strat92man Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Εχω μια σχέση η οποία περιλαμβάνει κάποια κέρδη και στην σχεση αυτη υπάρχει το ποσό του κέρδους,ημερομηνία απόκτησής Εγω Θέλω να ομαδοποιησω τα κέρδη για κάθε μηνα Δηλαδή τον Ιανουάριο 30.000ε,Φεβρουάριο 25.000ε κτλ Η Απορία μου είναι η εξής: Πρώτα υπολογίζω το άθροισμα για κάθε μήνα και στο τέλος κάνω το group by αλλα ποια εντολή εκείνη που θα μου διαχωρίζει το sum τον κάθε μήνα ;
bnvdarklord Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Νομίζω αυτό θες. Το group by θα το διαχωρίσει αυτόματα το sum ανα μήνα. >select month, sum(profit) from table group by month
strat92man Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Ναι αλλα εγω τον μήνα τον έχω σε μορφη τέτοια: πχ 2012-05-05
computeras13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Χμ, δεν μπορώ να το δοκιμάσω να δω αν θα σου δουλέψει αλλά ίσως αυτό να είναι η λύση σου: > select EXTRACT(MONTH FROM mydate), sum(profit) from table group by EXTRACT(MONTH FROM mydate)
getlisted.gr Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Τσέκαρε και αυτό http://weblogs.sqlteam.com/jeffs/archive/2007/09/10/group-by-month-sql.aspx
computeras13 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Αυτό που λέει ο @getlisted.gr παίζει μόνο σε SQL Server. Οπότε αν ξέραμε και το περιβάλλον που δουλέυεις θα ήταν πιο εύκολο να σου δώσουμε και μια λύση.
defacer Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Δημοσ. 6 Μαΐου 2012 Ναι αλλα εγω τον μήνα τον έχω σε μορφη τέτοια: πχ 2012-05-05 Αν μας έλεγες απλά "το πεδίο είναι DATE" (όπως θα έπρεπε να είναι) τότε πιθανότατα και χωρίς παράδειγμα θα καταλαβαίναμε ακριβώς τι συμβαίνει. Τώρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σε ρωτήσουμε "είναι DATE ή μήπως κάτι τραγικό του στυλ CHAR(10);". Αν δεν είναι λοιπόν DATE, πρέπει να γίνει. Αν είναι DATE, τότε έχεις τη γενική ιδέα του query έτοιμη και απλά πρέπει να δεις πώς γίνεται να πάρεις το μήνα από ένα DATE. Είναι λοιπόν τόσο δύσκολο να κάνεις google "mysql get month from date", στην οποία περίπτωση το πως γίνεται εμφανίζεται όχι απλά στο πρώτο result αλλά στη σύνοψή από όπου μπορείς να το διαβάσεις χωρίς καν να κάνεις click στο result? EDIT: Ζητώ συγγνώμη. Το σωστό search τελικά ήταν "sql server get month from date" και η απάντηση είναι όχι στη σύνοψη του πρώτου result αλλά του τρίτου. Θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον καθένα. Με τίτλο "ΜΟΝΤΗ" με κεφαλαία που να το μυριστείς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα