tritonas00 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μια χαρα ειναι το insomnia. Δεν χρειαζεται ουτε πολιτικα ουτε θρησκευτικα ουτε αθλητικα ουτε μπλα μπλα Προτεινω μαλιστα να μεινει μονο το Linux section
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 τιμωρία στην ομάδα διαχείρισης... "εσύ θα αναλάβεις το moderation του subsection για τα πολιτικά..." "nooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!"
tritonas00 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 (μολις μπει ο paredwse να εγερθουν απαντες παρακαλω προς ενδειξη σεβασμου - παραγγελμα θα δωσει ο ThReSh λογο αρχαιοτητας ) :P
firewalker Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δεν ξέρω αν υπάρχουν κια κίνδυνοι για το insomnia. Π.χ. αν γράψω ο τάδε πολιτικός είναι πουλημένος ή πήρε μίζα (ναι υπάρχουν και τέτοιοι)... Τραβηγμένο θα μου πείτε. Για μένα είναι απλό. Δεν θέλει ο ιδιοκτήτης του insomnia. Αυτό και μόνο μου φτάνει.
hawkpilot Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Ζητάτε δικαίωμα για πολιτικές συζητήσεις. Μα καλά, δε βλέπετε τι γίνεται στη χώρα μας αυτή την περίοδο? Είναι ποτέ δυνατόν οι διαχειριστές να επιτρέψουν τη ζουγκλοποίηση της κοινότητας?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Ας πω κι εγώ την μαλ... τη γνώμη μου. Θα προσπαθήσω να δώσω μία συνολική απάντηση, απαντώντας ταυτόχρονα σε ορισμένα επιμέρους ζητήματα: Γιατι απαγορευονται στο insomnia τα πολιτικα στην εποχη που ζουμε εν μεσω εκλογων και κρισης, δεν θα επρεπε να υπαρχουν καποια threads για το θεμα; μου κανει εντυπωση γιατι ακομα και σε ποιο τεχνολογικα forum υπαρχουν πολιτικα threads. δεν μπορω να καταλαβω γιατι απαγορευονται εδω ή τρωνε lock και μενουν κατι θεματα του τυπου "τι σοκολατα να παρω", "τι τρωνε οι γατες" και "τι ποδηλατο να παρω". για καποιο λογο στο μπλα μπλα του insomnia δεν προωθουνται οι σοβαρες συζητησεις σε αντιθεση με τα χαζες αποριες που καταληγουν σε trolling. [...] Ο αποκλεισμός των πολιτικών μηνυμάτων έχει να κάνει κατ'αρχήν με τη διαφύλαξη της ίδιας της κοινότητας. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι συζητήσεις και "κόντρες" που ξεκινούν σε μία ενότητα του forum ("Ειδήσεις" ή "Hardware Γενικά", τα αναφέρω ως τυχαίο παράδειγμα) συνεχίζονται σε άλλες ενότητες και επεκτείνονται. Δυστυχώς, όταν μπλέκεται η πολιτική, πολλοί εξ ημών (βάζω και τον εαυτό μου μέσα, ποτέ δεν ξέρεις ) χάνουν την ψυχραιμία τους και αλλάζει η μέχρι πρότινος ήρεμη συμπεριφορά τους. Λυπάμαι που το γράφω αλλά δεν μας θεωρώ ήρεμους ή ώριμους να συζητήσουμε σοβαρά για πολιτικά. Το έχουμε ήδη δει σε άλλα θέματα στο Μπλα-Μπλα όπου μέλη αρχίζουν να δημοσιεύουν "αποκλειστικές ειδήσεις" από αμφιβόλου σοβαρότητας ή υπόστασης blogs προκειμένου να "αποδείξουν" ότι έχουν δίκιο. Αν λοιπόν τσακωνόμαστε μία φορά στο Μπλα Μπλα ελλείψει πολιτικών μηνυμάτων, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν επιτραπούν κι αυτά. Κάποιοι θα μπορούσαν να αντιλέξουν: "βάλτε παραπάνω moderators". Φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι η λύση του προβλήματος - εκτός αν βρούμε κανάν κακόμοιρο που δεν έχει τίποτε άλλο να κάνει και είναι μέσα στο matrix και δεν βγαίνει ποτέ από αυτό. Όπως πιθανόν να ξέρετε, όλοι όσοι ανήκουμε στην ομάδα διαχείρισης του forum ξεκλέβουμε από τον ελεύθερό μας χρόνο για να "προσέχουμε" λίγο το forum - το κάνουμε εθελοντικά, δεν πληρωνόμαστε (παρά τις συνεχείς μας κρούσεις, ο admin μας γράφει στα παλαιότερα των πανάκριβων και συλλεκτικών adidas του). Άσε που θα πρέπει να βάλουμε έναν moderator από τη μία μεριά, έναν από την άλλη, έναν από την τρίτη κι έναν από την τέταρτη (whatever, λέω τώρα). Και να είστε σίγουροι ότι και πάλι θα βρεθούν μερικοί οι οποίοι θα πουν ότι οι moderators είναι φασίστες, λογοκρίνουν και κόβουν όσα μηνύματα δεν συμφωνούν μαζί τους... Η αλήθεια όμως είναι ότι όντως θα μπορούσαν να επιτραπούν οι πολιτικές συζητήσεις, σε ειδικό υπο-section φυσικά. Αλλά και πάλι ο κίνδυνος να πάρει η μπάλα και τις άλλες συζητήσεις είναι υπαρκτός. Σκέψου απλά πως ανάλογα με τις πολιτικές απόψεις κάποιου ορισμένα μέλη πιθανώς να τον στιγματίσουν και μετά να βλέπουμε posts σε στυλ «τι μιλάς εσύ ρε, που έλεγες προχθές ότι η ΝΔ μπλα-μπλα-μπλα...». Ακριβώς το ίδιο πιστεύουμε κι εμείς: θα μπαίνω να συζητήσω για hardware, θα βλέπω τον Χ και θα είμαι προκατειλημμένος καθώς μόλις χθες (ή μόλις πριν 10 λεπτά) τσακώθηκα μαζί του για τα πολιτικά. Μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει συγκρούσεις να "μεταφέρονται" με τρομακτική ευκολία από τη μία ενότητα στην άλλη... το ότι απαγορεύονται οι πολιτικές συζητήσει είναι γεγονός το λέει και στους κανόνες του φόρουμ ωστόσο όπως επισήμανε πιο πάνω ο φίλος η γενικότερη συζήτηση γύρω από την δομή της οικονομίας (οικονομικό σύστημα κλπ) θα μπορούσανε να γίνουν χωρίς να επηρεάζει κανέναν πολιτισμένα πάντα Μα αυτό ούτως ή άλλως γίνεται. Αν δεις τις διάφορες συζητήσεις που έχουν κατά καιρούς ανοίξει στο Μπλα-Μπλα, είναι καθαρά πολιτικές - κοινωνικές χωρίς όμως την οποιαδήποτε αναφορά στα κόμματα. Αν μπορούσα μάλιστα να σας έδειχνα τα διεγραμμένα μηνύματα στις συγκεκριμένες συζητήσεις (είμαι ανοιχτός σε δωροδοκίες), θα βλέπατε ότι από τη στιγμή που ένα μέλος πετάξει την πολιτική σπόντα για συγκεκριμένο κόμμα ή συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, ακολουθούν καμιά δεκαριά επιθετικά και πολλές φορές υβριστικά μηνύματα. Αυτά ακριβώς θέλουμε να αποτρέψουμε. Εγώ θεωρώ ότι το insomnia είναι το μεγαλύτερο φόρουμ αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, έχει πολύ κόσμο και πολλά θέματα, στον τομέα τον τεχνολογικό είναι πολύ πλήρες οι mods αφήνουν να εξελιχθούν τα θέματα και υπάρχει μία ελευθερία απόψεων και τα lock είναι ελάχιστα. Έτσι μπορείς και βρίσκεις ακόμα και αρχαία threads και μπορείς να απαντήσεις ή να ρωτήσεις σε αυτά χωρίς να χρειάζεσαι δημιουργήσεις δημιουργήσεις άλλο. Πίστεψέ με, έτσι βλέπουμε κι εμείς το forum και έτσι θέλουμε να το διατηρήσουμε - για να μπορεί ο καθένας να μπαίνει και να ρωτά κάτι και, εφόσον σέβεται τους συνομιλητές του, να αναπτύσεται η κοινότητα. Κάτι τέτοιο θα διαλυθεί εάν μπούμε στη λογική των πολιτικών σχολιασμών. Στο section "Μπλα Μπλα" αλλάζει το τοπίο όπου όποια σοβαρή συζήτηση ξεκινήσει γίνεται lock, πολλά θέματα 2-3 χρόνων με πληροφορίες και ερωτήσεις γίνονται στα καλά καθούμενα lock (βλέπε το thread για την "εφορευτική επιτροπή") και έτσι αναγκάζεσαι να φτιάξεις καινούργιο thread που κατά πάσα πιθανότητα θα φάει lock από κάποιον mod με μήνυμα ότι υπάρχει κάποιο κλειδωμένο με το ίδιο θέμα στο search. Γράφεις χωρίς να γνωρίζεις μερικά πράγματα και κρίνεις βιαστικά. Ας πιάσουμε το συγκεκριμένο thread: γνωρίζεις ότι μόλις άρχισε η εκλογική διαδικασία, από thread στο οποίο ρωτούσαν ήρεμα και ωραία για την εφορευτική και σχολιαζόταν (δυσμενώς) η συμμετοχή σε αυτή, άρχισαν τα πολιτικά σχόλια; Νομίζεις ότι αυτό το μήνυμα το δημοσίευσα τυχαία; Γενικότερα, όταν βλέπεις ένα κλειδωμένο thread και δεν αντιλαμβάνεσαι γιατί κλειδώθηκε αφού τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει στραβά, εννέα φορές στις δέκα υπάρχουν τουλάχιστον 5-6 διεγραμμένα μηνύματα που μπλέκουν σε καυγά ή που πετάνε κάτι άσχετο, κάτι προσβλητικό ή κάτι επιθετικό προκειμένου να προκαλέσουν τον συνομιλητή τους. Δεν "τρελαίνεται" ξαφνικά ο moderator και "μοιράζει" λουκέτα και ban. Μην κρίνεις τόσο εύκολα και βιαστικά, αδικείς και την κοινότητα και τη διαχείριση. δηλαδή sorry κιόλας, αλλά έγω που είχα γράψει στο status μου "εσείς αποφασίσατε τι θα ψηφίσετε?" ποιόν ακριβώς όρο χρήσης παραβίασα και μου το έσβησαν? Και μάλιστα χωρίς να με ενημερώσουν? Αν δεν κάνω λάθος, στους όρους λέει "Τα αμιγώς πολιτικά μηνύματα απαγορεύονται". Είναι αυτό πολιτικό μήνυμα???? Μήπως είπα ψηφίστε τον τάδε?? Έλεος βρε παιδιά. Αντί να κλειδώσει κάποιος το offtopic thread, που γίνεται εκει μέσα της τρελής το πανηγύρι, σας πείραξε αυτό. Απαράδεκτο. Τουλάχιστον αλλάξτε το "Τι σας απασχολεί?" με το "Τι σας απασχολεί εκτός απο α.... β.... γ....." και σε όποιον δεν αρέσει να περάσει έξω απο το "δωμάτιο". Κάτι σαν "εγέρθητω" δηλαδή...... (sorry αλλά αυτό μου θύμισε). Φαντάζομαι οτι είναι προφανές οτι δεν αναφέρομαι σε μη κόσμια status αλλά στην ελευθερία του καθενός να εκφράσει στο προσωπικό του status μια απλή σκέψη. Είσαι λίγο άδικη: καταλαβαίνεις, ελπίζω, ότι η φαινομενικά αθώα ερώτησή σου είχε εξελιχθεί σε κανονικότατη πολιτική συζήτηση στο status σου. Όταν ρωτάς κάτι παρόμοιο δεν θέλει πολύ ώρα μέχρι να εμφανιστεί κάποιος και, φουντωμένος, να αρχίσει να "τα χώνει" στους αντιπάλους ή να γράφει ειρωνικά σχόλια για το Α ή το Β πολιτικό πρόσωπο. Λυπάμαι που νομίζεις ότι περιορίζεται η ελευθερία έκφρασής σου. Αλλά θεωρώ ως πρωταρχικό στόχο την προστασία της κοινότητας - αν μπουν τα πολιτικά στη μέση, θα διαλυθεί η όποια συνοχή υπάρχει μεταξύ μας. Θα μπορούσες να μου πεις ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα αθλητικά: πλην όμως, σου θυμίζω, στα αθλητικά συμμετέχει ένα αρκετά μικρό ποσοστό των μελών. Ενώ, θέλω να πιστεύω, τα μέλη που ασχολούνται λίγο ή πολύ με τα κοινά και με την πολιτική, είναι σαφώς περισσότερα. Και έχουν άποψη - ασχέτως αν είναι η δική τους ή των γονιών τους. Γιατί πρέπει να λάβουμε κι αυτό υπ' όψιν μας: οι ηλικίες στο forum ποικίλουν: έχουμε και 15χρονους, έχουμε και σαραντάρηδες (γκχμ, ναι, ας πάμε παρακάτω...). [...] Θα πρέπει να παραδεχτείς ότι το αίτημα για ειδική υποκατηγορία πολιτικών είναι δίκαιο. Τώρα αν αυτό οδηγήσει σε signatures γεμάτα μαιάνδρους και σφυροδρέπανα, ε τι να πω, ας μην επιτρέπονται τα πολιτικά στις υπογραφές των χρηστών Νομίζω ότι σε κάλυψα: δεν τίθεται θέμα "δίκαιου" αιτήματος. Τίθεται θέμα συνοχής και ύπαρξης της κοινότητας. Και, σε διαβεβαιώ, ότι τα σφυροδρέπανα και οι μαίανδροι στην υπογραφή είναι το λιγότερο... [...] Τέλος πάντων, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά το πως αντιμετώπισε το θέμα ο paredwse εμένα προσωπικά μου λέει πολλά. Τελικά, μάλλον ο καφές δεν μ αρέσει σ' αυτό το "μαγαζί". Ασχέτως απο πολιτικά ή άλλα θέματα. Είναι απλά θέμα νοοτροπίας. Καλημέρα σας. Έτσι κι αλλιώς, σ ένα forum που κατα τη γνώμη των moderators του αποτελείται απο άτομα που δεν είναι ικανά να εκφράσουν κόσμια τη γνώμη τους για το οποιοδήποτε θέμα, δε νομίζω οτι ταιριάζω. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει ούτε με τη διαχείριση ούτε με τη δική μου "αντιμετώπιση" (αν και δεν αντιλαμβάνομαι πού σε στεναχώρησα). Έχει να κάνει με πραγματικά γεγονότα. Το έχουμε δει εκατοντάδες φορές το "σκηνικό" στα διάφορα ημιπολιτικά θέματα που κατά καιρούς ανοίγουν στο Μπλα-Μπλα: θα γράφονται μέλη μόνο και μόνο για να πλακωθούν με άλλα μέλη. Λυπάμαι, αλλά η όλη φύση του insomnia είναι η κοινότητα - να δίνουμε και να λαμβάνουμε βοήθεια, να ανταλλάσουμε γνώμες, να επικοινωνούμε. Θεωρείς ότι τα πολιτικά μηνύματα είναι ο "χαμένος κρίκος" της επικοινωνίας μας; Δεν καταλαβαίνεις ότι, από τη στιγμή που θα μπει η πολιτική στην κοινότητα, θα χαθούν όλα τα άλλα; Για ποιόν άλλο λόγο πιστεύεις ότι απαγορεύουμε τα πολιτικά; Επειδή θέλουμε να κάνουμε τους μάγκες; Δεν θα'ταν εύκολη λύση να τα κρατήσουμε, αυξάνοντας κατακόρυφα την επισκεψιμότητα του site και του forum; Πολλές φορές όμως η εύκολή λύση δεν είναι απαραίτητα και η σωστή... τιμωρία στην ομάδα διαχείρισης... "εσύ θα αναλάβεις το moderation του subsection για τα πολιτικά..." "nooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!" Πλάκα-πλάκα, κάτι τέτοια ακούω και σκέφτομαι να πάω moderator στον Προγραμματισμό: μπορεί να μην έχω ιδέα αλλά τουλάχιστον εκεί, κανείς δεν θα με πει φασίστα. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και για τα σχόλιά σας. Ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε με πολλούς από εσάς, τα καλοπροαίρετα σχόλια λαμβάνονται πάντα υπ' όψιν. Τώρα μπορείτε να καθίσετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις