Redshift Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 μπορω μεσω bios? η mobo ειναι αυτη http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=880G%20Pro3 εαν ναι ποιες τιμες πρεπει να αλλαξω? πρεπει να απενεργοποιησω το turbo? (δεν θα το ηθελα αυτο) εαν οχι με ποιο software τελος πειτε μου λιγο ενδεικτικες τιμες για να πειραματιστω θενκς
Dklearhos Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Βρίσκεις το vcore του επεξεργαστή και το κατεβάσεις ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ. Από το 1,32 που είναι το default κατεβάνεις κατά 0,05 και κάθε φορά κάνεις stability test με κάποιο πρόγραμμα όπως το orthos. Λογικά θα το φτάσεις κάπου στο 1,2. Δες εδω που έχουν κάνει undevolt σε phenom
Redshift Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 εαν μιλαμε για bios δεν εχω βρει κατι που να λεει vcore επισης θα πρεπει να απενεργοποιησω cool n quiet και turbo?
Dklearhos Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 ναι στο bios λέω. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο της μητρικής σου θα πας στο OC Tweak er Screen -> Multiplier/Voltage Change και θα το βάλεις manual και θα σου εμφανίσει το CPU Voltage το οποίο και θα αλλάξεις. (εάν δεν εμφανίζεται το μενού multiplier/voltage ίσως χρειαστεί να βάλεις το Overclock Mode manual) Επίσης αν κάτι δεν παέι καλά και δεν ανοίγει ο υπολογιστείς κάνεις clear cmos(ξέρεις πως το cool n quiet δε νομιζω αλλά το turbo μπορεί. Δοκίμασε να κατεβάσεις το voltage με αυτά ενεργοποιημένα. Αν δεν... ή το αφήνεις ώς έχει ή απενεργοποιείς το turbo. Βασικά ποιος ο λόγος να κάνεις undervolt?
Redshift Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 δεν αξιωθηκα να αλλαξω το στοκ ανεμιστηρι που ειναι 8αρι και φασιαροζικο ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου
Redshift Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 τελικα απενεργοποιησα τα cool n quiet,turbo του εριξα ενα συντηρητικο oc στα 3360mhz απο 2800mhz που ειναι στοκ και μετα απο πειραματα με το prime95 σταθεροποιηθηκε στα 1,2v cpu voltage τα normal του απο οτι ειδα πρεπει να ειναι 1.125-1.40V Operational Voltage 1.325v Stock UP to 1.45v w/ Turbo on 1.125v lowest set by Cool&Quiet + C1E απο θερμοκρασιες idle παιζει 33c και full load 51c core temperature συμφωνα με το aida64 καλα δεν ειμαι? ps ολα αυτα ριχνοντας manual απο το bios τον στοκ ανεμιστηρα σε επιπεδο 4 απο 10
artshadows Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 cool n quiet κανει οικονομια πτωση συχνοτητασ-τασης
Redshift Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 cool n quiet κανει οικονομια πτωση συχνοτητασ-τασης ειναι απαιτουμενο απο το mobo η απενεργοποιηση του για να πας σε manual ρυθμισεις περα απο αυτο λαγκαρει μεχρι να ανεβασει συχνοτητα οταν την χρειαζεται και ειναι εμφανες idle δουλευε 800mhz νομιζω με το cool n quiet ενεργο,δεν ξερω ποσους πυρηνες ενεργοποιουσε βεβαια turbo επισης πηγαινε 3300mhz σε 3 πυρηνες ομως,για αυτο τον πηγα 3360 για να ειναι turbo συνεχως και οι 6 πυρηνες που μου φαινεται ασφαλες αφου το κανει και στοκ πως σου φαινονται οι τιμες που εδωσα παραπανω συνολικα?
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Από θερμοκρασίες είσαι super. Τώρα αν είσαι ικανοποιημένος και από τις επιδόσεις το κρατάς έτσι. Από θέμα κατανάλωσης από 1.125 που είχε με cool n quiet στα 1.2 που έχεις τώρα η διαφορά είναι αστεία. Και αν υπολογίσουμε ότι έχεις μόνιμο turbo τότε αξίζει η αλλαγή. Νομίζω είσαι κομπλέ! Πάντως από θέμα επιδόσεων τρέξε κάποιο benchmark πριν και μετά τις αλλαγές να δείς αν και τι κερδίζεις.
Redshift Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 οι θερμοκρασιες ειναι μεσω του aida64 και συγκεκριμενα αυτες που δινει ανα πυρηνα,δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστες θερμοκρασια cpu συνολικα δινει αρκετα υψηλοτερη,12c παραπανω περιπου οποτε ποιες μετρησεις κοιταω? ανα πυρηνα η συνολικη cpu επισης ποιο ειναι το ασφαλες οριο θερμοκρασιες για εναν εξαπυρηνο? ps το νορμαλ turbo ειναι σε 3 απο τους 6 πυρηνες,τωρα ειναι turbo και στους 6
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 επισης ποιο ειναι το ασφαλες οριο θερμοκρασιες για εναν εξαπυρηνο? Ανάλογα με τον phenom Που έχεις. There are two different versions of Phenom II X6 1055T processor - HDT55TWFK6DGR with 95 Watt Thermal Design Power (TDP), and this HDT55TFBK6DGR with 125 Watt TDP. In addition to different TDP, this microprocessor also has lower maximum operating temperature and slightly higher range of operating core voltages than the 95 Watt version of 1055T. All other features of 95 Watt and 125 Watt versions of this model are alike - 2.8 GHz core frequency, 3 MB level 2 cache, 6 MB level 3 cache, compatibility with DDR3 memory, and, new for X6 family, Turbo Core feature, that boosts core frequency of active when half or more cores are idle. Πηγή: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X6%201055T%20-%20HDT55TFBK6DGR%20(HDT55TFBGRBOX).html Να κοιτάς την cpu temp και όχι τα core. Η ψύκτρα σου είναι καθαρή γιατί μου φαίνεται λίγο τσιμπιμένο να έχεις 60+ στον επξεργαστή με underclock 1.2V. Στα 1,4 πόσο θα έχεις??? Το aida είναι οκ σαν πρόγραμμα αλλά δοκίμασε και το hwsensors για επαλήθευση.
Redshift Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 τον 125w εχω οποτε αλλαγη σχεδιων,καθαρη ειναι η ψυκτρα απλα εχω ριξει την αποδοση της στα 4/10 γιατι διαφορετικα νομιζω οτι προσγειωνεται αεροπλανο στο δωματιο μου θα τον ριξω στα 2800mhz και θα προσπαθησω να ριξω και αλλο το voltage του επεξεργαστη
Thanos1972 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Εισαι σιγουρος που του λες να κοιταει την cpu temp και οχι τα cores?γιατι εαν βαλει ενα μικρο 40αρι ανεμιστηρακι να φυσαει πισω απο την μητρικη,εκει που ειναι ο επεξεργαστης,θα πεσει η θερμοκρασια του cpu temp γιατι ο αισθητηρας ειναι επανω στην μητρικη Τα core θα κοιταει.και εαν εχει κανενα κολλημενο σενσορα τοτε το cpu temp. Στην περιπτωση σου,οι θερμοκρασιες που εχεις σε cores 51 βαθμους ειναι οκ.
Dklearhos Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Εισαι σιγουρος που του λες να κοιταει την cpu temp και οχι τα cores?γιατι εαν βαλει ενα μικρο 40αρι ανεμιστηρακι να φυσαει πισω απο την μητρικη,εκει που ειναι ο επεξεργαστης,θα πεσει η θερμοκρασια του cpu temp γιατι ο αισθητηρας ειναι επανω στην μητρικη Τα core θα κοιταει.και εαν εχει κανενα κολλημενο σενσορα τοτε το cpu temp. Στην περιπτωση σου,οι θερμοκρασιες που εχεις σε cores 51 βαθμους ειναι οκ. Δεν είμαι σίγουρος αλλά στο δικό μου pc κοιτάω το cpu temp για να είμαι καλυμένος. Αν είναι όπως τα λες οκ πάω πάσο(ανεβάζω και το overclock και άλλο )
Thanos1972 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Ναι ναι τα cores να κοιτας.απλα μεχρι 62 δινει η AMD σε cores αλλα στο νετ κυκλοφορει η φημη (που ισχυει σε εμενα) οτι πανω απο 55 βαθμους καποιοι πυρηνες deneb (δεν ξερω εαν ισχυει για thuban) παρουσιαζουν ασταθεια σε μεγαλα Overclock.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα