Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

poulinos θέλω help ρεεε.Sorry αν μπαίνω στο thread για δικό μου πρόβλημα αλλά είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα μιας και θέλω και εγώ το ίδιο πράγμα.

Επειδή τα έχω στο μυαλό μου λίγο μπερδεμένα θα σας πω τι θέλω να κάνω μπας και έχετε ιδέα.

Έχω μια thomsonxxxxxx με το κλασικό thomson tg587 και ένα δικό μου router της Altec το draytek(αυτό που έδινε κάποτε η altec telecoms αλλά το έχω ξεκλειδώσει).

Αυτό που θέλω να κάνω είναι πολύ συγκεκριμένο αλλά δε ξέρω αν γίνεται και πως.

Θέλω να παίρνω ίντερνετ από την thomson και να κάνω ουσιαστικά το draytek σαν usb wifi flashaki.Δλδ μέσω wds να συνδέομαι στην thomson από το δικό μου draytek router και μέσω ethernet να έχω internet στο pc μου.

Βρήκα τι πρέπει να κάνω στο dreytek αλλά δε βρήκα κάπου στο thomson το menou bridge ώστε εκεί να βάλω την mac address του dreytek.

Το μενού αυτό υπάρχει και αν ναι που.αν δεν υπάρχει, υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει το παραπάνω?

σορρυ για το delay αλλα εχω μεινει πισω σε αρκετα θεματα.

α.πρεπει να υπσοτηριζουν και τα 2 wds.

β.δεν σημαινει οτι θα παιξει σε διαφορετικες μαρκες ρουτερ αλλα δεν χανεις να το δοκιμασεις.

γ.στα Thomson που εχουν καινουρια firmware Το wds δεν εμφανιζεται καθολου στο Web interface και πρεπει να το κανεις απο cli.Μπορω αμα θες να σου δωσω ενα link που λεει πως γινεται απο Cli.δεν το εχω δοκιμασει αλλαλογικα θα παιζει.εδω το link http://npr.me.uk/wds.html

δ.το Thomson δεν υποστηριζει wds με wpa key και πρεπει να βαλεις wep με οτι αυτο συνεπαγεται.

ε.οποτε εκει πολλες φορες λεει απλα να ριξεις καλωδιο απο το ενα στο αλλο η να παρεις Repeater που ναπαιζει wireless bridge ωστε να μην κανεις wds.

στ.παλια το wds ηταν στο μενου του wireless κατω κατω νομιζω.Νομιζω στο configure κατω κατω οταν πατησεις configure

Με ethernet δίνει internet. Το δοκίμασα και στο 11 το κανάλι το οποιο είναι απ'οτι ξέρω πιο γρήγορο. Το ίδιο γίνετε internet σέρνετε όπως αντιστοιχα και το δίκτυο μεταξύ των 2 pc που έχω κάνει. Όχι μόνο σέρνετε αλλα κόβετε και συνέχεια η σύνδεση. Μια έχει μια δεν έχει. Λες να παίζει ρόλο το ότι το ένα είναι 585 v6 και το άλλο 585 v7? Η έκδοση firmware ισως?

γενικως μην περιμενεις πολλα πολλα.τωρα δοκιμασε το και ξεκλειδωτο να δεις.το κακο ειναι οτι δεν το ειχα τεσταρει για να σου πω κατι παραπανω και ειναι δυσκολο να το τεσταρω παλι γιατι πρεπει να το κανω απο cli.δεν νομιζω πως παιζει ρολο το firmware η οτι ειναι αλλη εκδοση.firmware αλλο αν περασεις στο v7 το wds θα χαθει απο το Interface και θα ειναι μονο απο Cli.δηλαδη στο v7 αν βαλεις firmware 8.x.x.x αντι για 7.χ.χ.χ το χανεις απο το web interface.για το v6 δεν εχεις προβλημα οσο ξερω με οποιοδηποτε firmware.

Αν παίζεις με N κατέβασέ το σε G αν είσαι ήδη σε G κατέβασέ το σε B και πες μας διαφορές στα ping.

Για να βλέπεις real time αν παίζεις σωστά με το router αλλά και με τους υπόλοιπους στο δίκτυο θα ανοίξεις ένα cmd και θα γράψεις

>ping 192.168.1.254 -t

αν είσαι μεταξύ του 1-4 ms είσαι οκ οτιδήποτε παραπάνω σε idle κατάσταση είναι απαγορευτικό και για απλό serfing.

p.s πουλινέεεεεεεεε δες μια και το δικό μου θέμα

δεν παιζει κανενα απο τα 2 με n.λογικα αν το πιταρει τελειως θα ανεβει το ping στο Wireless.

σου απαντησα.

Το ping που είχα γενικά ήταν 2ms αλλά με 25% απώλεια συνήθως και άλλες φορές με 100% απώλεια.

κανονικα δεν θα πρεπε να εχεις packet loss καθολου.φερε τα ρουτερ επισης πιο κοντα για δοκιμη να δεις.και μακρια απο τοιχους γωνιες κτκλ

έχε το ping να παίζει και δοκίμασε να surfareis ή να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο από ftp ή http(το ίδιο βασικά δεν είναι? )και όχι από torrent προφανώς

Αν εκεί το 1-4 ms παραμένει τότε είσαι οκ από άποψη σήματος και γραμμής.

Από τα λίγα που κατάλαβα και εγώ πριν λίγες μέρες που άρχισα να ασχολούμαι με τα access points και τα repeaters για να κάνεις ουσιαστική δουλειά θες καλώδια.αν δε βάλεις καλώδια δε κάνεις τπτ

Δλδ έτσι όπως μου το είχε εξηγήσει ένα παλικάρι σε ένα άλλο ποστ που είχα ανοίξει έλεγε ότι το repeater επαναλαμβάνει τα δεδομένα αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να τα ακούσει πρώτα οπότε έχεις αναγκαστική καθυστέρηση.

Σόρρυ αν τα λέω απλοϊκά ή ίσως και λάθος είπαμε ασχολούμαι 3 μέρες μόνο με αυτά

λογικα το Ping Θα ανεβει οταν θα εχει μεγαλη μεταφορα.ναι το καλωδιο οκ ειναι το καλυτερο η καποιοPowerline παρα wds.εχω κανει αρκετα wds αλλα με πιο επαγγελματικα access points και παιζουν πολυ καλυτερα.αλλα καποια ειχαν και διπλο radio οποτε σηκωναν καλυτερα το traffic.και το πιο πετυχημενο ειναι wds με 8 access point συνεχομενα το ενα στο αλλο και καποια link με 2 ταυτοχρονα (ολα με διπλο radio).ευτυχως επαιξε.ηταν προσωρινο για μια ημερα μονο αλαλ επαιξε σφαιρα.

δεν ειναι οτι επαναλαμβανει τα δεδομενα μονο ειναι οτι α.εχεις ενα radio να κανει τα παντα

.β.αν ειναι μακρια το ενα απο το αλλο οποιοδηποτε delay στο να μιλησουν τα 2 access poits μεταξη τους εχει σαν αποτελεσμα delay και στον τελικο χρηστη.για αυτο συνηθως παιρνεις λιγοτερη ταχυτητα με Repeater.πρεπει το access point ναμπορει να σηκωσει ολη την κινηση και αμα δινει σε πολλα ατομα wireless εκει το σκιζει.επισης αν υπαρχουν παρεμβολες λογω καναλι εμποδια κτλ και γινονται πολλα πακετα Retransmit και τα ξαναστελνει το ενα acccess point στο αλλο ειναι και αυτο εξτρα καθυστερηση.επισης ο φιλος θα μπορουσε να δοκιμασει και σε b μονο αλλα για ταινια το b δεν κανει .ουτε το g δεν κανει αμα ειναι λιγο καλη σε ποιοτητα.εκει θελει n ή καλωδιο καλυτερα.

για να σου δόσω να καταλάβεις το ένα απότα 2 ρούτερ το έκανα Access Point όχι για να δίνει ασύρματα αλλά ενσύρματα με καλώδιο το μόνο ασύρματο είναι το wireless bridge μεταξύ των 2 ρούτερ και για την ακρίβεια θέλω να συνδέσω πάνω στο Access Point την τηλεοραση μου η οποία διαθέτει ethernet και μπωρείς να βλέπεις ταινίες από το δίκτυο όπως και να σερφάρεις. Αλλά για να το τεστάρω πριν βάλω πάνω την tv σύνδεσα ένα laptop και κάνω δοκιμές να δω πως πάει. Τα αποτελέσματα χάλια αφού ούτε ταινία μέσω δίκτύου δεν μπορώ να ανοιξω από το lag που έχει. Ενώ το ping είναι πολύ καλό 2 με 3ms πολλά πακέτα δεν περνάνε. Μέχρι και στο google αργεί να φορτώσει.

οταν δινει με καλωδιο πραγματι ειναι πιο χαλαρα γιατι εχεις μονο το Link αλλα κανε δοκιμες να δουμε.δεν ξερω αν στεκει η οχι.δεν το εχω πολυδοκιμασει.ο bro δεν μου ειχε αναφερει κατι σαν προβλημα παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...