Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα ήθελα τη βοήθεια σας με το εξής θέμα. Όπως γράφω και πιο πάνω έχω 2 router speedtouch το ένα είναι v7 και το άλλο v6 και θέλω να κάνω μια ασύρματη γέφυρα ώστε το ένα να λειτουργεί σαν access point.

Το προσπαθώ πολύ ώρα έκλεισα και στα 2 τον dhcp server και τους άλαξα και ip. To v6 έχει 192,168,1,1

και το v7 192,168,1,254. Ενεργοποίσα και τον WDS και έκανα scan το άλλο router και το πρόσθεσα. Αλλά τζίφος η δουλειά δεν έχω καταφέρει τίποτα.

Δημοσ.

επειδη το ειχα κανει πριν λιγο καιρο θελει τα παρακατω.

α. το ενα Thomson 192.168.1.254 το αλλο 192.168.1.253

β.τους ειχα δωσει διαφορετικο ssid αλλα το ιδιο καναλι υποχρεωτικα λογω wds.

γ.στο δευτερο thomson κλεινεις τον dhcp.

δ. και βασικο ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ WEP ΟΧΙ ΜΕ WPA.

ε.κανεις scan το ενα απο το αλλο το βρισκεις και κανεις connect.καλο ειναι να εχουν κοινο password.η διαδικασια θα γινει και απο τα 2.

Δημοσ.

το έκανα όπως μου είπες όντως λειτούργισε αλλά κολάει υπερβολικά η ταχύτητα. Ακόμα και στο ίδιο δωμάτιο έφερα το router που έκανα Access Point για να δω αν παίζει ρόλο η απόσταση αλλα και πάλι το ιδιο.

Δημοσ.

δοκιμασε αλλο καναλι και στα 2.εγω οταν το ειχα κανει εδινα στον bro με καλωδιο απο το δευτερο Thomson και δεν μου ανεφερε κατι.δεν ετρεξα test για να δω ουτε ειχα δοκιμασει wireless απο το 2 thomson για να πω αλλα με καλωδιο δεν ακουσα καποιο παραπονο.wireless σιγουρα ζοριζεται περισσοτερο απο οτι να δινει με καλωδιο γιατι το wi fi κανει και το Link αλλα δινει και σε σενα ταυτοχρονα.διπλη δουλεια.σε ποιο επαγγελματικα συστηματα το wds γινεται με 2 radio.ενα radio κανει το link και μονο το Link καιτο δευτερο δινει ασυρματα γυρω γυρω.

Δημοσ.

δοκιμασε αλλο καναλι και στα 2.εγω οταν το ειχα κανει εδινα στον bro με καλωδιο απο το δευτερο Thomson και δεν μου ανεφερε κατι.δεν ετρεξα test για να δω ουτε ειχα δοκιμασει wireless απο το 2 thomson για να πω αλλα με καλωδιο δεν ακουσα καποιο παραπονο.wireless σιγουρα ζοριζεται περισσοτερο απο οτι να δινει με καλωδιο γιατι το wi fi κανει και το Link αλλα δινει και σε σενα ταυτοχρονα.διπλη δουλεια.σε ποιο επαγγελματικα συστηματα το wds γινεται με 2 radio.ενα radio κανει το link και μονο το Link καιτο δευτερο δινει ασυρματα γυρω γυρω.

τι ειναι το radio? wds εννοείς την διαδικασια του wireless bridging?

Δημοσ.

radio ειναι το wireless.στο thomson εχεις ενα radio δηλαδη η ιδια η κεραια κανει το link και δινει και σε σενα αμα παιζεις wireless.wds ναι το wireless bridging εννοωω.

wds = wireless distribution system

Δημοσ.

poulinos θέλω help ρεεε.Sorry αν μπαίνω στο thread για δικό μου πρόβλημα αλλά είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα μιας και θέλω και εγώ το ίδιο πράγμα.

Επειδή τα έχω στο μυαλό μου λίγο μπερδεμένα θα σας πω τι θέλω να κάνω μπας και έχετε ιδέα.

Έχω μια thomsonxxxxxx με το κλασικό thomson tg587 και ένα δικό μου router της Altec το draytek(αυτό που έδινε κάποτε η altec telecoms αλλά το έχω ξεκλειδώσει).

Αυτό που θέλω να κάνω είναι πολύ συγκεκριμένο αλλά δε ξέρω αν γίνεται και πως.

Θέλω να παίρνω ίντερνετ από την thomson και να κάνω ουσιαστικά το draytek σαν usb wifi flashaki.Δλδ μέσω wds να συνδέομαι στην thomson από το δικό μου draytek router και μέσω ethernet να έχω internet στο pc μου.

Βρήκα τι πρέπει να κάνω στο dreytek αλλά δε βρήκα κάπου στο thomson το menou bridge ώστε εκεί να βάλω την mac address του dreytek.

Το μενού αυτό υπάρχει και αν ναι που.αν δεν υπάρχει, υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει το παραπάνω?

Δημοσ.

Με ethernet δίνει internet. Το δοκίμασα και στο 11 το κανάλι το οποιο είναι απ'οτι ξέρω πιο γρήγορο. Το ίδιο γίνετε internet σέρνετε όπως αντιστοιχα και το δίκτυο μεταξύ των 2 pc που έχω κάνει. Όχι μόνο σέρνετε αλλα κόβετε και συνέχεια η σύνδεση. Μια έχει μια δεν έχει. Λες να παίζει ρόλο το ότι το ένα είναι 585 v6 και το άλλο 585 v7? Η έκδοση firmware ισως?

Δημοσ.

Αν παίζεις με N κατέβασέ το σε G αν είσαι ήδη σε G κατέβασέ το σε B και πες μας διαφορές στα ping.

Για να βλέπεις real time αν παίζεις σωστά με το router αλλά και με τους υπόλοιπους στο δίκτυο θα ανοίξεις ένα cmd και θα γράψεις

>ping 192.168.1.254 -t

αν είσαι μεταξύ του 1-4 ms είσαι οκ οτιδήποτε παραπάνω σε idle κατάσταση είναι απαγορευτικό και για απλό serfing.

p.s πουλινέεεεεεεεε δες μια και το δικό μου θέμα :(

Δημοσ.

Αν παίζεις με N κατέβασέ το σε G αν είσαι ήδη σε G κατέβασέ το σε B και πες μας διαφορές στα ping.

Για να βλέπεις real time αν παίζεις σωστά με το router αλλά και με τους υπόλοιπους στο δίκτυο θα ανοίξεις ένα cmd και θα γράψεις

>ping 192.168.1.254 -t

αν είσαι μεταξύ του 1-4 ms είσαι οκ οτιδήποτε παραπάνω σε idle κατάσταση είναι απαγορευτικό και για απλό serfing.

p.s πουλινέεεεεεεεε δες μια και το δικό μου θέμα :(

Το ping που είχα γενικά ήταν 2ms αλλά με 25% απώλεια συνήθως και άλλες φορές με 100% απώλεια.

Δημοσ.

έχε το ping να παίζει και δοκίμασε να surfareis ή να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο από ftp ή http(το ίδιο βασικά δεν είναι? :P )και όχι από torrent προφανώς :D

Αν εκεί το 1-4 ms παραμένει τότε είσαι οκ από άποψη σήματος και γραμμής.

Από τα λίγα που κατάλαβα και εγώ πριν λίγες μέρες που άρχισα να ασχολούμαι με τα access points και τα repeaters για να κάνεις ουσιαστική δουλειά θες καλώδια.αν δε βάλεις καλώδια δε κάνεις τπτ :D

Δλδ έτσι όπως μου το είχε εξηγήσει ένα παλικάρι σε ένα άλλο ποστ που είχα ανοίξει έλεγε ότι το repeater επαναλαμβάνει τα δεδομένα αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να τα ακούσει πρώτα οπότε έχεις αναγκαστική καθυστέρηση.

Σόρρυ αν τα λέω απλοϊκά ή ίσως και λάθος είπαμε ασχολούμαι 3 μέρες μόνο με αυτά :D

Δημοσ.

για να σου δόσω να καταλάβεις το ένα απότα 2 ρούτερ το έκανα Access Point όχι για να δίνει ασύρματα αλλά ενσύρματα με καλώδιο το μόνο ασύρματο είναι το wireless bridge μεταξύ των 2 ρούτερ και για την ακρίβεια θέλω να συνδέσω πάνω στο Access Point την τηλεοραση μου η οποία διαθέτει ethernet και μπωρείς να βλέπεις ταινίες από το δίκτυο όπως και να σερφάρεις. Αλλά για να το τεστάρω πριν βάλω πάνω την tv σύνδεσα ένα laptop και κάνω δοκιμές να δω πως πάει. Τα αποτελέσματα χάλια αφού ούτε ταινία μέσω δίκτύου δεν μπορώ να ανοιξω από το lag που έχει. Ενώ το ping είναι πολύ καλό 2 με 3ms πολλά πακέτα δεν περνάνε. Μέχρι και στο google αργεί να φορτώσει.

Δημοσ.

το bringe αν διάβασες και στο post υλοποιήται με 2 speedtouch router

ε ίσως εκεί να είναι το πρόβλημά σου :)

Περιμένουμε poulinos για σίγουρη απάντηση :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...