jimbakl Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 καλησπέρα σας. σε κάτι project που κάνω στην C χρησιμοποιώ κάποια βιβλιοθήκη clapack . Στο visual studio όταν έκανα ένα project πήγαινα στα properties και έβαζα blasd.lib, lapackd.lib, libf2cd.lib αυτές τις βιβλιοθήκες στο additional dependencies, και στην συνέχεια επέλεγα το directory στο οποίο αυτές βρίσκονται...... και όλα οκ.... στο xcode έχω βάλει όλα τα header files και τα blasd.lib, lapackd.lib, libf2cd.lib στον φάκελο του project αλλά χτυπάει κάθε φορά που την καλώ και βγάζει το εξής σφάλμα: >Undefined symbols for architecture x86_64: "_dgetrf_", referenced from: inverse(double*, int) in inverse.o "_dgetri_", referenced from: inverse(double*, int) in inverse.o ld: symbol(s) not found for architecture x86_64 clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation) Μήπως ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω για να παίξει;;;; και ένα 2ο ..... στην σχολή χρησιμοποιώ το VStudio, και θέλω όταν είμαι σπίτι καμία φορά να τρέχω αυτά που κάνω εκεί και στο σπίτι στο mac μου. Αλλά κάνοντας copy - paste τους κώδικες μου βγάζει μερικά λάθη, λογικά λόγο διαφορετικών compiler. πώς μπορώ να βάλω τον compiler του VStudio στο xcode ????? αν γίνεται........
migf1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ψάξε στην τεκμηρίωση του Xcode (ή στο google) για το πως να ενσωματώνεις εξωτερικές βιβλιοθήκες στα προγράμματά σου (κοίτα και στην τεκμηρίωση του linker). Με Mac δεν έχω επαφή, νομίζω όμως πως το Xcode χρησιμοποιεί τον gcc. Αν όντως, τότε στη γραμμή εντολών του gcc ορίζεις τους έξτρα φακέλους για τα header files με το -I (κεφαλαίο άι είναι αυτό) και τους φακέλους για τις έξτρα βιβλιοθήκες με το -L flag. EDIT: Έχε υπόψη σου πως τα object αρχεία των βιβλιοθηκών της μιας πλατφόρμας δεν τρέχουν στις άλλες. Επίσης για να βάλεις τον compiler του VS στο XCode προϋποθέτει πως ο compiler του VS διατίθεται στην πλατφόρμα του Mac OSX, κάτι που νομίζω δεν υφίσταται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα