Xvipes Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Καλησπέρα θέλω να κάνω 1 ερώτηση όσο αναφορά τα ασύρματα δίκτυα και τον τρόπου που τελικά δουλεύουν. Είμαι αρκετά χρόνια στον χώρο αλλά με τα ασύρματα δεν τα πήγαινα και πολύ καλά οπότε θέλω μερικές πληροφορίες αν ξέρεται έχω ένα δίκτυο με έναν γείτονα που μοιραζόμαστε το ίντερνετ.Η τοπολογία είναι ως εξής. Στο σαλόνι του έχει ένα repeater/access point(tp-link) στο δωμάτιό του έχει το router(thomson v8) και εγώ στον από κάτω όροφο παίρνω ίντερνετ με ένα ασύρματο στικάκι level one(ναι ξέρω ο εξοπλισμός μας είναι χάλια αλλά ότι δίνεις παίρνεις ) Στο προκείμενο λοιπόν.Εχθές έκατσα να εγκαταστήσω το repeater και είδα ότι με το να παίρνω εγώ internet από το repeater (γιατί είμαι σχετικά μακριά προφανώς από τον ίδιο που είναι στον ίδιο όροφο) δεν αξίζει γιατί είχα κάτι pings χάλια οπότε αλλάξαμε την τοπολογία όπως σας την είπα παραπάνω. Με το router λοιπόν έχω το εξής αποτέλεσμα. Έκατσα και παρατήρησα πότε παίρνω ψηλές τιμές και αυτό είναι όταν εγώ κάνω μεταφορά από ίντερνετ πάνω από 300 περίπου kb/s.Αυτό σαν αποτέλεσμα στα παιχνίδια είναι καταστροφικό προφανώς και έτσι θέλω να καταφέρω να μάθω τι μπορώ να κάνω ώστε να μπορώ να έχω καλύτερο αποτέλεσμα ενώ κάποιος σερφάρει κάποιος άλλος να μπορεί να παίζει παιχνίδια. Το router το έριξα και πρωτόκολλο G γιατί με το N είχα απαγορευτικές τιμές πάλι στα pings τα κανάλια τα έχω τσεκάρει ένα ένα οπότε σε αυτό που το έχω έχω το καλύτερο αποτέλεσμα δυστυχώς όλα πρέπει να είναι ασύρματα(κόλλημα του γείτονα) και έτσι δε μπορώ να έχω ethernet πουθενά Υπάρχει κάτι που μπορώ εγώ από την πλευρά μου να κάνω ώστε να καταφέρω να έχω και browsing αλλά και gaming ταυτόχρονα?(πριν βάλουμε τον repeater το είχα κάνει μια χαρά) Η σύνδεση κλειδώνει στα 6mbps και δε κλέβει κανένας άλλος ίντερνετ Ευχαριστώ για οποιοαδήποτε απάντηση. p.s επίσης ξέρει κανείς να μου πει πόσες ταυτόχρονες συνδέσεις μπορεί να "αντέξει" αυτό το routeraki?δλδ στο utorrent πόσες συνδέσεις να του βάζω να ανοίγει σε κάθε τόρρεντ ώστε να μην "μπουκώνει"?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 To repeater δεν ενδεικνυται παρα μονο αν ειναι αναγκη. Εξ'ορισμου και τυπικα μειωνει στο μισο την ταχυτητα επικοινωνιας ενος pc με ενα router, αν παρεμβληθει αναμεσα τους. Πρακτικα τα πραγματα μπορουν να γινουν ακομα χειροτερα: Πιθανο να υπαρχουν διαφορα θεματα ασυμβατοτητων γιαυτο στην περιπτωση που χρησιμοποιουμε repeater καλο ειναι να επιλεγουμε ενα απο τον ιδιο κατασκευαστη με το router. Επισης υπαρχουν περιπτωσεις παρεμβολων του σηματος που εκπεμπει το repeater στο σημα που εκπεμπει το ρουτερ και τουμπαλιν. Αποτελεσμα μερους η ολων των παραπανω, οι διαπιστωσεις σου/τα προβληματα σου. Τελος καθε wifi link ειναι ευαισθητο και επηρεαζεται απο διαφορους σταθερους η ασταθεις παραγοντες. Βαζοντας ενα repeater απλα αυξανεις τα wifi links με αποτελεσμα αν ενα ειναι προβληματικο να καταληγει το τερματικο (πχ το pc σου) να υποφερει με τις ταχυτητες στο ιντερνετ. Μπακαλικα τη λειτουργια του repeater σκεψου την ετσι: Εσυ εισαι σε μια πλαγια, εγω ειμαι σε μια αλλη και προσπαθουμε να συνενοηθουμε φωναζοντας. Αν επιλεξουμε να βαλουμε εναν τυπο στη μεση να μεταφερει οσα λεμε πρωτον θα πρεπει να μιλας εσυ, να τα αναπαραγει αυτος, να περιμενει μετα να ακουσει εμενα, να τα αναπαραγει σε σενα κλπ. Αυξανεται κατα το διπλασιο τουλαχιστον ο "χρονος εξυπηρετησης" αποτι οταν ειχαμε αμεση επικοινωνια. (περι αποδοσης ο λογος). Μετα, αν εσυ εισαι απο Αθηνα, εγω απο Λαρισα κι αυτος απο Κρητη, πεφτει στη μεση το θεμα να χανουμε λεξεις απο τον Κρητικο και να χρειαστει να τις επαναλαβει για να καταλαβουμε. (περι ασυμβατοτητας ο λογος). Στο μεταξυ οταν μιλουσαμε οι 2 μας, αν δε χαναμε την επικοινωνια λογω αποστασης, σιγουρα θα την χαναμε σε καποιες στιγμες λογω διαφορων θορυβων κοντα μας. Πχ αν γαυγισει ενα σκυλι κοντα σου διακοπτεται αμεσως η επικοινωνια μας μεχρι να σταματησει. Σκεψου τωρα η επικοινωνια μας να μην εξαρταται μονο απο τους θορυβους κοντα σε εμενα η εσενα, αλλα και απο τους θουρβους κοντα στον Κρητικο. Αυτοματως αυξανεται η συχνοτητα που διακοπτεται η επικοινωνια μας. (περι εξωτερικων παρεμβολων ο λογος) Τελος σκεψου και το ενδεχομενο να πεσουμε σε εναν Κρητικο πολυλογα που δε σταματα να μιλα. Ποσο θα μας διευκολυνε αυτο τελικα? (περι παρεμβολων μεταξυ repeater-router επειδη εκπεμπουν στο ιδιο καναλι). Αρα στο δια ταυτα: Προτεινω την μετατροπη του repeater σε access point. Απαραιτητες προυποθεσεις ειναι να συνδεσεις ρουτερ-access point με καλωδιο + να υπαρχει διαφορα 6 καναλιων και πανω μεταξυ ρουτερ-ap. Θα δεις θεαματικη βελτιωση, κι αν δε δεις παιξε με τα καναλια μεχρι να βρεθει ο καταλληλος συνδυασμος.
Xvipes Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 To repeater δεν ενδεικνυται παρα μονο αν ειναι αναγκη. Εξ'ορισμου και τυπικα μειωνει στο μισο την ταχυτητα επικοινωνιας ενος pc με ενα router, αν παρεμβληθει αναμεσα τους. Πρακτικα τα πραγματα μπορουν να γινουν ακομα χειροτερα: Πιθανο να υπαρχουν διαφορα θεματα ασυμβατοτητων γιαυτο στην περιπτωση που χρησιμοποιουμε repeater καλο ειναι να επιλεγουμε ενα απο τον ιδιο κατασκευαστη με το router. Επισης υπαρχουν περιπτωσεις παρεμβολων του σηματος που εκπεμπει το repeater στο σημα που εκπεμπει το ρουτερ και τουμπαλιν. Αποτελεσμα μερους η ολων των παραπανω, οι διαπιστωσεις σου/τα προβληματα σου. Τελος καθε wifi link ειναι ευαισθητο και επηρεαζεται απο διαφορους σταθερους η ασταθεις παραγοντες. Βαζοντας ενα repeater απλα αυξανεις τα wifi links με αποτελεσμα αν ενα ειναι προβληματικο να καταληγει το τερματικο (πχ το pc σου) να υποφερει με τις ταχυτητες στο ιντερνετ. Μπακαλικα τη λειτουργια του repeater σκεψου την ετσι: Εσυ εισαι σε μια πλαγια, εγω ειμαι σε μια αλλη και προσπαθουμε να συνενοηθουμε φωναζοντας. Αν επιλεξουμε να βαλουμε εναν τυπο στη μεση να μεταφερει οσα λεμε πρωτον θα πρεπει να μιλας εσυ, να τα αναπαραγει αυτος, να περιμενει μετα να ακουσει εμενα, να τα αναπαραγει σε σενα κλπ. Αυξανεται κατα το διπλασιο τουλαχιστον ο "χρονος εξυπηρετησης" αποτι οταν ειχαμε αμεση επικοινωνια. (περι αποδοσης ο λογος). Μετα, αν εσυ εισαι απο Αθηνα, εγω απο Λαρισα κι αυτος απο Κρητη, πεφτει στη μεση το θεμα να χανουμε λεξεις απο τον Κρητικο και να χρειαστει να τις επαναλαβει για να καταλαβουμε. (περι ασυμβατοτητας ο λογος). Στο μεταξυ οταν μιλουσαμε οι 2 μας, αν δε χαναμε την επικοινωνια λογω αποστασης, σιγουρα θα την χαναμε σε καποιες στιγμες λογω διαφορων θορυβων κοντα μας. Πχ αν γαυγισει ενα σκυλι κοντα σου διακοπτεται αμεσως η επικοινωνια μας μεχρι να σταματησει. Σκεψου τωρα η επικοινωνια μας να μην εξαρταται μονο απο τους θορυβους κοντα σε εμενα η εσενα, αλλα και απο τους θουρβους κοντα στον Κρητικο. Αυτοματως αυξανεται η συχνοτητα που διακοπτεται η επικοινωνια μας. (περι εξωτερικων παρεμβολων ο λογος) Τελος σκεψου και το ενδεχομενο να πεσουμε σε εναν Κρητικο πολυλογα που δε σταματα να μιλα. Ποσο θα μας διευκολυνε αυτο τελικα? (περι παρεμβολων μεταξυ repeater-router επειδη εκπεμπουν στο ιδιο καναλι). Αρα στο δια ταυτα: Προτεινω την μετατροπη του repeater σε access point. Απαραιτητες προυποθεσεις ειναι να συνδεσεις ρουτερ-access point με καλωδιο + να υπαρχει διαφορα 6 καναλιων και πανω μεταξυ ρουτερ-ap. Θα δεις θεαματικη βελτιωση, κι αν δε δεις παιξε με τα καναλια μεχρι να βρεθει ο καταλληλος συνδυασμος. Σε ευχαριστώ για την γρήγορη και πληρέστατη απάντηση. Να πω πως δεν γίνεται πρώτον να ΜΗΝ χρησιμοποιήσω repeater ή access point( από ότι κτλβα access point έχει ουσία αν συνδέεται με ethernet μόνο?) και δεύτερον δε μπορώ να βάλω καλώδια(νόμος του γείτονα ) Κάτι που ξέχασα να τονίσω είναι ότι εγώ έτσι όπως έγινε η τοπολογία παίρνω ίντερνετ από το router το ίδιο όχι από το access point Επειδή τις επιλογές μου για trial and error τις εξάντλησα ( 20 φορές πάνω κάτω με την σκάλα μέσα στην πολυκατοικία! ) τι θα με συμβούλευες να κοιτάξω να διορθώσω όσο θα είμαι πάλι πάνω (χωρίς να χρειαστώ άλλες 20 φορές πάνω κάτω, γιατί με team viewer θα πρέπει να πιάνω ίντερνετ και εφόσον αυτό θα φτιάχνω δεν είναι εφικτό ) Ευχαριστώ και για την ιστοριούλα όντως κτλβα τι ακριβώς παίζει
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Αλλο πραγμα το repeater και αλλο το access point. Υπαρχουν συσκευες (υποθετω οπως αυτη που εχεις) οι οποιες μπορουν να λειτουργησουν και στα 2 modes. Το repeater ειναι ο Κρητικος που ειπαμε παραπανω. Πιανει ασυρματα σημα απο ενα δικτυο και τα επανεκπεμπει. Με μερικους περιορισμους, πχ ιδιο καναλι με το ρουτερ κλπ. Το access point θα πιανει το δικτυο απο καλωδιο και το στελνει απευθειας. Με μηδενικο κοστος σε αποδοση κλπ. Στο παραδειγμα σκεψου το σαν αντι στη θεση του Κρητικου να εβαζες ενα τεραστιο ηχειο και απο ενα μικορφωνο στον καθενας σας και να μιλατε ετσι! Anyway, στην πραξη τωρα. Αν δεν υπαρχει δυνατοτητα να ενωθει το access point με το thomson, τοτε οι επιλογες-δοκιμες σου περιοριζονται στα εξης: 1. Παιξε με τα wifi modes (b/g/n). Θα σου προτεινα να δοκιμασεις με το b, ειναι το πιο σταθερο ολων. 2. Παιξε με τα καναλια. Ξεκινα απο το 1 κανοντας αλλαγες ως το 13. Και εννοω τα καναλια του thomson και οχι του tp-link. Οτι κατα τις δοκιμες δεν υπαρχει περιπτωση να χασεις επαφη με το thomson δεν μπορω να στο διαβεβαιωσω, θα ελεγα μαλιστα οτι ειναι αρκετα risky, αρα ισως χρειαστει να ανεβεις ταρατσα ξανα. Διαφορετικα πρεπει να εισαι σε συνεχη τηλεφωνικη επικοινωνια με τον γειτονα να του λες τι να αλλαζει (πχ πηγαινε το στο καναλι 3) και εσυ απτην αλλη να τσεκαρεις. Αν χασεις επικοινωνια του λες απλα να προχωρησει στο επομενο καναλι, μεχρι να βρειτε ενα που η επικοινωνια ειναι πιο γρηγορη.
Bspus Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Εγω θα ελεγα να ξεχασεις το repeater και να επενδυσεις σε μια καλη καρτα δικτυου οπως η alfa AWUS036H. Θσ δωσεις 30-35 το πολυ ευρω μαζι με τα μεταφορικα και θα λυθουν τα προβληματα σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα