Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεία σας!

Έχω ένα blog σε wordpress (www.totalf1.info) τώρα το έχω σε ξένο σερβερ(www.x10hosting.com) σε πακέτο premium.

Το site έχει περίπου 10.000 Unigue Visitors κάθε μήνα με το traffic να είναι περίπου στα 6-8 GB τον μήνα.

Το site πολλές φορές αργεί να φορτώσει.. άλλες φορές έχει πρόβλημα ο hoster... αποφάσισα λοιπόν να αλλάξω εταιρία και να έρθω σε κάποιο ελληνικό datacenter καθώς το 90% του traffic είναι Ελληνικό!!

Εσείς τι μου προτείνεται να κάνω?

Με εκτίμηση,

Αλέξανδρος!

Δημοσ.

Κοίτα ο σέρβερ σου είναι στην Αμερική, Πιθανόν σε άλλα ευρωπαικά datacenter(Ολλανδία/Γερμανία) να τα πας και καλύτερα σε loading times αποτι καθαρά σε ελληνικό σέρβερ.

Δημοσ.

Κοίτα εγώ χρησιμοποιώ stigmahost και είμαι υπερ-ικανοποιημένος. Πριν τη stigmahost χρησιμοποιούσα cretaforce, 10/10 και σαυτους βάζω(δεν άλλαξα γιατί δεν με ικανοποιούσαν αλλά γιατί προέκυψε χορηγία.

Αυτά απο προσωπική εμπειρία.

έχω χρησιμοποιήσει godaddy, αλλά ήταν στην αμερική ο σέρβερ οπότε δεν στο προτείνω.

Τσέκαρε και εδώ:

http://hosting.freestuff.gr/

http://www.wdf.gr/companies/web-hosting

http://webhosting.gr/

Δημοσ.

Μάλιστα για την Cretaforce και για την Stigmahost έχω ακούσει καλά λόγια αλλά τα πακέτα τους δεν με καλύπτουν..

Αυτά είδα και μου κίνησαν το ενδιαφέρον:

1)http://www.tophost.gr/web-hosting.htm

2)http://dnhost.gr/hosting/web-hosting.php

ααα και κάτι ακόμη!! στο Aws stats που έχει το Cpanel μου δίνει τα εξής στατιστικά για το 2011..μπορεί ίσως κάποιος να μου εξηγήσει τι θέλει να πει το καθένα? δείτε την εικόνα στα συνημμένα!

post-196404-0-16214300-1336296191_thumb.png

Δημοσ.

Γιατί να πας στο αόριστο "απεριόριστο". Πάμε ξανά τα ίδια. Δεν υπάρχει απεριόριστο άπειρο στο κόσμο μας. Τα πάντα έχουν αρχή και τέλος. Θες δε θες ο σκληρός δίσκος έχει όρια. Το απεριόριστο είναι ένα marketing trick. Δε συμφωνώ εγώ.(Χωρίς να σημαίνει κάτι για τις εταιρίες αυτό.)

Απόσο βλέπω εσένα ένα πακέτο 1gb χώρου και 50gb/μηνα bandwith σου είναι υπέρ αρκετό.

ΥΓ. Θα ήθελα να διευκρίνήσεις τι δεν σε καλύπτει πάντως, να το συζητήσουμε λίγο. Ύστερα υπάρχει και αυτό http://www.hetzner.de/hosting/produkte_vserver/vq7

Update για το awstats

Unique visitors = αριθμός μοναδικών επισκετών/μήνα

number of visits = συνολικός αριθμός επισκεπτών(νομίζω περιλαμβάνει και τα spiders απο μηχανές αναζήτησης)-όσοι μπήκαν 2-3 φορές περιλαμβάνονται σε αυτή τη κατηγορία.

pages= εμφανίσεις σελίδων (.html, .php, .htm κτλ κτλ)

hits = εμφανίσεις όλων των στοιχείων μάζι και downloads(δλδ, .html .php και .zip .rar κτλ)

bandwith = ε, το bandwith που καταναλώνεις μηνιαίως.

Δημοσ.

Ίδη στον server έχω πάνω από 7 GB υλικό !! οπότε τα πακέτα των 20GB θα με καλύψουν για μερικούς μήνες !

Δημοσ.

Απο resources πως πας; ποσο server load/cpu usage εχεις; πιθανόν να μην σου κάνει το shared hosting σε μερικούς μήνες. Να κοιτάξεις αν βγαίνεις για vps ή semi-dedicated ίσως.

Δημοσ.

Είμαι σχεδόν πάντα στο 60-80 Αν δεν κάνω λάθος ! Εσύ ποιο εννοείς το Max ή το Average?

Δημοσ.

Κοίτα γενικά πρέπει να θυμάσαι οτι στα shared hosting υπάρχει όριο το πόσο μπορείς να φορτώσεις το σύστημα(δεδομένου οτι πολλές φορές φιλοξενούνται απο 60-200 σελίδες σε ένα σέρβερ).

Αμα υπέρβείς τα όρια(που πολλές φορές ο πάροχος δε στα γνωστοποιεί ή τα έχει χωμένα σε ένα FAQ) μια - δυο θα είναι οκ, αλλά όσο τα ανεβαίνεις μπορείς είτε να σου προτείνουν να σου κανουν upgrade σε VPS ή να σε κάνουν εώς και suspend(σπάνιο μεν, πιθανόν βέβαια).

Η hetzner που σου πρότεινα, στην προτείνω γιατί έχουν καλή απόδοση τιμής-δυνατοτήτων-υποστήριξης(αγγλικά βέβαια αλλα δεδομένουν οτι ήσοτν στην χ10 δεν θα έχεις προβλημα θεωρώ).

Να σημειώσω οτι πολλές ελληνικές εταιρίες έχουν σέρβερσ απο την hetzner για τα shared hosting πακέτα τους.

Δημοσ.

Μάλιστα! Θα μελετήσω τις επιλογές μου και θα δω πάντως σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :)

Δημοσ.

εγώ έχω μια απορία..

που θα ήθελα να ρωτήσω..

πως γίνεται να λές ότι έχεις

"Το site έχει περίπου 10.000 Unigue Visitors κάθε μήνα με το traffic να είναι περίπου στα 6-8 GB τον μήνα." και το alexa σου να είναι 2.816.247 δε θα έπρεπε να είσαι κοντά στα 500.000 ή και χαμηλότερα ?

Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει λίγο καλύτερα... ξέρω ότι το alexa δε χρησιμεύει πουθενά παρά μόνο σαν στατιστικό στοιχείο, αλλά θα ήθελα να μου το διευκρινήσει κάποιος που μπορεί.

no offence προς τον poster!

-----------------

Επίσης μπήκα στο site και είδα κάποιες από τις φωτογραφίες σου και είναι τεράστιες, κάτι που κάνει το loading time του site σου να αργεί θες δε θες..

Καλό είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς το photoshop και να κάνεις κάποιο resize στις photo σου και θα δεις πολλές βελτιώσεις..

Οι τεράστιες φωτογραφίες δεν εξυπηρετούν τίποτε και δυσκολεύουν τον αναγνώστη να τις δει..

Δημοσ.

Ναι μην αγχώνεσαι... :) ναι δεν μου δείχνει σωστά τα στατιστικά το Alexa! για κάποιον λόγο!!

Δημοσ.

εγώ έχω μια απορία..

που θα ήθελα να ρωτήσω..

πως γίνεται να λές ότι έχεις

"Το site έχει περίπου 10.000 Unigue Visitors κάθε μήνα με το traffic να είναι περίπου στα 6-8 GB τον μήνα." και το alexa σου να είναι 2.816.247 δε θα έπρεπε να είσαι κοντά στα 500.000 ή και χαμηλότερα ?

Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει λίγο καλύτερα... ξέρω ότι το alexa δε χρησιμεύει πουθενά παρά μόνο σαν στατιστικό στοιχείο, αλλά θα ήθελα να μου το διευκρινήσει κάποιος που μπορεί.

Το alexa είναι ένα άχρηστο εργαλείο που δεν λαμβάνεται σοβαρά απο κανένα marketer.

Δες λίγο περισσότερα εδώ:

How can my rank get worse when my site traffic is getting better?

What’s going on with my Alexa Rank?

ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ!

Alexa’s traffic estimates and ranks are based on our panel of toolbar users which is a sample of all internet users.

αμα δεν μπαίνουν users με alexa toolbar ακόμη και αν έχω 500Κ UV μπορεί να είμαι στη θέση 10.000.000..

To quote απο εδώ: How are Alexa’s traffic rankings determined?

Hope i helped clear some things out! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...