Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Χρησιμοποιώ το vlc πολλά χρόνια τώρα για να βλέπω ταινίες με εξωτερικούς (.srt) υπότιτλους. Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι με κάποια *συγκεκριμένα* video files, οι ελληνικοί υπότιτλοι εμφανίζονται σαν ???????????? και όχι κανονικά. Το encoding είναι κανονικά ρυθμισμένο για να παίζει ελληνικούς υπότιτλους, και σε άλλα αρχεία βίντεο οι *ιδιοι* υπότιτλοι εμφανίζονται κανονικά στα ελληνικά. Ξέρει κανείς πως μπορώ να το διορθώσω αυτό? Ευχαριστώ

Για να τεστάρω αν όντως φταίει το vlc κατέβασα το media player classic και έπαιξα ακριβώς το ίδιο βίντειο+υπότιτλους και εμφανίζονται κανονικά. Και το vlc εμφανίζει κανονικά του συγκεκριμένους υπότιτλους αν τους βάλω πάνω σε ένα άλλο αρχείο βίντεο.

Δημοσ.

Αν έχεις επιλεγμένα το "Ελληνικά ISO", επέλεξε τα "Ελληνικά Windows 1253".

ανάλογα τον υπότιτλο άλλοι θέλουν ISO άλλοι windows

Δημοσ.

Και εμένα μου παρουσιάζει μερικές φορές το ίδιο πρόβλημα, όταν υπάρχει στον ίδιο φάκελο και ο αντίστοιχος αγγλικός υπότιτλος! Όταν μεταφέρω αλλού τον αγγλικό υπότιτλο, ο ελληνικός εμφανίζεται κανονικά. Περίεργα πράγματα. Επηρεάζει ο ένας τον άλλο; :confused:

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παίζει να μην υποστηρίζει το video file νομίζω το mkv δεν το υποστηρίζει, δοκιμάστε να τα μετατρέψετε σε άλλα video files με το avidemux.

Δημοσ.

Και εμένα μου παρουσιάζει μερικές φορές το ίδιο πρόβλημα, όταν υπάρχει στον ίδιο φάκελο και ο αντίστοιχος αγγλικός υπότιτλος! Όταν μεταφέρω αλλού τον αγγλικό υπότιτλο, ο ελληνικός εμφανίζεται κανονικά. Περίεργα πράγματα. Επηρεάζει ο ένας τον άλλο; :confused:

WOW! Ακριβώς αυτό ήταν το πρόβλημα! Μόλις έσβησα (ή μετονόμασα με άσχετο όνομα) τον αγγλικό υπότιτλο, οι ελληνικοί εμφανίζονταιο μια χαρά. Χωρίς να πειράξω καμία κωδικοποίηση. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου! (και τους υπολοίπους για τις απαντησεις σας)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...