Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad : Season 5 [Spoiler free till season 4]

Kasrith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παντως creepy ή οχι η οικογενειακη κατασταση του Γουολτερ αρκετα αναλυθηκε και πρεπει να προχωρησει η κυρια πλοκη!

Κι εμενα μου τη σπαει απιστευτα η Σκαιλερ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 642
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παντως creepy ή οχι η οικογενειακη κατασταση του Γουολτερ αρκετα αναλυθηκε και πρεπει να προχωρησει η κυρια πλοκη!

Κι εμενα μου τη σπαει απιστευτα η Σκαιλερ!

Μπορεί να είναι ιδέα μου, αλλά νομίζω πως αυτη είναι η κυρία πλοκή φέτος..

Δλδ η φάση του Walt, στην δουλειά αλλά και στην υπόλοιπη του ζωή (η οποία έχει γίνει πια μια)

Η Skylar δε πήγε από ενοχλητική κάπου στην 2η σεζόν και πλέον είναι απαραίτητη για την συνέχεια, και ο ρόλος της έχει φτάσει σε σημείο που την λυπάμαι. Άσε που η Gunn παίζει απίστευτα καλά.

Sent from my HTC Sensation 4G

• Like 1

• Moderators

Νομίζω στο 1ο podcast (breaking bad insider) για αυτή τη season, ο Gilligan αναφέρει ότι με αυτό που έγινε στη διαρρύθμιση της τελευταίας season (να παιχτεί σε δύο μέρη με 8 επεισόδια η κάθε μία) τους δόθηκε ο χρόνος να σχεδιάσουν πιο διεξοδικά το κάθε επεισόδιο. Αν θυμάμαι καλά, αφιερώνουν δύο εβδομάδες για το σενάριο του κάθε επεισοδίου. Δεν χρειάζεται να το πιστέψει κανείς απαραίτητα, αλλά τα επεισόδια της 5ης season για μένα κινούνται από πολυ καλά έως εξαιρετικά, και δεν βαραίνει καθόλου αρνητικά το ότι έχουν κάνει λίγο πιο αργές τις εξελίξεις. Βέβαια ήδη είδαμε εξελίξεις σε πολλά μέτωπα, και γενικά

ο Walt πρέπει να παραμείνει λίγο στη φάση του "I have won" για να έχει νόημα το ότι θα συμβεί παρακάτω (που οι περισσότεροι νομίζω περιμένουμε να είναι η κατηφόρα -ή το γκρεμοτσάκισμα). Το ότι έχει δοθεί έμφαση στο οικογενειακό του status, πέρα από την ευκαιρία να δούμε την πολύ καλή ερμηνεία της Gunn, εξυπηρετεί και το να δείξει πόσο ξένος γίνεται ο Walt από την ίδια την οικογένειά του, για την οποία προφασίζεται/προφασιζόταν για το ότι μπλέχτηκε με την παρασκευή/διακίνηση της μεθ.

Και το έχω ξαναπεί (από τα πρώτα επεισόδια της σειράς), ότι για μένα αυτό που κάνει καλά το Breaking Bad είναι ότι ενώ έχει αργούς ρυθμούς καταφέρνει να κάνει κάποια μεγάλα *μπαμ*, τα οποία όμως φαίνονται να έρχονται ως φυσικά επακόλουθα του ό,τι έχει προηγηθεί, γιατί ακριβώς αυτό που προηγήθηκε, ενώ δεν ήταν μέσα στη δράση, προετοίμασε και "έχτισε" το δρόμο για την κορύφωση/ξεσπάσματα της ιστορίας.

Καλά και πέρα από αυτό οι περισσότερες season του Breaking Bad κορυφώνονται τυπικά κάπου στο 6ο και 7ο επεισόδιο τους, οπότε μάλλον άμεσα έρχονται δραματικές εξελίξεις.

Επίσης, εφόσον ο χρόνος που έχει περάσει μέσα σε 4 και κάτι seasons είναι ένα έτος, και στην υπόλοιπη τελευταία season (σως νωρίτερα από το φινάλε) πρέπει να καλυφθεί άλλο ένα (52α γενέθλια Walt), είναι πολύ πιθανόν οι ρυθμοί να αυξηθούν παρακάτω.

• Like 3

αριστουργηματικο το τελευταιο επεισοδιο

αυτο που ειδαμε στο αρχη του πρωτου επεισοδιου με το οπλο που αγορασε το οποιο συναιβει ενα χρονο μετα απο τωρα, λετε να το δειξει στο τελος του πτωτου μισου κυκλου ή στο τελος της σειρας??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά και πέρα από αυτό οι περισσότερες season του Breaking Bad κορυφώνονται τυπικά κάπου στο 6ο και 7ο επεισόδιο τους, οπότε μάλλον άμεσα έρχονται δραματικές εξελίξεις.

Μιάς και η φετινή μισή σεζόν είναι μόνο 8 επς, περιμένουμε την κορύφωση γύρο στο 4-5. Αφού το 4 παίχτηκε και είναι όλα (ψιλο)ρόδινα ακόμα, απόψε πρέπει να σκάει το μπαμ.

Απότι έχω διαβάσει, o Vince είχε πει πως στο 5ο θα γίνει ενας ντόρος καλός, και πως θα δούμε κάτι που δεν έχει ξαναγινει ορ σαμθινγκ. Χωρίς να θέλω να δημιουργηθεί hype για το τίποτα, έχει αναφερθεί αλλού πως η κούπα που είχε ως σταχτοθήκη η Sklyar ήταν δώρο για τα γεννέθλια του Walt απο Hank+Marie ήταν souvenir απο το Area 51 της Nevada και έγραφε

Danger Entering 51

σαν αστείο για το ότι γερνάει κτλ. Στην σκηνή που έρχεται σπίτι ο Walt και την βρίσκει να καπνίζει, η κούπα είναι γυρισμένη έτσι ώστε να κρύβεται το 1, και η κούπα να γράφει απλά

Danger Entering 5

δηλαδή το 5ο επεισόδιο.

smokin.gif

αριστουργηματικο το τελευταιο επεισοδιο

αυτο που ειδαμε στο αρχη του πρωτου επεισοδιου με το οπλο που αγορασε το οποιο συναιβει ενα χρονο μετα απο τωρα, λετε να το δειξει στο τελος του πτωτου μισου κυκλου ή στο τελος της σειρας??

Πιστεύω θα το δούμε στο φινάλε της σειράς, στο 5χ16

Επεξ/σία από Kasrith
  • Like 1

Μιάς και η φετινή μισή σεζόν είναι μόνο 8 επς, περιμένουμε την κορύφωση γύρο στο 4-5. Αφού το 4 παίχτηκε και είναι όλα (ψιλο)ρόδινα ακόμα, απόψε πρέπει να σκάει το μπαμ.

τελικα δεν ηταν τοσο "μπαμ" οσο το 4ο .. ακομα και στο τελος που τον σκοτωνει σου ακυρωνει αμεσως την αγωνια που θα ειχες αν το κοβανε εκεινη τη στιγμη (δλδ ακριβως πριν τον σκοτωσει)

• Like 2

• Moderators

Βασικά το 5x05 "Dead Freight" ήταν ένα πολύ καλό επεισόδιο

με μια κορυφαία ιδέα και εκτέλεση (την κλοπή της μεθυλαμίνης) και μια τελική σκηνή που σε βρίσκει απροετοίμαστο. Δηλαδή πάνω που φεύγει όλη η ένταση από την επιχείρηση στο τρένο, εμφανίζεται το παιδάκι, και παίρνει την πρωτοβουλία ο Todd (α ρε Lance :wacko: δε σε θέλει τελικά...).

Δεν νομίζω πως συμφωνώ με το να το άφηναν cliffhanger. Πριν δω το σχόλιο, σκεφτόμουν πόσο "self-contained" κατάφεραν (πάλι) να κάνουν το επεισόδιο, χωρώντας την όλη υπερπαραγωγή με το τρένο και τον φόνο του μικρού (εξ'αιτίας των οδηγιών που νωρίτερα έδωσε ο Walt στον νέο -για φαινομενικά εντελώς άλλο λόγο), και πως γενικά τέτοια *μπάμ* δεν τα αφήνουν για μετά το cliff-hanger (πχ ξαδέλφια Vs Hank, θάνατος Jane, ακόμα κι όταν ο Jesse πυροβόλησε τον Gale και είχαμε fade-to-black, ο στόχος ήταν να καταλάβει ο θεατής ότι ο Gale σκοτώθηκε)

Επίσης, μου άρεσε που ανατράπηκε η υποψία ότι η τύπιισσα από την Madrigal (μια από αυτές τις μέρες πρέπει να απομνημονεύσω και το όνομά της) έβαλε το tracking device στο βαρέλι. Γενικά βρήκα πολύ καλή όλη τη σκηνή, που την έχουν δέσει στο τραπέζι και συζητούν αν θα τη σκοτώσουν κλπ ..

P.S. Πρέπει να (ξανα)δω το Heat. :-D

• Like 2

τελικα δεν ηταν τοσο "μπαμ" οσο το 4ο .. ακομα και στο τελος που τον σκοτωνει σου ακυρωνει αμεσως την αγωνια που θα ειχες αν το κοβανε εκεινη τη στιγμη (δλδ ακριβως πριν τον σκοτωσει)

Διαφωνώ,

Μου κόπηκε η ανάσα. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που ένα τέλος επεισοδίου μέκανε να μείνω έτσι. Ίσως το "Run!" αλλα αυτό σήμερα μέστειλε.

Εαν το έκοβαν πριν γίνει, δεν θα είχα καν στο μυαλό μου ότι έπαιζε τέτοιο σκηνικό. Τα δευτερόλεπτα που κοιτόντουσαν και χαιρετάει ο πιτσιρικάς, απολα τα πιθανά σενάρια που μου πέρασαν απο το μυαλό, κυρίως ότι θα γκάζωνε και θαφευγε, το ότι θα τον πυροβολούσε κάποιος δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο πιθανότητα.

Πέρα απο το τέλος, η εμφάνιση του μικρού στην αρχή με είχε στην τσίτα για τα πρώτα 10 λεπτά γιατί ήξερα ότι θα έπαιζε κάποιο ρόλο. Δεν τον έδειξαν έτσι για το τίποτα στην αρχή, αλλα το επεισόδιο ήταν τόσο καλά δομημένο και αγχωτικό που μέχρι να ξαναεμφανιστεί τον είχα ξεχάσει τελείως.

Κάπου εδώ ξεκινάει λοιπόν το γκερμοτσάκισμα (κυρίως) του Jesse...

Επίσης, μου άρεσε που ανατράπηκε η υποψία ότι η τύπιισσα από την Madrigal (μια από αυτές τις μέρες πρέπει να απομνημονεύσω και το όνομά της) έβαλε το tracking device στο βαρέλι. Γενικά βρήκα πολύ καλή όλη τη σκηνή, που την έχουν δέσει στο τραπέζι και συζητούν αν θα τη σκοτώσουν κλπ ..

Η Lydia ( :P) όμως τώρα πια θα είναι ακόμα ποιο έθραυστη τώρα που την είχαν υπο την απειλή. Μπορεί να μην είχε βάλει η ίδια τα tracking devices, αλλα τώρα σίγουρα θα ψάχνει τρόπο να την κάνει. Ξέρει ότι ο Mike δεν την θέλει με τίποτα πια, και όσο να ναι θα σκέφτεται και την κόρη της.

Ο δε Hank την έχει πατήσει με τον Walt, ο οποίος έχει φτάσει σίγουρα στον πάτο όσο αφορά της "προσωπικές" τους σχέσεις. Τις οικογενειακές δλδ που είχε προ meth. Σε κάθε επ όμως υπάρχει κάτι που μαθαίνει, που στην τελική δεν μπορεί παρά να τον οδηγήσει σε υποψίες περι WW και Heisenberg. Σαυτό το επ δεν ήταν τίποτα φοβερό, απλά ρολοί+αμάξια και το "Νew car, new watch... Good for you. You deserve to treat yourself. As long as you have the money to spend."

:-D

tumblr_m5hkgxOpXW1r9572l.gif

Nice touch to Heat :mrgreen:

Jessie James, bitch!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Heat on Bluray" :

-a movie about a heist where the robbers bring a new guy, who kills someone without permission, which starts a chain of events that leads to the downfall of the main character.

-Cop Al Pacino killing criminal Robert DeNiro,

Damn αυτό το forshadowing είναι απίστευτο ώρες ώρες...

Skylar : "Out burying bodies?" Not yet...

Επεξ/σία από Kasrith
  • Like 4

Πέρα απο το τέλος, η εμφάνιση του μικρού στην αρχή με είχε στην τσίτα για τα πρώτα 10 λεπτά γιατί ήξερα ότι θα έπαιζε κάποιο ρόλο. Δεν τον έδειξαν έτσι για το τίποτα στην αρχή, αλλα το επεισόδιο ήταν τόσο καλά δομημένο και αγχωτικό που μέχρι να ξαναεμφανιστεί τον είχα ξεχάσει τελείως.

εγω περιμενα μετα απο καμια 10αρια επς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

..θα επαιζε καποιο ρολο η αρχικη σκηνη

Παραήταν ξεκάρφωτο για να το κρατήσουν για άλλο επ. Αυτά που αργούν έτσι έχουν σχέση με τους πρωταγωνιστές

-ξεκίνημα πρώτου επ της σεζόν

-αεροπλάνα/αρκουδάκι στο σπίτι του Walt κτλ

Σε 10 επς δεν θα τον θυμόταν κανείς τον Spidey.. Εξάλλου, πριν κλείσει η αρχική σκηνή, ακούγεται τρένο στο βάθος και γυρνάει το κεφάλι ο μικρός. Με τίτλο Dead Freight, λογικό ήταν να έχει σχέση με το ίδιο το επεισόδιο.

Επεξ/σία από Kasrith

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...