alexisgav Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Γεια σας, Είμαι 15 χρονών και θέλω να μάθω μια γλώσσα προγραμματισμού καθώς θεώρησα ότι όσο πιο νωρίς την μάθω τόσο πιο καλά για μένα. Εχω ψαξει πολυ στο ιντερνετ για την πιο καταλληλη γλωσσα αλλα δεν μπορεσα να κατασταλλαξω καθως δεν λυθηκαν οι αποριες μου.Για να μην πολυλογω θελω να μου προτεινεται μια γλωσσα με την οποια θα μπορω να κανω στο μελλον web developing προγραμματα τα οποια θα πουλαω να ασχολουμε με την ασφαλεια ιστοσελίδων και ου καθ΄εξης. Για να μην με φατε κατευθειαν να σας πω οτι ξερω οτι θελει χρονια και υπομονη για να φτασω σε web developing και τα υπολοιπα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
computeras13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Κοίτα εγώ θα πω μόνο οτι είναι τελειώς διαφορετικό το security με το web development. Σαφώς και μπορέις να ασχοληθείς και με τα δύο, αλλά είναι κάτι διαφορετικό (απλά για να μην το έχεις λάθος στο μυαλό σου). Εφόσον τώρα θέλεις να παίξεις με web development, πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά για να καταλάβεις ακριβώς πως δομείται μια σελίδα. Οπότε ξεκίνα να παίζεις με HTML (αν είσαι λίγο πιο τολμηρός μπορείς να παίξεις και με την έκδοση 5 αλλά όχι κατευθείαν στα βαθιά). Στην συνέχεια βάλε CSS στο παιχνίδι και δεν τι σου προσφέρει και τι μπορείς να κάνεις. Παίξε αρκετά με αυτά τα δύο και κυρίως με τον συνδιασμό τους. Αργότερα θα πρότεινα να βάλεις κάποια scripting language μέσα, όπως javascript. Εννοείται πως δεν θα κάτσεις απλά να γράψεις μια σελίδα και θα πεις, οκ τα έμαθα. Σκοπός είναι να καταλάβεις πχ πως δουλεύει το DOM, ή γιατί αν βάλεις relative position σε ένα div δεν θα πάει εκεί που νόμιζες κτλ. Αφού ασχοληθείς και μάθεις τα βασικά μετά μπορείς να ασχοληθείς με κάποια πιο "βαριά" χαρτιά. Web development γενικότερεα μπορείς να κάνεις με διάφορες γλώσσες και η κάθεμία έχει καλά και κακά χαρακτηριστικά. Κάποιες γλώσσες ενδεικτικά είναι : PHP, Ruby, Python, Java, C# κτλ. Πέραν αυτού όταν θα αρχίσεις να παίζεις με τα "βαριά" χαρτιά όπως τα αποκάλεσα, θα πρέπει να δεις και βάσεις δεδομένων. Γιατί web dev χωρίς βάσεις είναι σαν καλόγρια barwoman (δεν μπορείς να κάνεις και να δεις τίποτα της προκοπής).
ZAKKWYLDE Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Θα σου έλεγα να ασχοληθείς με τη Python. Είναι ιδανική γλώσσα για την εισαγωγή στον προγραμματισμό, αλλά είναι και πολύ δυνατή για να φτιάξεις όντως καλά πράγματα στο μέλλον. Επίσης θα σου έλεγα να μην εξειδικευθείς απο τώρα. Το παν είναι να αποκτήσεις μια καλή θεωρητική βάση και απο τα άλλα μαθήματα του σχολείου σου και να μάθεις "προγραμματισμό". Πολύ αργότερα μπορείς να επιλέξεις και την εξειδίκευση με βάση την τότε ισχύουσα κατάσταση.
alexisgav Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μήπως υπάρχει κάποιο καλό βιβλίο για αρχάριους που να πάρω ή έστω κάποιο site με tutorials... computeras13 με βλέπω μάλλον να ασχολούμαι με την javascript αν έχεις την διάθεση ή κάποιος άλλος από το forum μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο περαιτέρω τι μπορείς να προγραμματίσεις με αυτήν π.χ ZAKKWYLDE ευχαριστώ και σένα για την γρήγορη ανταπόκριση.Για την python δεν είμαι και τόσο σίγουρος κατά πόσο με καλύπτει ή αν θα είναι η γλώσσα του μέλλοντος.όσο αφορά για τα σχολικά μαθήματα έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό το καλοκαίρι ώστε να μην τα παραλείψω.
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Πφφφ.... Τι νέα μόδα είναι αυτή; "Ποια γλώσσα προτείνετε; ", "Ποια γλώσσα μαμάει και είναι καλύτερη; " Όχι τίποτα άλλο... αλλά απαντάνε κιόλας! Web developing + security! Ποια είναι καλύτερη γλώσσα, οεο; Web developing χωρίς μία βάση δεδομένων; Security χωρίς να μπορείς να τρέξεις κώδικα κανενός άλλου; Και με ποιο μοντέλο εν γένει; Με το σύστημά σου τι γίνεται; Ποια γλώσσα, οεο; Web developing χωρίς ένα γραφικό; Εν γένει... Απορώ γιατί συνεχίζει αυτή η άποψη της επικέντρωσης σε γλώσσες προγραμματισμού. Η γλώσσα είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ μέσο για την υλοποίηση μηχανισμών και αλγορίθμων το οποίο εξαρτάται από 1000+2 πράματα πέρα από τους μηχανισμούς και τους αλγόριθμους. Δεν υπάρχει καμία γλώσσα που να μπορεί να προτείνει κάποιος σε κάποιον για να αρχίσει.- Πόσο μάλλον δε, σε ηλικία 18- χρονών, όπου η συνδυαστική σκέψη ενός ανθρώπου είναι ακόμα στα σπάργανα. Που ακόμα δεν έχει κληθεί να εφαρμόσει ούτε έναν αλγόριθμο στην ζωή του για πράξεις και στόχους που είναι εντελώς δική του ευθύνη. Π.χ., θέλει εντελώς βελτιστοποιημένο αλγόριθμο για την εγγραφή στο ΙΚΑ, για να πάρεις ενημερότητες για για για. Αλγόριθμοι, συνδυαστική σκέψη και στάθμιση παραγόντων. Ούτε μαθηματικά, ούτε τίποτα. Φυσικά και υπάρχουν γλώσσες που προσφέρονται για να αρχίσει κανείς να μαθαίνει ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ αλλά αυτό δεν τις κάνεις "γλώσσες για να αρχίσω". Αρχίζεις από το τι είναι ο Η/Υ, περνάς στους αλγόριθμους και μετά διαλέγεις πεδία. Σε ηλικία 18-, ΔΕΝ είναι η ώρα να τα κάνεις αυτά. Δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Θα εντυπωθούν λάθος γνώσεις μέσα σου που ακριβώς επειδή έχεις αυτές τις γνώσεις θα αρνείσαι να τις βγάλεις νομίζοντας ότι έχεις πιάσει τον παπά από τα καρύδια του. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις για το σχολείο, να βρεις καμία κοπελίτσα και εν γένει ό,τι κάνουν στα 18-.
computeras13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 @alexisgav για να δεις javascript πρέπει να δεις αυτά που σου είπα πριν. Πρέπει να ξεκινήσεις με html, μετά css και μετά javascript. Δες μπορείς να μάθεις πως να φτιάξεις έναν πύραυλο χωρίς να ξέρεις από τι αποτελείται. @Timonkaipumpa οκ θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές. Αν ο καθένας όμως το γουστάρει, τότε ασ' τον να ασχοληθεί. Δεν νομίζω να ενοχλεί κανέναν. Πέραν αυτού δεν μπορείς εύκολα να βάλεις έναν 18- να κάτσει να διαβάσει αλγορίθμους. Εδώ βαριούνται να διαβάσουν τα βασικά για το σχολείο Θέλει κάτι χειροπιαστό που να του δίνει οπτικό αποτέλεσμα. Γι' αυτό και αν είδες του πρότινα να διαβασει και να ξεκινήσει με HTML για να μάθει κάποια βασικά στοιχεία. (ΟΚ θα μπορούσα να του πω να διαβάσει ακόμα πιο βασικά πράγματα, αλλά είναι θεωρία τελείως και δεν νομίζω να ασχοληθεί καν).
alexisgav Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 @Timonkaipumpa καταλαβαίνω τον θυμό σου και πόσο που την σπάει το ότι έχει γεμίσει το ίντερνετ με νιανιαρα μες στην έξαψη του hacking που προσπαθούν να μάθουν προγραμματισμό μόνο και μόνο για να χακάρουν...σου λέω όμως ότι υπάρχει και η κατηγορία αυτών που ενδιαφέρονται στα αλήθεια και είναι γεγονός πως όταν ρωτάνε ποια γλώσσα να μάθουν το ρωτάνε επειδή ακριβώς ΔEN ξέρουν αλλά ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΜΆΘΟΥΝ...όσο αφορά το πόσο ώριμος είναι ένας εγκέφαλος ενός έφηβου σε αφήνω να ξες ότι έχει αποδειχθεί επιστημονικα ότι ο εγκέφαλος ενός έφηβου έχει πιο υψηλό iq από έναν ενήλικα συνεπώς και πιο ώριμος σε κάποιες περιπτώσεις( εκτός από κάποια καθυστερημένα που βαριούνται την ζωή τους).τέλος καλά κανείς μεν και μπράβο σου παρεμπιπτόντως που λες ότι το μόνο που θα να με ενδιαφέρει σε αυτην την ηλικία όμως εχω ξεκαθαρίσει νομίζω ότι θα ασχοληθώ το καλοκαίρι με τον προγραμματισμό και δεν εχω πρόβλημα στο σχολείο καθώς είμαι καλός μαθητής... @computeras13 ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις...μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις links με tutorials η κάποιο βιβλίο;για την c++ τι γνώμη έχεις; @computeras13 ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις.μήπως μπορείς να δώσεις links η να μου προτείνεις κάποιο βιβλίο;για την c++ τι γνώμη έχεις;
Timonkaipumpa Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 alexisgav Δεν είναι θυμός. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι τέτοιος; Απλά είναι παράλογη η ερώτηση. Πάλι χάνεις το point. Και πιο παράλογη είναι η απάντηση, ακριβώς επειδή απαντάει σε μία παράλογη ερώτηση. Δεν υπάρχει κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού για αυτό που λες. Γενικά δεν υπάρχει κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού. Είναι σαν να ρωτάς, τι γλώσσα θα πρέπει να μάθω για να πιάσω δουλειά ως μηχανοδηγός. Σε ποια χώρα; Σε ποια πόλη; Σε ποια χρονολογία; Και αυτά να ξεκαθαρίσεις, είναι πάλι χαμένα μέσα στο "αν". Η γλώσσα είναι απλά ένα εργαλείο. Πρέπει όμως να ξέρεις τι θες να κάνεις, γιατί, πώς, πού και σε ποιο context. Αυτά δεν μπορείς να τα γνωρίζεις τώρα. Για αυτό, μην επαναλαμβάνομαι. Σχολείο, κορίτσια, βόλτες.
koslibpro Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Την C++ αστην προς το παρον!χρειαζεται να ξερεις πολλα πιο πριν για να ξεκινησεις να μαθαινεις(διαφορα αντικειμενοστραφων-διαδικασιακων γλωσσων κτλπ). Προσωπικα,+1 στο πακετο html/html5-css -javascript και αργοτερα,γυρω στα 17-18 σου,PHP. alexisgav Δεν είναι θυμός. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι τέτοιος; Απλά είναι παράλογη η ερώτηση. Πάλι χάνεις το point. Και πιο παράλογη είναι η απάντηση' date=' ακριβώς επειδή απαντάει σε μία παράλογη ερώτηση. Δεν υπάρχει κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού για αυτό που λες. Γενικά δεν υπάρχει κατάλληλη γλώσσα προγραμματισμού. Είναι σαν να ρωτάς, τι γλώσσα θα πρέπει να μάθω για να πιάσω δουλειά ως μηχανοδηγός. Σε ποια χώρα; Σε ποια πόλη; Σε ποια χρονολογία; Και αυτά να ξεκαθαρίσεις, είναι πάλι χαμένα μέσα στο "αν". Η γλώσσα είναι απλά ένα εργαλείο. Πρέπει όμως να ξέρεις τι θες να κάνεις, γιατί, πώς, πού και σε ποιο context. Αυτά δεν μπορείς να τα γνωρίζεις τώρα. Για αυτό, μην επαναλαμβάνομαι. Σχολείο, κορίτσια, βόλτες.[/quote'] Συμφωνω με οσα λες,ομως μην του κοβεις τα φτερα του απολυτα με το "σχολειο,κοριτσια,βολτες"..μπορει πραγματικα να κοβει το μιαλο του και μα ασχοληθει σοβαρα με το θεμα. Παντως εγω καπως ετσι ξεκινησα,και απο λιγο πιο μικρος..
migf1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Σε γενικές γραμμές περισσότερο συμφωνώ παρά διαφωνώ με τον Timonkaipumpa. Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτησή του σε αυτό το νήμα. Για να το πω λίγο διαφορετικά, ένα καλοκαίρι δεν φτάνει ούτε για κλ@^%μο που θα λέγαμε και στην αργκό. Ακόμα και μόνο με HTML να ασχοληθείς (που είναι απολύτως απαραίτητο για Web programming) μέσα σε ένα καλοκαίρι ούτε τα μισά από όσα μπορεί να σου προσφέρει δεν θα καταφέρεις να καλύψεις, πόσο μάλλον να τα εμπεδώσεις. Συν ότι από μόνη της η HTML δεν λέει απολύτως τίποτα σε επίπεδο προγραμματισμού... δεν είναι καν υπολογιστική γλώσσα. Ο προγραμματισμός είναι δύσκολο πράγμα και προϋποθέτει ένα μινιμουμ υπόβαθρο και τρόπου σκέψης. Ο σοβαρός προγραμματισμός είναι πανδύσκολο πράγμα και προϋποθέτει πολλά περισσότερα. Θα προτείνω κι εγώ λοιπόν λοιπόν πως αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά, ρύθμισε έτσι την πορεία σου ώστε αρχικά να αποκτήσεις ένα μίνιμουμ υπόβαθρο με ακαδημαϊκή καθοδήγηση. Οι εποχές των αυτοδίδακτων προγραμματιστών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μιας και οι σημερινές απαιτήσεις δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με εκείνες της δεκαετίας του '80, ούτε καν του '90. Δεν θέλω να σου κόψω τα φτερά, απλά να σου παραθέσω τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση. Η Python που προτάθηκε είναι εξαιρετική επιλογή για 1η γλώσσα, πλην όμως όπως κι όλες οι γλώσσες προγραμματισμού προϋποθέτει κι αυτή ένα μίνιμουμ υπόβαθρο. Αυτό το υπόβαθρο κυνήγησε αν θες την γνώμη μου, μέσα από καθοδήγηση αρχικά κι αν σου αρέσει το ψάχνεις και μόνος σου παράλληλα για περισσότερα. Με λίγα λόγια, σου προτείνω το καλοκαίρι να ρίξεις το περισσότερο βάρος στις γκόμενες και τα μπάνια, κι απλά να μεθοδεύσεις την πορεία σου ώστε να μπεις σε μια καλή σχολή πληροφορικής.
Star_Light Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Σε γενικές γραμμές περισσότερο συμφωνώ παρά διαφωνώ με τον Timonkaipumpa. Το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτησή του σε αυτό το νήμα. Για να το πω λίγο διαφορετικά, ένα καλοκαίρι δεν φτάνει ούτε για κλ@^%μο που θα λέγαμε και στην αργκό. Ακόμα και μόνο με HTML να ασχοληθείς (που είναι απολύτως απαραίτητο για Web programming) μέσα σε ένα καλοκαίρι ούτε τα μισά από όσα μπορεί να σου προσφέρει δεν θα καταφέρεις να καλύψεις, πόσο μάλλον να τα εμπεδώσεις. Συν ότι από μόνη της η HTML δεν λέει απολύτως τίποτα σε επίπεδο προγραμματισμού... δεν είναι καν υπολογιστική γλώσσα. Ο προγραμματισμός είναι δύσκολο πράγμα και προϋποθέτει ένα μινιμουμ υπόβαθρο και τρόπου σκέψης. Ο σοβαρός προγραμματισμός είναι πανδύσκολο πράγμα και προϋποθέτει πολλά περισσότερα. Θα προτείνω κι εγώ λοιπόν λοιπόν πως αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά, ρύθμισε έτσι την πορεία σου ώστε αρχικά να αποκτήσεις ένα μίνιμουμ υπόβαθρο με ακαδημαϊκή καθοδήγηση. Οι εποχές των αυτοδίδακτων προγραμματιστών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, μιας και οι σημερινές απαιτήσεις δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με εκείνες της δεκαετίας του '80, ούτε καν του '90. Δεν θέλω να σου κόψω τα φτερά, απλά να σου παραθέσω τα πράγματα σε ρεαλιστική βάση. Η Python που προτάθηκε είναι εξαιρετική επιλογή για 1η γλώσσα, πλην όμως όπως κι όλες οι γλώσσες