Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

στο memtest μου ζηταει να βάλω τα megabytes για να ξεκινήσει τι ψάξιμο.Εγω εχω 2Χ2giga sta 800mhz..., θα γραψω 4000 megabytes στην μπαρα του memtest?

Δεν θα κανεις memtest μεσα απο τα windows. Θα τρεξεις το bootable memtest, καθως οτιδηποτε τρεχει μεσα απο τα windows δεν ελεγχει το 100% της μνημης. Ισως κατανταω κουραστικος, αλλα το αναφερω λεπτομερως και αυτο, στον οδηγο.

Δημοσ.

Δεν θα κανεις memtest μεσα απο τα windows. Θα τρεξεις το bootable memtest, καθως οτιδηποτε τρεχει μεσα απο τα windows δεν ελεγχει το 100% της μνημης. Ισως κατανταω κουραστικος, αλλα το αναφερω λεπτομερως και αυτο, στον οδηγο.

απο αυτα http://www.memtest.org/#downiso ποιο κατεβαζω για να κανω bootmemtest με το usb, πχ κατεβασα to 5o κατα σειρα, αυτο που λέει"new" το αντεγραψα στο usb stick, το εκανα extract εκει μεσα, μετα εκανα επαννεκινηση κ μπηκα στο bios... επελεξα first boot = usb-cdrom αν θυμαμε καλα...μετα πατησα f10...κ μετα περιμενα να κανει boot k να ξεκινησει το memtest αλλα τιποτα.Τι κανω λαθος?

• Moderators
Δημοσ.

Το αρχειο που κατεβασες ειναι το σωστο, αλλα για την εγκατασταση του στο usb δεν θελει να το κανεις απλα extract σε αυτο.

Ειναι installer, οποτε το κανεις extract οπου θελεις (δεν παιζει ρολο) και στη συνεχεια το τρεχεις. Επιλεγεις το usb stick σου (πχ το e:/) και στη συνεχεια κανεις την εγκατασταση. Απο κει και περα οτι εκανες ειναι σωστο: πρωτη συσκευη το usb, boot απο αυτο, κλπ.

Δημοσ.

δεν εχει στο bios το usb σαν μοναδικη επιλογη, εχει πχ... usb-cdrom, usb-hd, usb-zip κλπ.Το έκανα εγκατάσταση σωστά αλλα στο reboot δεν μπουταρει απ το usb και δεν ανοιγει το memtest.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορω να φανταστω τι παιζει με τη μητρικη σου δυστυχως. Εναλλακτικα κανε τον κοπο να δοκιμασεις με cdrom

Δημοσ.

αν κατι μου λεει οτι κατα πασα πιθανοτητα δεν εχουν προβλημα οι ram.. κ αυτο το λεω επειδη μετα απο 40 λεπτα παιξιμο το serius sam 3 σημερα δεν εφαγα κανενα κολλημα... να φανταστεις οτι αυτο πανω απο 2 λεπτα δεν με άφηνε να παίξω χωρις reboot ή μπλε οθονη?

Αν κανω το memtest mesa apo ta windows δεν θα μου δωσει καθολου πειστικα αποτελεσματα?

Ποσα mbytes θα γραψω στην μπαρα που μου ζηταει το no bootmemtest για τα 2Χ4giga ra που εχω

• Moderators
Δημοσ.

αν κατι μου λεει οτι κατα πασα πιθανοτητα δεν εχουν προβλημα οι ram.. κ αυτο το λεω επειδη μετα απο 40 λεπτα παιξιμο το serius sam 3 σημερα δεν εφαγα κανενα κολλημα... να φανταστεις οτι αυτο πανω απο 2 λεπτα δεν με άφηνε να παίξω χωρις reboot ή μπλε οθονη?

Να σου θυμησω πως λιγα posts νωριτερα ελεγες πως ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να φταινε οι ramwink.gif

Το λεω αυτο για να σου δειξω οτι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος πριν ελεγξεις κατι και γι αυτο σου προτεινα να ξεκινησεις τον ελεγχο, προκειμενου σιγα σιγα να απορριψεις πιθανα προβληματα.

Αν κανω το memtest mesa apo ta windows δεν θα μου δωσει καθολου πειστικα αποτελεσματα?

Ποσα mbytes θα γραψω στην μπαρα που μου ζηταει το no bootmemtest για τα 2Χ4giga ra που εχω

Tα windows μαζι με οποιους drivers και προγραμματα τρεχουν στο pc σου χρησιμοποιουν αρκετη μνημη, πιθανοτατα πανω απο 1GB.

Αυτη τη μνημη δεν μπορεις να την ελεγξεις οταν τρεχεις το memtest μεσα απο τα windows.

Προφανως δεν σου λεω τι να κανεις, μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιο memtest θελεις.

Δημοσ.

Να σου θυμησω πως λιγα posts νωριτερα ελεγες πως ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να φταινε οι ramwink.gif

Το λεω αυτο για να σου δειξω οτι δεν μπορεις να εισαι σιγουρος πριν ελεγξεις κατι και γι αυτο σου προτεινα να ξεκινησεις τον ελεγχο, προκειμενου σιγα σιγα να απορριψεις πιθανα προβληματα.

Tα windows μαζι με οποιους drivers και προγραμματα τρεχουν στο pc σου χρησιμοποιουν αρκετη μνημη, πιθανοτατα πανω απο 1GB.

Αυτη τη μνημη δεν μπορεις να την ελεγξεις οταν τρεχεις το memtest μεσα απο τα windows.

Προφανως δεν σου λεω τι να κανεις, μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιο memtest θελεις.

Ναι αλλα ειπα οτι εκανα defauld ρυθμισεις στο bios κ δεν βλεπω προβληματα στα games, κ ακομη ειπα οτι ειχε πειραξει τα ρευματα ενας φιλος στις μνημες, και με το defauld που εκανα sto BIOS επανηλθαν μαλλον οι ραμ, διοτι δεν βλεπω κολληματα στα games.

Αυτο που λες με το bootmemtest ειναι το καλητερο αλλα σου ειπα και πριν οτι δεν μπορω να το κανω..., δυστηχως εμποδια με εμποδιζουν να βγαλω συμπερασματα B)

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αλλα ειπα οτι εκανα defauld ρυθμισεις στο bios κ δεν βλεπω προβληματα στα games, κ ακομη ειπα οτι ειχε πειραξει τα ρευματα ενας φιλος στις μνημες, και με το defauld που εκανα sto BIOS επανηλθαν μαλλον οι ραμ, διοτι δεν βλεπω κολληματα στα games.

Γι αυτο λεω

Πριν ξεκινήσει κανείς τις δόκιμες εξυπακούεται πως στο bios έχει φορτωμένες τις default ρυθμίσεις.

Μπορεις να συνεχισεις με το memtest της επιλογης σου, απλα εχε στο πισω μερος του μυαλο σου αυτο που ειπα νωριτεραsmile.gif

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...