Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ειπε καποιος οτι γινεται να συνδεσεις το modem/router με την τηλ.πριζα με καλωδιο UTP και οχι μονο με απλο τηλεφωνικο. Επιτυγχανεται ετσι καλυτερη αποδοση στην ιντερνετ συνδεση . Γινεται κατι τετοιο ?

Ευχαριστω.

• Super Moderators
Δημοσ.

μπορείς αλλά με αλλαγμένο clipάκι, από RJ-45 σε RJ-11...

δεν πετυχαίνεις καλύτερη απόδοση, απλά εξαλείφεις την περίπτωση του να σου δημιουργεί πρόβλημα στο συγχρονισμό και στην σταθερότητα της γραμμής, σε σχέση με ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο (ειδικά όταν είναι αρκετά μακρύ) το οποίο δεν είναι καν αντεστραμμένο...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

με καλυψε ο Thresh.απλα το κανεις επειδη α.το Utp ειναι twisted

β.ειναι μονοκλονο

γ.ειναι πιο στιβαρο πιο σκληρο απο το τηλεφωνικο και πιο χοντρο.

δ.μπορεις να περασεις μεσα μεχρι και 4 γραμμες.

ε.μπορεις να το παρεις και με περιβλημα shielded οποτε και να περναει και διπλα απο ρευμα να μην εχει θεμα.γενικως οταν ειναι πολλα μετρα προτιμαμε Utp αντι για τηλεφωνικο.εκτος αν καποιος βαλει το ρουτερ κοντα στην πριζα και μεγαλωσει το utp αντι να μεγαλωσει το τηλεφωνικο.τωρα αν το καλωδιο σου ειναι το τυπικο 1,8 μετρα που δινουν μεσα δεν εχει νοημα να το αλλαξεις.δεν θα κερδισεις κατι.απλα αν εχεις μικρο τηλεφωνικο προσεχε μην το πατας καταλαθος και να μην πατηθει κατω απο επιπλα κτλ.

Δημοσ.

ειπα να το εξηγησω γιατι θυμαμαι καποιος εδωμεσα ειχε γραψει και με αποδειξεις υποτιθεται οτι το utp επαιζε χειροτερα

Δημοσ.

με καλυψε ο Thresh.απλα το κανεις επειδη α.το Utp ειναι twisted

β.ειναι μονοκλονο

γ.ειναι πιο στιβαρο πιο σκληρο απο το τηλεφωνικο και πιο χοντρο.

δ.μπορεις να περασεις μεσα μεχρι και 4 γραμμες.

ε.μπορεις να το παρεις και με περιβλημα shielded οποτε και να περναει και διπλα απο ρευμα να μην εχει θεμα.γενικως οταν ειναι πολλα μετρα προτιμαμε Utp αντι για τηλεφωνικο.εκτος αν καποιος βαλει το ρουτερ κοντα στην πριζα και μεγαλωσει το utp αντι να μεγαλωσει το τηλεφωνικο.τωρα αν το καλωδιο σου ειναι το τυπικο 1,8 μετρα που δινουν μεσα δεν εχει νοημα να το αλλαξεις.δεν θα κερδισεις κατι.απλα αν εχεις μικρο τηλεφωνικο προσεχε μην το πατας καταλαθος και να μην πατηθει κατω απο επιπλα κτλ.

υπαρχει τετοιο καλωδιο utp που μπορεις να το περασεις μεσα απο καναλι του ρευματος και να το φερεις στο ρουτερ και απο την αλλη μερια στην μπριζα του ρευματος και να μην εχει προβλημα?το ρωταω γιατι ετσι σκεφτομαι εκει που εχω το ρουτερ και εχει διπλα μπριζα ρευματος να περασω ενα τετοι utp και να το κατεβασω στην μπριζα του ρευματος που εχω στο αλλο δωματιο και μεσω αυτου να δινω με σουιτσ ιντερνετ?

Δημοσ.

σε utp θα βρεις τα παντα.απο απλο Utp μεχρι utp με διπλο μπλενταζ Utp που το καθε ζευγαρι ειναι ξεχωριστα τυλιγμενο σε μπλενταζ.σε utp για εξωτερικους χωρους που ειναι πιο σκληρο μεχρι Utp για το chernobil που λεει ο λογος που αντεχουν σε χημικες ουσιες που καιγονται πολυ δυσκολα και αργα..οποτε ναι σιγουρα θα βρεις κατι με αρκετη μονωση για να αντεξει.πχ φαντασου οτι ο οτε αυτα τα εναερια που χρησιμοποιει πολλες φορες τα εχει αγκαλια με τα καλωδια της δεη.διπλα διπλα περνανε κατω απο το περβαζι και δεν εχουν θεμα.μονωση της δεη μονωση με σιδερενιο πλεγμα του οτε...

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

θέλω να κανω μία ερώτηση :

στο σπίτι μου η τηλεφωνική εγκατάσταση ήταν παλαία με αποτέλεσμα να αντιμέτωπίζω πολλά προβλήματα στην σύνδεση μου.Κάλεσα τεχνικό του ΟΤΕ και μου την έπεσε στην εγκατάσταση και μου συμβούλεψε να χρησιμοποιήσω UTP καλώδιο απ`ευθείαν από το κουτί του ΟΤΕ στο router (μιας και δεν εχω τηλεφωνική σύνδεση αλλά μόνο internet).Έτσι και έπραξα αγόρασα ένα καλώδιο UTP και τράβηξα μία νέα γραμμή απ`ευθείας από το κουτί του ΟΤΕ στο router (περίπου 30m).Από τότε όντως σταθεροποιήθηκε η γραμμή μου πλήρως και δεν αποσυνδέθηκε ποτέ.Η απόρία μου είναι επειδή έχω 24Mbps σύνδεση και η μέγιστη ταχήτητα που συνδέομαι είναι στα 7Mbps θα έχει καποια βελτίωση αν συνδέσω σε ζεύγη τα καλώδια αντί τους  2 κλόνους που χρησιμοποιώ τώρα?

Δημοσ.

αν εννοεις αντι για το μπλε ασπρο μπλε να χρησιμοποιησεις σαν ενα πολο το μπλε ασπρο μπλε και σαν δευτερο πολο το πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι οχι δεν θα κερδισεις κατι.εχω δει καποιους να το κανουν αλλα δεν κερδιζεις τιποτα.χειροτερα παιζει να γινει.καλυτερα οχι.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι μπερεύομαι με τα χρώματα και χάνομαι :eek: .Από τα οχτώ καλωδιάκια που διαθέτει το UTP εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή μόνο τα δύο και θέλω να χρησιμοποιήσω τέσσερα.Ευχαριστώ για την άμεσση απάντηση.

Δημοσ.

το Utp εχει μεσα 4 ζευγαρια δηλαδη 8 καλωδια.

ειναι τυλιγμενα μεταξυ τους ανα δυο.

το μπλε ειναι τυλιγμενο με το ασπρο μπλε

το πορτοκαλι με το ασπρο πορτοκαλι

το καφε με το ασπρο καφε και το

πρασινο με το ασπρο πρασινο.

εφοσον μιλαμε για τηλεφωνια και οχι για δικτυο εσυ χρησιμοποιεις ενα απο αυτα τα ζευγαρια οποιο θες εσυ

πχ ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι.το να κανεις αυτο που λες δηλαδη να χρησιμοποιησεις για τον ενα πολο δυο καλωδια πχ ασπρο πορτοκαλι πορτοκαλι και για τον αλλο πολι ασπρο μπλε μπλε δεν θα κερδισεις κατι..

στην ουσια εσυ θες απο 2 να τα κανεις 4.το καθε καλωδιο απο τα 2 που εχεις θες να το κανεις δυο απο ενα.δεν θα κερδισεις κατι.παιζει να σου γινει και χειροτερα.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

-Γενικά από την πρώτη πρίζα του σπιτιού (που έρχεται από τον κατανεμητή, και έχω αποσυνδέσει τις παράλληλες συνδέσεις προς τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού), ποιος είναι ο καταλληλότερος τύπος καλωδίου για να πάει προς το modem-router με τις ελάχιστες απώλειες/θόρυβο (χωρίς θέμα κόστους, μιλάμε για απόσταση κάτω από 5 μέτρα).
-Επίσης αν θέλω να αξιοποιήσω τις παράλληλες οδεύσεις προς το σπίτι μόνο ως LAN, ποιος είναι πάλι ο καταλληλότερος τύπος καλωδίου για μετάδοση δεδομένων από μια έξοδο του router προς το κουτί της τηλεφωνικής πρίζας?
-Σε αυτή την περίπτωση να υποθέσω πως αν όλες οι υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού είναι παράλληλα συνδεδεμένες, θα μπορώ να αξιοποιώ μόνο μια θέση τηλεφωνικής πρίζας ως LAN? 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 18/11/2018 at 08:09, dimitris_st13 said:

-Γενικά από την πρώτη πρίζα του σπιτιού (που έρχεται από τον κατανεμητή, και έχω αποσυνδέσει τις παράλληλες συνδέσεις προς τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού), ποιος είναι ο καταλληλότερος τύπος καλωδίου για να πάει προς το modem-router με τις ελάχιστες απώλειες/θόρυβο (χωρίς θέμα κόστους, μιλάμε για απόσταση κάτω από 5 μέτρα).
-Επίσης αν θέλω να αξιοποιήσω τις παράλληλες οδεύσεις προς το σπίτι μόνο ως LAN, ποιος είναι πάλι ο καταλληλότερος τύπος καλωδίου για μετάδοση δεδομένων από μια έξοδο του router προς το κουτί της τηλεφωνικής πρίζας?
-Σε αυτή την περίπτωση να υποθέσω πως αν όλες οι υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού είναι παράλληλα συνδεδεμένες, θα μπορώ να αξιοποιώ μόνο μια θέση τηλεφωνικής πρίζας ως LAN? 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

α.απο το Modem router μεχρι την πρωτη πριζα αφου ειναι κοντα στα 5 μετρα βαζεις ενα απλο utp και χρησιμοποιεις το ενα ζευγαρι με rj11 clips.

αν θες τα παραλληλα να τα κανεις πριζες δικτυου αμα ειναι Utp τοτε α.θα αλλαξεις τα πριζακια με πριζακια δικτυου.β.θα ριξεις παλι καλωδιο δικτυου απο το modem router στα πριζακια δικτυου.κατηγορια cat5e ειναι μια χαρα.

αν δεν ειναι παραλληλα τα πριζακια τοτε ναι μπορεις να εχεις μονο ενα καλωδιο δικτυου. για να το κανω με παραδειγμα.

εχουμε κεντρικη πριζα και φευγει Utp και παει δωματιο 1 μετα απο το δωματιο 1 παει στο δωματιο 2 και απο το δωματιο 2 παει στο δωματιο 3.

εσυ μπορεις να ενωσεις τα καλωδια παρακαμπτοντας τα πριζακια στα δωματια 2 και δωματια 1 οποτε να εχεις ενα συνεχομενο καλωδιο απο το κεντρικο πριζακι μεχρι το δωματιο 3.τα καλωδια στα πριζακια θα μπορουσες να τα ενωσεις με διαφορους τροπους με τον πιο απλο να βαλεις rj45 clips και coupler για να τα ενωσεις.το να τα στριψεις δεν ειναι οτι καλυτερο. η μπορεις να βαλεις Keystone Πχ panduit.απο την μια rj45 απο την αλλη  τα "πρεσαρεις"

https://goo.gl/images/HQh3CB

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...