προγραμματισμού προϋποθέτει κι αυτή ένα μίνιμουμ υπόβαθρο. Αυτό το υπόβαθρο κυνήγησε αν θες την γνώμη μου, μέσα από καθοδήγηση αρχικά κι αν σου αρέσει το ψάχνεις και μόνος σου παράλληλα για περισσότερα. Με λίγα λόγια, σου προτείνω το καλοκαίρι να ρίξεις το περισσότερο βάρος στις γκόμενες και τα μπάνια, κι απλά να μεθοδεύσεις την πορεία σου ώστε να μπεις σε μια καλή σχολή πληροφορικής. Respect!!!!! Πες τα ρε κολλητέ μου !!! Γιατι οταν τα ειχα πει εγω με προγκίξανε Ειδικα τώρα το καλοκαίρι με τα σορτσάκια μας έχουνε τρελάνει που μυαλό για αλγορίθμους μετά... η άσκηση θα ζητάει αλγόριθμο ταξινόμησης και εσύ θα σκέφτεσαι αλγόριθμο για καμάκι p.s Παλι καλα που δεν ειμαστε σε κανα άλλο φορουμ να μας ζαλίσουν με την κλαούρα πάλι. :/
x_maras Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Λίγο άσχετο ρε παιδιά, αλλά όταν εγώ πήγαινα 1η Λυκείου μας δίδασκαν HTML στο μάθημα επιλογής υπολογιστές (η κάπως έτσι δε θυμάμαι το όνομα)... Φτιάχναμε απλές σελίδες, πίνακες με εικόνες που ήταν link και παίζαμε με τα χρώματα και τις γραμματοσειρές (χωρίς css) Θυμάμαι ότι είχαμε εργασία στο σπίτι φτιάξτε ένα πίνακα με 10 εικόνες μικρές (τώρα τα λέμε thumbnails ) και βάλτε link στις μεγάλες... Αυτά το 2001 σε windows 95! Επίσης στη 2α και 3η γυμνασίου θυμάμαι ότι σχεδιάζαμε σχήματα γράφοντας "κώδικα" σε LOGO (αυτό με τη τρίγωνη χελώνα) και δίναμε και εξετάσεις σε αυτά. Τέλος στη 3η Λυκείου υπήρχε μάθημα προγραμματισμού(δε θυμάμαι το επίσημο όνομα) στο οποίο μαθαίναμε τα βασικά του προγραμματισμού (πινακες, loops, if..else statements, κλπ). Μάλιστα στην ενισχυτική διδασκαλία τους πιο περίεργους σε αυτά μας έπαιρνε ο καθηγητής μας το απόγευμα στο εργαστήριο και γράφαμε τις ασκήσεις σε turbo pascal (και νομίζαμε ότι ήμασταν hackers, επειδή τυπώναμε στην οθόνη ένα τετράγωνο απο αστεράκια *). Δε τα διδάσκουν πλέον όλα αυτά;;;; Το ρωτάω γιατί βλέπω πολλά λυκειόπαιδα (15-16-17 χρονών) να ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα.
computeras13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Εγώ στο γυμνάσιο το μόνο που είδα σαν πληροφορική ήταν διαγράμματα ροής και αυτά ελάχιστα. Αλλιώς κωλοβαράγαμε στο μάθημα (και εμείς και ο καθηγητής). Στο λύκειο είχαμε πάλι το μάθημα κατεύθυνσης που αναφέρεις. Μόνο αυτό. Ο αδερφός μου όμως που τώρα είναι τρίτη λυκείου κάποια χρονιά έκανε αυτό με την χελωνίτσα (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, θυμάμαι μόνο οτι βοηθούσα την ξαδέρφη μου να τα καταλάβει - είναι ίσια). Είναι θέμα καθαρά σχολείου και ακόμα περισσότερο καθηγητή όπως το έχω καταλάβει εγώ.
Directx Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 [..]Ο αδερφός μου όμως που τώρα είναι τρίτη λυκείου κάποια χρονιά έκανε αυτό με την χελωνίτσα (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, θυμάμαι μόνο οτι βοηθούσα την ξαδέρφη μου να τα καταλάβει - είναι ίσια). [..] Πρόκειται για την LOGO, διδάσκεται συνήθως σε παιδιά Δημοτικού ή των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.
koslibpro Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Στην 3η λυκειου κανουν αναπτυξη εφαρμογων σε προγραμματιστικο περιβαλλο,οπως λεγεται κανονικα. Βεβαια διδασκονται πολυ λιγα πραγματα και σε εποφανειακο βαθμο..ακομη και τα θεματα των πανελληνιων σε αυτο το μαθημα ειναι παντα της πλακας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα