Αλέξανδρος85 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Γεια σας, έχω : intel core 2 duo 2.33Ghz, 7 gb ram ( 4 μέχρι την προηγούμενη βδομάδα) , ati radeon 6500 pro. Είχα στον υπολογιστή μου windows 32bit και αποφάσισα να περάσω τα windows 64-bit ultimate , τα 32bit δεν έβλεπαν όλη την μνήμη που έιχα. Αφού πέρασα τα καινούργια 64bit άρχισαν τα προβλήματα με τον επεξεργαστή να αρχίζει και να δουλέυει υπερβολικά σε πολύ απλές εργασίες. Φτανει το 100% αν έχω ανοικτό mozilla,vlc και κατεβάζω κάτι από το internet. Λογικά δεν έχω ιούς ,έχω τρέξει πολλές φορές τα avast και malwarebytes. Ακόμα έχω δει στο task manager περίπου ποια προγράμματα καταναλώνουν τον επεξεργαστή το θέμα μου έιναι ότι με τα 32bit windows πριν δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα με τα ίδια προγράμματα να τρέχουν ( καμοιά φορα χρειαζόμουν επιπλεον μνήμη , βλέπαν μόνο μέχρι τα 3,3gb) και τα χρείαζομαι αυτά τα προγράμματα δεν μπορώ να τα κλείσω. Ακόμα το sidebar.exe μου καταναλώνει μέρος από τον επεξεργαστή μέχρι και 40% έχω δει.
Tzimmys Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Τα windows 64 bit που έβαλες, τα κατέβασες? Είναι σίγουρα καλά?
Αλέξανδρος85 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Ναι, δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλο υπολογιστή. Έχουν γίνει εγκατάσταση και σε πιο γρήγορο και σε πιο αργό υπολογιστή.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Kανε τον κοπο να βαλεις 1-2 screenshots οταν χτυπαει 100% cpu.
Dklearhos Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Έβαλες drivers κάρτας γραφικών?ακυρο αν κλείσεις vlc azureus και τα gadget?
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Φαντάζομαι απο task manager εννοεις. Γεπ,αυτο εννοουσα. Στη sidebar εχεις προσθεσει καποια gadgets?
Αλέξανδρος85 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Στο sidebar.exe έχω την ώρα , καιρό , μετατροπή νομισμάτων και παρακολούθηση τις cpu και τις μνήμης. Ναι αν κλείσω κάποια από τα προγράμματα αρχίζει και πέφτει αλλα πάλι είναι , νομίζω , υπερβολικά ψηλά. Συνήθως κάνω kill στην sidebar.exe και μπορώ να κάνω κάποια δουλειά αλλά και πάλι υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που και πάλι ανεβαίνει στο 100%. Ειδικά αν είναι λίγο πιο απαιτητικά τα προγράμματα.
rohas Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 εαν εχεις gadgets στην μπαρα που επεξεργαζονται πληροφοριες λογικο ειναι να τρωνε CPU εαν στο vlc βλεπεις τιποτα mkv ταινια λογικο ειναι να καταναλωνει CPU (λογω αποκωδικοποιησης) στο azureus ποσα torrents εχεις βαλει και με ποσα connections ?? ειναι λογικο και αυτος να τρωει CPU Εν ολιγοις προσωπικα για μενα ειναι λογικο να βλεπεις χρηση CPU ακομα και στο 100% οταν τα κανεις ολα αυτα ταυτοχρονα, εξαλλου αυτη ειναι η δουλεια του ! Αυτο που δεν διευκρινησες ειναι το εαν η χρηση αυτη διαρκει 3-4 και 5 λεπτα, εαν οχι αλλα ειναι στιγμιαια χρηση ( κοντα 20-30 δευτερολεπτα) τοτε ειναι απολυτως φυσιολογικη η χρηση της CPU.
Αλέξανδρος85 Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2012 Όχι το πρόβλημα ήταν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα στο 100%. Βασικά το πρόβλημα ήταν οτι θερμαινόταν ο επεξεργαστής πάρα πολύ , άνοιξα το κουτί το καθάρισα και από τότε δουλέυει καλύτερα. Έχω κάποια κολλήματα με κάποια προγράμματα άλλα σε λογικά πλαίσια, είναι αρκετά βαριά τα προγράμματα αυτα. Πάντως καμμοία σχέση με πριν. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.
@topos Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Throttling? Δοκιμασε να τρεξεις το *occt και δες εαν εχεις προβλημα με θερμοκρασιες... *Προτεινω το occt μιας και εχει θερμοκρασιες και real time συχνοτητα.
Dklearhos Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δημοσ. 16 Μαΐου 2012 Δοκίμασε να βάλεις drivers από το site της ati. Είχα αντίστοιχο πρόβλημα γιατί τα drivers απο τα windows ήταν για τον π...τσο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα