Omnio3 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Γεια σε όλους. Χρειάζομαι άμεσα ένα δίσκο 2ΤΒ για backup. Μέχρι στιγμής είχα ένα WD Black Caviar που δούλευε ρολόι αλλά κάπου τον χτύπησα και μου βγάζει bad sectors κάθε εβδομάδα. Είμαι μεταξύ αυτών των δύο κυρίως λόγω τιμής και καλών κριτικών. Samsung F4 EcoGreen 2TB 32MB 5400RPM 3.5 Inch SATA-II Western Digital 2TB SATA 6Gbps WD20EARX Ξέρω ότι οι δίσκοι γενικά είναι hit or miss, ειδικά μέσω ταχυδρομείου, αλλά όποιος έχει εμπειρία από τους συγκεκριμένους δίσκους, θα με βοηθούσε. Δεν καίγομαι για την ταχύτητα όσο για την αξιοπιστία, δηλαδή ν'αντέξει 3-4 χρόνια. Ευχαριστώ! *παρακαλώ όχι αντιπροτάσεις από ελληνικά eshops, βρίσκομαι εξωτερικό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 σίγουρα πιο γρήγορος ο Samsung αλλά πιο ακριβός... τώρα για την αξιοπιστία να ξέρεις ότι κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά, με όλους μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του...
deesnider Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Από καθαρά προσωπική εμπειρία, σου προτείνω τον samsung. Έχω ήδη 2 (ακριβώς το ίδιο μοντέλο) και, σχεδόν εδώ και δύο χρόνια, με έχουν αφήσει απολύτως ικανοποιημένο: Αθόρυβοι, κρύοι ακόμα και μετά από πάρα πολλές ώρες λειτουργίας και - αν και green - γρήγοροι στη μεταφορά δεδομένων από και προς αυτούς. Ειδικά για χρήση back up που ενδιαφέρεσαι, τον θεωρώ ιδανική λύση. Προς αποφυγή παρεξήγησης: Δεν υποτιμώ τον wd, απλώς από τον samsung έχω εμπειρία, οπότε γι' αυτόν μπορώ να σου μιλήσω.
STORM1978 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Γεια σε όλους. Χρειάζομαι άμεσα ένα δίσκο 2ΤΒ για backup. Μέχρι στιγμής είχα ένα WD Black Caviar που δούλευε ρολόι αλλά κάπου τον χτύπησα και μου βγάζει bad sectors κάθε εβδομάδα. Είμαι μεταξύ αυτών των δύο κυρίως λόγω τιμής και καλών κριτικών. Samsung F4 EcoGreen 2TB 32MB 5400RPM 3.5 Inch SATA-II Western Digital 2TB SATA 6Gbps WD20EARX Ξέρω ότι οι δίσκοι γενικά είναι hit or miss, ειδικά μέσω ταχυδρομείου, αλλά όποιος έχει εμπειρία από τους συγκεκριμένους δίσκους, θα με βοηθούσε. Δεν καίγομαι για την ταχύτητα όσο για την αξιοπιστία, δηλαδή ν'αντέξει 3-4 χρόνια. Ευχαριστώ! *παρακαλώ όχι αντιπροτάσεις από ελληνικά eshops, βρίσκομαι εξωτερικό. Λογω ιδιας εμπειριας με Samsung (εχω και τον 1ΤΒ και τον 2ΤΒ) και μιας και το τμημα σκληρων της Samsung δυστηχως εχει εξαγοραστει απο την Seagate πλεον, θα σου προτεινω αυτον που ειναι ουσιαστικα ο 2ΤΒ Samsung που λες.
akisk Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2012 Θέλω να πάρω 2 δίσκους για backup δεδομένων που έχω σε άλλους δίσκους σε 3 pc. Λέω 2 δίσκους για λόγους ασφαλείας. Θα κάνω mirroring. Επειδή λεφτά δεν υπάρχουν βρήκα αυτό: Logilink HDD Docking Station QP0009 Black. Τώρα για δίσκο είμαι ανάμεσα σε: *Seagate 2TB Barracuda 7200.12 ST2000DM001 SATA III 7200rpm 64MB *Samsung 2TB EcoGreen F4 HD204UI SATA II 5400rpm 32MB Έχω ήδη έναν f4 στο desktop μου και είμαι αρκετά ικανοποιημένος, απλά ο seagate είναι ετοιμοπαράδ. και ίσως τον προτιμήσω γι'αυτό. Η ταχύτητα δε με ενδιαφέρει. Το ξέρω ότι η αξιοπιστία είναι λαχείο, αλλά μήπως ξέρετε αν η σειρά .12 της seagate είχε κάποιο πρόβλημα όπως άλλες, παλιότερες σειρές; Επίσης αν κάποιος έχει να προτείνει άλλο, ασφαλέστερο πακέτο για το backup (πχ άλλο δίσκο, άλλο docking station) στα ίδια χρήματα , παρακαλώ ας με διαφωτίσει!!! thanks!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα