Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Λοιπόν έχω σκοπό να αγοράσω έναν ssd για τον υπολογιστή μου. Αλλά θα ήθελα να σας κάνω και μία ερώτηση. Επειδή έχω και ένα λάπτοπ πολύ παλιό(συγκεκριμένα sony vaio vgn-fe31m!) του οποίου ο σκληρός δίσκος πέθανε, θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορώ να βάλω τον ssd και σε αυτό το παλιό λάπτοπ (πιθανότατα έχει sata1 τώρα!)-(το χρειάζομαι στα ταξίδια που κάνω με πολύ απλή χρήση, internet-office..).

Φυσικά γνωρίζω πως θα τρέχει σε ταχύτητες sata1 αλλά πιστεύω πως δεν θα υπάρχει θέμα από πλευράς υπολογιστή να τον αναγνωρίσει.

Σωστά;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Αν μιλαμε για laptop με sata1, υποθετω οτι θα τρεχει xp και δε θα σηκωνει καν win7.

Αρα ξεχνας το θεμα ssd imho λογω απουσιας trim. Εκτος αν υπαρχει καποιος αξιοπιστος τροπος να τον τριμαρεις manual, ας διαφωτισουν αλλοι, εγω δεν γνωριζω κατι τετοιο.

Τυπικα παντως, αν δεν απατωμαι, ναι μπορει να δουλεψει ενας νεος ssd δισκος πανω στο λαπτοπ σου.

Δημοσ.

Αν μιλαμε για laptop με sata1, υποθετω οτι θα τρεχει xp και δε θα σηκωνει καν win7.

Αρα ξεχνας το θεμα ssd imho λογω απουσιας trim. Εκτος αν υπαρχει καποιος αξιοπιστος τροπος να τον τριμαρεις manual, ας διαφωτισουν αλλοι, εγω δεν γνωριζω κατι τετοιο.

Τυπικα παντως, αν δεν απατωμαι, ναι μπορει να δουλεψει ενας νεος ssd δισκος πανω στο λαπτοπ σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Με 2gb ram μια χαρά τρέχουν τα win7 απροβλημάτιστα. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει sata1 ή sata2 (λόγω της παλαιότητας υποθέτω sata1).

Απλά, σκέφτομαι για να μην αγοράσω και άλλον σκληρό για το λάπτοπ (που το χρησιμοποιώ λίγο), όταν βγαίνω για ταξίδια να του κοτσάρω τον ssd.

Για αυτόντι λέτε;

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα τεχνικων προδιαγραφων, ειναι θεμα υποστηριξης drivers. Αν μιλαμε για sata1 controller τοτε δε θα υπαρχουν κατα 90% drivers απο τον κατασκευαστη για win7 για καθε υποσυστημα του laptop σου, με αποτελεσμα να μην εχει νοημα να τα εγκαταστησεις.

Αν απτην αλλην λες οτι εχει 2gb ram, τοτε χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια εισαι με sata2.

Αρα με δεδομενο οτι το pc σου σηκωνει win7 με drivers κλπ, αφηνεις τον kingston στην ακρη και κοιτας κατι σε corsair force 3/ocz agility 3, σε αυτα τα λεφτα.

ΥΓ. Κατεβασε το προγραμμα speccy για να δεις τελικα αν ειναι σατα2/σατα1. Eιδικα αν ειναι σατα2 δεν τιθεται ζητημα ασυμβατοτητας.

Δημοσ.

ΥΓ. Κατεβασε το προγραμμα speccy για να δεις τελικα αν ειναι σατα2/σατα1. Eιδικα αν ειναι σατα2 δεν τιθεται ζητημα ασυμβατοτητας.

Πρέπει να βρω σκληρό να του βάλω όμως! :rolleyes:

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μπω με live cd καμιά διανομή linux.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27499&cat=6 (http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24816&cat=6)

http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=22219&catid=404

Κάποιον απ' αυτούς λες;

Δημοσ.

Ναι. Aλλα καπου πηρε το ματι μου force 3 120gb με 119 ευρω προχθες.

edit: Πηγε στα 126, αρα go for ocz aglity III 120gb.

(Ξεχασα οτι το laptop σου δεν bootarei καν, τοτε απλα δες το μοντελο του και τσεκαρε specs στο internet googlarontas αλλα 90% εχει sata2).

