Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Πρώτα από όλα συγνώμη εάν έχω κάνει λάθος διότι δεν ξέρω εάν το έχω βάλει στη σωστή κατηγορία το θέμα μου.

Αυτές τις μέρες αποφάσησα να βάλω ποιό γρήγορο internet αλλά όταν πήγα από το κατάστημα ο υπάλληλος με ρώτησε εάν έχω έτοιμες τις καλωδιώσεις και εγώ του απάντησα όχι αφού δεν υπάρχουν, έτσι μου έιπε να απευθυνθώ σε ένα ηλεκτρολόγο.

Απευθύνθηκα σε ένα γνωστό μέσω τηλεφώνου λέγοντας του τι θέλω για να έρθει να τις φτιάξει και αυτός το μόνο που μου είπε είναι να πάρω μία τηλεφωνική μπρίζα, καλώδιο και κουτί χωρίς να μου εξηγήσει τίποτα άλλο και αυτός θα έρθει να κάνει μόνο την εγκατάσταση.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να πάω να πάρω γιαυτό όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.

Δημοσ.

Δεν μας ειπες ομως ειναι παλαιά η καινούργια η πολυκατοικία ?

Τι ενοείς οταν λες δεν έτοιμες οι καλωδιώσεις , δεν εχεις τηλέφωνο τώρα μπρίζες τηλεφώνου δεν υπάρχουν

Δημοσ.

Το κτίσμα είναι μονοκατοικία και είναι περίπου 10 ετών.

Δεν υπάρχουν καθόλου καλωδιώσεις αλλά ούτε μπρίζες.

Δημοσ.

Ειναι υπο ανέργεση το σπίτι ακόμα δεν κατοικείται ?

Sorry απλα μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην υπάρχουν καλωδίωσεις και μπρίζες

Τελωσπαντων αν δεν υπάρχει τίποτα θα σου βάλει ο ηλεκτρολόγος μπρίζες τηλεφώνου αφου εχει τραβήξει πρώτα καλώδια απο το κουτάκι μεσα στο σπίτι που καταλήγει το καλώδιο του οτε απο εξω

Δημοσ.

Πρίν από κανα 2-3 χρόνια που έγινε ανακαίνηση βγήκαν όλα τα καλώδια με αποτέλεσμα να ξαναμπούν ποτέ μέχρι σήμερα.

Θέλω εάν μπορείς φυσικά να μου βάλεις και φώτο από το καλώδιο και το κουτί.

Τέλος μου είπαν να έχω έτοιμα όλα τα καλώδια και το κουτί ώστε όταν θα έρθουν οι τεχνικοί από την εταιρία να είναι έτοιμα.

Υ.Γ. Ο ηλεκτρολόγος μου μου είπε να πάρω εγώ τα πράγματα έτσι ώστε να έρθει να τα εγκατατήσει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πρίν από κανα 2-3 χρόνια που έγινε ανακαίνηση βγήκαν όλα τα καλώδια με αποτέλεσμα να ξαναμπούν ποτέ μέχρι σήμερα.

Θέλω εάν μπορείς φυσικά να μου βάλεις και φώτο από το καλώδιο και το κουτί.

Τέλος μου είπαν να έχω έτοιμα όλα τα καλώδια και το κουτί ώστε όταν θα έρθουν οι τεχνικοί από την εταιρία να είναι έτοιμα.

Υ.Γ. Ο ηλεκτρολόγος μου μου είπε να πάρω εγώ τα πράγματα έτσι ώστε να έρθει να τα εγκατατήσει.

λιγο χλωμο να βγηκαν ολα τα καλωδια και να μην ξαναμπηκαν αλλα οκ

εσυ τωρα θες.ενα πριζακι για Rj11 αυτοκολλητο .αυτοκολλητο σημαινει οτι το κολλας στον τοιχο με ταινια διπλης οψεως.δεν θες χωνευτο πριζακι αφου δεν υπαρχει τρυπα.μετα στην ουσια θες ενα καλωδιο κατα προτιμηση utp που να φευγει απο το πριζακι αυτο και να πηγαινει μεχρι την χωνευτη του οτε.εκει θα γινει η ενωση με το καλωδιο του οτε.καλυτερα Utp καλωδιο που ειναι πιο χοντρο πιο ανθεκτικο.τα 20 μετρα ουτε 10 ευρω δεν κανουν.μπορεις να παρεις και utp για εξωτερικους χωρους αμα θες να ειναι πιο σκληρο η να παρεις καποιο cat6 για να ειναι πιο καλο ποιοτικα.απεφυγε το cat5 το πολυκλωνο.δεν χρειαζεσαι και πολυ ηλεκτρολογο.αμα πιανουν τα χερια σου ειτε στερεωνεις το καλωδιο με ροκα που εμενα δεν μαρεσει ετσι η παιρνεις καποια μετρα αυτοκολλητο καναλι το κολλας στην γωνια μεταξυ τοιχου και ταβανι και περνας απο εκει μεσα το utp μετα.για τον εξωτερικο χωρο που θα ειναι το καλωδιο αμα θες να το προστατευσεις υποχρεωτικα(και δεν παρεις καλωδιο εξωτερικου χωρου) μπορεις να το βαλεις μεσα απο ενα κομματι πλαστικου σωληνα.θα μπορουσες να βαλεις και καλωδιο σαν του οτε η γενικα και αλλους τυπους καλωδιων που ειναι για αυτην την δουλεια αλλα και το utp το θεωρω πιο καλο και πιο New τεχνολογικα.

Γειά σας.

Πρώτα από όλα συγνώμη εάν έχω κάνει λάθος διότι δεν ξέρω εάν το έχω βάλει στη σωστή κατηγορία το θέμα μου.

Αυτές τις μέρες αποφάσησα να βάλω ποιό γρήγορο internet αλλά όταν πήγα από το κατάστημα ο υπάλληλος με ρώτησε εάν έχω έτοιμες τις καλωδιώσεις και εγώ του απάντησα όχι αφού δεν υπάρχουν, έτσι μου έιπε να απευθυνθώ σε ένα ηλεκτρολόγο.

Απευθύνθηκα σε ένα γνωστό μέσω τηλεφώνου λέγοντας του τι θέλω για να έρθει να τις φτιάξει και αυτός το μόνο που μου είπε είναι να πάρω μία τηλεφωνική μπρίζα, καλώδιο και κουτί χωρίς να μου εξηγήσει τίποτα άλλο και αυτός θα έρθει να κάνει μόνο την εγκατάσταση.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να πάω να πάρω γιαυτό όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ εκ'των προτέρων.

εννοεις να βαλεις ιντερνετ οχι πιο γρηγορο ιντερνετ.λογικα τοσο καιρο η δεν εχεις η εμπαινες με κανα stick της cosmote,vodafone,wind.κουτι δεν θα χρειαστεις.πριζα και καλωδιο θες.κουτι εξω θα υπαρχει λογικα απο τον οτε.αμα δεν υπαρχει καθολου η ειναι χυμα τοτε θελει και πλαστικο μικρο κουτακι για την μονωση.αν και θα μπορουε να τα αγοραζε και ο ηλεκτρολογος και να στα φερνε παρα να σου πει παρτα εσυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...