manolis96 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) καλησπερα παιδια σημερα επιτελους εφτιαξα το συστημα μου!! αποτελειται απο: cpu:intel pentium d 945 3,4ghz 2χ2mb mobo:gigabyte g31m s2l ram:2gb ram ddr2 667mhz gpu:x1950xt 256mb gddr3 hdd:500gb hdd sata 2 cpu cooler: coolermaster hyper tx3 evo psu: nitrox sl 550 v2.2 η ερωτηση μου ειναι αν μπορω σε αυτο το συστημα να κανω λιγακι overclock δηλαδη να το παω 3.6-3.8!! μεχρι εκει και αν γινεται τι διαφορα θα δω!!! το speedfan εκει περα που δειχνει την θερμοκρασια του cpu λεει -55 αλλα προφανως εννοει 55(αυτο το νουμερο ομως δεν το εχω δει να αυξομειωνεται) μια φωτογραφια απο το speedfan Επεξ/σία 12 Μαΐου 2012 από manolis96
Δεινόσαυρος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 η ερωτηση μου ειναι αν μπορω σε αυτο το συστημα να κανω λιγακι overclock δηλαδη να το παω 3.6-3.8!! μεχρι εκει και αν γινεται τι διαφορα θα δω!!! Καμία απολύτως διαφορά δεν θα δεις. Αν θες να δεις διαφορά, πάρε ssd.
stm00192 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 καλησπερα παιδια σημερα επιτελους εφτιαξα το συστημα μου!! αποτελειται απο: cpu:intel pentium d 945 3,46ghz 4mb mobo:gigabyte g31m s2l ram:2gb ram ddr2 667mhz gpu:x1950xt 256mb gddr3 hdd:500gb hdd sata 2 cpu cooler: coolermaster hyper tx3 evo psu: nitrox sl 550 v2.2 η ερωτηση μου ειναι αν μπορω σε αυτο το συστημα να κανω λιγακι overclock δηλαδη να το παω 3.6-3.8!! μεχρι εκει και αν γινεται τι διαφορα θα δω!!! το speedfan εκει περα που δειχνει την θερμοκρασια του cpu λεει -55 αλλα προφανως εννοει 55(αυτο το νουμερο ομως δεν το εχω δει να αυξομειωνεται) μια φωτογραφια απο το speedfan Με τόσο μικρό oc όχι δεν θα δείς παρατηρήσιμη διαφορά.. ασε που το g31 ειναι ακατάλληλο για oc και παίζει να μην έχει καν τις απαράίτητες επιλογές στο bios.
Dklearhos Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Καμία απολύτως διαφορά δεν θα δεις. Αν θες να δεις διαφορά, πάρε ssd. Με ssd θα 'νιώσεις' την διαφορά. Με το όποιο overclock θα καταφέρεις να συμπιέσεις αρχεία με rar από πχ. 20λεπτά σε 19 λεπτά και ο firefox θα ανοίξει από 4 δευτερόλεπτα σε 3,8(που δύσκολα να σε περιορίζει η cpu). Για τη θερμοκρασία του επεξεργαστή δοκίμασε και το HWmonitor.
manolis96 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 λοιπον παιδια ενα περιεργο πραμα!! εχω εγκαταστησει 3 διαφορετικα προγραμματα θερκομρασιας οπου και τα 3 δεν μου λενε θερμοκρασια cpu!! φωτογραφια απο HWmonitor: δεν ξερω τι να καανω HELP οριστε η φωτογραφια γιατι προφανως δεν μπηκε στο προηγουμενο μυνημα!!
baskon Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Γενικά το συστηματακι είναι αρκετα παλιο. Απο Overclock θα παρεις ελαχιστα αλλα αν θες να το κανεις καντο,ισως βοηθησει λιγο σε αποκωδικοποιηση 1080p video Οπου μαλλον εισαι πολύ οριακα... Μιας και βλεπω 7αρια windows και οχι xp θα ελεγα οτι το συστημα σου το πρωτο που θα χρειαζοταν είναι 4 gb ram και οχι ssd.. Βεβαια η μητρικη σου ειναι με δυο dimm οποτε θα πρεπει να παρεις σετακι 4 γιγα και να πουλησεις τις παλιες.. Τωρα αν αξιζει τον κοπο να δωσεις λεφτα σε αυτο το συστημα εσυ θα το κρινεις. Προσωπικά ενα 20αρικο για μεταχειρισμενες μνημες θα το εδινα(40-20 Οι παλιες σου).. 80-100 ευρω για ssd Οχι..
rohas Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 εχω εγκαταστησει 3 διαφορετικα προγραμματα θερκομρασιας οπου και τα 3 δεν μου λενε θερμοκρασια cpu!! Δεν αναφερεις ποιο ειναι το 3ο προγραμματα -πλην του HWmonitor και speedfan που εχεις αναφερει. Εαν δεν το έβαλες δοκίμασε το Speccy Να υποθέσω drivers για mobo εχεις κανει εγκ/ση ε ?
manolis96 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 τα προγραμματα που εχω βαλει ειναι το hwmonitor το coretemp και το speedfan και κανενα απο ολα αυτα δεν μου εχει δειξει θερμοκρασια cpu!! drivers στην μητρικη εχω βαλει και τωρα θα δοκιμασω το speccy να το δω αν λεει αυτο!!
manolis96 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 λοιπον παιδια βρηκα ενα αλλο επεξεργαστη ο οποιος ειναι o pentium dual core e2160 1.8ghz 1mb που ειναι πολυ καλυτερος απο τον φουρνο (= pentium d 945 3.4ghz) που εχω τωρα λοιπον λεω να τον παρω και να δοκιμασω σε αυτον overclock τι λετε και εσεις?? η μητρικη μου ειναι αυτη: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2693#ov οι μνημες που εχω ειναι kingston 667mhz στο bios της μητρικης μου στο system memory multiplayer μου ειχαν πει να επιλεξω το 2.0 αλλα ειδα οτι δεν το εχει και εχει 2.66 και πανω...εγω λοιπον το επιλεγω αυτο αντι για να το εχω στο auto...καλα τα λεω μεχρι τωρα??? ετσι ομως το cpu host frequency μπορει να παει μεχρι 250mhz απο τα 200 που ειναι στα stock ρολογια...ετσι?? o cpu ερχεται με multiplayer 9x αρα το μεγαλυτερο μου μπορω να το παω αν δεν ανεβασω το multiplayer ειναι 9 χ 250 = 2.250mhz...ρωταω λοιπον να ανεβασω λιγακι το multiplayer στα 10χ η και στα 11χ αν εχω καλες θερμοκρασιες?? επισης μου ειπανε οτι το Vcore πρεπει να το ανεβαζω και οτι ενα καλο σημειο ειναι το 1.35000V...ισχυει?? επισης μου ειπανε κατι για το pcι express frequency(mhz)..τωρα ειναι στο auto πρεπει να το αλλαξω??? οι επιλογες κυμαινονται απο 90mhz εως 150mhz τι να επιλεξω λοιπον?? ακομα στο bios μου εχει performance enhance και οι επιλογες ειναι standard-turbo-extreme..τωρα ειναι standard οταν κανω OC στο αλλο cpu να το αλλαξω...αν ναι σε τι?? ακομα εχει system voltage control τωρα ειναι auto αλλα εχει και αλλη μια επιλογη manual...τι επιλεγω??? εχει επισης και ddr2 overvoltage control τωρα ειναι normal..οταν παρω το αλλο cpu να το αλλαξω?? οι επιλογες που εχει αν πατησω enter ειναι: normal(που ειναι τωρα)- +0,1V - +0.2V - +0.3V - +0.4V τι επιλεγω??? και τελος εχει ενα αλλη μια επιλογη η οποια ονομαζεται fsb overvoltage control και οι επιλογες ειναι: normal - +0,1V - +0.2V - +0.3V...τωρα ειναι normal οταν κανω OC να το αλλαξω???...και αν ναι σε τι??? παιδια για να μην μπερδευτω απαντατε σε ενα ενα ερωτημα με παραθεσεις!!! ευχαριστω προκαταβολικα!!!!
Δεινόσαυρος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις o/c ούτε σ αυτον. Αν θες να παίζεις παιχνίδια πάρε μια κάρτα γραφικών και αν θέλεις να έχει πιο γρήγορη απόκριση και να είσαι πιο άνετος πάρε έναν ssd και άλλα 2gb ram.
manolis96 Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2012 σε αυτον θα εχει παρα πολυ μεγαλη διαφορα γιατι τα stock ρολογια του ειναι 1.8ghz και θα το παω 2.5-2.7 περιπου!! αμα θες κατατοπισε με για το τι θα κανω κατα τι διαρκεια του overclock(να γινετε να μου απαντησεις με παραθεσεις στις προηγουμενες ερωτησεις που ποσταρα)!!! ευχαριστω!!! υγ: δεν διαθετω χρηματα για αυτο τον υπολογιστη και ο cpu ειαι δωρακι απο φιλο!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα