 3 γραμμες τουλαχιστον σημα, γιατι τωρα με 1 γραμμη δεν κάνω δουλεια.

Τα dBi παιζουν σημαντικό ρόλο στην λήψη σήματος; Η εξωτερική έχει 24dBi και η δευτερη που προετεινεις με ενσωματωμένο AP εχει 12dBi. Ποια ειναι η γνώμη σου;

Δημοσ.

Πλεον δε θα πιανεις με γραμμες το σημα.

Θα πιανεις απο την ταρατσα οσο πιανεις και θα το φερνεις μεσα στο σπιτι με καλωδιο. Το καλωδιο αυτο το κανεις οτι θες μετα. Ειτε το βαζεις σε ενα wifi router και θα εχεις δικο σου wifi μεσα στο σπιτι (αρα με καλο σημα), ειτε θα βαζεις το καλωδιο απευθειας πανω στο pc σου.

Αρα αυτο που μας νοιαζει ειναι η ληψη που θα κανει το AP. Το AP ειναι βεβαιο οτι θα πιανει πολυ καλυτερα απο το ιδιο το λαπτοπ σου.

Δημοσ.

Αν ενδιαφερεσαι για απλο browsing αντε και κανα κατεβασμα τοτε οι παραπανω λυση ειναι η ποιο ευκολη και οικονομικη (εφοσον δεν εχεις αγορασει την κεραια ακομα).

Βεβαια ειναι πολυ πιθανο να εχεις θεμα με torrents κτλ καθως παιζει και μεγαλο ρολο το router που εχεις στο "μαγαζι" , οσο για online gaming με τον παραπανω τροπο μαλλον to ξεχνας γιατι το ποιο πιθανο ειναι τα Pings να ειναι απαγορευτικα.

Δεν ειμαι και υπερβολικα σχετικος αλλα νομιζω οτι αν προσδιορισεις τι ακριβως εξοπλισμο εχεις στο μαγαζι/καταστημα και για τι ακριβως ειδος χρησης θες το Internet θα ειναι και ποιο ευκολο για οποιον ειναι προθυμος να σε βοηθησει να βρεις μια μονιμη λυση μια και εξω και να μην παιδευεσαι αδικα.

Επισης οτι εξοπλισμο αγορασεις καλυτερα να ειναι απο την ιδια εταιρεια (και απο προσωπικη εμπειρια η tp-link δεν ειναι απο τις καλυτερες).

Δημοσ.

Aν στηθει σωστα και η περιοχη του δεν ειναι πιτα με τα wifi δικτυα, ωστε να εχει σε ολα τα καναλια δυνατες παρεμβολες, θα ειναι μια χαρα, σαν να εχει καλωδιο περιπου. Και τα pings του σφαιρα θα πανε αν οι παραπανω προυποθεσεις ισχυουν.

Το tp-link 5210 ειναι δοκιμασμενο και σιδεροκεφαλο, το εχουν αρκετοι στο παρον φορουμ χωρις προβληματα.

Καλυτερη (και ακριβοτερη λυση) οπως ειπα ειναι το nanostation απο την ubiquiti.

Εναλλακτικη λυση που θα κοστισει πιο πολυ (καμια 160ρια ευρω ο εξοπλισμος, αλλα θελει εγκατασταση και στις 2 πλευρες πλεον), ειναι να φτιαξει link στα 5ghz. Εκει θα δουλευει καμπανα και θα ειναι και καρασταθερο!

Δημοσ.

Οκ πασο , υπαρχουν και αλλες λυσεις εφοσον αγοραστει τουλαχιστον μια κεραια , απλα απ'οτι βλεπω , σχεδον ολα τα router του εμποριου και γενικα αυτα που δινουν οι isp's εχουν τα προβληματα τους ειδικα κατι thomson/netfaster κτλ , μην δωσει λεφτα για να στησει την μια πλευρα και μετα απογοητευτει και σκασει αλλα τοσα για την αλλη , αυτο λεω μονο :P

Δημοσ.

Μαλλον κλεινω προς τη λύση του ACCESS POINT αν αυτο δουλευει ικανοποιητικα τοτε οκ. Δεν το θελώ για online gaming, κανενα torrenτ και κυριως για Web Design/Συντήρηση που δεν απαιτει τοση σταθερότητα και ροη.

Δημοσ.

Μαλλον κλεινω προς τη λύση του ACCESS POINT αν αυτο δουλευει ικανοποιητικα τοτε οκ. Δεν το θελώ για online gaming, κανενα torrenτ και κυριως για Web Design/Συντήρηση που δεν απαιτει τοση σταθερότητα και ροη.

Δεν ειναι θεμα αν δουλευει ικανοποιητικα η οχι. ΕΙναι ΑΥΤΟ που χρειαζεσαι για τη δουλεια σου.

Η σκετη κεραια αλλο σκοπο εχει...Μονη της δεν κανει αυτο που θες, παλι θα χρειαζεσαι AP.

Σαν efficiency ειπαμε πως ειναι και θεμα τυχης (το τι συμβαινει στον αερα στην γειτονια σου, αν εισαι τιγκα στις παρεμβολες τοτε ουτως η αλλως θα εχεις προβλημα, ειδαλλως με εξωτερικο ΑP θα κανεις το ιδιο αποτελεσματικη δουλεια με αυτη που θα εκανες με την κεραια+ap).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...