rounsmith Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Γεια σας , Είμαι νέο μέλος του forum και βλέπω ότι κάνετε πολύ καλή δουλειά ! Και ασ μπω στο ψητό, Ψάχνω για htpc το οποίο όμως θα εξυπηρετήσει σαν κατεβαστήρι και lamp server. To βασικότερο ψάχνω κουτί και μητρική(+κάποια μνήμη) μέχρι το ποσό των 100 €.(Δίσκο δυο μισάρη ευτυχώς έχω). Θα είναι ανοιχτός 24/7 και είτε θα κατεβάζει είτε θα εξυπηρετεί την ιστιοσελίδα μου οπότε θα ήθελα να είναι σε χαμηλή κατανάλωση και όσο το δυνατό αθόρυβο.
parsifal Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Καλημέρα, καλώς όρισες στο Insomnia! Θέλεις HTPC το οποίο θα εξυπηρετήσει και σαν κατεβαστηρί + LAMP server; Ή ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα έχει απλά εμφάνιση HTPC (συνήθως, form factor Mini-ITX) και θα τον χρησιμοποιείς για δουλειές άσχετες με αυτές του Home Theater PC (π.χ. κατεβαστήρι και LAMP); Ρωτάω γιατί άλλο το κόστος (και η αισθητική αν θες) ενός συνδυασμού [φθηνό κουτάκι microATX + φθηνή μητρική microATX + ξεχωριστός επεξεργαστής] και άλλο ενός συνδυασμού [κουτάκι Mini-ITX + μητρική Mini-ITX με κολλημένο επεξεργαστή επάνω της].
rounsmith Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Βασικά στράφηκα προς atom διπύρηνο (τον D525) και απλά θέλω να βάλω ενα μικρό και φθηνό κουτάκι , με τροφοδοτικό τούβλο (σαν αυτό των λάπτοπ) γιατί διάβασα έχουνε υψηλό efficiency και είναι και πρακτικά εντελώς αθόρυβα. Και θέλω και όσο το δυνατόν πιο μικρό κουτάκι γιατί αυτό το πισάκι θα το βάλω σε ένα πολύ μικρό χώρο δίπλα απο το γραφείο μου και κάτω απο το ρούτερ ,και ασ το πούμε έτσι έκταση του χώρου είναι 30x30 cm.(Απλά θα είναι συνδεδεμένα δύο καλώδια πάνω του , ένα του τροφοδοτικού και ένα του δικτύου και θα το ελέγχ απομακρυσμένα). Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θέλω να έχει εμφάνιση Htpc.
foxbat Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 καλησπέρα Εχω το παρακατω κουτί και το χρησιμοποιώ σαν κανονικό PC με Atom 525 http://www.skroutz.gr/s/258384/Linkworld-LC820-01B.html To τροφοδοτικό είναι τύπου λαπτοπ και έιναι οπώς λες τελείως αθόρυβο. Στο σύστημα αυτό δεν έχω κανένα ανεμιστήρα και δεν ακούγεται απολύτως τίποτα.
rounsmith Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Καλησπέρα, μια ακόμα απορία μιας και έχεις εμπειρία με το κουτί. Το κουτί αυτό έχει και καλωδιάκια Power gia sata/μητρική ή πάνε extra?
foxbat Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Αν εννοείς τα καλώδια της τροφοδοσίας δεν αγόρασα τίποτα extra. Είναι μέσα στο κουτί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα