Qpak Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μετά από αρκετό ψάξιμο προσπαθώντας να βρω μια καλή μητρική σε λογικά λεφτά για να βάλω πάνω τον 3570Κ κατέληξα στις: Extreme4 (135€) P8Z77-V LE (160€) Κυρίως για browsing , ταινίες και προγραμματισμό με 2 οθόνες. Το pc θα έχει βαριά χρήση μονο για photoshop,illustrator ,premiere,after effects etc editing εργαλεία. Κάρτα γραφικών θα βάλω στο μέλλον και μόνο αν χρειαστεί για hardware acceleration των παραπάνω εργαλείων. Overclocking μπορεί να κάνω σε λογικά πλαίσια. Δεν θα το φτάσω στον θεό. Το pc θα τρέχει caseless καρφωμένο στο γραφείο Από την μία η asrock φαίνεται πολύ ποιοτική από την άλλη η asus έχει 2-3 μπιχλιμπίδια παραπάνω Smart digi+ , EPU , TPU , GPU Boost (μετράνε καθόλου?) Πια να επιλέξω?
Dklearhos Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 H asrock εχει ελαφρώς καλύτερα χαρακτηριστικά OC 8+4phase αντί 6+2 και 2800ΜΗΖ μνήμες αντί για 2400ΜΗΖ. Τα υπόλοιπα πάνω κάτω είναι ίδια. Σχετικά με τα μπιχλιμπίδια που λες δε νομίζω να δεις κάποια διαφορά. Και η asrock έχει αντίστοιχα καλούδια. Σχετικά με την ποιότητα προσωπικά και οι δυό είναι εξίσου καλές εταιρίες.
EyeofOne Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δες και την (138 E στο eshop) που είναι στα ίδια χρήματα με την asrock. Είχα και εγώ το ίδιο δίλημμα μεταξύ asrock και asus για νεο pc σε z77 και τελικά κατέληξα στην asus. Μια χαρά είναι.
venumis Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Ημουν κ εγω ακριβώς σε αυτες τις δυο μητρικές. Την Asrock δεν την βρήκα πουθενά ετοιμοπαράδωτη,και γενικώς την εχουν λίγοι και αυτοι μέσο κπ, την Asus την σε γνωστό κατάστημα στον Πειραιά αλλά τελικά βρήκα απο εκει που πήρα τον επεξεργαστή μια απλή της Gigabyte και αν εξαιρέσεις τον λίγο κακό σχεδιασμό οσο αφορά τις Sata θύρες μπορώ να πω οτι είμαι αρκετα ευχαριστημένος, μου εχει κάνει εντύπωση το αστραπιαίο boot που εχει, είχα στο παρερθόν πολύ ακριβότερες μητρικές και ομως τέτοιο boot δεν είχα, ισως εχει να κάνει και το πολύ καλό chipset z77. Η μητρική που πήρα είναι η GA-Z77-D3H στα 120€,δεν είναι κάτι extreme αλλά για τα λεφτά της βγήκε αρκετά καλή.Οποιος δεν βρίσκει τις παραπάνω του την προτείνω.
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δες και την (138 E στο eshop) που είναι στα ίδια χρήματα με την asrock. Είχα και εγώ το ίδιο δίλημμα μεταξύ asrock και asus για νεο pc σε z77 και τελικά κατέληξα στην asus. Μια χαρά είναι. Και εγώ εδώ είμαι.
terry308 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Extreme 4 από εμένα ... αλλά δες κι αυτήν H77 Pro4/MVP Το μπιχλιμπίδια XFAST555 της asrock φαίνεται να κάνουν όντως δουλεία (σε σχέση με Ζ68 που είχα πριν)
Qpak Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Τι ram να προτιμήσω: 2 X 8(latency 10) 4 X 4 (latency 7) Νομίζω υπάρχει χασούρα αν καλύψεις και τα 4 slot για ram. Η σελίδα της intel γράφει για "Up to dual channel DDR3-1600" Τι συμβαίνει ακριβώς?
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Τι ram να προτιμήσω: 2 X 8(latency 10) 4 X 4 (latency 7) Νομίζω υπάρχει χασούρα αν καλύψεις και τα 4 slot για ram. Η σελίδα της intel γράφει για "Up to dual channel DDR3-1600" Τι συμβαίνει ακριβώς? Αν μας πεις σε πια μητρική κατεληξες θα είμαστε πιο ουσιαστικοί στην επιλογή ραμ. και γιατί 16 τι σκέφτεσαι να κάνεις ?
Qpak Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Αν μας πεις σε πια μητρική κατεληξες θα είμαστε πιο ουσιαστικοί στην επιλογή ραμ. και γιατί 16 τι σκέφτεσαι να κάνεις ? photoshop,illustrator ,premiere,after effects..Ειδικά όταν τρέχουν ταυτόχρονα. 16gb για να κρατήσει και 2-3 χρόνια. Κατέληξα στην Asrock γιατι είναι πιο φτηνή (-25€), έχει power&reset κουμπιά πάνω ,OC 8+4phase αντί 6+2 και έχει ωραίο design.
Prof_Chaos Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 photoshop,illustrator ,premiere,after effects..Ειδικά όταν τρέχουν ταυτόχρονα. 16gb για να κρατήσει και 2-3 χρόνια. Κατέληξα στην Asrock γιατι είναι πιο φτηνή (-25€), έχει power&reset κουμπιά πάνω ,OC 8+4phase αντί 6+2 και έχει ωραίο design. k η gigabyte z77x ud3h φαινεται καλη.
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Επειδή δεν θα πας σε xtreme o/c ποτέ, πάρε 2 τέτοια σετακια να γλυτώσεις και τα 40 ευρώ. > http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23819&cat=4&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 Τα έχει και σε κόκκινο
terry308 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Η' quad σετάκι για να είσαι σίγουρος για συμβατότητα (μεταξύ των σετ) Corsair Vengeance LP 16GB CL9 1600MHz
Qpak Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Εδώ παίζει θέμα. : CL7(140€) VS CL9(100€) Υπάρχει σοβαρή διαφορά?
MoviemakerGr Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 ... συγνώμη κιόλας αλλά αν επιλεγείς μητρική για μείον 20 ευρώ που είναι η βάση και η καρδιά των πάντων πως κοιτάς μνήμες +40 ? Εγκυκλοπαιδικά τώρα οι CL7 είναι 2 "κλάσματα του δευτερολέπτου" πιο γρήγορες..
terry308 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 CL7 7-8-8-24 latency CL9 9-9-9-24 latency ναι οι 7άρες έχουν λίγο πιο σφιχτά timings , αλλά τα 42€ που θέλουν έξτρα δεν ξέρω αν τα αξίζουν ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα