an.lapat Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Γεια χαρά, Έχω κάποιες δισκέτες 3"x4" ιντσών που τις δουλεύω σε Amstrad pc και θέλω να τις μετατρέψω και να τις δουλέψω σε pc με windows xp. Άκουσα ότι υπάρχει μλια συσκευή μεταροπέας που κάνει αυτή τη δουλειά. Ξέρεις κάποιος κάτι γι αυτό. Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ.
Candlemass Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 3"x4" εννοείς τις 3.5" ή τις 5.25"; Τι θές να κάνεις ακριβώς;
an.lapat Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Όχι εννοώ τις δισκέτες που έπερνε ο Amstrad είναι σαν τις 3.5" αλλά πιο μακρουλές έχουν μήκος 4" . Θέλω να τις διαβάσω σε Windows xp. Έχω ακούσει για ένα μετατροπέα αλλά τίποτα παραπάνω
Thanos1972 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Ποσο καιρο εχουν να διαβαστουν οι δισκετες αυτες?
Candlemass Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 ΟΚ, ρώτησα γιατί υπήρχαν Amstrad PCs (με x86 αρχιτεκτονική) που χρησιμοποιούσαν τις παραπάνω δισκέτες, εσύ εννοείς τις CF2 για τον CPC. Δεν γνωρίζω τίποτα για μετατροπέα, το μόνο που βρήκα είναι να συνδέσεις το drive σε κάποιο (παλιό) PC (http://www.fvempel.nl/3pc.html) ή να χρησιμοποιήσεις υπηρεσία γι' αυτή τη δουλειά (http://www.disktransfer.co.uk/floppy-disk-data-recovery-news.php και παρόμοιες). Φυσικά θα χρειαστείς και emulator (π.χ. winape/wincpc) για να σου τρέξουν...
TheELF Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Γεια χαρά, Έχω κάποιες δισκέτες 3"x4" ιντσών που τις δουλεύω σε Amstrad pc και θέλω να τις μετατρέψω και να τις δουλέψω σε pc με windows xp. Άκουσα ότι υπάρχει μλια συσκευή μεταροπέας που κάνει αυτή τη δουλειά. Ξέρεις κάποιος κάτι γι αυτό. Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ. Έχεις ακόμα amstrad pc και το δουλεύεις;;;Εύγε! Δώσε το μοντέλο και αν μπορείς ανέβασε φωτογραφίες από το drive αν μπορείς και από τον κονέκτορα που έχει να δούμε τη γίνεται.
tmjuju Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ο χώρος που έχουν είναι ελάχιστος Τα προγράμματα δε παίζουν σε PC Οπότε για χρήση – δε κάνουν – για κειμήλιο ναι Έχεις data μέσα? Πες μας το λόγο για τον οποίο το ψάχνεις…
Candlemass Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μάλλον εννοεί αυτές εσύ εννοείς τις CF2 για τον CPC. Αυτές πρέπει να εννοεί, αλλά ας περιμένουμε να το ξεκαθαρίσει...
kanaks Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Του CPC λέει, κατι παίζει στο CPCMania αλά δεν το έχω δοκιμάσει, και τρύπα στις 720 του pixel να τις κάνουμε 1.44, αρε home computing που μας χρειάζεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα