krypton Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Πικρη η κατάσταση στο περιστέρι. . πολύ πίκρα με οτε και περιστέρι, άστα. οι νέες τιμές δεν μου φαίνονται χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό. θα μπορούσε και καλύτερα
rohas Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 πολύ πίκρα με οτε και περιστέρι, άστα. οι νέες τιμές δεν μου φαίνονται χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό. θα μπορούσε και καλύτερα ποτέ δεν πρόκειται να ειναι χαμηλότερες του ανταγωνισμου οι τιμές γιατί ο ΟΤΕ παρέχει τον χαλκο στους ανταγωνιστές (ο κυριος λογος ειναι ελεω ΕΕΤΤ που δεν αφηνει τον ΟΤΕ να εχει χαμηλοτερες τιμες λογω ανταγωνισμου )...πάντα ο ΟΤΕ θα είναι λίγο πιο ακριβός απο τους ανταγωνιστές αλλά αν υπολογίσουμε οτι εχει το καλυτερο δίκτυο (h/w υποδομή + απευθειας προσβαση στο χαλκο) εξισωνεται καπως η κατασταση με τον ανταγωνισμο... το θεμα ειναι τι θελει ο καθε χρηστης... θελει χαμηλο ping χωρις να τον ενδιαφερει το down/up ? διαλεγει ΟΤΕ θελει τρελο upload και δεν τον ενδιαφερουν τα ping ? διαλεγει ανταγωνισμο (εκτός και εαν τα € δεν αποτελουν προβλημα οποτε θα διαλεξει παλι ΟΤΕ ) προσωπικά θέλω 35-65 σε σχεση με τα παραπανω oποτε εχω forthnet (σε fastpath ομως)
theomalegan Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Συμφωνώ το θέμα είναι να υπάρχει μια αντιστοιχεία ποιότητας/τιμής. Ο ΟΤΕ τον τελευταίο χρόνο νομίζω δεν είχε τέτοια αντιστοιχεία αφού οι εναλακτικοί τον "έπιασαν" στην ποιότητα δικτύου και παρέμενε πολύ πιο ακριβός.
Anubis13 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Να ρωτησω κατι. Αυτο περιλαμβανει και το παγιο της γραμμης?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δεν είμαι τεχνικός. Απλά η μέγιστη απόσταση για να λειτουργήσει το VDSL, δηλαδή του συνηθισμένου χάλκινου καλώδιου από το σπίτι μέχρι τον διανεμητή ( ΚΑΦΑΟ ) είναι ένα χιλιόμετρο. Από τον διανεμητή στο Αστικό Κέντρο DSLAM στο ΚΑΦΑΟ είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και εκεί παίζουν οπτικές ίνες δηλαδή η τεχνολογία FTTC . Τα αστικά κέντρα είναι λίγα και φυσικά σχεδόν πάντα αρκετά απομακρυσμένα. http://www.insomnia.gr/topic/296752-αστικά-κέντρα-dslam-οτε-ελλάδας/ Μένω στην περιοχή του Συντάγματος αν και παραδόξως είναι αραιοκατοικημένη από μόνιμος κατοίκους έχει πολλές τηλεφωνικές γραμμές. Το πιο κοντινό ΚΑΦΑΟ σύμφωνα με τα λεγόμενα της CYTA είναι 1200 μέτρα μακριά. Δυστυχώς ενώ έχουν γίνει τεράστιες επενδύσεις στις βασικές υποδομές του ΟΤΕ, από το ΚΑΦΑΟ, διανεμητή μέχρι την είσοδο κάθε πολυκατοικίας τα καλώδια είναι τουλάχιστον τριάντα ετών. Έχουν να αλλάξουν από την εποχή του 1980, που έπρεπε να έχεις μέσο βουλευτή για να βάλεις καινούρια γραμμή τηλεφώνου. Δεν το συζητάω για την τηλεφωνική καλωδίωση εντός 40 και 60 χρονών πολυκατοικιών. Για όσους είναι τυχεροί και δεν βρίσκονται μακριά το VDSL θα είναι ευλογία. Για να συνοψίσουμε, 2 τρόποι υλοποίησης του VDSL: Ο πρώτος είναι η παροχή του από το DSLAM που βρίσκεται στο Α/Κ της εκάστοτε περιοχής (για αυτή την υλοποίηση υπάρχει ο περιορισμός του 1km) και ο δεύτερος από τα νέα ΚΑΦΑΟ (σε συνδιασμό με οπτικές ίνες) που σταδιακά τοποθετεί ο ΟΤΕ σε διάφορες περιοχές. Στον 2ο τρόπο επειδή τα ΚΑΦΑΟ είναι συνήθως το πολύ μέχρι 500m από το κάθε σπίτι ο συγχρονισμός θα πιάνει ταβάνι... Ο 1ος τρόπος επιλέγεται από τους εναλλακτικούς (επειδή είναι η φτηνότερη λύση), αλλά και από τον ΟΤΕ μέχρι να εγκαταστήσει τα νέα ΚΑΦΑΟ στις περιοχές αυτές... Σχετικά με τους συγκεκριμένους περιορισμούς που έχει βάλει η ΕΕΤΤ στον ΟΤΕ δεν έχω γνώση. Αλλά φυσικά ο OTE την έχει παραδοσιακά γραμμένη και πληρώνει τα πρόστιμα με τα λεφτά των φορολογούμενων. Πίσω από της αναβαθμίσεις των δικτύων βρίσκονται μίζες και μεγάλα συμφέροντα. Με τις εξελίξεις στην οικονομία και πολιτική βλέπω δύσκολα να έχουμε εξέλιξη, παρόμοια με το ADSL πριν 8 χρόνια περίπου. Πέρσυ τον Φεβρουάριο αν θυμάμαι καλά η ΕΕΤΤ είχε μπλοκάρει την εμπορική διάθεση του VDSL από τον ΟΤΕ και τον Ιούνιο λήγει αν δεν κάνω λάθος ο τελευταίος 6μηνος περιορισμός... Oi τιμές που αναφέρονται στα πακέτα του οτε ειναι χωρίς ΦΠΑ να υποθέσω? Δεν πρόσεξα να αναφέρεται πουθενά Εδώ και χρόνια είναι υποχρεωτική η ένδειξη τιμών με το ΦΠΑ μέσα... οι νέες τιμές δεν μου φαίνονται χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό. θα μπορούσε και καλύτερα αδύνατο, το εξηγεί ο rohas πιο πάνω...
argirisparxas Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Εξάμηνη προσφορά είναι παρά μείωση τιμών..Μετά από έξι μήνες πάλι ανεβαίνει..Για να χτυπήσει τους εναλλακτικούς θέλει δυνατότερες κινήσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Εξακολουθεί να παραμένει ακριβός. Δεν κρύβω οτι περίμενα καλύτερες τιμές, μα τωρα μάλλον θα πάω σε εναλλακτικό.
danaz Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 η μέση τιμή το 12μηνο παραμένει πάνω από τον ανταγωνισμό και δεν βλέπω και το 25% σε όλο το 12μηνο. Επίσης περιλαμβάνουν και τα εξτραδάκια όπως αναγνώριση κλήσης ή παραμένουν εξτραδάκια?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 η μέση τιμή το 12μηνο παραμένει πάνω από τον ανταγωνισμό υπήρχε περίπτωση να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο? τα extras παραμένουν extras...
mouxaxa Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δυστυχώς δεν διάβασα όλες τις σελίδες του θέματος μέχρι εδώ και δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί γιαυτό ζητώ συγνώμη αν αναφέρθηκε αλλά στην τιμή δεν περιλαμβάνεται μια (1) ώρα σε κινητά. Για αυτή την ώρα έχει επιπλέον χρέωση 5,20 ευρώ νομίζω αλλά δεν εμπίπτει στην 12μηνη δέσμευση.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το 13888 μου είπαν πως τα 2 (ουσιαστικά) νέα πακέτα δεν έχουν κάποια σχέση με το αίτημα στην ΕΕΤΤ για μείωση των τιμών κατά 25% (μεσοσταθμικά).Από κει και πέρα πιστεύω πως τα έκαναν λίγο άρπα-κόλλα.Π.χ διατηρούν το πρόγραμμα με 24 Mbps+απεριόριστα σταθερά+1 ώρα για κινητά με 45,50 ευρώ τον μήνα,ενώ με το καινούργιο 24 Μbps + απεριόριστα μετά το εξάμηνο είναι 36,80 ευρώ και αν προσθέσουμε 1 ώρα για κινητά,5,20 ευρώ, βγαίνει 42 τον μήνα,δηλαδή 3,5 ευρώ λιγότερο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 ναι, δεν έχουν εγκριθεί ακόμα οι μειώσεις που ανέφερες, μαζεύει τους σοφούς του γαλαξία η ΕΕΤΤ για να πάρει την απόφαση!
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 ναι, δεν έχουν εγκριθεί ακόμα οι μειώσεις που ανέφερες, μαζεύει τους σοφούς του γαλαξία η ΕΕΤΤ για να πάρει την απόφαση! Μιας και ανέφερα την ΕΕΤΤ....έχε γούστο και αποφασίσει την απόσυρση των εν λόγω προγραμμάτων για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού...γιατί σε αυτά ούτε τους 12 πιθήκους του Μπρους Γουίλις δεν περιμένει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 δεν νομίζω, υποθέτω ότι πρέπει να έχουν εγκριθεί...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα