Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://punkfromthegu...end-or-foe.html

Και τώρα,ήρθε η στιγμή να αυξήσω τις λεγεώνες των εχθρών μου σε εκατοντάδες χιλιάδες.....

Είναι αλήθεια.Από τους Motorhead μου αρέσουν 10-12 τραγούδια.Όχι παραπάνω.Δεν μπορώ να εντοπίσω τι ήταν αυτό που μου την έσπαγε πάνω τους.Να ήταν η βλαχοροκιά?Τα τραβηγμένα mid tempo κομμάτια που βαριόμουν την ζωή μου?Η φωνή του Lemmy που μου θύμισε έναν γέρο στην γειτονιά μου ενώ άφηνε τον επιθανάτιο ρόγχο του?Πραγματικά,δεν ξέρω τι είναι αυτό που πάντα με έκανε να τους βλέπω ώς μία αδιάφορη μπάντα.

Η πλάκα είναι πως μου αρέσουν μπάντες που έχουν επηρεαστεί άμεσα από τους Motorhead.Οι Zeke,GBH,Voivod,Battalion of Saints,Blitz.Αλλά αυτές οι μπάντες δεν είχαν ούτε βλαχοροκιά,ουτε έναν ημιθανή να τραγουδάει,ούτε mid tempo που σε έπιανε σπαρίλα.Just the basics.

H αλήθεια είναι πως μου την έσπαγε απίστευτα ο Lemmy.Σε όλα του.Στην δήθεν μαγκιά που πουλούσε,στο βλαχοχουλιγκανιλίκι (ένας μόνο από τους Cockney Rejects αρκεί για να σου κάνει τον κώλο σουβλάκι),αλλά κυρίως το γεγονός ότι ήταν ο μεγαλύτερος πιανόλας,και ο μεγαλύτερος hipster που υπήρξε ποτέ στην ιστορία.Ναί,σωστά διαβάζεις.

Ξεκίνησε σαν χίππης στην δεκαετία του 60.Την δεκαετία του 70 συνέχισε να είναι χίππης ώσπου την είδε πανκ.Έπειτα,χέβυ μέταλ (αμήν).Πιό μετά,Ροκ εν ρόλ.Ξανά πίσω στο χέβυ μέταλ και ξανά πίσω στο ροκ εν ρολ,που εξάλλου είναι ο πιο απροσδιόριστος όρος.

Κολλητιλίκια με μηχανόβλακες τσοπερόβλαχους,με μεταλλάδες,με πανκς,με ροκαμπιλια,με ότι σκατα θέλεις,αρκεί ρε παιδί μου να ακόυγεται το όνομα των Μοτορβλακέντιων.

Έτσι λοιπόν,έφτασε στην θέωση και πλέον θεωρείται η μεγαλύτερη "ροκ εντ ρολ" μορφή παγκοσμίως εν ζωή.

Άνθρωποι που ΟΡΙΖΟΥΝ το ροκ εν ρολ,όπως ο Fred και η Toody Cole,όπως ο Greg Sage,με καριέρες που ξεκινάνε από το 1960 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα,που κινούνται στην underground σκηνή με πάθος,με εκπληκτικές μουσικές και στίχους (και όχι "αντιο τσουλα αντιο"),είναι από άγνωστοι έως απαξιωμένοι.Λογικό,αυτοί δεν έγιναν ποτέ εξώφυλλο στο Metal Hammer και δεν κυκλοφόρησαν δίσκο στην Spv.

Εκείνο όμως που πραγματικά ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ σε αυτό το γέρικο ψοφίμι είναι το "κολλημα" του με τον Β Παγκόσμιο,ή να το πω καλύτερα η πολεμοκαυλίαση που έχει....πιστεύω πως αν βλέπαμε μια οποιαδήποτε μπάντα με μπλουζάκια Totenkopf,με Iron Cross γερμανικής εποχής και με κράνη των SS θα την βαφτίζαμε για πλάκα ως φασίστες.Τον lemmy όμως όχι ε?Ε βέβαια,έχει το άβατο αυτός...άσε που είναι "συλλέκτης" και τίποτα παραπάνω....Το γεγονός ότι είχε πάρε δώσε με φασίστες bikers/choppers και με τον Ian Stuart Donaldson?έλα μωρέ,στις παλιές μέρες όλοι ήταν φίλοι με όλους....Αλλά o Lemmy έστειλε και στεφάνι στην κηδεία του αρχιμαλάκα που ίδρυσε το Blood and Honour.Σωστά?

Εγώ ξέρω πως αν ένας φίλος μου ήταν οκ,γινόταν φασίστας,θα έτρωγε όχι μόνο πούλο από εμένα,αλλά και μερικά κλωτσομπούνια για παραδειγματισμό.Και στην κηδεία του,ένα τσουβάλι σκατά θα άφηνα επάνω στο τάφο του,και όχι στεφάνι.

Αλλά ξέχασα.O Lemmy είναι υπεράνω όλων.Είναι ο θεός ο ίδιος.Και την μάνα σας να σκοτώσει,ο Lemmy είναι μωρέ,δικαιολογείται.

Πρόβατα των Motorhead,Τσίρκο του ροκ εν ρολ.

Δημοσ.

Δηλαδή επειδή είναι φασίστας αυτομάτως η μουσική του καριέρα και η προσφορά του χαρακτηρίζεται ως "απάτη";

Δημοσ.

Εκει μονο εμεινες εσυ ? Αυτο ειναι το τελευταιο... Και δεν ειναι καν φασιστας νομιζω, τυχοδιωκτης ειναι απλως.

Τα μπολντ κυριως ειναι το θεμα

Γενικα εινια κλασσικη περιπτωση σταρ/ροκ συστεμ και του πως δουλευει το φαινομενο του hype και του PR

Υπαρχουν ενα σωρο μπαντες αξιολογες που δεν εχουν ουτε τη μιση αναγνωρισιμοτητα των Motorhead καθαρα για λογους προβολης,δημοσιων σχεσων,τυχοδιωκτισμου κλπ

Δημοσ.

Για το αν είναι φασίστας ή οχι δεν με ενδιαφέρει... Σαν μουσικός με ενδιαφέρει μόνο.

Το σχόλιο οτι ξεκίνησε απο χίππης, έγινε πανκ και μετα ροκ/μεταλ δεν το καταλαβαίνω... Οποιος έχει την παραμικρή επαφή με το άθλημα ξέρει οτι όλοι οι μεγάλοι του rock/metal επηρεάστηκαν απο τα hippy/punk της αγγλίας του 60/70. Δηλαδή το 1960-70 τι θα περιμένετε να τον επηρεάζει;

Όσον αφορά τις δημόσιες σχέσεις, την προβολή και τα λοιπά....μαγκιά του.. (πάντως ο lemmy υπάρχει πριν απο το metal hammer, οπότε...)

Όπως και να έχει μετά απο τόσα χρόνια με τόσους χιλιάδες οπαδούς και τοσα συγκροτήματα/μουσικούς να "εμπνέονται" απο αυτόν μάλλον θα πρέπει να του αποδώσουμε και το αντίστοιχο credit...(όχι οτι τον ενδιαφέρει αλλά κουβέντα να κάνουμε...)

Δημοσ.

Και γω σαν μουσικο τον κρινω ... Επιμενω και δεν το εχει σχολιασει κανεις υπαρχουν πολυ πιο Influential μπαντες και με πολυ μεγαλυτερη προσφορα στη μουσικη (Wipers, Dead Moon - οι 2 που αναφερει ο τυπος στο αρθρο) οι οποιες δεν εχουν αναγνωρισιμοτητα για τους λογους που ανεφερα παραπανω.

Το σχόλιο οτι ξεκίνησε απο χίππης, έγινε πανκ και μετα ροκ/μεταλ δεν το καταλαβαίνω

Νομιζω αυτο κολλαει με το μετεπειτα σχολιο για PR κλπ

Να λοιπον κ μια διασκευη που βαζει τα γυαλια στον λεμμυ

http://www.youtube.com/watch?v=-6ij3SYdn0Y

Δημοσ.

AA Καλα εχουμε ξεφυγει τελειως!!!! τελειως ομως!!! καποιοι αρχισαν να βλεπουν παντου φαντασματα μου φαινεται!!!!!

@ EyeofOne +1

Δημοσ.

Αυτός που έγραψε το άρθρο ποιος ειναι;

Εννοώ γιατί πρέπει να πάρουμε τόσο στα σοβαρά την άποψη του και να την σχολιάσουμε;

Επίσης όταν λέει ''εκατοντάδες χιλιάδες'', κάνει πλάκα ή όντως διαβάζουν τόσοι το μπλογκ του.

Χωρίς ειρωνία, απλά πείτε και δυο λόγια για αυτόν που το έγραψε.

Δημοσ.

Ε κοιτα εγω τον τυπο τον ξερω μονο ιντερνετικα

Καταρχην ρε συ γενικα οσα γραφει σε αυτο το μπλογκ εχουν δοσεις σαρκασμου (+ προβοκαρισμα). Αυτα παντως για τον Λεμμυ συγκεκριμενα τα πιστευει στο φουλ,δεν τρολλαρει,απλα λεει τις αποψεις του με επιθετικο τροπο.

Δευτερον ρε συ Σελλερς εχει σημασια ποιος το γραφει ? Εγω τεινω γενικα στην αποψη να σχολιαζουμε μια αποψη ή ενα κειμενο ξεχωρα απο τον συγγραφεα του.

Αλλα αφου εμμεσα/αμεσα με ρωτας 'και τι ξερει αυτος που τα γραφει', ειναι χρονια στην πανκ και οχι μονο σκηνη με πολυ αγαπη και μερακι γι'αυτην καθως και με αρκετες γνωσεις.

Εγω θα θελα να δω σχολιασμο κυριως πανω σε αυτa :

Γενικα εινια κλασσικη περιπτωση σταρ/ροκ συστεμ και του πως δουλευει το φαινομενο του hype και του PR

Υπαρχουν ενα σωρο μπαντες αξιολογες που δεν εχουν ουτε τη μιση αναγνωρισιμοτητα των Motorhead καθαρα για λογους προβολης,δημοσιων σχεσων,τυχοδιωκτισμου κλπ

Κολλητιλίκια με μηχανόβλακες τσοπερόβλαχους,με μεταλλάδες,με πανκς,με ροκαμπιλια,με ότι σκατα θέλεις,αρκεί ρε παιδί μου να ακόυγεται το όνομα των Μοτορβλακέντιων.

Έτσι λοιπόν,έφτασε στην θέωση και πλέον θεωρείται η μεγαλύτερη "ροκ εντ ρολ" μορφή παγκοσμίως εν ζωή.

Άνθρωποι που ΟΡΙΖΟΥΝ το ροκ εν ρολ,όπως ο Fred και η Toody Cole,όπως ο Greg Sage,με καριέρες που ξεκινάνε από το 1960 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα,που κινούνται στην underground σκηνή με πάθος,με εκπληκτικές μουσικές και στίχους (και όχι "αντιο τσουλα αντιο"),είναι από άγνωστοι έως απαξιωμένοι.Λογικό,αυτοί δεν έγιναν ποτέ εξώφυλλο στο Metal Hammer και δεν κυκλοφόρησαν δίσκο στην Spv.

Δημοσ.

Δευτερον ρε συ Σελλερς εχει σημασια ποιος το γραφει ?

Οχι δεν το ρώτησα έτσι. Απλά να ξέρουμε ρε παιδί μου τι διαβάζουμε. Η ζωή είναι μιρκή για να ασχολούμαστε με τον κάθε μαλάκα, εκεί το πάω.

Δημοσ.

Οχι δεν το ρώτησα έτσι. Απλά να ξέρουμε ρε παιδί μου τι διαβάζουμε. Η ζωή είναι μιρκή για να ασχολούμαστε με τον κάθε μαλάκα, εκεί το πάω.

Αυτο λεω, αν ειναι να τον κρινεις μαλακα κρινε το απο το γραπτο του, οχι απο το ποσο διασημος ειναι.

Δημοσ.

Ουτε εγω ειμαι fun των motorhead,ισως κ να εχουν παραπανω αναγνωρισιμοτητα απο οσο αξιζουν.

Αλλα στο βρωμικο rock n roll ειναι σιγουρα η καλυτερη μπαντα κ ο Lemmy ο πιο γνησιος εκφραστης.

Δημοσ.

Τα περί φασισμού και τα γενικότερα περί «ιδεολογίας», «πολιτικών τοποθετήσεων» και «κολλητηλικίων (!)» με τον οποιονδήποτε, τα προσπερνώ ως παντελώς αδιάφορα. Προσωπικά, δε δίνω ούτε την ελάχιστη σημασία στο «ποιος είναι» στην προσωπική του ζωή, ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης. Με αφορά αποκλειστικά και μόνο το έργο του. Ούτε φίλος μου είναι, ούτε συνεργάτης μου για να έχω τέτοια προβλήματα.

Όσο αφορά στους motorhead λοιπόν: Δεν αποτελούν την απόλυτη μουσική μου προτίμηση, αλλά τους γουστάρω από αρκετά έως πολύ. Για το «πρόβλημα» δε, ότι υπάρχουν άλλοι μουσικοί και συγκροτήματα, οι οποίοι δε χαίρουν της αναγνωρισιμότητας που τους αξίζει, δεν ευθύνονται ούτε οι motorhead συνολικά, ούτε ο Lemmy ειδικά. Τα διάφορα μουσικά έντυπα, πιθανότατα έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους, αλλά πάνω σ' αυτό έχω να πω ένα πράγμα μόνο: Προσωπικά, δεν έδωσα ποτέ σημασία στο τι επιχειρήθηκε να προωθηθεί στη μουσική σκηνή, από έντυπα, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Μου ήταν το ίδιο αδιάφορες οι προσπάθειες αυτές, όσο αδιάφορες μου είναι και οι προσωπικές - εκτός μουσικής - επιλογές των δημιουργών. Μετά από σχεδόν 44 χρόνια σ' αυτό τον κόσμο - τα 34 εκ των οποίων είναι γεμάτα ...headbanging - κατέληξα σε ένα υποκειμενικό συμπέρασμα: Αντίθετα με άλλες μουσικές - και «μουσικές» - το metal δε στο «περνάνε» ούτε τα περιοδικά, ούτε τα εμτιβιά και οι λοιπές τρίχες. Το metal προϋπάρχει στα κύτταρά σου!

Δημοσ.
Για το «πρόβλημα» δε, ότι υπάρχουν άλλοι μουσικοί και συγκροτήματα, οι οποίοι δε χαίρουν της αναγνωρισιμότητας που τους αξίζει, δεν ευθύνονται ούτε οι motorhead συνολικά, ούτε ο Lemmy ειδικά.

Εχει να κανει με τη σταση που κρατας. Δηλαδη απο ενα σημειο και μετα εγω βλεπω ποζεριλικι σταριλικια και 'πουλαω φυκια για μεταξωτες κορδελες'. Μουσικα λιγα κομμματια μαρεσουν απο τους Motorhead (που ακομα και το Ace of Spades θεωρω οτι η διασκευη απο αλλες μπαντες οπως αυτη που ποσταρα ιενια πολυ ανωτερη) αλλα η φωνη του λεμμυ θεωρω οτι ειναι... κατω του μετριου.... για να το θεσω ευγενικα...

Οσο για τα εντυπα και οτι δεν επηρεαζεσαι,και γω καπως ετσι, αν και ολοι επηρεαζομαστε εν μερει, αν οχι απο τα εντυπα το γενικοτερο hype (αποψεις φιλων,αποψεις που ακουγονται κλπ).Καποιοι το χουμε αποβαλλει αυτο αλλα σε πολλους παιζει τεραστιο ρολο.

Επισης σκεψου οτι αυτο επαιζε περισσοτερο εποχες που δεν υπηρχε ιντερνετ. Οταν τα μονα ερεθισματα για μεταλ μουσικη ενος πιτσιρικα ηταν απο το Metal Hammer, καταλαβαινεις οτι επαιζει πολυ μεγαλυτερη επιρροη.

Δημοσ.

Εχει να κανει με τη σταση που κρατας. Δηλαδη απο ενα σημειο και μετα εγω βλεπω ποζεριλικι σταριλικια και 'πουλαω φυκια για μεταξωτες κορδελες'. Μουσικα λιγα κομμματια μαρεσουν απο τους Motorhead (που ακομα και το Ace of Spades θεωρω οτι η διασκευη απο αλλες μπαντες οπως αυτη που ποσταρα ιενια πολυ ανωτερη) αλλα η φωνη του λεμμυ θεωρω οτι ειναι... κατω του μετριου.... για να το θεσω ευγενικα...

Αυτό το σημείο, μετά από το οποίο διακρίνεις ποζεριλίκι, σταριλίκι και «φύκια», πιθανότατα να υπάρχει όντως και σίγουρα δεν είναι ωραίο να τα βλέπεις αυτά, αλλά πριν από αυτό το σημείο, έχει υπάρξει και μια πορεία ...40 ετών. Ο Lemmy είναι 65άρης πλέον. Σκεπτόμενος ότι, ακόμα και τώρα, γεμίζει συναυλιακούς χώρους οι οποίοι είναι δύσκολο να γεμίσουν, ακόμα και από τα υπέρ προωθούμενα γκρουπάκια της «μη μουσικής» του σήμερα και παρατηρώντας το ηλικιακό φάσμα του κοινού - από πιτσιρικαρία μέχρι 40άρηδες και 50άρηδες - προσωπικά, του δικαιολογώ και λίγο σταριλίκι. Όσο για τα κομμάτια των motorhead, και σ' εμένα ορισμένα μόνο αρέσουν. Είπα άλλωστε πριν, ότι δεν είναι το «αγαπημένο» μου συγκρότημα. Για τη δε φωνή του Lemmy, δε χρειάζεται να ...το θέσεις ευγενικά. Αντικειμενικά κρίνοντας - όσο μπορώ - το ίδιο πιστεύω. Απλώς δε μπορώ να την αξιολογήσω μεμονωμένα, παρά μόνο σαν «κομμάτι» του ήχου των motorhead. Δε θα μπορούσα π.χ. να φανταστώ ως lead vocalist του συγκεκριμένου συγκροτήματος, τον Halford ή τον Dio. Συν τοις άλλοις, σάμπως είναι ο μόνος στο χώρο με φωνή «κάτω του μετρίου»; Είχε δηλαδή «φωνή» ο Bon Scott και - ακόμα χειρότερα - ο Brian Johnson; Σα ...σιδεροπρίονο ακούγονται. Έχει «φωνή» ο Tom Araya; Γαργάρα με σπασμένα γυαλιά είναι αυτό, στην καλύτερη περίπτωση. Παρά ταύτα, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να ακούσω τους - λατρεμένους μου!... - AC DC, με κάποιον άλλο τραγουδιστή. Ούτε μπορώ να φανταστώ φωνή που θα έβγαζε την ...κόλαση, πιο πειστικά από αυτή του Araya. Για να μην πάμε στο χώρο της punk σκηνής και αρχίσουμε να ...πονάμε στ' αλήθεια!

Οσο για τα εντυπα και οτι δεν επηρεαζεσαι,και γω καπως ετσι, αν και ολοι επηρεαζομαστε εν μερει, αν οχι απο τα εντυπα το γενικοτερο hype (αποψεις φιλων,αποψεις που ακουγονται κλπ).Καποιοι το χουμε αποβαλλει αυτο αλλα σε πολλους παιζει τεραστιο ρολο.

Επισης σκεψου οτι αυτο επαιζε περισσοτερο εποχες που δεν υπηρχε ιντερνετ. Οταν τα μονα ερεθισματα για μεταλ μουσικη ενος πιτσιρικα ηταν απο το Metal Hammer, καταλαβαινεις οτι επαιζει πολυ μεγαλυτερη επιρροη.

Μπα, εγώ ήμουν και τότε ο ίδιος «στούρνος» που είμαι και τώρα. Ούτε metal hammer, ούτε απόψεις φίλων, ούτε τίποτα τέτοιο δε με άγγιζε. Αρχές '80, σ' ένα - πρωτοποριακό για την εποχή του, αφού έπαιζε μουσική (μόνο metal και hard rock) αποκλειστικά από ...βινεοκασσέτες με συναυλίες και clip - υπόγειο μπαράκι στην Άνω Ηλιούπολη, το οποίο άνοιγε από τις 12 το μεσημέρι και έκλεινε όταν έφευγε και το τελευταίο ...ρεμάλι από 'κει μέσα, έφαγα τις πρώτες μου φλασιές με τη metal και, από τότε ...κόλλησα!

Δημοσ.

Δηλαδή επειδή είναι φασίστας αυτομάτως η μουσική του καριέρα και η προσφορά του χαρακτηρίζεται ως "απάτη";

έχω ακούσει ξανά ανάλογες κατηγορίες για τον Lemmy και ήταν πάντα από "προοδευτικά" άτομα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...