Δημοσ.

To laptop δεν είναι καθόλου κακό, από όσο είδα από τα χαρακτηριστικά του, σίγουρα θα ωφεληθεί τρομερά από έναν SSD.

To πιο πιθανό είναι να είναι SATA II, αλλά και Ι να είναι, πάλι θα δουλέψει ο SSD. Εδώ βάζουμε SSD σε netbooks, σε αυτό το αξιοπρεπέστατο laptop δεν θα δουλέψει;

Δημοσ.

To laptop δεν είναι καθόλου κακό, από όσο είδα από τα χαρακτηριστικά του, σίγουρα θα ωφεληθεί τρομερά από έναν SSD.

To πιο πιθανό είναι να είναι SATA II, αλλά και Ι να είναι, πάλι θα δουλέψει ο SSD. Εδώ βάζουμε SSD σε netbooks, σε αυτό το αξιοπρεπέστατο laptop δεν θα δουλέψει;

Ναι έχεις δίκιο. Δεν έχω κανένα παράπονο απ το λάπτοπ. Και για τα χρόνια του είναι πάρα πολύ καλό.

Άρα σε ποιον καταλήγω; Δεν έχω καθόλου εμπειρία από ssd, περιμένω από σας τις προτάσεις σας.

Υ.Γ. Αύριο θα παραγγείλω.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να βάλεις τον μεγαλύτερο και φθηνότερο SATA II που θα βρεις. Αν κοιτάξεις στο υποφόρουμ των προσφορών, θα δεις τις πολύ καλές τιμές που έχει το amazon, οπότε διαλέγεις με βάση τα χρήματα που δίνεις και την χωρητικότητα που σε καλύπτει. Ενδεικτικά θα έλεγα πως κάποιος OCZ vertex II είναι καλός για την περίπτωσή σου.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να βάλεις τον μεγαλύτερο και φθηνότερο SATA II που θα βρεις. Αν κοιτάξεις στο υποφόρουμ των προσφορών, θα δεις τις πολύ καλές τιμές που έχει το amazon, οπότε διαλέγεις με βάση τα χρήματα που δίνεις και την χωρητικότητα που σε καλύπτει. Ενδεικτικά θα έλεγα πως κάποιος OCZ vertex II είναι καλός για την περίπτωσή σου.

Θα τον χρειαστώ όμως και σε υπολογιστή με sata3. Γι αυτό καταλήγω σε sata3.

Δημοσ.

Α ναι, το ξέχασα αυτό που έγραφες και ήθελα να σε ρωτήσω, τί εννοείς θα τον κοτσάρεις στο laptop; Δεν θα τον έχεις μόνιμα μέσα;

Δημοσ.

Θα τον χρειαστώ όμως και σε υπολογιστή με sata3. Γι αυτό καταλήγω σε sata3.

Σε πόσο καιρό όμως;;;Πρέπει να το υπολογίσεις και αυτό..αν είναι να πέσουν οι τιμές μέχρι τότε.

Δημοσ.

Α ναι, το ξέχασα αυτό που έγραφες και ήθελα να σε ρωτήσω, τί εννοείς θα τον κοτσάρεις στο laptop; Δεν θα τον έχεις μόνιμα μέσα;

Το λάπτοπ το χρησιμοποιώ σε ταξίδια μόνο άρα λέω όταν το χρειάζομαι να του βάζω τον ssd.

@theelf το "θα τον χρειαστώ" που έγραψα πριν κάντο "τον χρειάζομαι" :)

Δημοσ.

Άρα θα πρέπει κάθε φορά να λύνεις το laptop, να βάζεις τον σκληρό και να το ξαναδένεις μετά ε;

Επίσης υπολόγισε πως δεν μπορείς απλά να πριζώνεις-ξεπριζώνεις τον δίσκο και να τον βάζεις σε οποιονδήποτε υπολογιστή θέλεις, το ξέρεις αυτό;

Δημοσ.

Μάλιστα, απλά επειδή το λάπτοπ το χρησιμοποιώ σχεδόν μόνο το καλοκαίρι σκεφτόμουν αυτό το σενάριο.

Τέλος πάντων θα πάρω τον ssd για τον μεγάλο μου υπολογιστή και το πολύ-πολύ να πάρω έναν μικρό sata2 για το λάπτοπ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...