Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 καλημερα, εχω ενα xml αρχειο και πρεπει να δημιουργησω ενα αρχειο DTD ωστε να γινετε ο ελεγχος οτι η δομη του ειναι σωστη. Επειδη πρωτη φορα ασχολουμε με xml και DTD θα θελα λιγη βοηθεια. η δομη του xml και το ενσωματωμενο dtd φαινεται στη συνεχεια. Ειναι σωστο? οταν φορτωνω το xml σε καποιο browser αν για παραδειγμα δεν εχει καποιο dataItem το value1 δεν θα πρεπε να μου βγαλει καποιο error? ><?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?> <!DOCTYPE data [ <!ELEMENT dataItem (value1,value2,value3,value4,value5,value6,value7,value8)> <!ELEMENT value1 (#PCDATA) > <!ELEMENT value2 (#PCDATA)> <!ELEMENT value3 (#PCDATA) > <!ELEMENT value4 (#PCDATA) > <!ELEMENT value5 (#PCDATA) > <!ELEMENT value6 (#PCDATA) > <!ELEMENT value7 (#PCDATA) > <!ELEMENT value8 (#PCDATA) > ]> <data> <dataItem> <value1></value1> <value2></value2> <value3></value3> <value4></value4> <value5></value5> <value6></value6> <value7></value7> <value8></value8> </dataItem> <dataItem> <value1></value1> <value2></value2> <value3></value3> <value4></value4> <value5></value5> <value6></value6> <value7></value7> <value8></value8> <dataItem> </data>
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 τι εννοεις σε ποια γλωσσα? ( στο θεμα xml dtd ειμαι ασχετος) κανω την πτυχιακη μου σε μια εφαρμογη ανδροιδ ( κ το παιδι που συνεργαζομαστε κανει τη βαση me php+mysql) οτι απο αυτα βοηθαει. γιατι κανονικα δεν ηταν να το κανω εγω αυτο οποτε δεν εχω ιδεα
nilosgr Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Λες οτι εχεις ενα αρχειο .xml και θες να δεις αν ειναι γραμμενο με την παραπανω μορφη, σωστα; -Και σε ρωταω εγω, για να ελεγξεις αν οντως το .xml ειναι σωστα γμαμμενο δεν θα επρεπε να κανεις ενα προγαμμα που να το ελεγχει το .xml; Το προγραμμα σε ποια γλωσσα θα ειναι γραμμενο;
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 το dtd κανει αυτη τη δουλεια.!
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 στο αρχειο ειναι σωστα κλεισμενο! απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θα επρπε να δω εγω στον browser. και ακομη δεν εχω καταλαβει πως ακριβως δουλευει.. δηλαδη εχω το xml μου κ εχω ορισει κ το dtd. εχω περασει στο xml την εντολη για να κοιταει το dtd κ οταν παω να φορτωσω το xml απο μονο βλεπει τους κανονες και κανει ελεγχο? αν ναι γιατι δν βγαζει προβλημα οταν βρισκει?
bnvdarklord Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Στον browser θα δεις απλά το xml. Το DTD απλά καθορίζει το τι ειναι valid και τί οχι. Αν θες το xml να το μετατρέψεις σε html για προβολή σαν ιστοσελίδα, μπορεις να χρησιμοποιήσεις xsl με το οποίο ουσιαστικά παράγεις οτι θες ανάλογα με το xml που εχει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 κατσε να εξηγησω πως εχει ακριβως η ολη κατασταση. τωρα τελειωνω την πτυχιακη μου κ σε καποιο κομματι τις θεωριας ο καθηγητης θελει να γραψω την κωδικοποιηση του αρχειου μου (xml) και οταν τον ρωτησα μου ειπε οτι ειναι το DTD. αν κ εξηγησα οτι δεν ειναι δικη μου δουλεια μιας κ εγω δεν παραγω το xml αλλα μονο αποθηκευεω τα δεδομενα οπως μ τα στελνει το αλλο το παιδι απο τη βαση . του ειπα οτι αλλος πρεπει να το κανει που δουλευει σε php + Mysql αλλα επεμενε οτι πρεπει να το κανω εγω. οποτε κ το εκανα. εγω εχω το xml κ δημιουργησα κ το DTD που λογικα ειναι σωστο. αλλα θελω με καποιο τροπο να μπορω να επιβεβαιωσω οτι οντως δουλευει σωστα αυτο που εχω κανει.! οχι τιποτα εγω απο το πουθενα χωθηκα να κανω κατι κ δεν εχω κ την απαραιτητη υποστηριξη.! αν μπορεις να επιβεβαιωσεις οτι αυτο που εγραψα στο αρχικο ποστ(xml & dtd) ειναι σωστα) τοτε ειμαι οκ !
bnvdarklord Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Α οτι απλά ειναι valid. Μπορείς να δεις εδώ http://validator.w3.org, πάτα direct input και βαλε το xml σου μεσα και πατα check.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 σε αυτο πρεπει να ειναι σε ενα αρχειο dtd & xml ε? δηλαδη στην αρχη τους κανονες κ απο κατω τα δεδομενα. το δοκιμασα κ εβγαλε ενα warning που ελεγε για την κωδικοποιηση που δεν παιζει ρολο! ευχαριστω πολυ φιλε μ!
bnvdarklord Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Ναι, δεν ξερω αν γινεται σε αυτο το site αν ειναι χωριστά τα αρχεία. Τo warning δεν εχει σημασία, αλλα αν δηλώνεις utf-8 το xml πρέπει να ειναι όντως utf-8 αλλιώς θα εχεις πρόβλημα με τα ελληνικά(αν εχεις μεσα)
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 ναι ναι το ξερω. ελληνικα ειναι ολα εκει μεσα εκτος απο τα tags αφου ειναι σωστο ειμαστε οκ ! ευχαριστω !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα