alexaros Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Παιδία είμαι 15 χρονων και σκεφτομαι να ασχοληθω με τον προγραμματισμο! θα παω να σπουδασω στις Η.Π.Α οποτε πιστευω πως ειναι μια πολυ καλη επιλογη μιας και τους προγραμματιστες εκει δεν τους τρωει η μαρμαγγα οπως εδω! ηθελα να ρωτησω καποιον που να εργαζεται ως προγραμματιτηστης τι ακριβως κανει και ποσες ωρες την ημερα δουλευει δηλαδη εχει δουλεια και στο σπιτι η μονο οτι κανει στοι γραφείο?? αα και θα ηθελα να μου προτεινετε κανα καλο προγραμματακι η κανενα οδηγο για να ξεκινησω να ασχολουμε πιο σοβαρα με τον προγραμματισμο !!
forgotten Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 αν και δεν το σπουδασα το αθλημα επειδη στο πανεπιστημιο η σχολη πληροφορικης ηταν κοντα ενα εχω να πω για να γινει ενα προγραμμα και να φτασει στον καταναλωτη δαπανονται πολλες ωρες και αρκετες φορες η αμοιβη ειναι λιγοτερη απο την εργασια που κανεις.Ουσιαστικα θελει πολυ χρονο διαβασμα ,ικανοτητα να αρχισεςι να μαθαινεις γλωσσες προγραμματισμου και στην πορεια να συνεχιζεις εφ ορου ζωης να επιμορφωνεσαι πανω στο θεμα.και στην αμερικη αν και υπαρχουν εταιριες πρεπει να σαι ταλεντο για να μην καταληξεις σε μια τελειος διαφορετικη δουλεια απο κεινη που σπουδασες. ουσιαστικα πρεπει να σαι πολυ καλος στον προγραμματισμο για να πετυχεις και δεν χρειαζεται απαραιτητα να σπουδασεις αμερικη ,οι καλοι μπορει να αποκτησουν τις αρχικες γνωσεις και στα ελληνικα πανεπιστημια δωρεαν. εν τελει να ξεκινησεις ισως να ψαχνεσαι για γλωσσα c
alexaros Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 thanks φιλε μου για τον χρονο σου ! Εχω παρει αποφαση πως το επαγγελμα που θα ακολουθησω στο μελλον θα εχει να κανει με υπολογιστες stadar! τωρα αν βρω κατι καλυτερο απο προγραμματιστης εχει καλος παντος αν παρω αποφαση να σπουδασω προγραμματισμο θα αφοσιωθω σε αυτον και θα προσπαθησω να κανω το καλυτερο που μπορω για να γινω επιτυχιμενος επαγγελματιας! Οποιος ξερει καιποιο αλλο επαγγελμα με υπολογιστες αστ'το αναφερει για να ψαχτω λιγο !
antonl Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Αν σκοπεύεις να σπουδάσεις στην Αμερική φαντάζομαι πως ο λόγος είναι να παραμείνεις κι εκεί, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Εκτός αν έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου. Οπότε δεν έχει νόημα να σου πούμε τι γίνεται εδώ.
defacer Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Σου προτείνω να ξεκινήσεις πρώτα να γράφεις προγράμματα και μετά να αποφασίσεις αν όντως θελεις να γίνεις προγραμματιστής ή όχι. Αν θέλεις να γίνεις και επιτυχημένος επαγγελματίας και χαρούμενος άνθρωπος πρέπει να αγαπάς τη δουλειά σου. Δοκίμασε λοιπόν να δεις πως θα τα πάτε οι δυο σας και μετά το ξανασκέφτεσαι.
computeras13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Τα επαγγέλματα γύρω από πληροφορική είναι πολλά. Επίσης ο κλάδος του προγραμματισμού μπορεί πάλι να χωριστεί σε πολλές κατηγορίες. Μια από τις μεγαλύτερες είναι (τι άλλο) τα βιντεοπαιχνίδια. Και εφόσον μιλάμε πάντα για US όπου είναι και όλες οι μεγάλες εταιρίες θα ήταν μια καλή επιλογή αν σε ενδιαφέρει. Προσοχή όμως γιατί δεν είναι τόσο απλό όσο ίσως να φαντάζεσαι. Χρειάζεται πέρα από προγραμματιμό, μαθηματικά και ίσως και άλλες γνώσεις αναλόγως βέβαια και το είδος των παιχνιδιών. Πέραν αυτού μπορείς να χωρίσεις πάλι σε web/desktop/mobile developer (και ίσως και άλλες κατηγορίες που δεν μου έρχονται στο μυαλό). Μπορείς να κάνεις κάτι πιο σκληροπυρηνικό, όπως low level προγραμματισμό (μικροεπεξεργαστές/robot κτλ). Το θέμα είναι πάντα εσύ με το τι θέλεις να ασχοληθείς. Μιας και ακόμα είναι νωρίς βέβαια για να κατασταλάξεις στον κλάδο (πίστεψέ με, θα αλλάξεις πολλές φορές γνώμη), κοίτα να αφοσιωθείς τώρα στο σχολείο, ώστε να πάρεις ένα καλό απολυτήριο και να έχεις περισσότερες επιλογές όταν θα κάνεις αιτήσεις σε πανεπιστήμια μιας και κάθε πανεπιστήμιο όπως ίσως θα ξέρεις έχει και διαφορετικές απαιτήσεις. Όπως και να έχει η c είναι μια καλή επιλογή για ξεκίνημα. Θα σου έλεγα όμως πρώτα να διαβάσεις και λίγο πως ακριβώς λειτουργούν οι υπολογιστές. Με άλλα λόγια αρχιτεκτονική υπολογιστών και ίσως λίγο για λειτουργικά συστήματα. Θα σε βοηθήσει πολύ στο να κατανοήσεις κάποια πράγματα γύρω από την c (την διαχείριση μνήμης κυρίως).
alexaros Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Σας ευχαριστω ολους παιδια για τις απαντησεις σας καλυφθηκα σε μεγαλο βαθμο !! Παντως γενικα συμπεραινω πως ειναι κουραστηκη δουλεια και χρειαζετε συνεχεις ενημερωση σε καθε τι νεο που βγαινει!
migf1 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!!! Καθώς επίσης πως κατά κανόνα ο κόπος του προγραμματιστή δεν ανταμείβεται αντίστοιχα (πολύ λιγότερο).
Star_Light Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Καμια δουλειά δεν φέρνει κέρδος αμα δεν πασχίσεις. Ευκολα χρηματα δεν υπάρχουν . Αν σας λένε κατι τετοιο τοτε ειναι απατη 90%+ γιατι θελουν να εκμεταλευτουν την πλεονεξια . Δεν εχει λογο ο άλλος να σου δωσει χρηματα στο ετσι... τι λογο εχει? Κανεναν.
x_maras Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Λογικά δε θα σπουδάσεις προγραμματισμό αλλά computer science... Σχετικά με το αν θα πρέπει να δουλέψεις σπιτι εξαρτάται με το τι κάνεις ή το τι σε πληρώνουν να κάνεις. Επίσης εξαρτάται από το πως λειτουργεί η εταιρεία, αν π.χ. στο 40ωρο τη βδομάδα έχεις 8 ώρες για tickets, και 32 για RnD δε νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθείς στο σπίτι και πολύ. Άσχετα βέβαια με το αν σου ζητηθεί η όχι πιστεύω ότι αν σου αρέσει αυτό που κάνεις θα ασχοληθείς και στο σπίτι αρκετές ώρες για να μάθεις πράγματα που δε σου χρειάζονται στη δουλειά σου, αλλά που θέλεις να δοκιμάσεις, έτσι γιατί είναι το χόμπι σου... Πιστεύω ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με τη πληροφορική σε επαγγελματικό επίπεδο, κι ας μου πει κάποιος αν έχω άδικο σ'αυτό, το κάνουν επειδή το γουστάρουν κι όχι (μόνο) επειδή πληρώνει καλά... Σύμφωνα με το παραπάνω νομίζω ότι πληρώνεσαι αρκετά καλά (τουλάχιστον στο εξωτερικό) για να κάνεις το χόμπι σου
nilosgr Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Πρώτα το σχολείο σου, ειδικά μαθηματικά-γεωμετρία-άλγεβρα και αν έχεις ελεύθερο χρόνο ψάξε κανένα tutorial για προγραμματισμό (ίσως και για HTML, η οποία δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, αλλά θα σε βάλει στο "κλίμα" τις όλης διαδικασίας) Δεν σου προτείνω C ή κάποια άλλη γλώσσα, επειδή δεν έχεις αρκετές γνώσεις πάνω σε βασικές έννοιες (πχ μεταβλητή ή συνάρτηση) με μεγάλη πιθανότητα να μπερδευτείς και στον προγραμματισμό αλλά και στα μαθηματικά!! Όσο αναφορά την αμοιβή, εγώ είμαι 3ο έτος στη σχολή μου και ύστερα από αρκετές ώρες-μέρες διαβάσματος σε εκτός-ύλης-αντικείμενα, βρήκα μια δουλειά με αμοιβή περίπου 5-6 ευρώ/ώρα (καθαρά). Είμαι πολύ ευχαριστημένος, μου αρέσει παρά πολύ αυτό που κάνω, ποτέ δεν το είδα σαν αγγαρία και συνεχώς διαβάσω/ασχολούμαι με πράγματα που είναι εκτός της σχολής μου και εκτός της δουλειάς μου επειδή μου αρέσει και το βλέπω σαν χόμπυ (ίσως και κάτι παραπάνω). Εν ολίγοις δοκίμασε κι αν σου αρέσει keep walking, αλλιώς πειραματισου με κάτι άλλο ;-)
thanos713 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Πρώτα το σχολείο σου, ειδικά μαθηματικά-γεωμετρία-άλγεβρα και αν έχεις ελεύθερο χρόνο ψάξε κανένα tutorial για προγραμματισμό (ίσως και για HTML, η οποία δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού, αλλά θα σε βάλει στο "κλίμα" τις όλης διαδικασίας) Δεν σου προτείνω C ή κάποια άλλη γλώσσα, επειδή δεν έχεις αρκετές γνώσεις πάνω σε βασικές έννοιες (πχ μεταβλητή ή συνάρτηση) με μεγάλη πιθανότητα να μπερδευτείς και στον προγραμματισμό αλλά και στα μαθηματικά!! Αυτά να μην υπήρχαν και οι μαθητές στην Ελλάδα θα τα πηγαίναμε πολύ καλύτερα σε αυτόν τον τομέα...
Star_Light Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Ξεκινα με όποια γλώσσα σε κάνει να νιώθεις άνετα και την γουσταρεις. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.
Timonkaipumpa Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Ας πω και εγώ την γνώμη μου... τσάμπα είναι. Καταρχάς, δεν υπάρχει το επάγγελμα του προγραμματιστή όπως πιθανών το φαντάζεσαι. Δηλαδή, δεν θα κάθεσαι σε ένα Η/Υ μπροστά και θα σου έρχονται super ντούπερ ιδέες για να προγραμματίσεις γενικά. Θα εξειδικευτείς. Άλλοι άνθρωποι προγραμματίζουν γραφικά περιβάλλοντα, άλλοι επικοινωνίες μέσω δικτύου, άλλοι chips και άλλοι μοντέλα για πολύπλοκους υπολογισμούς. Επίσης, υπάρχει διάκριση μεταξύ μίας προσομοίωσης και δημιουργίας μοντέλου με την ενασχόληση με ένα εμπορικό προϊόν. Π.χ., μία χαρά τα καταφέρνουν οι μαθηματικοί για την δημιουργία μοντέλων υπολογισμού τιμών για μετοχές. Δεν μπορούν όμως όλο αυτό να το κάνουν μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για να το πουλήσουν οι εταιρείες σαν υπηρεσία. Όλο όμως το concept είναι τίγκα στον προγραμματισμό. Έτσι, δεν υπάρχει αυτό που λένε οι πολλοί "προγραμματιστής". Τι προγραμματιστής; Βελτιστοποίησης αλγόριθμων aging για την διαχείριση της κρυφής μνήμης; Προγραμματισμός μηχανών εργοστασίων; Δημιουργία παιχνιδιών; Δημιουργία μεγάλων συστημάτων ΙΤ; Τι; Ο Η/Υ είναι ένα εργαλείο και ως τέτοιο χρησιμοποιείται σε πάρα μα πάρα πολλά πεδία. Οι επιστήμονες ή οι ειδικοί σε κάθε πεδίο ξέρουν να χρησιμοποιούν το εργαλείο αυτό όσο τους χρειάζεται για τον τομέα τους. Οι πληροφορικάριοι από την άλλη είναι ένα πεδίο που μπορεί να χειριστεί Η/Υ και να παράξει ένα τελικό προϊόν αλλά και πάλι κάθε ένας εξειδικεύεται σε έναν τομέα. Άλλος στην δημιουργία και διαχείριση βάσεων δεδομένων, άλλος στην επικοινωνία με το εκάστοτε Λ.Σ. και άλλος στο γραφικό περιβάλλον. Όταν μιλάμε για υλικό, π.χ. κάρτα γραφικών ή σκληρό δίσκο ή μνήμη ή επεξεργαστές, εκεί γίνεται χαμός! Το ωραιότερο είναι πως το ίδιο ισχύει σε όλα τα πεδία! Οπότε, μην κολλάς και λες "θα γίνω προγραμματιστής" επειδή παίζεις παιχνίδια στον Η/Υ ή σερφάρεις στο internet ή γράφεις 5 - 10 εντολές σε ένα τερματικό. Ασχολήσου με το σχολείο σου, τα μαθήματά σου, κανένα άθλημα, καμία κοπέλα, καμία βόλτα, καμία πολεμική τέχνη ή ό,τι άλλο. Όταν έρθει ο καιρός να αποφασίσεις για την σχολή που θα περάσεις διάλεξε μία που να είναι πιο κοντά σε ένα ΓΕΝΙΚΟ ενδιαφέρον σου. Εάν πάλι θες να γίνεις code monkey τότε πήγαινε σε ένα ΙΕΚ και είσαι κομπλε! Και το σημαντικότερο... Κάνε όσο μπορείς καλύτερα ό,τι έχεις να κάνεις κάθε δεδομένη στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα