seskou Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Καλησπερα σε ολους.θα ηθελα μια βοηθεια σε δυο τρεις ερωτησεις μου. Πρωτον καλο ειναι να καταχωρησω το ονομα που θελω στην ιδια εταιρια που θα εχω και το hosting;και αυτο το λεω γιατι για παραδειγμα αυτη εδω προσφερει δωρεαν χωρο με καθε domain.Σε αλλες σελιδες παλι εχει χρεωση που δεν ειναι το θεμα εκει αλλα για να μπω στην κυριως ερωτηση πως θα ξερω ποιο πακετο με συμφερει;δηλαδη τον χωρο που προσφερουν πως τον μετραω για να δω αν μου κανει;αλλοι λενε 1gb και αλλοι 200mb.πως θα υπολογισω δηλαδη ποσο θα πιανει μια σελιδα;Ενδεικτικα να αναφερω οτι εχω κοιταξει για παραδειγμα την stigmahost και την hostingjuice και ψιλομπερδευτικα. Τελος να αναφερω οτι διαβασα διαφορα tutorials και θα ηθελα την σελιδα να την φτιαξω με το wordpress γιατι μου φανηκε ευκολο.Αυτος ειναι και ο λογος που ειδα τις δυο τελευταιες σελιδες γιατι λεει το υποστηριζουν. Δωστε καμια ιδεα λοιπον για φιλοξενια τι προσεχω και αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο. Ευχαριστω προκαταβολικα.
booyaa Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 έγω τα site μου τα έχω στην MANBIZ. www.manbiz.gr είναι η διεύθυνσή τους!! εδώ και 3 και δεν έχω κανένα παράπονο!
seskou Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Ναι βασικα η απορια μου ειναι πως να ξεχωριζω ποιο πακετο με συμφερει;Δηλαδη αν θελω να εχω μια σελιδα που να ειχει 5-6 φωτο και λιγα μπλα μπλα για μενα να παω σε κατι δωρεαν hosting που λενε ή αν θελω να εχει μπολικο περιεχομενο να κοιταξω κατι σε απεριοριστω χωρο στον δισκο οπως λενε;για παραδειγμα αν εχει πολλα βιντεο τι κανω;υπολογιζω τον ογκο των βιντεο που θελω να εχει η σελιδα και μετα καταλληγω στο αναλογο πακετο;
booyaa Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 φυσικά το πακέτο που θα επιλέξεις, πρέπει να έχεις υπολογίσει πρώτα περίπου πόσο χώρο χρειάζεσαι. βλέπεις το χώρο που πιάνουν όλα τα αρχεία του site σου και διαλέγεις ανάλογα. καλό είναι πάντα να πέρνεις λίγο παραπάνω. δηλαδή εάν έχεις αρχεία 89MB, μην πάρεις το πακέτο με τα 100MB αλλά πιό μεγάλο, για μελλοντική χρήση. αλλά να ξέρεις πάντα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης πακέτου.
wdfgr Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 δες εδώ καποια πραγματα την stigmahost θα στην προτεινα ανεπυφυλακτα μιας και εχουμε αρκετες σελίδες εκει και το support είναι ΑΨΟΓΟ
inBlogger Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Κοίτα πρέπει να έχεις ένα πλάνο. Ξεκινάς π.χ. ενα wordpress το οποίο πιάνει 7ΜΒ στο δίσκο σαν βασική εγκατάσταση. Υπολογίζεις οτι θα βάλεις ένα theme και θα γράφεις 10 άρθρα την ημέρα τα οποία θα έχουν τουλάχιστον 1 φωτό. Λες οτι σε βάθος 6 μηνών θα έχεις 600 άρθρα τουλάχιστο, δε θα πας σε ένα ετήσιο πακέτο των 150 ΜΒ και στο μισό του χρόνο να είσαι off the limits. Γενικά κάνε ένα προγραμματισμό, δες τι traffic υπολογίζεις να έχεις(έστω και σαν στόχο) σε 3-6-12 μήνες και φυσικά συνοπολόγισε και κάποιες παραμέτρους τύπου "θα κάνω host και βιντεο στο site μου"(ένα βίντεο θα είναι καμια 100ρια MB probably.) και δες τι σε συμφέρει.
platongr Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Χοντρικά για ένα στατικό σιτε, υπολογίζεις πόσο χώρο "πιάνει" το site σου και με βάση αυτό διαλέγεις τον χώρο στο δίσκο. (ας πούμε 100mb) To επόμενο βήμα είναι να δεις πόσο περίπου traffic θα χρειαστείς. Για να το υπολογίσεις αυτό πολλαπλασιάζεις τον αριθμό των επισκεπτών σου χ το μέγεθος του site. Ας πούμε ότι θα έχεις 100 επισκέπτες που θα δουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το site σου, άρα έχεις 100 χ 100 = 10 gb traffic. (δεν στο υπολογίζω με 1024, χοντρικά λέμε). Επειδή όμως δεν θα κάτσει κάποιος να δει ολόκληρο το σιτε σου, αλλά από τα 100mb θα δει τα 10 ή τα 20, βγάζεις έναν μέσο όρο. Επειδή πάλι δεν μπορείς να ξέρεις πόσους επισκέπτες θα έχεις, κάνεις και σε αυτό μία εκτίμηση. Ένα σιτε που δεν το ξέρει κανένας, θα έχει συνηθισμένο περιεχόμενο και δεν θα διαφημιστεί αλλά δεν θα το δει το google αμέσως, θα έχει επισκέπτες μόνο τους φίλους σου. Αν το σίτε είναι δυναμικό και έχει πάνω βάση, τότε αλλάζουν κάποια πράγματα. Όπως και να έχει συμβουλέψου την εταιρεία που θα επιλέξεις και πάρε ένα μικρό πακέτο με δυνατότητα αναβάθμισης αν δεις ότι δεν σε καλύπτει.
kinq1 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Και οι τρεις εταιρείες που έβαλες ξεκινάνε από 1 gigabyte χωρητικότητα. Ενα site wordpress, δύσκολα θα φτάσει αυτή τη χωρητικότητα, εκτός κι αν είναι gallery με χιλιάδες εικόνες ή εκατοντάδες βίντεο. Και πάλι, όπως είπαν οι προηγούμενοι, μπορείς να αγοράσεις πάντα επιπλέον χωρητικότητα φτηνά, χωρίς να αλλάξεις το πακέτο, έστω κι αν δεν το γράφει το site.
seskou Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Σας ευαχαριστω παρα πολυ ολους για τις απαντησεις σας.με βοηθησατε πραγματικα.Βασικα δεν μπορουσα να υπολογισω τον χωρο που θα πιανει το site μου γιατι δεν ξερω αν μπορω να εγκαταστησω το wordpress στον υπολογιστη μου,να ετοιμασω το site μου οπως θελω και μετα ετοιμο πλεον να το ανεβασω.Γινεται αυτο;Επειτα και μια αλλη ερωτηση που μου δημιουργηθηκε διαβαζοντας παραπανω τον φιλο που ελεγε για το αν θα εχω και βιντεακια μεσα.Σε αυτη την περιπτωση αν εχω λογαριασμο στο youtube και τα ανεβαζω εκει και μετα κανω post τον συνδεσμο του βιντεο στο site θα καταναλωνω να το πω ετσι μονο το trafic του πακετου, αλλα ο χωρος στον δισκο μου θα μενει ως εχει γιατι το βιντεο θα ειναι στο youtube ή δεν παει ετσι; Οσον αφορα για το περιεχομενο θα ειναι κυριως αρθρα με μια μικρη εικονιτσα ισως ,σχετικη με το θεμα.Η αληθεια ειναι οτι ειχα κατα νου και αρκετα βιντεακια της ταξης 7-10 την εβδομαδα (ισως και λιγοτερα βεβαια) αλλα για αυτο πρεπει πρωτα αν γνωριζετε να μου απαντησετε στην παραπανω ερωτηση. Οπως και να εχει σας υπερευχαριστω.
3DViRuS Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) το wordpress μπορεις να το εγκαταστησεις και τοπικα... δες εδω αν εχεις τα video στο youtube δεν εχεις κανενα προβλημα με τον πακετο φιλοξενιας σου μιας και ουτε χωρο ουτε traffic καταναλωνεις απο αυτο.... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2012 από 3DViRuS
seskou Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Οποτε ειμαι κομπλε.μου λυθηκαν πολλες αποριες.Σας ευχαριστω πολυ και οτι αλλο προκυψει εδω ελπιζω να στε για οποιαδηποτε μελλοντικη βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα