Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από αρκετό ψάξιμο προσπαθώντας να βρω μια καλή μητρική σε λογικά λεφτά για να βάλω πάνω τον 3570Κ κατέληξα στις:

Extreme4 (135€)

P8Z77-V LE (160€)

Κυρίως για browsing , ταινίες και προγραμματισμό με 2 οθόνες. Το pc θα έχει βαριά χρήση μονο για photoshop,illustrator ,premiere,after effects etc editing εργαλεία.

Κάρτα γραφικών θα βάλω στο μέλλον και μόνο αν χρειαστεί για hardware acceleration των παραπάνω εργαλείων.

Overclocking μπορεί να κάνω σε λογικά πλαίσια. Δεν θα το φτάσω στον θεό.

Το pc θα τρέχει caseless καρφωμένο στο γραφείο

Από την μία η asrock φαίνεται πολύ ποιοτική

από την άλλη η asus έχει 2-3 μπιχλιμπίδια παραπάνω Smart digi+ , EPU , TPU , GPU Boost (μετράνε καθόλου?)

Πια να επιλέξω?

Δημοσ.

H asrock εχει ελαφρώς καλύτερα χαρακτηριστικά OC 8+4phase αντί 6+2 και 2800ΜΗΖ μνήμες αντί για 2400ΜΗΖ.

Τα υπόλοιπα πάνω κάτω είναι ίδια. Σχετικά με τα μπιχλιμπίδια που λες δε νομίζω να δεις κάποια διαφορά. Και η asrock έχει αντίστοιχα καλούδια. Σχετικά με την ποιότητα προσωπικά και οι δυό είναι εξίσου καλές εταιρίες.

Δημοσ.

Δες και την (138 E στο eshop) που είναι στα ίδια χρήματα με την asrock. Είχα και εγώ το ίδιο δίλημμα μεταξύ asrock και asus για νεο pc σε z77 και τελικά κατέληξα στην asus. Μια χαρά είναι.

Δημοσ.

Ημουν κ εγω ακριβώς σε αυτες τις δυο μητρικές.

Την Asrock δεν την βρήκα πουθενά ετοιμοπαράδωτη,και γενικώς την εχουν λίγοι και αυτοι μέσο κπ, την Asus την σε γνωστό κατάστημα στον Πειραιά αλλά τελικά βρήκα απο εκει που πήρα τον επεξεργαστή μια απλή της Gigabyte και αν εξαιρέσεις τον λίγο κακό σχεδιασμό οσο αφορά τις Sata θύρες μπορώ να πω οτι είμαι αρκετα ευχαριστημένος, μου εχει κάνει εντύπωση το αστραπιαίο boot που εχει, είχα στο παρερθόν πολύ ακριβότερες μητρικές και ομως τέτοιο boot δεν είχα, ισως εχει να κάνει και το πολύ καλό chipset z77.

Η μητρική που πήρα είναι η GA-Z77-D3H στα 120€,δεν είναι κάτι extreme αλλά για τα λεφτά της βγήκε αρκετά καλή.Οποιος δεν βρίσκει τις παραπάνω του την προτείνω.

Δημοσ.

Δες και την (138 E στο eshop) που είναι στα ίδια χρήματα με την asrock. Είχα και εγώ το ίδιο δίλημμα μεταξύ asrock και asus για νεο pc σε z77 και τελικά κατέληξα στην asus. Μια χαρά είναι.

Και εγώ εδώ είμαι.

Δημοσ.

Τι ram να προτιμήσω:

2 X 8(latency 10)

4 X 4 (latency 7)

Νομίζω υπάρχει χασούρα αν καλύψεις και τα 4 slot για ram. Η σελίδα της intel γράφει για "Up to dual channel DDR3-1600"

Τι συμβαίνει ακριβώς?

Αν μας πεις σε πια μητρική κατεληξες θα είμαστε πιο ουσιαστικοί στην επιλογή ραμ. και γιατί 16 τι σκέφτεσαι να κάνεις ?

Δημοσ.

Αν μας πεις σε πια μητρική κατεληξες θα είμαστε πιο ουσιαστικοί στην επιλογή ραμ. και γιατί 16 τι σκέφτεσαι να κάνεις ?

photoshop,illustrator ,premiere,after effects..Ειδικά όταν τρέχουν ταυτόχρονα. 16gb για να κρατήσει και 2-3 χρόνια.

Κατέληξα στην Asrock γιατι είναι πιο φτηνή (-25€), έχει power&reset κουμπιά πάνω ,OC 8+4phase αντί 6+2 και έχει ωραίο design.

Δημοσ.

photoshop,illustrator ,premiere,after effects..Ειδικά όταν τρέχουν ταυτόχρονα. 16gb για να κρατήσει και 2-3 χρόνια.

Κατέληξα στην Asrock γιατι είναι πιο φτηνή (-25€), έχει power&reset κουμπιά πάνω ,OC 8+4phase αντί 6+2 και έχει ωραίο design.

k η gigabyte z77x ud3h φαινεται καλη.

Δημοσ.

... συγνώμη κιόλας αλλά αν επιλεγείς μητρική για μείον 20 ευρώ που είναι η βάση και η καρδιά των πάντων πως κοιτάς μνήμες +40 ?

Εγκυκλοπαιδικά τώρα οι CL7 είναι 2 "κλάσματα του δευτερολέπτου" πιο γρήγορες..

Δημοσ.

CL7

7-8-8-24 latency

CL9

9-9-9-24 latency

ναι οι 7άρες έχουν λίγο πιο σφιχτά timings , αλλά τα 42€ που θέλουν έξτρα δεν ξέρω αν τα αξίζουν ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...