Dklearhos Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Πρόσφατα πήρα ένα pc στα χέρια μου με amd athlon x2 4800+, motherboard gigabyte ga-ma770-us3, 2x1GB DDR2 800MHZ Geil, corsair 500W builder . Το σύστημα είναι κομπλέ σε στοκ ακόμα και σε 10% overclock, σαφώς καλύτερο από το προηγούμενο που είχα αλλά είπα να δοκιμάσω μέχρι πόσο φτάνει.. Με διάφορες δοκιμές στο bios (χωρίς δίσκο επάνω) το έφτασα από 2,5GHZ στα 3,3GHZ με FSB στα 265ΜΗΖ, x12,5 multi, HTT x3, Μνήμες στο 960ΜΗΖ. Το pc κολλούσε πάνω από 270ΜΗΖ και οι μνήμες πάνω από 1060 είχαν θέμα. bootαροντας σε φλασάκι για να τρέχω memtest και να έχω μια πρώτη εικόνα για το stability. Πράγματι με αυτό το overclock bootαρει κανονικά και περνάει και το memtest. Ωραία λέω, του βάζω και το δίσκο επάνω να ξεκινήσω τα win7 και το orthos και δεν κάνει καν ποστ. Με τα λίγα με τα πολλά κατέληξα πίσω στις στοκ ταχύτητες αφού με oc δεν άνοιγε. Έχετε να προτείνετε κάτι? Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο δίσκος που είναι ένας παλιός SATA 1? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rohas Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 κάρτα γραφικών ποια έχει ? μαλλον κάτι με το τροφοδοτικο και τα ρευματα θα παιζει... οταν εκανες o/c τον δισκο τον ειχες πανω στο τροφοδοτικο ? έπαιρνε ρεύμα ή είχες βγάλει και ρευμα και καλώδιο IDE ή SATA ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dklearhos Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 και μένα προς τροφοδοτικό μου παέι αλλά είναι λίγο περίεργο.Η καρτα γραφικών ατι 5570. Το τροφοδοτικό είναι καινούριο και κάποια στιγμή που το είχα δοκιμάσει δεν είχε προβλήματα με τις τάσες under load. Οταν έκανα OC ο δίσκος ήταν χωρίς τροφοδοσία, μόνο με το καλώδιο sata. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rohas Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 δοκίμασε βγάζοντας και το sata...ναι μεν ο δίσκος δεν λειτουργεί επειδή δεν παίρνει ρεύμα αλλά η θύρα sata της mobo καταλαβαινει οτι κάτι έχει συνδεθεί εκει και λέω μήπως παίζει από εκεί τίποτα... εάν είχες κάποιο dvd συνδεδεμενο σε ρευμα μετά το o/c βγάλε αυτό (αφαίρεσε και ότι άλλο τραβάει ρεύμα π.χ. καμιά pci καρτα, 2ο σκληρό, εξωτερικό στο usb), βάλε το δίσκο και δοκιμασε ξανά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dklearhos Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 δοκίμασε βγάζοντας και το sata...ναι μεν ο δίσκος δεν λειτουργεί επειδή δεν παίρνει ρεύμα αλλά η θύρα sata της mobo καταλαβαινει οτι κάτι έχει συνδεθεί εκει και λέω μήπως παίζει από εκεί τίποτα... όταν έκανα oc είχα το sata καλώδιο συνδεμένο αλλά όχι το τροφοδοτικό κ έπαιζε. όταν έβαλα και την τροφοδοσία με oc δεν άνοιγε. Θα δοκιμάσω πάντως και χωρίς το καλώδιο το oc και μετά θα τα συνδέσω να δώ αν παίζει. εάν είχες κάποιο dvd συνδεδεμενο σε ρευμα μετά το o/c βγάλε αυτό (αφαίρεσε και ότι άλλο τραβάει ρεύμα π.χ. καμιά pci καρτα, 2ο σκληρό, εξωτερικό στο usb), βάλε το δίσκο και δοκιμασε ξανά CD/DVD κάτι άλλο δεν έχω Τέσπα θα το ξανα δώ το βράδυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rohas Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 may the force be with the o/c το βραδυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Λογικά σου κάνει ό,τι κάνει και σε εμένα με το O/C επηρεάζει το PCIe clock με αποτέλεσμα να μην δουλεύει ο σκληρός,εμένα κάνει μέχρι και 25%(στα 2,5 από 2) O/C και τελικά το έβγαλα επειδή έχανε τον δίσκο ανά διαστήματα όταν τον ανέβαζα πάνω από 2,5(τον έφτασα και 3Ghz) δεν τον έβλεπε καθόλου τον δίσκο και έβγαζε μόνο τον κέρσορα πάνω αριστερά να αναβοσβήνει. Το pcie clock πρέπει να είναι πάντα στα 100Mhz για να μην έχεις προβλήματα δες google https://www.google.gr/search?sugexp=chrome,mod=19&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=PCIe+cloc#hl=el&sa=X&ei=K7erT6WuBrD44QTn6921CQ&ved=0CBcQBSgA&q=PCIe+clock&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=5dc8f4d77c900bb4&biw=1280&bih=887 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dklearhos Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Και έλεγα από μέσα μου στο oc όλα manual αλλά τελικά το είχα στο auto. Θα το βάλω στο 100 και ίσως δώσω και λίγο βολτ στο pci chip να δω πως θα πάει. Thank you all. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dklearhos Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Λογικά σου κάνει ό,τι κάνει και σε εμένα με το O/C επηρεάζει το PCIe clock με αποτέλεσμα να μην δουλεύει ο σκληρός,εμένα κάνει μέχρι και 25%(στα 2,5 από 2) O/C και τελικά το έβγαλα επειδή έχανε τον δίσκο ανά διαστήματα όταν τον ανέβαζα πάνω από 2,5(τον έφτασα και 3Ghz) δεν τον έβλεπε καθόλου τον δίσκο και έβγαζε μόνο τον κέρσορα πάνω αριστερά να αναβοσβήνει. Το pcie clock πρέπει να είναι πάντα στα 100Mhz για να μην έχεις προβλήματα δες google https://www.google.g...iw=1280&bih=887 Τελικά έβαλα το pcie clock στο 100 ανέβασα +0.1 το pcie chip και bootare κανονικά. βέβαια είχα θέμα με το Orthos αλλά κατέβηκα λίγο και θα είμαι οκ. προς το παρόν στοκ μέχρι να μη με καλύπτει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα