chek2fire Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Με τις κόρες το μόνο που έχω καταφέρει είναι να κάνω κάποια alliance αν και όποτε έχω ζητήσει την βοήθεια τους μου την έχουν αρνηθεί. Το τέλειωσα τελικά σαν δούκας σε μια παρατημένη περιοχή με liege τον άγγλο βασιλιά. Οταν ανέλαβα τις τύχες της Ιρλανδίας μου κάνανε όλοι μαζί οι vassal επανάσταση συν πόλεμο από τον Αγγλο βασιλιά.... τώρα έχω ξεκινήσει στην Ισπανία σε ένα βασίλειο εκεί που μελλοντικά θα δημιουργηθεί η Πορτογαλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Αντε στρατηγος ξεκινα το,δυο ατομα μονοι μας μιλαμε:Ρ Νομιζω οτι ειμαι μεχρι Total War. Εδω στο medium το βαζω και το βλεπω ανταγωνιστικο....χαχ. Μονο στις μαχες ειναι καπως ευκολο και ισως να θελει σε πιο δυσκολο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
>-Nosakos<- Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Το έβαλα λίγο σήμερα και είδα οτι έχει πολύ ψωμί! Αυτό που μου άρεσε είναι οτι δεν χάνεις, απλά άμα χάσει ο ελεγχόμενος χαρακτήρας συνεχίζεις με τους απογόνους σου. Θα του δώσω πάντως μια ευκαιρία καθώς είμαι ακόμα μαγεμένος απο τις περιγραφές του check2fire. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Στην Ιβηρική χερσόνησο στο βόρειο τμήμα της υπάρχουν πέντε βασίλεια που όλοι οι βασιλιάδες εκεί είναι συγγενικά μεταξυ τους. Τα τρια μεγάλα βασίλεια της Galicia. Leon και Castille οι βασιλιάδες τους είναι αδέρφια και καθώς δεν έχουν απογόνους έχουν για διαδοχους τα αδέρφια τους επέλεξα για ξεκίνημα το βασίλειο της Leon με ένα από τα τρια αδέρφια. Το πρόβλημα σε αυτό το βασίλειο είναι ότι όλοι σου οι vassal που διαχειρίζονται της περιοχές σου είναι γενικά εναντίον σου και έτοιμοι για επανάσταση. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν ανέλαβα τις τύχες του βασίλιου ήταν να φυλακίσω όποιους από τους vassal μου εναντιώνονταν και μέτα να τους πάρω την περιοχή και η να τους εκτελέσω η να τους απελάσω. Ενάν που δεν μπόρεσω να φυλακίσω και σήκωσε τα όπλα εναντίον μου απλά πήγα με τον στρατό μου και τον συμμόρφωσα με την βια To επόμενο βήμα ήταν να δολοφονήσω τα δύο αδέρφια μου ώστε να τους πάρω τις περιοχές τους αναίμακτα. Αυτό ήταν εύκολο καθώς και οι δυό τους είχαν και αυτοί εσωτερικά προβλήματα και βρήκα εύκολα άτομα για να συμμαχήσουν στα σχέδια μου. Πρώτα δολοφόνησα τον αδερφό μου στα ανατολικά περνώντας του και την περιοχή και μετά στα δυτικά. Και εκεί μετά την προσάρτηση είχα μερικά μικρά προβλήματα με τους vassal αλλά μπόρεσα να μετατρέψω εύκολα την αρνητική τους γνώμη είτε με δώρα η με τίτλους και σε έναν δύσκολο του έδωσα και μια πόλη. Μετά φυσικά στράφηκα στα τρια μικρά βασίλεια ανατολικά και στα ξαδέρφια μου. Ηδή έχω καταλάβει το ένα και γενικά θέλω να ξεμπερδεύω νωρίς με αυτά τα βασίλια γιατί όλος ο νότος της Ιβηρικής χερσονήσου είναι στα χέρια αλλόθρησκων Αράβων και φυσικά στον βορά υπάρχει η μεγάλη δύναμη της Γαλλίας. Λέω να κινηθώ προς τον νότο και εναντίον στους βαρβάρους αλλόθρησκους και παράλληλα να αναπτύξω σχέσεις με τους Γαλλους όσο μπορώ για να με αφήσουν ήσυχο προσωρινά μέχρι φυσικά να έρθει και η δικιά τους σειρά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tmark Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Η ιστορία ξαναγράφεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erunildo Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Λοιπον,επειδη βλεπω την δοξα σε αυτο το thread την παιρνει ο check2fire και σαν King of Scotland δεν μπορω να το ανεχτω θα βαλω και εγω pics:Ρ Μετα απο αρκετα χρονια ειρηνης στο βασιλειο μου,με τα σεντουκια γεματα,αποφασισα να επεκτεινω την αυτοκρατορια μου προς την Ιρλανδια. Προς τα κατω δεν με παιρνει,ειναι οι Γαλλοι εκει:Ρ Βασιλιας μου ο King Robb The Mad,ο χειροτερος Βασιλιας της ιστοριας μου,με χαρακτηριστικα οπως cruel,craven,mad αλλα και excommunicated απο τον Παπα. Κηρυττω λοιπον πολεμο σε εναν Δουκα της Ιρλανδιας,ετοιμαζω τα στρατευματα μου και ξεκιναω εκστρατεια. Αμ δε.. Ενας vassal μου αποφασιζει οτι θελει το στεμμα για τον εαυτο του και επαναστατει. Λιγους μηνες αργοτερα η Νορβηγια μου κηρυττει για ακομη μια φορα πολεμο μαζι με εναν Earl of Lancaster που ενοχλειτε απο το excommunication μου. Και συγχρονως η διαδοχη του θρονου απειλειτε αφου ο Βασιλιας μου δεν εχει γιο. Πρεπει να προστατευσω τα πατρια εδαφη.It's war λοιπον! Ο πολεμος κρατησε πανω απο 10 χρονια. Με την βοηθεια μισθοφορων καταφερα να πνιξω την επανασταση στο αιμα, να αποκρουσω τις συνεχεις αποβασεις των Νορβηγων και να στειλω τον Earl σπιτι του. Ο τρελοβασιλιας μου πεθανε,εχοντας ευτυχως προλαβει να γεννησει και εναν υιο. Αναγκαστικα βεβαια να δολοφονησω ενα παιδακι γιατι υπηρχε προβλημα διαδοχης,αλλα και την γυναικα του (τον ξαναπαντρεψα με μια lustfull κυρα,τον ξεθεωσε μεν αλλα βγηκε παιδακι..) Long live the mad king:Ρ Ο διαδοχος φαινεται καλο παιδι,ντομπρος στο κρεβατι (εχει ηδη 3 παιδια),οι vassals μου με συμπαθουν αρκετα. Ξεκινανε προετοιμασιες για την επομενη εκστρατεια... Υ.Γ.Με λιγα λογια αν βαριεστε να διαβασετε,μετα απο καναδυο ωρες παιχνιδιου ειμαι ξανα στο ιδιο σημειο πριν ξεκινησω εκστρατεια,απλως με μερικες χιλιαδες νεκρους και καμμενη γη παντου:Ρ Επεξ/σία 20 Μαΐου 2012 από Erunildo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Αντε να δούμε και ένα άλλο ένα ξαναγράψιμο της ιστορίας. Μια συμβουλή αν σε αποκηρύξει ο Πάπας για να διορθώσεις την κατάσταση πάς στο intrigue και από εκεί επιλέγεις την άφεση αμαρτιών και μετά αν έχεις και τα λεφτά πας στον ίδιο τον πάπα και του ζητάς να πάρει πίσω την αποκήρυξη. Ειναι αρκετά επικύνδηνο όταν σε αποκυρήσει ο Πάπας γιατίς μπορεί να σου ανοίξει πόλεμο οποιοσδήποτε. Οσο για τους vassal και σε μένα με δυσκολεύουν αρκετά να τους κάνω καλά. Θα αρχίσω την τακτική να δίνω τίτλους μόνο στα συγγενικά μου πρόσωπα μήπως και η κατάσταση είναι καλύτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tmark Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Εγώ που θα το παίξω πρώτη φορά, με τι να αρχίσω? Δούκα ή Βασιλιά? Μεγάλο βασίλειο ή μικρό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Κατά την γνώμη μου η Ιρλανδία και τα δουκάτα που υπάρχουν εκεί είναι ότι πρέπει για ξεκίνημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erunildo Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Το προβλημα με τον Παπα ειναι οτι πληρωνω μεν αλλα λιγο μετα με ξανα αποκηρυττει(; ) οποτε τζαμπα τα λεφτα. Απ'οτι καταλαβα εξαρταται και απο τον Βασιλια σου. Με τον επομενο καταφερα να μεινω στην εκκλησια.Και εγω ξεκινησα να δινω τιτλους σε συγγενικα προσωπα αλλα τις περισσοτερες φορες επαναστατουν (-50 αν ειναι pretenders). Αναγκάστικα να φυλακισω τους 2 γιους μου,το οποιο δεν ειναι και πολυ καλο:Ρ Ο ενας συγχωρηθηκε για να εχω διαδοχο.. Αλλα τουλαχιστον δεν υπαρχει περιπτωση να χαθει η περιοχη αν δεν υπαρξει διαδοχος. Επισης αρχιζω και σκεφτομαι να παντρευω "οικογενειακα". Κανα half-sister/brother και τετοια,να μενει καθαρο το αιμα:Ρ Εξαλλου δεν μπορεσα να κερδισω καποια περιοχη ακομα μεσω γαμων. Η επεκταση παιρνει πολυ χρονο,αργει καμια φορα να κανει claim και ολα αυτα για μια περιοχη. Θα'πρεπε να μπορεις να κανεις claim ολο το αντιπαλο βασιλειο.. Θελω αιμα! Tmark,ξεκινα με ενα μικρο βασιλειο σχετικα,αλλιως θα χασεις την μπαλα στην αρχη μεχρι να καταλαβεις πως δουλευει το συστημα. Η Σκωτια ειναι καλη επιλογη νομιζω. Αν θες χαζεψε και αυτο ή ρωτα εδω μολις ζοριστεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Ποιο γρήγορα μπορεις να κάνεις claim τις dejure περιοχές δλδ αυτές που σου ανήκουν ιστορικά λόγο πολιτισμού κουλτούρας κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erunildo Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Τις περισσοτερες dejure τις πηρα ηδη.Τις υπολοιπες τις εχουν οι Νορβηγοι,εκει να με παει:Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Οπώς είπα και πριν η βόρεια Ισπανία είναι σχεδόν όλη στα χέρια της οικογένειας μου. Εγώ σαν βασιλειάς κατέχω ολόκληρο το ανατολικό της τμήμα σαν βασίλειο της Leon ενώ η γυναίκα μου κατέχει το βασίλειο της Aragon. Διάδοχο και στα δύο βασίλεια έχουμε τον γίο μας που είναι και δούκας της Galicie στο βόρειο τμήμα της πορτογαλίας. Οι εσωτερικές όμως διαμάχες ιδίως μεταξή των vassal δεν είχαν σταματήσει και αρκετές φορές ο ένας πολεμούσε τον άλλον ακόμα και σε καιρό ειρήνης του βασιλείου. Για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση μετέφερα την έδρα του βασιλείου μου και έκανα πρόταση για raise του crown authority από low σε medium. Με αυτή την κίνηση έχει περισσότερο έλεγχο στα εδάφη σου αλλά μπορείς να κάνεις μόνο ένα raise σε κάθε περίοδο της βασιλείας σου και πρέπει να σε υποστηρίξουν και vassal σε αυτή την κίνηση. Φυσικά την υποστήριξη την έλαβα με δωροδοκίες και με διάφορες παραχωρήσεις σε τίτλους . Μετά από αυτό η επόμενη κίνηση ήταν να αλλάξω και τους νόμους διαδοχής ώστε να μην υπάρξει κατακερματισμός στο βασίλειο μου μετά τον θάνατο του βασιλειά. Η αμέσως επόμενη κίνηση ήταν να πάρω τα dejure βασίλεια από τους άπιστους μουσουλμάνους και να διαλύσο το σπυρί στον κ.. βασίλειο της barcelona και φυσικά να το προσαρτήσω. Ετσι ξεκίνησε στην Ιβηρική χερσόνυσο μια 10ετία μεγάλης πολεμικής αναταραχής Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να κατακτήσεις τα μουσουλμανικά βασίλεια των άπιστων είναι να προσαρτάς μία μια της dejure περιοχές τους γιατί αν πας σε ανοιχτό ιερό πόλεμο εναντίον τους τότε έρχονται όλοι οι μουσουλμάνοι ακομα και απο την βόρεια αφρική και στην πέφτουν με χιλιάδες στρατεύματα και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις υποστήριξη από τον Παπα η από τον βασιλιά της Γαλλίας. Η καλύτερη στιγμή πάντως για επίθεση είναι όταν έχει ξεσπάσει καποια επιδημία στο αντιπαλο βασίλειο καθώς τους αποδεκατίζει και είναι πλέον αδύναμοι. Το κακό είναι ότι τότε μπορείς να χάσεις και εσύ στρατεύματα σου η ακόμα και τους επικεφαλής της εκστρατείας σου ακόμα και τον βασιλια σου αν κολήσουν από την επιδημία. Κατά την διαρκεια του πολέμου πέθανε η γυναίκα μου και το βασίλειο της περνάει στα χέρια του γιού μου καθώς μαζί και το δουκάτο του. Μικρό το κακό καθώς σύντομα θα πεθάνει και ο βασιλειάς και ο γιός θα πάρει ολο το βασίλειο της βόρειας Ισπανία. Μετά από σκληρές μάχες το βασίλειο της Βαρκελώνης έχει προσαρτηθεί καθώς και πολλές μουσουλμανικές περιοχές του Νότου. Πλέον η δυναστεία μου ελέγχει όλη την βόρεια Ισπανία Όταν κατακτάς ένα αλλόθρησκο βασίλειο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να στείλεις τον επίσκοπο σου και να αρχίσει τον προσηλυτισμό. Μετά από μήνες το μουσουλμανικό στοιχείο εξαλείφετε και πλεόν έχεις μια ελεγχόμενη περιοχή. Επόμενος στόχος είναι η κατάκτηση όλης της Ιβηρικής χερσονήσου και μακρινός στόχος η κατάκτηση της βόρειας αφρικής και η δημιουργία αυτοκρατορίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Erunildo Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Παντως,οσο μεγαλωνει η αυτοκρατορια τοσο πιο δυσκολα ειναι να διατηρησεις μια ηρεμια στο εσωτερικο της. Δοκιμαζω τωρα να δινω ολοκληρο duchy (μαζι με τις counties του) σε ξεχωριστα ατομα,κυριως σε μελη οικογενειας. Ετσι εχουν μεν αρκετα εδαφη αλλα δεν εχουν και αλλες απαιτησεις που ριχνουν το loyalty τους. Να δουμε αν θα δουλεψει.. Αργοτερα θα εξιστορησω και τις πολεμικες επιχειρησεις μου,η αυτοκρατορια εξαπλωνεται συνεχως... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Την μόνη λύση που έχω βρει για να τους κρατάω σε ηρεμία είναι να τους δίνω κανα δώρο και να διοργανώνω κανα τουρνουά η κανα festival μερικές φορές κεδίζεις ποντους συμπάθειας με αυτές τις διοργανώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα