naruto14 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Το σύστημα μου μπορείτε να το δείτε στην υπογραφή μου. Αυτήν την στιγμή έχω windows 7 x64 bit. Σκέφτομαι να κάνω dual boot με XP. Λέτε τα παιχνίδια να τρέχουν καλύτερα στα XP? Και επίσης τι με συμβουλεύεται να βάλω? x32 bit ή x64? (αυτή η ερώτηση ισχύει και για τα XP και για τα 7). Ευχαριστώ!
antonl Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Με Win7 64 είσαι ΟΚ. Εκτός αν μιλάς για προβλήματα ασυμβατότητας με παλιότερα παιχνίδια.
L-Griever Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Το σύστημα μου μπορείτε να το δείτε στην υπογραφή μου. Αυτήν την στιγμή έχω windows 7 x64 bit. Σκέφτομαι να κάνω dual boot με XP. Λέτε τα παιχνίδια να τρέχουν καλύτερα στα XP? Και επίσης τι με συμβουλεύεται να βάλω? x32 bit ή x64? (αυτή η ερώτηση ισχύει και για τα XP και για τα 7). Ευχαριστώ! Καλησπέρα Naruto14! Mε τα Windows 7 x64 bit είσαι μια χαρά..Τα παιχνίδια τα ίδια θα τρέχουν..εκτός αν εννοείς τα πολύ πολύ παλιά παιχνίδια τότε ναι πιθανόν να παίξουν στα ΧP και όχι Win 7...Τότε για x32 bit ή x64 bit δεν έχει καμία διαφορά απλά κατά την γνώμη μου δεν ξέρω αν κάνω λάθος τα x64 bit είναι για να αναγνωρίζει πάνω από 4 GB RAM...Εγώ έχω το x64 bit.Βάλε το x64 bit αν είναι αλλά πιθανόν μπορεί να μην υπάρχουν προγράμματα για τα ΧP x64 δεν είμαι σίγουρος μπορεί και να υπάρχουν... Δεν ξέρω αν βοήθησα λίγο.. Δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Με Win7 64 είσαι ΟΚ. Εκτός αν μιλάς για προβλήματα ασυμβατότητας με παλιότερα παιχνίδια. Και να έχει προβλήματα συμβατότητας υπάρχουν και τα patches μην το ξεχνάς αυτό!
naruto14 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Όχι το πρόβλημα μου δεν είναι να παίξω παλιά παιχνίδια. Απλά έχω δει σε system requirements ότι τα XP ζητάν συνήθως λιγότερη RAM ή και CPU. Και λέω μιας και το σύστημα μου είναι αδύναμο να βάλω XP να μπορώ να τρέχω καλύτερα τα παιχνίδια (για τα καινούργια πιο πολύ αναφέρομαι μήπως μπορώ να τα παίζω σε μεγαλύτερα settings από τώρα)
antonl Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 [...] Και να έχει προβλήματα συμβατότητας υπάρχουν και τα patches μην το ξεχνάς αυτό! Σίγουρα αλλά για παλιά παιχνίδια σπάνια βγαίνουν τέτοια patches και συνήθως ούτε το compatibility mode βοηθάει. Αν και νομίζω πως ο naruto14 ενδιαφέρεται για το θέμα των επιδόσεων.
naruto14 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Σίγουρα αλλά για παλιά παιχνίδια σπάνια βγαίνουν τέτοια patches και συνήθως ούτε το compatibility mode βοηθάει. Αν και νομίζω πως ο naruto14 ενδιαφέρεται για το θέμα των επιδόσεων. Ναι για αυτό αναφέρομαι το έγραψα και πιο πάνω. Θα έχω καλύτερες επιδόσεις σε νέα παιχνίδια με τα XP από ότι με τα 7?
L-Griever Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Όχι το πρόβλημα μου δεν είναι να παίξω παλιά παιχνίδια. Απλά έχω δει σε system requirements ότι τα XP ζητάν συνήθως λιγότερη RAM ή και CPU. Και λέω μιας και το σύστημα μου είναι αδύναμο να βάλω XP να μπορώ να τρέχω καλύτερα τα παιχνίδια (για τα καινούργια πιο πολύ αναφέρομαι μήπως μπορώ να τα παίζω σε μεγαλύτερα settings από τώρα) Μάλιστα..Ναι τα XP είναι πολύ ελαφρύ όπως το λες αλλά και τα Win 7 είναι για μένα..Αν ο υπολογιστής σου είναι αδύναμος και δεν μπορεί τότε βάλε τα XP..Εγώ που έχω τα Win 7 από τα 4 GB μου τρώει 3,12 GB και παίζουν μια χαρά..Τώρα για τα καινούργια για να τα βάλεις σε μεγαλύτερες ρυθμίσεις όπως για παράδειγμα ανάλυση και άλλα δεν εξαρτάται από RAM ή CPU αλλά από την κάρτα γραφικών νομίζω. Σίγουρα αλλά για παλιά παιχνίδια σπάνια βγαίνουν τέτοια patches και συνήθως ούτε το compatibility mode βοηθάει. Αν και νομίζω πως ο naruto14 ενδιαφέρεται για το θέμα των επιδόσεων. Σωστός δεν βγαίνουν και για τα παλιά αναβαθμίσεις...Όμως το Septerra Core για παράδειγμα που δεν έχει βγει κανένα patch παρά μόνο ένα και μιλάμε είναι πολύ παλιό παίζει ακόμα σε όλα τα Windows. Sorry για off-topic Naruto14...
naruto14 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μάλιστα..Ναι τα XP είναι πολύ ελαφρύ όπως το λες αλλά και τα Win 7 είναι για μένα..Αν ο υπολογιστής σου είναι αδύναμος και δεν μπορεί τότε βάλε τα XP..Εγώ που έχω τα Win 7 από τα 4 GB μου τρώει 3,12 GB και παίζουν μια χαρά..Τώρα για τα καινούργια για να τα βάλεις σε μεγαλύτερες ρυθμίσεις όπως για παράδειγμα ανάλυση και άλλα δεν εξαρτάται από RAM ή CPU αλλά από την κάρτα γραφικών νομίζω. Σωστός δεν βγαίνουν και για τα παλιά αναβαθμίσεις...Όμως το Septerra Core για παράδειγμα που δεν έχει βγει κανένα patch παρά μόνο ένα και μιλάμε είναι πολύ παλιό παίζει ακόμα σε όλα τα Windows. Sorry για off-topic Naruto14... Τότε πιθανόν στο επόμενο μου format( σε λίγο καιρό θα το κάνω) να δοκιμάσω να βάλω και τα 2 και θα συγκρίνω τα ίδια παιχνίδια. Ευχαριστώ!
L-Griever Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Τότε πιθανόν στο επόμενο μου format( σε λίγο καιρό θα το κάνω) να δοκιμάσω να βάλω και τα 2 και θα συγκρίνω τα ίδια παιχνίδια. Ευχαριστώ! Ξέχασα να σου πω πως τα XP καμιά φορά δεν ξέρω αν κάνω λάθος κολάει χωρίς λόγο μετά από μέρες..Να μην σου βαρήνει τον υπολογιστή αν περάσεις και τα 2.. Τίποτα Naruto14 chan!Goodluck!
antonl Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δεν υπάρχει πρόβλημα επιδόσεων όσα λειτουργικά κι αν εγκαταστήσει. Έχω C2D @3GHz (πιο αδύναμο απ τον δικό σου), μια 8800GT (σαν τη δική σου πάνω-κάτω), 4GB RAM, WinXP 32 & Win7 64. Αρχικά είχα κρατήσει τα XP μ αυτό το σκεπτικό, μήπως και τα παιχνίδια τα πάνε καλύτερα εκεί. Τελικά είδα πως δεν αξίζει τον κόπο κι έχω να κάνω login στα XP πάνω από χρόνο. Όπως και να χει, δε χάνει τίποτα να δοκιμάσεις (εκτός από μερικές ώρες).
TheELF Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Απλά έχω δει σε system requirements ότι τα XP ζητάν συνήθως λιγότερη RAM ή και CPU. Αυτό είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ των windows ορίζουν το λιγότερο στο οποίο πάει τόσο ομαλά ώστε να βγαίνουν ασπροπρόσωποι,δεν σημαίνει ότι όντως τόσο χρειάζονται,και οι κατασκευαστές παιχνιδιών ακολουθούν το ίδιο απλά προσθέτουν της ανάγκες του παιχνιδιού πάνω σε αυτά του λειτουργικού,γενικά να ξέρεις ότι όταν φορτώνει ένα παιχνίδι κάνει «κατάληψη» σε ολόκληρη την μνήμη και σε όσο από τον CPU μπορεί οπότε το λειτουργικό που τρέχει δεν έχει σχεδόν καμία σημασία.
naruto14 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Απλά και ο φίλος μου μου είχε πει ότι έτρεχε το NBA 2k12 σε medium και κολλούσε στα 7 ενώ στα XP τα έπαιζε όλα high και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Λέω μήπως παίζει αυτό τον ρόλο του.
TheELF Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Ίσως να μην έβαλε χειροκίνητα driver για την κάρτα γραφικών και να ήταν με αυτό που πέρασαν τα windows(που κατά κανόνα είναι παλιό).
naruto14 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Ίσως να μην έβαλε χειροκίνητα driver για την κάρτα γραφικών και να ήταν με αυτό που πέρασαν τα windows(που κατά κανόνα είναι παλιό). Μου είπε πως είχε βάλει τους τελευταίους drivers. Επίσης να ρωτήσω: Αν βάλω μόνο τα 7 να βάλω τα x32bit ή τα x64bit?
L-Griever Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Μου είπε πως είχε βάλει τους τελευταίους drivers. Επίσης να ρωτήσω: Αν βάλω μόνο τα 7 να βάλω τα x32bit ή τα x64bit? Καλημέρα, Εγω θα σου πρότεινα να βάλεις τα x64bit αν θέλεις. Sent from my iPod touch using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα