Προς το περιεχόμενο

Ο υπολογιστης δεν ξεκιναει..

stratigos24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημερα, πηγα να τον ανοιξω (εχθες οπως ειπαμε ανοιγε κανονικα, ολα οκ και χωρις ρευμα και μετα απο cmos και υστερα απο 3-4 ωρες που τον ειχα αφησει και ειχα φυγει απο το σπιτι, οταν γυρισα εκατσα, ανοιξε και τον εκλεισα μετα απο 4 ωρες χωρις κανενα προβλημα) και στο πανελακι της μητρικης (οταν ξεκιναει κανονικα χωρις προβλημα δηλαδη δειχνει 68 μετα 69 μετα c1 και μετα 25 και ακουγεται το μπιπ της εκκινησης) δειχνει 68 μετα 69 μετα c1, μενει εκει και κανει ασταματητα μπιπ...

Πως θα βρω τι φταιει? Τουλαχιστον να το βρω και να αλλαξω οτι εχει προβλημα...

Εdit: Μολις εβγαλα την μια ραμ (την πρωτη απο αριστερα) και ανοιξε κανονικα με τις αλλες 2. Εκανα και 2 restart και παλι ανοιξε κανονικα. Βαζω υστερα παλι και αυτη τη ραμ και ανοιγει και παλι....

Edit2: Ανθρωπος που κανει review σε καρτες γραφικων και υπολογιστες γενικοτερα και κατεβαινει και σε διαγωνισμους για υπολογιστες με oc κλπ, μου ειπε να χαλαρωσω λιγο της βιδες της ψυκτρας του επεξεργαστη μιας και πολλες φορες σε συστηματα 1366 σαν το δικο μου, εχει δει μετα απο αλλαγη ψυκτρας θεματα με τις μνημες. Οταν λεει χαλαρωνει τις βιδες, συνηθως μετα ειναι οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο eshop τωρα βλεπω αυτο:

3 χρόνια εγγύηση

Αγοράζοντας Innovator™ Desktop από το e-shop.gr, είτε από τις έτοιμες προτάσεις, είτε συνθέτοντας το δικό σας PC σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες, αποκτάτε ένα σύγχρονο πλήρως ελεγμένο μηχάνημα που συνοδεύεται από 3 έτη εγγύηση καλής λειτουργίας (ανταλλακτικά και εργασία).

Αλλα δεν ξερω αν ισχυει απο τοτε που το εστησα ή τωρα το εκαναν 3 χρονια..

Εdit: Μολις τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι ειναι 3 χρονια η εγγυηση (αρα μεχρι σεπτεμβρη 2012) και ετσι σκεφτομαι να τους το παω να το δουνε. Τους ειπα οτι το μονο που εχω κανει ειναι οτι εχω αλλαξει ψυκτρα στον επεξεργαστη και αν πειραζει και μου ειπαν οχι, κανενα προβλημα. Εσεις τι λετε? Να βαλω τη μαμα ψυκτρα επανω?

Δεν τον εχω παει ακομα για service. Τις τελευταιες 3-4 μερες ανοιγει κανονικα. Πριν ξεκινησει λεει το panel της μητρικης μου: 68 69 c1 c3 και μετα 25 και ξεκιναει. Αυτο δηλωνει προβλημα μιας και ξεκιναει μετα ή οχι? c1 k c3 ειναι οι θεσεις των μνημων που τις ελεγχει κατα την εκκινηση? Παλαιοτερα δεν εχω προσεξει τι εγραφε..

Από το manual τις μητρικής σου:

code 68: Reserved

code 69: Init cache

code c1: memory presence

code c3: extended memory

code 25: shadow vbios

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη μητρική πάντως....

Να εισαι καλα.

Και εγω ελπιζω να μην ειναι μητρικη. Να εκανε τα προβληματα πριν λιγες μερες απο τις ραμ? Απο το τροφοδοτικο? Τωρα μια χαρα ανοιγει και δουλευει. Η σειρα που μου τα δειχνει δηλαδη στο πανελ της οταν ανοιγει ειναι οκ λες ε? Μηπως δεν θα επρεπε να τα δειχνει καθολου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...