Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,είναι νέος στο forum και δε ξέρω που ακριβώς να κάνω το topic.

Λοιπόν: έχω ένα laptop hp της σειράς dv6000. Έχω το εξής πρόβλημα:όταν το αναβω τα λαμπάκια και αυτα ανοίγουν κανονικά,αλλα δεν υπάρχει καμία απόκριση απο την οθόνη. Παραμένει δηλαδη σβηστή εντελώς. Μετα απο 10-15 δευτερόλεπτα σβήνει το laptop μόνο του και ξανά ανάβει. Όσο το αφήσω στη ν πρίζα αυτο το πράγμα θα κάνει.

Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το είχα παει πριν κάνα χρόνο σε έναν γνωστό μου τεχνικο(έχει πολυ καιρο το πρόβλημα) , το είχε φτιάξει, και μετα απο δυο μέρες ξανά έπαθε το ίδιο πράγμα.

Δημοσ.

Δοκίμασε να συνδέσεις μια οθόνη να δεις αν δείχνει τίποτα αν βγάζει κανένα μήνυμα.

Πιστεύω επειδή κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις μόνος του κάτι δεν βρίσκει σωστά και το κάνει. Κάτι χαλασμένο ή καμένο

Δημοσ.

προβληματικη σειρα ολα αυτα τα λαπτοπ.μαλλον μοιαζει για μητρικη(chipset) αυτο το πραγμα.λογικα πας για αλλαγη μητρικης(οικονομικα ασυμφορο) εκτος και αν του κανεις καμια πατεντα.

Δημοσ.

Το έχω συνδέσει σε δυο οθόνες και δεν έδειχνε τίποτα. Σχετικά με τη πατέντα που λες κάτι είχα ακούσει για ένα inverter(κάπως έτσι) αλλα δε ξέρω τι παίζει.

Δημοσ.

Εαν ειναι η μητρικη τι πατεντα να κανεις με το inverter;

Το inverter ειναι ενα κυκλωμα που ανεβαζει την ταση για να αναψει η λαμπα της οθονης. Οταν χαλαει αυτο τοτε βλεπεις εικονα αλλα πολυ σκοτεινη.

Εαν ειναι μητρικη τοτε πας για μητρικη. Οι πατεντες με τα αλουμινοχαρτα και το πιστολακι μαλλινων ειναι πολυ εξειδικευμενο για να το κανει καποιος και να θελει να πετυχει κιολας.

Δημοσ.

Δεν ήξερα, απο λάπτοπ δε ξέρω σχεδόν τίποτα. Δηλαδη αν μπορω να κάνω κάτι πόσο θα με κοστίσει;

Δημοσ.

Αν ακούς τα win να ξεκινάνε τότε είναι θέμα κάρτας γραφικών. Αν δεν ακούς να ξεκινάνε μάλλον είναι πρόβλημα μητρικής.

Δημοσ.

Δεν εχει καμια σχεση το inverter με το προβλημα σου.Κατα 99.9% εχει προβλημα η καρτα γραφικων η οποια ειναι on board κι οχι αποσπωμενη. Οποτε η αλλαζεις μητρικη η το δινεις σε καποιο εξειδικευμενο εργαστηριο που να εχει τον καταλληλο εξοπλισμο για επισκευη.

Δημοσ.

Πόσο περίπου μπορει να κοστίσει αυτη η επισκευή; Όπως έγραψα και πιο πάνω, το είχα δώσει σε έναν τεχνικό, το έφτιαξε αλλα δούλεψε μόνο για δυο μέρες. Δε θυμάμαι όμως τι ακριβώς είχε κάνει...

Δημοσ.

Ο τεχνικος απλα σου ξαναζεστανε το chipset δηλαδη εκανε reflow.Αυτη η επισκευη ειναι προσωρινη, δε κρατα πολυ! Απο 3 μερες ως 3 μηνες και μετα απο μερικα ζεσταματα θα καψεις τελειως το chipset.Χρειαζεσαι μονιμη επισκευη δηλαδη reballing.Δεν σου συστηνω κανενα γιατι οσοι κανουν πραγματικα reballing ειναι ακριβοι.

Δημοσ.

Ειναι ακριβοι, δεν σου συστηνω κανενα.Ισως σου ρθει πιο φτηνα να αγορασεις αλλη μητρικη απο το ebay.

Π.χ. αυτοι εδω που γραφουν οτι το μοντελο σου ειναι απ αυτα που τους πανε πιο συχνα να επισκευασουν

http://www.texnikoi.com/laptop-vga-service.html

γραφουν κατω κατω εκει που λεει κοστος επιδιορθωσης η τιμή συνήθως θα ξεπεράσει τα 250 ευρώ.Οποτε δεν αξιζει καν να το συζηταμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...