Προς το περιεχόμενο

Η Pioneer παρουσιάζει GPS αυτοκινήτου με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μία νέα συσκευή από την Pioneer φέρνει για πρώτη φορά δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας σε GPS αυτοκινήτων. Η συσκευή τοποθετείται στο παρ μπριζ μπροστά από το μέρος του οδηγού, προβάλλοντας τις οδηγίες σαν αυτές να βρίσκονται επάνω στο δρόμο. Ένας από τους στόχους της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι να μειωθούν οι πιθανότητες απόσπασης της προσοχής του οδηγού από την οδήγηση, για να κοιτάξει το χάρτη όπως θα έκανε στις περισσότερες συσκευές GPS που κυκλοφορούν σήμερα.

Η συσκευή συνδέεται με το GPS μέσω Bluetooth και χρησιμοποιεί ακτίνες laser για την προβολή των οδηγιών. Χρησιμοποιούνται τα χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε. Προβάλλονται στον οδηγό μόνο οι απαραίτητες οδηγίες για την οδήγηση και υπάρχουν τέσσερις καταστάσεις οδήγησης. Θα κυκλοφορήσουν δύο μοντέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας με την τιμή τους να κυμαίνεται από $3.770 έως 4.021 δολάρια.

2.JPG

Link.png Site: techon.co.jp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σοβαρά φαίνεται τουλάχιστον εξαιρετικό! Φουτουριστικό σαν από ταινία ένα πράγμα!

Στα αστεία τώρα...

-τελικά με αυτό θα ρίχνουμε και καμιά ματιά στο δρόμο ή....;

-Επίσης...να θυμίσω τους ελληνικούς δρόμους.... Θα λέει στροφή στα 100μ και όταν θα φτάνετε στα 0μ θα έχει τοίχο ή χαντάκι λόγω έργων ή μια λακούβα ΝΑ! (με το συμπάθιο) :)

Και με τις διακεκομμένες τι γίνεται;Αν βρεθείς στην Κορίνθου-Πατρών, που η διαγράμμιση φέρνει σε κάτι απο την Γκουέρνικα,το ματζαφλάρι θα κάνει λές και παίζει beatbox.

Πάντως έναν αιώνα μπροστά οι Ιάπωνες,τουλάχιστον...

Ωραια πραγματα αλλα η τιμη ειναι εξωπραγματικη :shock:

Ελπιζω σε καμια 5ετια να ερθουν και στην Ελλαδα σε τιμες σημερινων gps

κούκλα η Giulietta..

Μην μου το θυμηζεις! Σημερα το βραδυ που γυρνουσα ειχα μια μπροστα μου και μου βγαλε τα ματια! ...Οχι απο την ομορφια της, αλλα απο τα φωτα φρεναρισματος τοσο φωτεινα που ειναι σε τυφλωνουν! :angry: :angry: :mad:

Δεν περιγραφεται ποσο σπαστικα ειναι αυτα τα ledakia τη νυχτα στη κινηση!

IMG_1304.jpg

Μαχητικό αεροσκάφος μου θύμησε.

Ειδικά το κομμάτι που λοκάρει πάνω στο μπροστινό αμάξι. Το μόνο που λείπει εκεί είναι να σου δείξει τον οπλισμό για να επιλέξεις.

τώρα μόλις κατάλαβα για πιο λόγο οι χάρτες τις ελλάδος για ένα gps κοστίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο χαρτί του πλανήτη...

τρώνε πολύ χρόνο να προσαρμόσουν και να προγραμματίσουν τους χαρτεσμας για αυτούς τους κατσικόδρομους και καρόδρομους που διαθέτουμε σε σχέση με άλλες χώρες και φυσικό είναι αυτή η δουλειά να πληρώνεται παραπάνω :)

Δεν μου λέει και πολλά το μηχάνημα της pioneer.Xώρια που είναι πανάκριβο.

Τα πραγματικά καλά αυτοκίνητα έχουν τον πλοηγό ψηλά να το βλέπεις και αυτό το σύστημα εδώ και καιρό.

Παράδειγμα της BMW.

Ειδικά το κομμάτι που λοκάρει πάνω στο μπροστινό αμάξι. Το μόνο που λείπει εκεί είναι να σου δείξει τον οπλισμό για να επιλέξεις.

και τί καλά να είχαμε οπλισμό να επιλέξουμε.....

θα είχα στείλει στον έξ'απο δώ ουκ ολίγους!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...