Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με πιο τρόπο μπορώ να βρίσκω το μέγιστο κάθε διαγωνίου κάθε φορά?

*Διαγώνιο εννοώ τους διαφορετικούς χρωματισμούς που έχει ο πίνακας της φωτογραφίας.

*Το μέγεθος του πίνακα είναι τυχαίο.

*Η διαδικασία αυτή (το ψάξιμο για το μέγιστο) πρέπει να γίνεται παράλληλα.

Ακούω τις ιδέες σας...

Ευχαριστώ

post-209461-0-98974300-1336152135_thumb.png

Δημοσ.

Δεν αναφέρεις το προγραμματιστικό μοντέλο, ούτε το είδος της εφαρμογής,

ούτε το μέγεθος του προβλήματος, ούτε τις επιθυμητές επιδόσεις.

Αυτά επηρεάζουν πολύ τον τρόπο που θα υιοθετηθεί.

Αν χρησιμοποιούνται νήματα, μια ιδέα είναι να ορίσεις τόσα νήματα όσες είναι οι διαγώνιοι

(ή κάποιο υποπολλαπλάσιό τους) και κάθε νήμα να σαρώνει από μια.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ληφθεί μέριμνα για εξισορρόπηση φορτίου διότι οι διαγώνιοι δεν

έχουν ίδιο μήκος. Επίσης χρειάζεται προσοχή στην τοπικότητα των δεδομένων και τον συγχρονισμό

των νημάτων αλλιώς οι επιδόσεις θα βουλιάξουν.

Ίσως είναι καλό να κατασκευαστεί εξαρχής ο πίνακας με τα στοιχεία των διαγωνίων σε σειρές.

Αλλη ιδέα είναι να χωριστεί ο πίνακας σε υποπίνακες και να ψάχνονται οι διαγώνιοι καθενός υποπίνακα

από τα νήματα ή τις διεργασίες (MPI). Ειδικά στο MPI (χρειάζεται θάρρος !!), μπορεί επιπλέον να

εφαρμοστεί κυκλική κατανομή δεδομένων στους επεξεργαστές επιτυγχάνοντας μεγάλη κλιμακωσιμότητα.

Γενικά οι αποδοτικοί αλγόριθμοι σε τέτοια πράγματα απαιτούν ειδική εκπαίδευση.

Τον λόγο ας λάβουν οι ειδικοί....

-

Δημοσ.

Αν δεις τα x,y θα δεις οτι δεν εχει καποια περιεργη ακολουθια.

Για το παραλληλο του θεματος... Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα διοτι οι χρονοι sum < memory bus *

*Θα το δοκιμασω να δω edit Καλα το φανταστικα.

Δημοσ.

Βασικά πρέπει να τροποποιηθεί ο αλγόριθμος Smith-Waterman και να γίνει με 2 τρόπους.. με POSIX threads και με OpenMP...

Τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις, μετρήσεις θέλω να πάρω...όποτε δεν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο...

Δημοσ.

Βασικά πρέπει να τροποποιηθεί ο αλγόριθμος Smith-Waterman και να γίνει με 2 τρόπους.. με POSIX threads και με OpenMP...

Τώρα όσον αφορά τις επιδόσεις, μετρήσεις θέλω να πάρω...όποτε δεν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο...

Δες λίγο την εκφώνηση συνάδελφε, λίγο το forum μας, ψάχτο λίγο και μόνος.

Θα δεις ότι ο αλγόριθμος SmithWaterman δεν ψάχνει για μέγιστα διαγωνίων.

Επιπλέον τον έχεις έτοιμο τον αλγόριθμο..πρέπει να τον παραλληλοποιήσεις μόνο...

Δημοσ.

Ναι αυτό μου ζητείται...να το παραλληλοποιήσω...έχω καταλάβει λάθος? Τί ακριβώς πρέπει να κάνω?

Δημοσ.

Είναι εντυπωσιακό πάντως...

Το thread ξεκινάει με:

Με πιο τρόπο μπορώ να βρίσκω το μέγιστο κάθε διαγωνίου κάθε φορά?

*Διαγώνιο εννοώ τους διαφορετικούς χρωματισμούς που έχει ο πίνακας της φωτογραφίας.

*Το μέγεθος του πίνακα είναι τυχαίο.

*Η διαδικασία αυτή (το ψάξιμο για το μέγιστο) πρέπει να γίνεται παράλληλα.

Ακούω τις ιδέες σας...

Που φαντάζει σαν κάποιος να ψάχνει όντως κάτι...

και καταλήγει σε ζήτηση λύσης άσκησης και μάλιστα με άσχημο και ύπουλο τρόπο μιας και δεν ξεκίνησε έτσι.

Δημοσ.

Άμα ήθελα την λύση θα την ζητούσα απευθείας... Εγω ζήτησα ιδέες... Έχει διάφορα πιστεύω... Δεν είμαι έμπειρος στον προγραμματισμό όσο εσείς... Απλώς ζήτησα να μου πείτε, αν θέλετε βέβαια, κάποιες ιδέες για να ξεκινήσω...

Τώρα αν το φόρουμ είναι μέσο για να προσβαλουμε τους χρήστες του τότε έχω καταλάβει λάθος...

Ευχαριστω για το χρόνο σας....

Δημοσ.

xc96k0.jpg

Σου δίνεται μεταξύ άλλων και αυτή η εικόνα.

Επιπλέον ο καθηγητής σου είπε ότι:

"Μπορείτε να παραλληλοποιήσετε οτιδήποτε θέλετε μεταξύ των δύο κλήσεων της συνάρτησης gettimeofday()."

Εφόσον καταλάβεις που υπάρχει εξάρτηση δεδομένων, είναι εύκολο να σκεφτείς προσεγγίσεις για την παραλληλοποίηση. ^_^

- - - - - - - - - - - - - - -

Τώρα αν το φόρουμ είναι μέσο για να προσβαλουμε τους χρήστες του τότε έχω καταλάβει λάθος...

Αγαπητέ φίλε, μια γενική ερώτηση σαν αυτή που έκανες προδιαθέτει άσχημα όποιον θέλει να σε βοηθήσει. Διότι δείχνει ότι δεν αφιέρωσες σχεδόν καθόλου χρόνο στο να καταλάβεις το πρόβλημα που σου δώθηκε, πόσο μάλλον να κάνεις μια προσπάθεια να το δουλέψεις λίγο.

Δείξε μας καλύτερα εσύ τι σκέφτηκες και μετά θα βρεθεί κόσμος να σε βοηθήσει....

Δημοσ.

Ευχαριστω φίλε μου... Η αρχική μου ερώτηση ήταν σαφής θέλω να πιστεύω.... Εγω νόμιζα ότι πρέπει να κάνω αυτο που λέω στο σχήμα ( wavefront).. Στην πορεία όμως μέσω της συζήτησης κατάλαβα ότι είναι το wavefront χωρίς το μέγιστο..

Όμως δέχτηκα μια άδικη επίθεση γιατι πολυ απλά ζήτησα ΙΔΕΕΣ και όχι ΛΥΣΗ (εγω προσωπικά στο μυαλο μου το έχω για διαφορετικό πράγμα)

Τώρα αν έχω ασχοληθεί με την εργασία ή όχι, πιστεύω ότι είναι θέμα αντίληψης του θέματος.

Δημοσ.

off topic

Το περίεργο με αυτούς που διατείνονται κατά των προσβολών είναι πως, συνήθως, οι ίδιοι τις ξεκινάνε.

Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι δεν θα ένιωθαν καλά εάν κάποιος πήγαινε με πλάγιο τρόπο να πετύχει/πάρει κάτι από αυτούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...