Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

what title says... θέλω να αλλάξω τους 2 φούρνους μου που έχω και να πάω σε κάτι αντίστοιχα καλό. το πρόβλημά μου είναι ότι οι άτιμες είναι τρομερά δυνατές και με το o/c που έχουν παίζουν τα πάντα τέλεια και με πολλά fps... σαν μόνο αρνητικό είναι ότι παίζεις στους 90 με 100 βαθμούς μόνιμα και αυτό κάνει τα πάντα να βράζουν... σκέφτηκα να πάω σε 580 αλλά ποιάς εταιρείας? επίσης, θα είναι εξίσου δυνατή σαν τις 280 σε sli?

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολυ ζεστες καρτες και πολυ ενεργοβορες. Mε μετριο scaling

Σημερα κυκλοφορουν καρτες ιδιων και καλυτερων επιδοσεων με πολυ λιγοτερη καταναλωση, χαμηλοτερες θερμοκρασιες και ανωτερο scaling.

Το ερωτημα ειναι ποσο μπατζετ διαθετεις πρωτον. Και δευτερον αν θες να πας παλι σε sli η σε single λυση. Το αλλο ερωτημα ειναι αν η μητρικη σου υποστηριζει crossfire περαν του sli.

Δημοσ.

απο μητρική έχω μία asus p6t deluxe. τώρα όσον αφορά τα χρήματα... πόσο θα μου βγεί κάτι με παρόμιες επιδόσεις και μετά βλέπουμε. το budget γενικά υπάρχει αλλά δεν θέλω να πέσω και θύμα του bottleneck (i7 920 o/c @ 3.5). όσο για το sli , θα ήθελα λογικά και κάτι σε sli αλλά εάν γίνεται (θεωριτικά ) οικονομικό

Δημοσ.

απο μητρική έχω μία asus p6t deluxe. τώρα όσον αφορά τα χρήματα... πόσο θα μου βγεί κάτι με παρόμιες επιδόσεις και μετά βλέπουμε. το budget γενικά υπάρχει αλλά δεν θέλω να πέσω και θύμα του bottleneck (i7 920 o/c @ 3.5). όσο για το sli , θα ήθελα λογικά και κάτι σε sli αλλά εάν γίνεται (θεωριτικά ) οικονομικό

Θεμα bottleneck δεν τιθεται με το cpu που εχεις.

Anyway αν διαθετεις μπατζετ απο 300ευρω και πανω,θα προτεινα να κινηθεις σε single gpu λυσεις. Kοιτα κατι σε AMD 6970/7870/7950/7970. Αν θες κατι σε single nvidia μερια, τοτε κοιτας για gtx570 η ανωτερη.

Απο ελαφρως εως πολυ καλυτερες επιδοσεις με χαμηλοτερη καταναλωση και θερμοκρασιες.

Απο dual gpu αυτη τη περιοδο συμφερει αρκετα το 2 x 6870, μιας και η μητρικη σου υποστηριζει cf.

Mε αρκετα χαμηλο κοστος πιανεις εξαιρετικες επιδοσεις τοσο σε σχεση με το υπαρχον σου συστημα οσο και με μερικες απο τις gpu που προανεφερα.

Δημοσ.

έλεγα μέχρι να πέσουν οι τίμες απο την σειρά 6 της nvidia μήπως πήγαινα σε 295 όπου έστω θα έχει λιγότερη θερμοκρασία απο τις 2... απο θέμα εταιρείας δεν αλλάζω την nvidia. όσο για την 570, βλέπω ότι στα παιχνίδια που παίζω (dx 9 / 10 ) έχει ίδιες και ίσως χειρότερες επιδόσεις απο τις 2 280

Δημοσ.

Ε τοτε γιατι ανεφερες μοντελο μητρικης και με βαζεις να ψαχνω αν υποστηριζει crossfire? :fear: Αν δεν κοιτας AMD (πολυ κακως) τοτε μεινε ως εχεις με τις 2 χ 280. Η 295 ειναι πισωγυρισμα. Ουτε dx11 εχει, και φουρνος ειναι και τα ιδια προβληματα με scaling εχει και δεν ξεφευγει ιδιαιτερα σε επιδοσεις σε σχεση με οτι εχεις.

Αν θες να αλλαξεις οπωσδηποτε το 2 χ 280 με κατι πραγματικα καλυτερο απο nvidia τοτε πρεπει να ανεβασεις κατα πολυ το μπατζετ και να πας στην σειρα 6χχ.

Με 2 χ 6870 με καμια 250ρια ευρω θα εκτοξευοσουν παντως και θα βελτιωνες τα παντα απο θερμοκρασιες και καταναλωση εως scaling και φυσικα επιδοσεις.

YΓ. Για ποιο λογο μονο nvidia?

Δημοσ.

είχα πάρει με το που είχα βγει 2x 4870dk και απλά είχα πει τον δεσπότη παναγίωτη με τα προβλήματα που με είχαν βγάλει.... γι αυτό nvidia και πάλι nvdia... έλα όμως τι....?

Δημοσ.

Eλπιζω να καταλαβαινεις οτι απο τοτε εχουνε περασει 3-4 χρονια και οτι αλλαζουνε πολλα ετσι? Χωρις να καταλαβαινω τι εννοεις και με τον δεσποτη παναγιωτη, αλλα για να το λες δεν αμφιβαλλω. Οπως και να χει καμια σχεση το τοτε με το τωρα πχ το 2 χ6870 που σκαλαρουν τελεια και δεν ζεσταινονται καν.

ANyway οπως ειπα αν επιμενεις μονο σε nvidia κοιτας κατι απο σειρα 6χχ η στη χειροτερη την 580. Αλλιως ξαναπας σε sli.

Δημοσ.

Δεν ξερω για 2 χ 6850, το 2 χ 6870 παντως, ειναι σαφεστατο upgrade σε ολους τους τομεις (καταναλωση/θερμοκρασιες/dx11/scaling/και φυσικα επιδοσεις).

Δημοσ.

Τρομερη αναβαθμιση , ειχες ποτε σου high-end καρτα γραφικων ?

Τρολαρεις η απαντας σε αυτο που ρωτα ο ts τωρα?

Αν θεωρεις οτι απαντας, τοτε κατι δεν παει καλα: Ριξε ξανα μια ματια στον τιτλο του θεματος και στο πρωτο του ποστ

"what title says... θέλω να αλλάξω τους 2 φούρνους μου που έχω και να πάω σε κάτι αντίστοιχα καλό."

Κατα τ'αλλα κυκλοφορουν διαφορα benches εκει εξω, ριξε καμια ματια αν αμφιβαλεις οτι εχει upgrade ΚΑΙ στις επιδοσεις με 2 χ 6870. Διοτι για ολα τα αλλα που ανεφερα (και ειναι αυτα που ζητα και ο ts) δεν χωρα αμφιβολια οτι θα εχει σαφεστατο upgrade...

Δημοσ.

Τρολαρεις η απαντας σε αυτο που ρωτα ο ts τωρα?

Αν θεωρεις οτι απαντας, τοτε κατι δεν παει καλα

"what title says... θέλω να αλλάξω τους 2 φούρνους μου που έχω και να πάω σε κάτι αντίστοιχα καλό."

Αφου βγαζεις μια 6850/6870 καλυτερη απο μια 280 ...

Ποσα fps θα δει διαφορα σε ενα game που του τρεχει τωρα στα 40 fps ?

Διαφορα σε καταναλωση θα δει με οποιαδηποτε αντιστοιχη καινουργια καρτα ...

Σε θεμα θερμοκρασιας αναλογως τι θα παρει και ποσο ζοριζεται θα ζεσταινεται αναλογα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...