Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,καταρχας το συστημα μου ειναι στην υπογραφη μου.

Το θεμα μου τωρα ειναι οτι ενω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με το συστημα μου διακρινο μικρο bottleneck σε διαφορα παιχνιδια.

Καταρχας το χαρακτηριστικο παραδειγμα του bf3 σε διαφορα maps που απο vsynced 60fps πεφτω στα 55 και 45 χωρις καμια αλλαγη στο gpu usage(γυρω στα 60),ανοιγω το taskmanager και το cpu usage ειναι γυρω στα 80,δεν υποτιθεται οτι θα πρεπε να ειναι 100% για να εχω cpu bottleneck η κανω λαθος?

Στο bf3 συγκεκριμενα παιζω maxed out με anti-aliasing post high και χωρις deferred με ενεργοποιημενο το adaptive v-sync απο τους drivers(Αν και δεν εχει καμια διαφορα)

Που ακριβως βρισκεται το μπουκαλι?Στον χρονισμο της cpu?στην ram?στον pci-e διαυλο?

Δημοσ.

Μπορει πολυ απλα να βρίσκεται στο στιγμιαίο loading που χρειάζεται να κανει ο σκληρός την στιγμή που πέφτουν τα fps....

Το έχεις εγκατεστημένο σε μηχανικό σκληρό ή ssd??

Δημοσ.

Μπορει πολυ απλα να βρίσκεται στο στιγμιαίο loading που χρειάζεται να κανει ο σκληρός την στιγμή που πέφτουν τα fps....

Το έχεις εγκατεστημένο σε μηχανικό σκληρό ή ssd??

Οχι δεν ειναι σε loading.Εχει να κανει σε ποιο σημειο του χαρτη βρισκομαι που κοιταω κτλπ.

Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι η gpu δεν μασαει αφου ειναι μαξ 70% usage με vsync αλλα κατι αλλο τραβαει τα fps κατω..

Δημοσ.

Ποση μνήμη σου τρώει στην κάρτα?

Και μήπως στα συγκεκριμένα σημέια κατοσταριζει ο επεξεργαστής και απλα οταν ανοιγεις τον task τοτε πεφτει στο 80 λόγο του ότι παει στο παρασκήνιο?

Δημοσ.

Ποση μνήμη σου τρώει στην κάρτα?

Και μήπως στα συγκεκριμένα σημέια κατοσταριζει ο επεξεργαστής και απλα οταν ανοιγεις τον task τοτε πεφτει στο 80 λόγο του ότι παει στο παρασκήνιο?

1300 mb max,αυτο που λες δεν το ξερω,υπαρχει καποιος ευκολος τροπος να το διαπιστωσω? γιατι αυτην την στιγμη δεν εχω δευτερο monitor να το ελενξω..
Δημοσ.

Νομιζω το aida64 έχει επιλογές για να σου εμφανίζει σε osd διαφορες πληροφοριες μεταξύ των οποίων και το cpu usage .. για τσεκαρε το λίγο.

Δημοσ.

Νομιζω το aida64 έχει επιλογές για να σου εμφανίζει σε osd διαφορες πληροφοριες μεταξύ των οποίων και το cpu usage .. για τσεκαρε το λίγο.

Το δοκιμασα και δεν εχει osd ingame αλλα στα windows.

Πολυ καλο προγραμματακι!Παω να τρεξω ενα caspian border και επιστρεφω με αποτελεσματα!

Τα ιδια, 85% μαξ ο επεξεργαστης με το gpu usage να παιζει απο 75 εως 99 χωρις vsync σε διαφορα σημεια.

Δεν ειναι οτι με ενοχλει τοσο πολυ,απλα θελω να δω αν το συστημα μου δουλευει οπως θα επρεπε..

Edit: Δοκιμασα και λιγο single player operation swordbreaker και το gpu usage ειναι κολλημενο στα 98% με τον επεξεργαστη στα 70κατι.

Αρα να θεωρησω οτι ειναι cpu bottleneck και οτι για καποιον λογο το bf3 limiταρει στα 80% στο multiplayer?(Εχω σκοπω να κανω OC στο μελλον,απλα προσωρινα θελω να ξερω τι μου γινεται.)

Δημοσ.

Edit: Δοκιμασα και λιγο single player operation swordbreaker και το gpu usage ειναι κολλημενο στα 98% με τον επεξεργαστη στα 70κατι.

Αρα να θεωρησω οτι ειναι cpu bottleneck και οτι για καποιον λογο το bf3 limiταρει στα 80% στο multiplayer?(Εχω σκοπω να κανω OC στο μελλον,απλα προσωρινα θελω να ξερω τι μου γινεται.)

Αναλογα την πιστα / αριθμο player / ping / trafic server κτλ δεν θα δουλευει max η 680 , οσο περισοτερη "δουλεια" δινει η cpu στην gpu τοσο θα ζοριζεται και θα δουλευει max η gpu ... Ειναι και θεμα driver / game /ρυθμισεις ...

Δημοσ.

Νομίζω ότι κάνεις λάθος που έχεις πιαστεί με ένα πολύ κακογραμμένο παιχνίδι και κάνεις δοκιμές. Τα παράπονα στο NET είναι άπειρα και για διάφορους λόγους...

Αν επιμένεις όμως, δες αυτό το Link που προτείνει tips για να διορθωθεί/μειωθεί το πρόβλημα με τα FPS drops του BF3. Είναι από official blog:

http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654624803360356/

Δημοσ.

στο bf3 με 680 και στοκ 2500κ είναι πιθανό να σε κόβει ο cpu...

με cf 7970 είχα δει ολόκληρο thread Που έλεγαν ότι ο ο 2500κ στα 4.5 τους έκοβε άσχημα και πήγαν σε 2600κ...

Δημοσ.

στο bf3 με 680 και στοκ 2500κ είναι πιθανό να σε κόβει ο cpu...

με cf 7970 είχα δει ολόκληρο thread Που έλεγαν ότι ο ο 2500κ στα 4.5 τους έκοβε άσχημα και πήγαν σε 2600κ...

Αλλο cf (2 gpu) και αλλο μια gpu ...

Δημοσ.

Κανονικά η κάρτα σου θα έπρεπε να δουλεύει στο 99% ή τρώει μπουκαλάκι απο τον cpu ή τρωει μπουκαλάκι απο το v-sync, απενεργοποιησε το v-sync και βάλτα ολα στο τέρμα, αν δεν ζοριστει η κάρτα το ρίχνει στον επεξεργαστή και ο επεξεργαστής "λαχανιάζει"

*Ακυρο διάβασα ξανά ολο το θέμα και είδα οτι έπαιξες με v-sync !!

Αμ υποθέσουμε οτι εχεις περάσει σωστά drivers,οχι καλό καθάρισμα απο προηγούμενη κάρτα,οτι δεν άλλαξες μητρική χωρίς φορματ κτλ τότε ισως τρως μπουκαλάκι απο cpu.

Η αλήθεια είναι οτι μια 680 θα δούλευε απροβλημάτιστα σε ενα i7 SB ή και ακόμα i7 1366

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...