Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω ενα samsung RF711 με i7-2630 και 2 θέσεις δίσκών (παίρνει αναβάθμιση ώς 1,5ΤΒ άρα 2x750.)

Απο την μάνα του έχει 2 δίσκους 500άρηδες της samsung (5400rpm).

Η χρήση θα είναι γενική (μουσική,office, web,κλπ),ΔΕΝ παίζω παιχνίδια,

αλλα η βαριά δουλειά είναι ότι θέλω να μεταφέρω και να γράφω μπόλικο video HD και σε blueray απο κάμερα.

Τα σενάρια που εχω σκεφτεί ψάχνοντας είναι:

2 hdd 500 ή 750 στις 7200rpm όποιασδήποτε μάρκας

2 hdd hybrid της Seagate 500 ή 750

1 ssd π.χ 120gb + 1 hdd 7200rpm είτε απλό είτε hybrid.

Προφανώς θα δω ταχύτερη διαδικασία ότι και να διαλέξω.

Δεν έχω ιδέα όμως απο θέματα συμβατότητας,αντοχής,θερμοκρασίας,προβλημάτων και αξιοπιστίας στους ssd και στους hybrid οπότε δέν ξέρω ποιό σενάριο αξίζει να δώσω το κάτι παραπάνω (που θα εξαρτηθεί και απο τις προτάσεις σας).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Αλέξανδρος

Δημοσ.

Αφού έχεις 2 θέσεις για σκληρό , έναν ssd 120 και έναν αποθήκη ... (δες το section των προσφορών , έχει πολλές τη περίοδο αυτή από εξωτερικό κυρίως)

Τα όσα προβλήματα είχαν κάποτε οι ssd έχουν λυθεί .. ή λύνονται με firmware updates .

Δημοσ.

Όσον αφορά τους hybrid της seagate?

Αξίζει ώς αποθήκη σε σύγκριση με τους σκέτους μηχανικούς 7200rpm?

Ή εχουν βγάλει τιποτα προβλήματα?

Παρακαλώ προτείνετε και μοντέλα ssd άν θέλετε.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

OCZ AGT3-25SAT3-120G Agility 3 120GB

SanDisk 120GB Extreme Solid State Drive

Crucial CT128M4SSD2 128GB M4

Διαλέγεις και παίρνεις , για τους hybrid δεν ξέρω , δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι , καλύτερα 1 κανονικό ssd κι έναν μηχανικό (αποθήκη) αφού μπορείς κι αυτον που θα σου μείνει τον βάζεις σε ένα κουτάκι κα τον έχεις σαν έξτρα αποθήκη.

Δημοσ.

Στον ssd τι βάζω?

Μόνο τα win7 ή και τα υπόλοιπα (browser,office,προγρ. επεξεργασιάς βίντεο/φωτο κλπ)?

Για τους hybrid κάποιος άλλος ξέρει κάτι περισσότερο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Στον ssd τι βάζω?

Μόνο τα win7 ή και τα υπόλοιπα (browser,office,προγρ. επεξεργασιάς βίντεο/φωτο κλπ)?

Αυτά ακριβώς , το λειτουργικό και τα προγράμματα , παιχνίδια που θα χρησιμοποιείς , δεν είναι για αποθήκευση δεδομένων , οι ssd έχουν όριο ζωής (εγγραφές,επανεγγραφές) και καλό είναι να έχουν κι ένα κενό χώρο.

Δημοσ.

οι ssd έχουν όριο ζωής (εγγραφές,επανεγγραφές) και καλό είναι να έχουν κι ένα κενό χώρο.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να τονίσω ότι το όριο ζωής είναι κάπου στα 15 χρόνια+. Πιθανότατα οι περισσότεροι που έχουμε SSD δεν σκοπεύουμε να τον κρατήσουμε τόσο καιρό, για την ακρίβεια θα έχουμε αλλάξει σύστημα(τα)

Δημοσ.

^

Σωστός , αλλά αν κάποιος τον έχει (και) για downloading , σβήσε-γράψε το όριο ζωής του θα μικρύνει...

+1 Ακριβώς έτσι είναι. Ειδικά με τα torrents...

Δημοσ.

Ο συνδυασμός ταχύτητων με ssd + μηχανικό αποθηκη,

έχει τεράστια διαφορά απο το σενάριο των 2 μηχανικών στις 7200rpm για εναν σαν και μένα(HDvideo editing) αλλά no games no torrents κλπ?

Δηλάδη τα gb που χάνω με τον ssd σε συνάρτηση με την ταχύτητα, αξίζει συμφωνα με την εμπειρία σας?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δηλάδη τα gb που χάνω με τον ssd σε συνάρτηση με την ταχύτητα, αξίζει συμφωνα με την εμπειρία σας?

Ναι Αλέξανδρε αξίζει και με το παραπάνω. Είναι εντελώς διαφορετική εμπειρία. Και πίστεψέ με την μεγάλυτερη διαφορά την καταλαβαίνεις όταν επιστρέψεις από SSD πάλι πίσω σε μηχανικό δίσκο και νομίζεις ότι κάτι έπαθε το laptop... :rolleyes:

Δημοσ.

Αν και είδα ένα thread στο οποίο συμμετέχεις για ssd samsung 830 και φρίκαρα με την διαδικασία μάλλον θα την κάνω την δοκιμή αφου πρώτα διαβάσω κανα τόνο threads για ssd γιατι i dont have a clue.

Εάν τα βρώ σκούρα και δεν βρίσκω απάντηση στα threads μπορεί να σας ενοχλήσω ξανά.......

Ευχαριστώ πολύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...