venumis Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Γεια σας, Θα ήθελα να μάθω αν εχει κάνει χρήση κάποιος της τεχνολογίας lucid Virtu MVP που υποστιρήζουν οι νεοι επεξεργαστές ivy bridge μαζί με chipset z77. Με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται? Ισως το δοκιμάσω σήμερα το βράδυ απλά δεν εχω καταλάβει ακριβώς πως γίνεται. > Εγκαθιστάμε πρώτα drivers ενσωματωμένης κάρτας ? μετά της Εξωτερικής ? το καλώδιο με το monitor το βάζουμε στις μητρικής την έξοδο ή της εξωτερικής κάρτας γραφικών ? Αν εχω τους drivers ήδη της εξωτερικής θα πρέπει να κάνω απέγκατάσταση για να ενεργοποιήσω την ενσωματωμένη του επεξεργαστή ? Κάποιος που ξέρει ας απαντήσει και ας βάλουμε κάποια αποτελέσματα με μετρήσεις ώστε να δούμε αν ξίζει ή απλά είναι μαρκετινκ τρικ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 αν βοηθάει καθόλου, από άλλο topic για gigabyte mobo... Μπες στο bios / advanced bios features / init display first / επελεξε onboard και στο onboard vga επελεξε always enable ... Πατα f10 και μετα enter ... Θα κανει restart κρατα πατημενο το power button του κουτιου μεχρι να κλεισει το pc ... Τωρα πρεπει να βγαλεις το καλωδιο της οθονης απο την καρτα γραφικων και να το βαλεις στην onboard υποδοχη (μητρικη) ... Ανοιξε το pc και εγκατεστησε το Lucidlogix VIRTU , θα το βρεις μεσα στο dvd της μητρικης αλλιως κατεβασε το απο εδω ... http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z68p-ds3rev_10/download/utility Μολις το εγκαταστησεις δες κατω δεξια στην οθονη το εικονιδιο και με δεξι κλιck το κανεις enable και εισαι οκ ... *Για video encoding μπορεις να κανεις το αναποδο , δηλαδη να συνδεσεις την οθονη στην καρτα γραφικων , απο bios στο init display first επιλεγεις pci και θα δουλευουν ταυτοχρονα και η onboard και η καρτα γραφικων ...
κοκολινος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Αυτο ουσιαστικα "συνεργαζει" την ενσωματωμενη με την κανονικη???Ή μπορεις μεσω αυτου να "εναλλαζεις" καρτα γραφικων αναλογα την περισταση?
venumis Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Πολύ κατανοητές οι οδηγίες που μας έβαλες ThResh, ωραίος, βοηθάνε πάρα πολύ !!! Αν έχουμε ήδη drivers περασμένους απο την εξωτερική κάρτα άραγε τι κάνουμε ? Τους αφήνουμε ή απέγκατάσταση και μετά εγκατάσταση ξανά ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 υποθέτω ότι τους αφήνουμε, δεν το έχω testάρει ούτε κι εγώ γμτ
venumis Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Αυτο ουσιαστικα "συνεργαζει" την ενσωματωμενη με την κανονικη???Ή μπορεις μεσω αυτου να "εναλλαζεις" καρτα γραφικων αναλογα την περισταση? Απ οτι εχω καταλάβει για 2D δουλεύεις με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, σερφάρισμα,office κτλ ενω αν θέλεις να παίξεις παιχνίδια με τρισδιάστατα γραφικά ενεργοποιείς μέσο software την εξωτερική. Εκτός απο χαμηλώτερη κατανάλωση υπόσχεται καλύτερη εμπειρία gaming, περισσότερα frames και καλύτερο Vsyng αλλά αυτο θα το δούμε στην πράξη !!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει όμως, γιατί σε idle οι τελευταίες και οι λίγο πιο παλιές κάρτες γραφικών έχουν τραγικά χαμηλή κατανάλωση σε idle κατάσταση...
κοκολινος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Ωραιος...Ναι θ ηθελα ν το δοκιμασω αυτο..!!Πολυ εξυπνο ακουγιεται...Στην πραξη βεβαια θα φανει.!!
venumis Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει όμως, γιατί σε idle οι τελευταίες και οι λίγο πιο παλιές κάρτες γραφικών έχουν τραγικά χαμηλή κατανάλωση σε idle κατάσταση... Αυτο είναι αλήθεια, ηδη εγω με HD6870 & 3570k σε idle είμαι στα 97 watt, πόσο πιο κάτω να πέσει ? Αντε να δούμε αν δώσει αυτο που υπόσχεται στα παιχνίδια.
LuNaTiC Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Πως μπορούμε να τσεκάρουμε αν δουλεύει αυτό ή όχι όμως?
venumis Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Λοιπών το δοκίμασα εγω,συμπεράσματα : Κατανάλωση : 1 με 3 watt χαμηλότερα σε idle κατάσταση απο την 6870 που εχω αλλά αν ανοίξεις ακόμα και πασιέντζα ανεβαίνει πολύ περισσότερο η κατανάλωση στην ενσωματωμένη οπότε στο θέμα οικονομίας οποιος εχει σύγχρονη κάρτα γραφικών δεν κερδίζει απολύτως τίποτα. Στο παιχνίδι : Επειδή ήμουν απο φορματ είχα μόνο έτοιμο προς χρήση μόνο το Battlefield 3, ενεργοποίησα ολα τα καλούδια για να το παίξω και δεν είδα καμία απολύτως διαφορά, μετά διάβασα στο Νετ οτι το battlefield 3 δεν υποστηρίζεται, στο control panel ομως του Virtu MVP το παιχνίδι υπήρχε !! Δεν εχω ξεκάθαρη εικόνα γιατι έτρεξα μόνο ενα παιχνίδι, απενεργοποιήσα την ενσωματωμένη και το γύρισα πάλι στον πατροπαράδοτο τρόπο !!! Οταν εχω πιο πολλά παιχνίδια έτοιμα θα το δοκιμάσω ξανά κάποια στιγμή.
KEFALAS1981 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 λεγανε οτι θα το βγαλουν και για Ζ68 Κυκλοφορησε τελικα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 λεγανε οτι θα το βγαλουν και για Ζ68 Κυκλοφορησε τελικα; lucid virtu? η δικιά μου το έχει αν δεν κάνω λάθος...
KEFALAS1981 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 το Lucidlogix virtu το εχει και η δικια μου .. Lucid Virtu MVP δεν εχει .. ειχα διαβασει εδω Link οτι θα βγει και για Ζ68
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα