Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nταξει λυθηκε η απορια στο ερωτημα μου...

Παρολα αυτα, μπορεις να του προτεινεις κι εσυ κατι, διοτι σε 3 ποστ δεν βλεπω να κανεις κατι τετοιο, απλα να ειρωνευεσαι οσες προτασεις εχουν γινει και να τις βγαζεις σαν λαθος λεγοντας διαφορες ανακριβειες, ασχετως αν προσφερουν στον ts ακριβως οτι ζηταει στη χαμηλοτερη δυνατη τιμη.

Καλη συνεχεια.

edit: AN και στο παρον τοπικ δεν αναζητουνται οι καλυτερες επιδοσεις FYI παραθετω το παρακατω (techpowerup):

perfrel_1920.gif

Αν συνυπολογισουμε περα απο το ~30% της διαφορας οτι οι 6870 scalaroun σαφως καλυτερα απο τις 280 τοτε η διαφορα στις επιδοσεις ανεβαινει κι αλλο. Αν διαφωνεις σε κατι απο αυτα περιμενω επιχειρηματα/links/reviews/comparisons κλπ που να επιβεβαιωνουν οσα υποστηριζεις.

Κατα τ'αλλα στη διαθεση σου οσα συγκριτικα επιθυμεις και ζητησεις, αναμεσα σε 6870 και 280, ακομα και σε 6850 εναντι 280.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οταν εχεις καθισει σε gsxr 1100rr δεν μπορεις να καθισεις σε gsx 400 ...

@paularas

1. Ανοιξε το κουτι , καθαρισε το , βγαλε τις καρτες αλλαξε παστα / καθαρισμα , δες αν δουλευουν σωστα ολοι οι ανεμηστηρες στο κουτι κτλ , να δεις αν μπορεις να ριξεις τις θερμοκρασιες (εφοσον ξερεις να τα κανεις ολα αυτα , αν δεν τα εχεις κανει ηδη) ... Δηλαδη να κανεις οτι μπορεις ωστε να κρατησεις τις καρτες μεχρι να βρεις την ιδανικη λυση για σενα ...

2. Αν εχεις αποφασισει οτι δεν θελεις να τις κρατησεις , βαλε αγγελια να δεις ποσο μπορεις να τις πουλησεις και αναλογα τα χρηματα που θα μαζεψεις / εχεις να αγορασεις μια καρτα (οχι sli) που θα σε κρατησει για αρκετα χρονια ακομα ...

3. Πας παλι σε sli αλλα επειδη εχεις μαθει με ακριβες καρτες να ξερεις οτι η αποδοση που θα εχουν θα ειναι προσωρινη , και σε 1 - 1.5 χρονια θα ψαχνεσαι παλι ... Στο λεω γιατι την εχουν πατησει πολλα ατομα ετσι , γιατι εμαθαν με "High-end" καρτες και μετα επεσαν στα χαμηλα ...

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

περίμενε λίγο ακόμα αν μπορείς, 10 Μαΐου κυκλοφορεί η GTX670, 399$...

http://www.tweaktown.com/articles/4710/nvidia_geforce_gtx_670_2gb_video_card_performance_preview/index1.html (αν και δεν εμπιστεύομαι τα νούμερα στο preview)

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

έχουμε και λέμε... καταρχήν μην μαλώνετε για εμένα και χαζομάρες. κατά δεύτερον, αυτό που ειπώθηκε αρκετές φορές, ότι από κάτι πολύ καλό δεν μπορείς να πας σε κάτι μικρότερο εν μέρη ισχύει και μάλιστα κατά πολύ.

Για καλή μου και κακή τύχη ταυτόχρονα είχα πάρει στην αρχή μια 4670dk μετά το έκανα x2 όπου τελικά απογοητεύτηκα και μετά πήγα σε gtx 280 x2 όπου έκαψα 1 και πήγα και αγόρασα ξανά...

μετά το τελευταίο καθάρισμα και πάστωμα έπαιζαν τέντα και γι αυτό μάλλον μου έγινε το πρόβλημα. σήμερα σε ένα τεστ του 3dmark 2006 ένιωθα τα πάντα να ψήνονται όπου μου πέταξε artifacts, κόλλησαν τα πάντα, ο υπολογιστής δεν άνοιγε κανά 15 δεύτερα λόγο θερμοκρασίας και όταν πήγα να το ξανακάνω στο 1ο τεστ ξανά κόλλησε και στις 3 φορές που πήγα να παίξω crysis 2 (παίξω = δοκιμάσω) μου έκανε artifacts και πάπαλα....

από ότι κατάλαβα μάλλον είναι η 2η κάρτα όπου τα τίναξε και όπως θα πείτε πολλοί καλό θα ήταν να την πετάξω και να μείνω με μία 280 μέχρι να βρω λύση...

τώρα για αυτά που με έχετε προτείνει... έχω να παραθέσω benchmarks που οτιδήποτε κάτω απο gtx 570 είναι θεωρητικά πισωγύρισμα σε σχέση με αυτά που έχω και με τα παιχνίδια που ασχολούμαι... δεν βάζω τα super duper texture pack απλά θέλω να παίζω με καλά fps στα ultra τα παιχνίδια μου...

έχουμε και λέμε από ati: 4870 - 4870x2 όχι για τους λόγους που έγραψα, 6850 όχι ακόμα και αυτήν που γίνεται *70. 6870 ίσως και 6870x2 ποιο πολύ. μετά η σειρά 7*** θεωρητικά είτε ξεφευγει στην 7970 είτε όλες μου φαίνονται κατώτερες απο τις nvidia

nvidia: 280 όχι πάλι... (για να κάνω ξανα το sli) μετά έλεγα 295 που είναι και μισό χρόνο ποιο καινούργια τεχνολογικά (με ένα κάρο προβλήματα) και παίζει και native dx10 αντί για dx9 και μπασταρδεμένο 10άρι που έχουν οι 280 μου

450-460 όχι για κανέναν λόγο... χειρότερες απλά με καλύτερες θερμοκρασίες... 470 και 470 x2 ίσως....

ΑΛΛΑ ακόμα οι τιμές τους για αυτό που αγοράζεις είναι στο θεό

πάμε, 550 όχι , 560 ίσως (με χειρότερες επιδόσεις ) και η 570 εάν δεν κάνω λάθος βγαίνει 3-4 στα benchmarks με τις 280x2 (όσο και να φαίνεται κουφό ψάξτε τα gtx 280 sli vs gtx 570 και διαβάστε τα σχόλια). άρα παίζουμε μπάλα απο 570 και πάνω λόγο θερμοκρασιών και τεχνολογίας...

απο την μία έλεγα για 680 αλλά και ξεφεύγει και για έναν 29άρι που παίζει που και που παιχνίδια δεν πιστεύω ότι λέει, άρα είτε πάμε για 570 είτε για 580 (που είτε θα τις δίνουν καλά [καλά = ~290€] είτε θα τις δίνουν 500€ γιατί πιάστηκαν κορόιδα και τις πήραν πρόσφατα).

και για να κλείνω... 570 new? 580 μτχ? 590? 680 new? ή να περιμένω για 670 που είναι η 680 με μικρότερους χρονισμούς που με λίγο νεράκι θα παίζει ποιο καλά από 680 μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα....

ότι πάρω (λογικά ) (και εκτός απο την 590) ΣΙΓΟΥΡΑ θα γίνει sli με αδελφάκι μέσα στους επόμενους μήνες...

ps1: σε όλα τα παραπάνω το budget είναι στα ~400€ περίπου όπου ναι μεν μεταβάλεται αλλά σίγουρα κοιτάμε να γλυτώσουμε ότι μπορούμε πάντα μένοντας στις ίδιες επιδώσεις και δυνατότητες...

ps2: ευχαριστώ προκαταβολικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όσους έχουν ήδη απαντήσει , όσους διαβάσουν την έκθεση που έγραψα και σε όσους με βοηθήσουν να καταλήξω κάπου...

ps3: σχετικά με την κάρτα που πάει να παραδώσει το πνεύμα της, άλλαξα και drivers , τους πέρασα ξανά αλλά φοβάμαι ότι στο επόμενο ζόρισμα πάλι θα μου κλοτσήσει αφου το έκανε 4-5 φορές ήδη..... εάν έχετε καμία ιδέα μην φοβηθείτε να την πείτε...

ευχαριστώ πάρα πολύ

ps4: μπορώ να κρατήσω την μία 280 σε συνδυασμό με κάποια άλλη για το physx ή ούτε καν λόγο θερμοκρασιών ?

ps5: να το ένα site από αυτά που έλεγα

http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=147481

Δημοσ.

Με 6850χ2 η 6870χ2 θα εχεις καλυτερες επιδοσεις. Αυτο που λεει ο lost1 περι χειροτερων επιδοσεων δεν ισχυει επουδενι. Με 6870χ2 θα εχεις γυρω στο 30%-35% καλυτερες επιδοσεις απο το τωρινο σου συστημα, συμφωνα με benchmarks. Kαι με συνολικο κοστος περι τα 280 ευρω. Δηλαδη παιρνεις παραπανω απο αυτο που ζητας, στο χαμηλοτερο δυνατο κοστος. Περα απο αυτη τη λυση, αρχιζεις να ανεβαινεις αρκετα σε κοστος.

Σε single gpu ως τα 400 ευρω παιρνεις 7950, και με 50 ευρω επιπλεον πας σε 7970.

Εαν εχεις σκοπο να περιμενεις το launch της 670 στην Ελλαδα. Ακομα και αν δεν λεει σαν κομματι, πιθανως να σε ευνοησει στις τιμες μιας αλλης καρτας.

Δημοσ.

Φίλε μην πάρεις τίποτα με λιγότερο από 2 Gb Ram

Η 6850 είναι σαφέστατα γρηγορότερη από 280 είδικά σε νέα παιχνίδια, ΑΛΛΑ έχει 1 gb ram.

Πάρε μια 7870 και καθάρισες με 300 ευρώ (και κάτι). Στα 1200Mhz που τα πιάνει άαααααανετα. είναι σημαντικά πιο γρήγορη από μια 7950 στοκ.

Φυσικά και θα είναι χιλιόμετρα μπροστά από 280 sli.

Ξέχνα την 670 αν έρθει θα είναι στα 420-430, αν φτάνεις τόσο ψηλά χτύπα μια 7970 να τελειώνεις.

με νέους driver η 7970 περνάει και την retail 680 σε όλες τις αναλύσεις:

http://www.hardware.fr/articles/864-17/recapitulatif-performances.html

φυσικά μηλάμε για κανονικές 680 και όχι τα cherry picked κομμάτια που έστειλαν στους reviewer (με turbo 1110++)

Δημοσ.

Μααα..... 7870 < ή = με 580 σε χαμηλες αναλυσεις, σε ψηλες χειροτερη συν οτι με τα ιδια λεφτα βρισκεις 580 σε αριστη κατασταση. (και λιγοτερα) μιας και nvidia πηρανπαρα πολλοι σε αντιθεση με την ati. Οσο για τις 680 με τα 1100++ μην ξεχνας οτι 1050 με 1100 peak ειναι το stock boost

Δημοσ.

Απο την στιγμη που η μια 280 δουλευει σωστα οποια καρτα και να παρεις θα βαλεις την 280 για physx , αλλα αργοτερα οταν παρεις δευτερη για sli δεν νομιζω οτι αξιζει να εχεις και την 280 για physx ...

Στα 400 ευρω ειναι η 670 που θα βγει , τωρα διαβαζα λενε 10 μαιου ...

Απο την στιγμη που εχει κυκλοφορήσει η σειρα 6xx , δεν αξιζει να αγορασεις 5xx ...

Πας αναγκαστικα στην 670 ή 680 , εχει κυκλοφορήσει η 690 (2 x 680) αλλα ειναι εκτος του μπατζετ σου ...

Δημοσ.

Βλέποντας λίγο τις τιμές 7950 και καθάρισες....

http://www.skroutz.gr/s/431787/Gigabyte-Radeon-HD-7950-3GB.html

η 670 θα κάνει σίγουρα πάνω από 400 . 420-440

499 έχει η 680 Υποτίθεται, και βλέπεις τιμές.....

Και επιπλέον η 7950 θα κερδίζει μια 670 με 1300κατι shader και 900 mhz clock....

και σίγουρα η 670 θα τρώει χοντρές σφαλιάρες από την 7950 που σου πρότεινα η οποία είναι στα 900 mhz στοκ (αντί για 800)

Δημοσ.

Φίλε μου το SLI η το C/F έχει το νόημα "ότι έχω την μια κάρτα κ δεν θέλω να την πετάξω η να δώσω χρήματα πάνω από την αξία μιας ίδιας". Είναι λάθος να ξεκινάς να πάρεις 2 κάρτες καινούριες για να τις συνδυάσεις και όχι μια. και σου λέω γιατί 1) θέλεις μεγάλο τροφοδοτικό,2) είναι περισσότερο ενεργοβόρες και παράγουν περισσότερη θερμοκρασία 3) τις επιδόσεις θα τις έχεις μόνο εκεί που υποστηρίζονται και όχι αμέσως με το πάτημα του power on κλπ.

Διάλεξε λοιπόν κατ'αρχην εταιρία την δεδομένη στιγμή συμφέρει η AMD σε λίγο καιρό η nVidia και σύμφωνα πάντα με τις σημερινές ανάγκες σου (πρόσθεσε και ένα 30%) και όχι σύμφωνα με το τι έχω εγώ η ότι το πορτοφόλι σου μπορεί να διαθέτει και 500 ευρώ αγόρασε μια κάρτα.

Τώρα επειδή έχεις ήδη 2 καλές κάρτες νομίζω ότι μπορείς με μια φροντίδα σε αυτές να ανανεώσεις την υπομονή σου και να περιμένεις την nVidia που προαναφέρθηκε αν παλι το κρίνεις αναγκαίο σήμερα πήγαινε σε AMD.Τα υπόλοιπα με τις "σφαλιάρες από εταιρία σε εταιρία" καταλαβαίνεις ότι δεν έχουν καμία αξία για την επιλογή μιας κάρτας,γιατί το ενάμιση frame παραπάνω που μπορεί να έχει η μια από την άλλη δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο.

π.χ εγώ όταν αγόρασα πριν 4 μήνες την 6870, αγόρασα μια κάρτα στα 180 ευρώ που ξέρω ότι έχει βάθος χρήσης το λιγότερο 2 χρόνια και 3 χρόνια εγγύηση.Αν διαβάσεις προσεκτικά αυτά που γράφονται σήμερα πρέπει να την κάνω UpGrade αύριο το πρωί ?. Άρα είναι άστοχα. αλλά όπως και να έχει αν σε 2 χρόνια δεν έχω χρήματα να αναβαθμίσω τότε μόνο θα κάνω C/F με μια ίδια μεταχειρισμένη των 80 ευρώ. Αυτά από εμένα.

Δημοσ.

το θέμα δεν είναι ποια θα μου δώσει 5 με 10 παραπάνω fps ούτε ποια μπορεί να clockaristei στον θεό. το θέμα είναι να βρω κάτι σχετικά καλό και να αντέχει. πχ γλυκοκοιτάω όλες τις 580 και πιστεύω με 250€ (έως 280€) είναι (θεωρητικά) η καλύτερη επιλογή (580 σε σχέση με 6870).

Δημοσ.

το θέμα δεν είναι ποια θα μου δώσει 5 με 10 παραπάνω fps ούτε ποια μπορεί να clockaristei στον θεό. το θέμα είναι να βρω κάτι σχετικά καλό και να αντέχει. πχ γλυκοκοιτάω όλες τις 580 και πιστεύω με 250€ (έως 280€) είναι (θεωρητικά) η καλύτερη επιλογή (580 σε σχέση με 6870).

Μα η μια κανει 170ευρω και η αλλη ξεκιναει απο 400+ ..!!

Σε αυτα τα λεφτα (400+ ) χτυπας την 7950 και εισαι αρχοντας!!! http://www.hwcompare.com/11593/geforce-gtx-580-vs-radeon-hd-7950-3gb/

http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=7950

Αυτα απο εμενα.!!! Η 680 μονο σε μεγαλες αναλυσεις θα σε βοηθησει παραπανω..!!Αλλα ενταξει.!!

Δημοσ.

μα αυτό είναι το θέμα μου. εγώ παίζω έως 1680 ανάλυση και ποτέ τρομερά βαριά παιχνίδια. απλά θέλω ότι παίζω να είναι στα ultra και να παίζει καλά... να πάω απο κάτι καλό σε κάτι εξίσου καλό μιας και θα δώσω λεφτά. σκέψου η 6870 που λέτε είναι 19-21 % χειρότερη απο την 295 που έτσι κι αλλιως συμπεριφερόταν χειρότερα απο 2χ 280. ναι καλά τα 100 και 150 € αλλά εάν είναι να κερδίσω μόνο θερμοκρασία δεν θα πάω. αυτό είναι που προσπαθώ να πω

και κάτι άλλο, γι αυτό λέω για 580 λόγο ότι την βρίσκεις και μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...