Giourkas1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενός My passport 1TB εδώ και ένα και κάτι χρόνο χωρίς προβλήματα. Πρόσφατα, σε περιβάλλον Windows, άρχισε να πετάει μηνύματα στο tray που λένε "Delayed write failed...all data have been lost" κλπ κλπ..Μετά απο επανεκκίνηση και βλέπω όλα μου τα αρχεία αλλά δεν μπορώ να τα μεταφέρω διότι αμέσως μόλις ξεκινάει η αντιγραφή, κολλάει και πετάει το συγκεκριμένο μήνυμα. Απ'ότι φαίνεται τα αρχεία είναι άθικτα αλλά δεν μπορώ να τα αντιγράψω. Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να ανακτήσω τα αρχεία μου και άν υπάρχει περίπτωση να σώσω και τον σκληρό μου δίσκο? Ευχαριστώ!
Thanos1972 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Κατεβασε το hd sentinel και ποσταρε μια φωτογραφια. μπορει να ειναι και θεμα καλωδιου.
TheELF Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενός My passport 1TB εδώ και ένα και κάτι χρόνο χωρίς προβλήματα. Πρόσφατα, σε περιβάλλον Windows, άρχισε να πετάει μηνύματα στο tray που λένε "Delayed write failed...all data have been lost" κλπ κλπ..Μετά απο επανεκκίνηση και βλέπω όλα μου τα αρχεία αλλά δεν μπορώ να τα μεταφέρω διότι αμέσως μόλις ξεκινάει η αντιγραφή, κολλάει και πετάει το συγκεκριμένο μήνυμα. Απ'ότι φαίνεται τα αρχεία είναι άθικτα αλλά δεν μπορώ να τα αντιγράψω. Γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να ανακτήσω τα αρχεία μου και άν υπάρχει περίπτωση να σώσω και τον σκληρό μου δίσκο? Ευχαριστώ! Αφού έχεις windows γιατί ανεβάζεις εικόνα από linux που έχει λιγότερες λειτουργίες;;;(το sentinel,ε μην πέσει κάνα flamewar) Με 36% υγεία πάντως το πρόβλημα του το έχει ο δίσκος. όπα λάθος τώρα είδα ότι έχει δυο δίσκους,και με 92% πάντως έχεις μικρότερο μεν αλλά πρόβλημα δε. Απ'ότι φαίνεται τα αρχεία είναι άθικτα αλλά δεν μπορώ να τα αντιγράψω. Η λίστα με τα ονόματα των αρχείων μπορεί να είναι άθικτη, τα αρχεία δεν ξέρουμε.... αν έχεις χώρο τρέξε το active@file recovery και αποθήκευσε έστω τα σημαντικά σου αρχεία σε άλλο μέσο. Στο τέλος για να σώσεις τον δίσκο μπορείς με την την πλήρη έκδοση του sentinel να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface,ή και με το πρόγραμμα ελέγχου του κατασκευαστή του δίσκου.
Giourkas1 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Αφού έχεις windows γιατί ανεβάζεις εικόνα από linux που έχει λιγότερες λειτουργίες;;; Εκεί είναι το πρόβλημα του εσωτερικού μου δίσκου..Δεν έκανε load τα Windows πρίν λίγες μέρες και μπήκα από linux.. Η λίστα με τα ονόματα των αρχείων μπορεί να είναι άθικτη, τα αρχεία δεν ξέρουμε....αν έχεις χώρο τρέξε το active@file recovery και αποθήκευσε έστω τα σημαντικά σου αρχεία σε άλλο μέσο. Επειδή με Windows δεν μπορώ να δουλέψω τώρα και από ότι βλέπω το active@file recovery δεν τρέχει σε linux, υπάρχει μήπως κάποια εναλλακτική πρόταση? Ευχαριστώ..
TheELF Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Αφού και η δύο δίσκοι σου είναι προβληματική και χρειάζεσαι χώρο ούτως η άλλος για να κάνεις ανάκτηση πάρε κάναν καινούργιο δίσκο να περάσεις windows. Μπορείς μέσα από τα linux να κάνεις δουλειά με το testdisk/photorec αλλά, άλλο ένα επαγγελματικό πρόγραμμα(και μάλιστα το active) και άλλο ένα freeware.
Giourkas1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα παίδες, το πρόβλημα παραμένει. Τα αρχεία δεν είναι προσβάσιμα, δεν μπορω να κάνω ούτε διαμόρφωση και το Sentinel δείχνει την παρακάτω εικόνα: Έχετε καμία ιδέα για ανάκτηση αρχείων ή απλά φορμάτ και χρήση από την αρχη? Διότι δεν έχω λύσεις αυτή τη στιγμή..:/
TheELF Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ο δίσκος πια δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι,πρέπει να βρεις άλλον. Για την έσχατη όπως είπα και πριν. Στο τέλος για να σώσεις τον δίσκο μπορείς με την την πλήρη έκδοση του sentinel να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface,ή και με το πρόγραμμα ελέγχου του κατασκευαστή του δίσκου.
Giourkas1 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Στο τέλος για να σώσεις τον δίσκο μπορείς με την την πλήρη έκδοση του sentinel να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface,ή και με το πρόγραμμα ελέγχου του κατασκευαστή του δίσκου. Πλέον δεν μου εμφανίζει καν την επιλογή του εν λόγω σκληρού δίσκου ώστε να κάνω το re-initialize disk surface
washcloud Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Αν είναι εντός εγγύησης και δεν κόβεις φλέβες για τ' αρχεία, δωσ' τον γι' αντικατάσταση.
washcloud Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Αν η βεβαιότητά σου ΔΕΝ πηγάζει από το γεγονός ότι έχεις τσεκάρει το S/N του μέσω του site της κατασκευάστριας WD, καν' το (έχει σχετικό οδηγό), διότι ευτοί οι δίσκοι είναι σχετικά πρόσφατοι.
baskon Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Αν δεν εχεις εγγυηση το πρωτο βημα ειναι να βγαλεις τον δισκο απο το κουτακι του και να τον βαλεις σαν εσωτερικο στον υπολογιστη ωστε να αποκλεισουμε προβλημα του controller του κουτιου,τροφοδοσιας κλπ.. Δε θα μου φαινοιταν περιεργο απλως να τα εφτυσε το κουτακι..Συνηθως αυτα ειναι τα ευαισθητα..
Giourkas1 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή! Από το κατάστημα που αγοράστηκε έχω 1 χρόνο αλλά η WD λέει ότι η εγγύηση ισχύει μέχρι το 6/2013. Όσο αφορά το recovery, έχω δοκιμάσει προγράμματα όπως: Active@File Recovery, Easeus, File Scavenger, HP Disk Storage Format tool, Recover data for NTFS αλλά ο δίσκος τις περισσότερες φορές δεν "φαίνεται". Επίσης, το format τώρα είναι RAW. Έχετε καμία άλλη ιδέα στο πώς να κάνω recovery από RAW εξωτερικό δίσκο USB 2.0? Το ακριβές μοντέλο και P/N του σκληρού δίσκου είναι: WD My Passport Essential SE 1 TB USB 2.0 HDD (WDBACX0010BBK-00)
washcloud Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 ...τί εννοείς "τις περισσότερες φορές δεν φαίνεται"; Πού δεν φαίνεται; Εμφανίζεται μια φορά στη λίστα κάποιου από τα προγράμματα που ανέφρες, και "μετά εξαφανίζεται"; Αφού κάνεις τί; Τρέχοντας το πρόγραμμα; Ή ΑΦΟΥ το τρέξεις; Και πότε "επανεμφανίζεται"; Μετά πχ από restart που κάνει επειδή έχει εξαφανιστεί; Αν ναι, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ μετά από restart, τον ΒΛΕΠΟΥΝ τα πραογράμματα; Εξήγησε για να καταλάβουμε την συμπεριφορά του... Περί "raw" file system :τα 3 πρώτα προγράμματα που ανέφερες, μπορούν να δουν κανονικά τα περιεχόμενα του δίσκου, κι ας είναι "raw" το file system του. Αφού πάντως έχει εγγύηση, επαναλαμβάνω : αν δεν κόβεις φλέβες για τ' αρχεία, καλύτερα στειλ' τον στην WD (έχει οδηγίες στο site της για την διαδικασία RMA), να γλυτώσεις την αγορά δίσκου. Θα σου κοστίσει κοντά στο 10ευρο για να τον στείλεις (Γερμανία θα πάει) με συστημένο επιστολικού ταχυδρομείου (ΕΛΤΑ). Έτσι ακριβώς θα τους πεις πως θες να πάει. Να τον έχεις βάλει σ' ένα χαρτόκουτο ίσα να χωράει αυτόν και δυο κομμάτια φελιζόλ πάνω και κάτω του). Την επιστροφή την χρεώνεται η WD, και σου έρχεται σε 1-2 βδομάδες από την στιγμή που θα τον στείλεις. Αν δεν σε νοιάζει η εγγύηση, μπορείς όπως ειπώθηκε να δοκιμάσεις να βγάλεις τον σκληρό από τη θήκη (ακυρώνοντας κατά πάσα πιθανότητα την εγγύηση) και συνδέοντάς τον εσωτερικά : Ίσως να είναι πρόβλημα (και) θήκης αυτό που αντιμετωπίζεις, και να μπορέσεις να ανακτήσεις αρχεία. Με τον δίσκο στη θήκη του πάντως και σύνδεση USB, μειώνονται οι πιθανότητες να μπορέσεις ν' ανακτήσεις κάτι. Αν τα αρχεία είναι απλά ταινίες κλπ που μπορούν να ξαναβρεθούν, εγώ δεν θα το σκεφτόμουνα και θα τον έστελνα γι' αντικατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα