Star_Light Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Εγώ στο γυμνάσιο το μόνο που είδα σαν πληροφορική ήταν διαγράμματα ροής και αυτά ελάχιστα. Αλλιώς κωλοβαράγαμε στο μάθημα (και εμείς και ο καθηγητής). Στο λύκειο είχαμε πάλι το μάθημα κατεύθυνσης που αναφέρεις. Μόνο αυτό. Ο αδερφός μου όμως που τώρα είναι τρίτη λυκείου κάποια χρονιά έκανε αυτό με την χελωνίτσα (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, θυμάμαι μόνο οτι βοηθούσα την ξαδέρφη μου να τα καταλάβει - είναι ίσια). Είναι θέμα καθαρά σχολείου και ακόμα περισσότερο καθηγητή όπως το έχω καταλάβει εγώ. Nαι ειναι ανάλογα τον καθηγητή. Και εμεις κολοβαρούσαμε... μονο την διαφορα των bits απο τα bytes θυμαμαι οτι μας ειχε κανει.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί αυτή τη στιγμή ποιά είναι η γλώσσα του μέλλοντος αλλά να μάθεις μια γλώσσα η οποία θα σε κάνει να αγαπήσεις τον προγραμματισμό. Επίσης πρέπει να μάθεις μια γλώσσα η οποία αναλαμβάνει τις περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες και σου επιτρέπει να ασχοληθείς με το ωραίο κομμάτι που είναι η λογική του προγράμματος. Γι'αυτό προτείνεται συνήθως η Python η οποία είναι πολύ εύκολη και με λίγο κώδικα μπορείς να δεις άμεσα αποτελέσματα. Πολύ αργότερα και ανάλογα με τις ανάγκες σου θα αποφασίσεις που θα εξιδικευθείς. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να πείς ποιά θα είναι η γλώσσα του μέλλοντος. Όταν ήμουν εγώ 15 προγραμματίζαμε σε BASIC, Pascal και COBOL και τότε έβγαινε η Java. Ήξερε κανείς τότε ότι θα γίνει η δημοφιλέστερη γλώσσα; Μαλλον όχι. Τώρα πάλι παρουσιάζει μια κάμψη. Δεν ξέρει κανείς αν μεθαύριο π.χ. η Google δε βγάλει π.χ. την G++ και τα σαρώσει όλα. Οπότε μην σε απασχολεί η γλώσσα. Κοίτα να ασχοληθείς με κάτι εύκολο τώρα για να αγαπήσεις τον προγραμματισμό. Δεν χάνεις και τίποτα...ίσα ίσα. Αν δεις ότι δεν σου κάνει η όποια γλώσσα επέλεξες για οποιονδήποτε λόγο(σύνταξη, περιβάλλον, κοινότητα), επιλέγεις μια άλλη.
computeras13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Σαφώς. Άλλωστε όλοι περνάνε από πολλά στάδια μέχρι να κατασταλλάξουν σε αυτό που τους αρέσει περισσότερο (ελπίζω να μην είμαι ο μόνος) Πολλά ωραία πράγματα πιστεύω θα δούμε τα επόμενα χρόνια όσον αφορά τον κλάδο του προγραμματισμού.
alexisgav Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 οκ για τις γκομενες και τα μπανια δεν διαφωνω αλλα νομιζω πως πιασατε το νοημα καθως οπως λεει ο @migf1 οι εποχές άλλαξαν δεν έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις με αυτές τις δεκαετίας του 80' και 90'.Επίσης όπως πολύ σωστά είπε πρέπει κάποιος να έχει υπόβαθρο για να ξεκινήσει προγραμματισμό και σε αυτό θέλω να με βοηθήσετε.Γιατί άμα πάω στη σχολή πληροφορικής χωρίς να ξέρω τίποτα είναι σαν να χτίζεις μια οικοδομή χωρίς θεμέλια...
computeras13 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Εδώ κάνεις λάθος. Στην σχολή θα χτίσεις τα θεμέλια και αργότερα θα σηκώσεις την οικοδομή.
alexisgav Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ναι όμως θα βγω κερδισμένος άμα αποκτήσω τις βάσεις από τώρα...σωστά?
alexisgav Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ναι όμως θα βγω κερδισμένος άμα αποκτήσω τις βάσεις από τώρα...σωστά?
migf1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Το θέμα είναι πως αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ ξανά είναι έως κι αδύνατον να πάρεις μόνος σου βάσεις. Επίσης, μεταξύ άλλων, οι βάσεις διαφέρουν ανάλογα με το ποιον τομέα σκοπεύεις να ασχοληθείς. ΥΓ. Γκούγκλαρε για "html beginer tutorial" και ξεκίνα να διαβάζεις από εκεί για να πάρεις γεύση.
x_maras Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Θα σου δώσω ένα tutorial "Learning to program". Χρησιμοποιεί κυρίως python αλλά και άλλες γλώσσες για τα παραδείγματά του. Επίσης μπορείς να γράψεις στο google αυτό που σου είπε ο migf1 για οποιαδήποτε γλώσσα και θα πάρεις ένα βουνό από tutorials. Δοκίμασε και ξαναπόσταρε σε μερικές βδομάδες να μας πεις πως τα πας με τον προγραμματισμό
ZAKKWYLDE Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Θεωρώ ότι δεν χάνεις τίποτα αν προς το παρόν να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό σαν χόμπυ χωρίς αυτό να είναι εις βάρος των άλλων μαθημάτων σου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί γενικότερα ο προγραμματισμός απαιτεί πολλές ώρες ενασχόλησης. Όμως θα έλεγα αυτή τη στιγμή να το αντιμετωπίσεις έτσι ακριβώς, σαν χόμπυ...όχι σαν μια προσπάθεια να αποκτήσεις βάσεις. Γενικότερα αν είσαι αυτοδίδακτος είναι συχνό φαινόμενο να αποκτάς κακές συνήθειες, απο τις οποίες όμως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απαλλαγείς. Οι σωστές βάσεις όμως καλώς η κακώς απαιτούν ακαδημαϊκή καθοδήγηση
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Γιατί άμα πάω στη σχολή πληροφορικής χωρίς να ξέρω τίποτα είναι σαν να χτίζεις μια οικοδομή χωρίς θεμέλια... Τα θεμέλια δεν είναι ο προγραμματισμός. Τα θεμέλια είναι το να μπορείς να γράψεις σωστά την σκέψη σου, το να μπορείς να σκεφτείς συνδυαστικά, να μπορείς να σκεφτείς αφαιρετικά, να έχεις σφαιρική γνώση έτσι ώστε να μπορείς να δεις ένα γενικότερο πλαίσιο των πραγμάτων. Αυτό το λάθος κάνουν όλοι και μετά γίνονται απλά code monkeys, είτε από ΙΕΚ είτε από το ΜΙΤ. Δεν είναι θεμέλια ενός ανθρώπου η εξειδίκευση της γνώσης σε ένα αντικείμενο. Ούτε βάσεις θα πάρεις, ούτε τίποτα. Χάλια θα τα κάνεις γιατί θα μαθαίνεις πράγματα χωρίς να μπορείς να δεις το γενικότερο scope. Χωρίς να μπορείς καν να σκεφτείς για το γενικότερο scope. Αλλά... όπως φαίνεται εσύ θες ντε και καλά να σου πουν "μπράβο που ασχολείσαι από τόσο μικρός και μάθε αυτή την γλώσσα που φημολογείται ότι είναι παλούκι αλλά εσύ θα την μάθεις σε μισή μέρα και έτσι θα μαμάς". Και όχι τίποτα άλλο... αλλά δεν θες να ακούσεις...
alexisgav Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Το θέμα είναι πως αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ ξανά είναι έως κι αδύνατον να πάρεις μόνος σου βάσεις. Επίσης, μεταξύ άλλων, οι βάσεις διαφέρουν ανάλογα με το ποιον τομέα σκοπεύεις να ασχοληθείς. ΥΓ. Γκούγκλαρε για "html beginer tutorial" και ξεκίνα να διαβάζεις από εκεί για να πάρεις γεύση. οκ θα το κοιτάξω...ευχαριστώ Θα σου δώσω ένα tutorial "Learning to program". Χρησιμοποιεί κυρίως python αλλά και άλλες γλώσσες για τα παραδείγματά του. Επίσης μπορείς να γράψεις στο google αυτό που σου είπε ο migf1 για οποιαδήποτε γλώσσα και θα πάρεις ένα βουνό από tutorials. Δοκίμασε και ξαναπόσταρε σε μερικές βδομάδες να μας πεις πως τα πας με τον προγραμματισμό Ευχαριστώ για τo tutorial. Μήπως υπάρχουν τίποτα άλλα tutorial ίσως και καλύτερα;Ρωτάω για τον βαθμό δυσκολίας.
x_maras Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 οκ θα το κοιτάξω...ευχαριστώ Ευχαριστώ για τo tutorial. Μήπως υπάρχουν τίποτα άλλα tutorial ίσως και καλύτερα;Ρωτάω για τον βαθμό δυσκολίας. Μπορείς να ψάξεις στο google, στα αγγλικά φυσικά. Αν και όπως σου είπα διάβασε το πρώτα ξανά και ξανά και μας γράφεις αργότερα ποια είναι η γνώμη σου και μετά σου βρίσκουμε και πιο δύσκολα... @Timonkaipoumpa Συμφωνώ. Άλλωστε γι αυτό και οι μεν σπουδάζουν κάτι που ονομάζεται "computer science" και οι δε "ανάπτυξη εφαρμογώ" ή κάπως έτσι. Πάντως λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι βγάζει code monkeys to MIT και παρόμοια ιδρύματα, αν και μερικές φορές πρέπει να γράψεις και κώδικα. code monkey wrote 400 loc Lua today. Code monkey eat banana (code monkey like banana), sleep and code monkey write code tomorrow...
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 @Timonkaipoumpa Συμφωνώ. Άλλωστε γι αυτό και οι μεν σπουδάζουν κάτι που ονομάζεται "computer science" και οι δε "ανάπτυξη εφαρμογώ" ή κάπως έτσι. Πάντως λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι βγάζει code monkeys to MIT και παρόμοια ιδρύματα, αν και μερικές φορές πρέπει να γράψεις και κώδικα. code monkey wrote 400 loc Lua today. Code monkey eat banana (code monkey like banana), sleep and code monkey write code tomorrow... Υπερβολή ήταν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα