Karel2003 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Έχω και γω ένα neo V και σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά που μπορεί να κάνει η συσκευή και τα μόλις 200€ που ξόδεψα για να την αποκτήσω. Έχω καλή επαφή με την τεχνολογία αλλά στο "άθλημα" smartphones είμαι πρωτάρης και έτσι δεν το έχω πειράξει καθόλου. Πριν αρχίσω να ρωτάω τα πώς και τί και αν γενικά αξίζει το rootάρισμα της συγκεκριμενης συσκευής θα σας αναφέρω τι δεν έχω καταφέρει να κάνω μέχρι τώρα, να μου πείτε αν κάνω κάτι λάθος ή υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω και βλέπουμε. Λοιπόν 1) Δεν μπορώ να δω live stream. Είχα διαβάσει ότι μπορείς, είχα δει σε παλαιότερα κινητά (ειδικά από ΑΝΤ1 webtv) αλλά το δικό μου δεν. 2) Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το wifi; μια μου κάνει download μέχρι 200 ΚΒ/s μια πέφτει στο 1! Την ίδια ώρα που το ίδιο αρχείο κατεβαίνει με 1,5 ΜΒ/s από το pc μου άρα δεν φταίει η σύνδεση η κάτι τέτοιο... (Μήπως φταίει αυτό και για το live stream;) 3) Το κινητό τραβάει 720p ικανοποιητικότατα αλλά κολλάει στο playback! Όχι πολύ αλλά αρκετά ώστε να σου σπάσει τα νεύρα και να βάλεις να δεις το βίντεο στο pc. Και δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Αφού το βίντεο που τραβάει το κινητό κουτσά στραβά παίζει στο κινητό, γιατί αν του φορτώσω ταινία 720p δεν παίζει καθόλου; Προς το παρόν αυτά. Από browsers έχω χρησιμοποιήσει opera και dolphin (με τον δεύτερο κάτι έπαιξε αλλά δεν λες ότι βλέπεις!). Από players έβαλα mx, bs και έναν άλλο που μου είπαν ότι είναι πολύ καλός ειδικά για HD αλλά μόνο με τον bs έχω καταφέρει να δω SD ταινία και με υπότιτλους ειδικά όταν χρησιμοποιώ το HDMI για την τηλεόραση. Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ αλλά καταλαβαίνετε τον "πόνο" μου Άντε να δούμε αν υπάρχει λύση... Ευχαριστώ.
Meraklis56 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 3) Το κινητό τραβάει 720p ικανοποιητικότατα αλλά κολλάει στο playback! Όχι πολύ αλλά αρκετά ώστε να σου σπάσει τα νεύρα και να βάλεις να δεις το βίντεο στο pc. Και δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Αφού το βίντεο που τραβάει το κινητό κουτσά στραβά παίζει στο κινητό, γιατί αν του φορτώσω ταινία 720p δεν παίζει καθόλου; Λογικό είναι.Το bitrate μιας ταινίας είναι πιο μεγάλο και νομίζω χρησιμοποιούν διαφορετικούς codecs. Δοκίμασε αν θες το MX video player με τους 3 decoders και πες μας τα αποτελέσματα. Επίσης,θα σε πρότεινα root,overclock.Θα ανασάνει πολύ η συσκευή!
geowizard Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 1. Κατεβασε το Adobe flash 2. Γενικα σατ κινητα το wifi δεν ειναι και πολυ δυνατο 3. Ιδεα δεν εχω. εγω παλι με mx player μια χαρα παιζω 720p με υποτιτλους
Karel2003 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 μάλιστα. Πρέπει να κατεβάσω codecs ή τα έχει ενσωματωμνένα; Υπάρχει κάποιος οδηγός για root και overclock γιατί δεν έχω ιδέα; Για livestream καμία ιδέα ή να το πάρω απόφαση ότι δεν θα παίζει φυσιολογικά ποτε;;;
Meraklis56 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 μόνο το πρόγραμμα κατεβάζεις (MX Video Player η Rock Player) και τα 2 υπάρχουν στο playstore οδηγός για root: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1409269
Karel2003 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ωραία... Καριέρα θα κάνουμε! Συγνώμη παιδιά για την ασχετοσύνη μου... Λοιπόν αν έχω καταλάβει καλά υπάρχουν κάποια στάδια στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και διάφορες επιλογές αναλόγως με το τί χρειάζεται ο καθένας. Στο πρώτο βήμα είναι απλά το root. Όποιον από τους 2 τρόπους να διαλέξω το ίδιο είναι; Κάνοντας το πρώτο βήμα δεν επηρεάζεται η εγγύηση; Είναι αντιστρεπτή η διαδικασία; Επίσης πριν ξεκινήσω οτιδήποτε μπορώ να κρατήσω backup ωστε το κινητό να γίνει όπως ήταν; Με ενδιαφέρει να μην χάσω την εγγύηση. Επομένως στο δεύτερο βήμα ακολουθώ τις οδηγίες με το τσιμπιδάκι στην μπαταρία και μετά; Στο τρίτο βήμα που λέει ClockWorkMod Recovery ξαναεγκαθηστώ τους ADB drivers που εγκαθηστώ στο πρώτο βήμα; Στο τέλος θα έχω το stock rom. Χρειάζεται να κατεβάσω κάτι;
Meraklis56 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Λοιπόν. Και το root και το bootloader unlocking προκαλούν την απώλεια της εγγύησης.ΑΛΛΑ γίνεται να τα κρύψεις και να μην μπορούν να σου πουν τίποτα.Αυτό προυποθέτει να κάνεις ορισμένα βήματα πριν το δώσεις στην Sony για επισκευή. Αν έχεις κάνει root, θα πρέπει να επαναφέρεις το αρχικό λειτουργικό.(Αυτό γίνεται με το Sony Ericsson Update Service) (Στην θέση σου θα ακολουθούσα το DooMLoRD's Easy rooting toolkit <v3.0> Αν κάνεις bootloader unlocking σε συνιστώ να κάνεις την 3η μέθοδο του site. Αυτή με το SETool ώστε να μπορείς να το κρύψεις κιόλας. (Στην θέση σου θα ακολουθούσα την 3η μέθοδο.Δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ με τζιμπιδάκια ούτε δεν θα ηθελα να μην μπορώ να κάνω αναβάθμιση επίσημα απο την Sony Ericsson,που φαντάζομαι το χρειάζεσαι σε περίπτωση που πάθει κατι το κινητό) Όσο για το αν χρειάζεσαι backup,θα σου έλεγα κράτα ένα να σαι σίγουρος.Εγώ κρατάω τις επαφές μου,ανεβάζοντας τις στο gmail.Όσο για την κάρτα μνήμης μένει ανέπαφη. Όσο για τους ADB Drivers, αν εγκατασθούν μια φορά,είσαι οκ. Σχετικά με το overclock θα πρέπει να αλλάξεις και kernel(Βήμα 4)
Karel2003 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Φαίνεται πως δεν μπορώ να αποφύγω το τσιμπιδάκι... Και η τρίτη μέθοδος προϋποθέτει να κάνεις αυτήν την γείωση. "2. Connect test point to the ground and attach USB cable. Wait while Windows shows finding new device, disconnect test point immediately. Windows won't find appropriate drivers. select drivers manually from the archive of SEtool. Agree to install 'untrusted' drivers." δεν υπάρχει κάτι πιο απλό για bootloader unlocking;;
Meraklis56 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Περίμενε ίσως απαντήσει κανένας που να χει το neo V.Πάντως σε άλλες συσκευές se δεν έχω δει τέτοια.Με το SETool και έγινε μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα