Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα windows εχουν μια λειτουργεια η οποια λεγεται timeout detection and recovery(tdr). Θελω να την απενεργοποιησω γιατι μου πεταει μυνημα την ωρα που παιζω games το οποιο λεει "το προγραμμα οδηγησης οθονης AMD σταματησε να αποκρινεται και ανακτηθηκε με επιτυχια". Μαλλον δεν γινεται απο τα registry keys οπως στα vista γιατι το εχω δοκιμασει. Υπαρχει καποιος τροπος?

Δημοσ.

μαλλον αναφερεσε στα Windows 7 (λογω αναφορας σε Vista, επιβεβαιωσε το).

Οταν λες δεν γινεται απο τα registry keys τι ακριβως εκανες και δεν δουλεψε ?

Ο τρόπος είναι μέσω της registry, διευκρίνησε τα παραπάνω όμως

Δημοσ.

1) Σε ποιο path της registry πήγες ?

2) Ποια κλειδιά βρήκες εκεί και με τι τιμές ?

3) Πρόσθεσες καποιο κλειδί μόνος σου και με ποια διαδικασία και τι τιμη έβαλες σε αυτήν ?

Υ.Γ.

Το TdrLevelOff που αναφέρεις δεν υφίσταται σαν κλειδί !! Μήπως εννοείς κλειδί TdrLevel το οποίο όρισες σαν 0 ,δηλαδη απενεργοποίησες(off) την συγκεκριμένη επιλογή ?

Επειδή θα πειράξεις/έχεις πειράξει την registry καλό είναι να αναφέρεις όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα τα βήματα που ακολούθησες !

Δημοσ.

1) ΣΕ ΑΥΤΟ HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers

2)ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

3)ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ TrdLevel και το εβαλα 0 αλλα τπτ. Μετα το εσβησα και εβαλα TdrDelay στο 8 αλλα τπτ. Αυτα. Τα κλειδια που βρηκα ηταν του υπολογιστη δεν τα πειραξα. Εννοω δεν βρηκα Tdr κλειδια.

Δημοσ.

1) Ποια έκδοση catalyst εχεις ?

2) Στα windows 7 υπάρχει SP1 ?

3) Πως δημιούργησες τα 2 κλειδιά ? (δεξί κλικ και τι νέο κλειδί επέλεξες ? ) μετά έκανες επανεκκίνηση των windows ή έτρεξες κάποιο παιχνίδι ?

εαν εχεις δοκιμασει τα παραπανω 2 θα παμε στο 3 αλλα με δημιουργία 2-3 κλειδιών. Το απόγευμα θα κάνω ένα export από registry μου και θα στειλω το .reg για να προστεθουν τα κλειδιά μέσω του αρχείου.

Υ.Γ.

για πες λιγο το συστημα σου (cpu,mobo,ram + graphic card)

Y.Γ. 2

Θεμοκρασίες έχεις ελέγξει ? Τα windows ειναι καθαρή, πρόσφατη εγκατάσταση ή τα έχεις καιρό αλλά παλιότερα δεν είχες παρόμοιο πρόβλημα και σου το εμφάνισε τώρα ?

Δημοσ.

1) την εκδοση 12.4

2)ναι

3)δεξι κλικ και την τιμη REG_DWORD εχω δοκιμασει και την REG_QWORD και μετα restart αλλα τπτ και στα 2

Υ.Γ 1 CPU:AMD PHENOM II X3 N830 MOBILE 2,1ghz (EINAI LAPTOP)

RAM:4GB

GPU:ATI MOBILITY RADEON HD 5650 1GB

ΣΚΛΗΡΟΣ: 320GB

Υ.Γ 2 ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΜΕ ΨΥΚΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.TA WINDOWS ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑΞΕΙ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΛΛΑ ΜΑΥΡΙΖΕ Η ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ RESTART ΜΟΛΙΣ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΑ UPDATE ΤΟΥΣ DRIVERS DEN TO EKANE AYTO KANEΙ TO ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάνε απεγκατάσταση τους catalyst που έχεις και πέρνα τους επίσημους drivers που δινει ο κατασκευαστής laptop.Δεν έχει νόημα να έχεις τους 12.4.

Ελεγξε το με αυτους τους drivers και το απογευμα θα σου στειλω τα κλειδια να δοκιμασεις (δεν προλαβα χθες να το κανω :P )

Y.Γ.

ειναι προτιμοτερο να φτιαξει το προβλημα σου με τους drivers παρα με "μαγειρεμα" της registry.

Επεξ/σία από rohas
Δημοσ.

Επειδη δεν καταφερα να τους βρω μηπως μπορεις να τους βρεις και να μου στειλεις το link? Το λαπτοπ ειναι acer 5552g την καρτα γραφικων την ξερεις. Μπορεις να μου στειλεις το link με τους καταλληλους drivers?

Υ.Γ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ DRIVERS ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΜΩΣ.

Δημοσ.

Κατεβασα και εκανα καθαρη εγκατασταση τους drivers του μοντελου αλλα παλι τα ιδια. Μηπως δεν ειναι οι drivers? Επισης δεν ξερω αν αυτο το προβλημα θα λυθει μεσω registry με κλειδια. Ας δοκιμασω ομως.Ποια κλειδια πρεπει να δημιουργησω?

Δημοσ.

Βρίσκεις το

HKLM\System\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers

και το επιλέγεις με το ποντικι.Στο δεξι τμήμα εμφανιζονται οι τιμές που υπάρχουν κάτω από το path.Εαν τις βρεις τα παρακατω κλειδια αλλαζεις τις τιμες με αυτες που σου δινω, εαν δεν τις βρεις ακολουθεις τις οδηγιες για να τις δημιουργήσεις.

- TdrLevel

Δεξί κλίκ (στο δεξί τμήμα της registry), επιλέγεις νέο --> DWORD value. Γράφεις την λέξη TdrLevel και μετά βάζεις τιμή 0.

Κάνε επανεκκίνηση και έλεγξε μετα στην registry εάν έχει αλλάξει η τιμή αυτή.Εαν ειναι 0 τρεξε το παιχνίδι και ελεγξε.Εαν δεν ειναι 0 αλλαξε την τιμη σε 0,τρεξε καποιο παιχνιδι και ελεγξε

Εάν συνεχίσει το πρόβλημα τότε δες και το παρακατω κλειδι εαν υπαρχει και βαλε την τιμη που γραφω αλλιως δημιουργησε το κλειδι και βαλε την τιμη.

- TdrDelay

Δεξί κλίκ (στο δεξί τμήμα της registry), επιλέγεις νέο --> DWORD. Γράφεις την λέξη TdrDelay

και μετά βάζεις τιμή 10 (επιλέγοντας Decimal πρώτα).

Κανεις επανεκκινησης,ελεγχεις για τιμή στην registry. Εαν ειναι 10 τρεξε το παιχνιδι και ελεγξε, εαν δεν ειναι 10 βαλε την τιμη παλι στο 10 (με ιδιο τροπο που περιγραφω πιο πανω), τρεξε το παιχνιδι και ελεγξε.

Εαν τιποτα απο τα παραπανω δεν λειτουργήσει κάνε καθαρή εγκ/ση των windows 7 και πέρνα από drivers ότι δινει ο κατασκευαστής του laptop.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είδες τα παρακάτω κλειδιά:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]

"TDR_DEBUG_MODE_IGNORE_TIMEOUT"=dword:00000001

"TdrDelay"=dword:00000010

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\DCI]

"Timeout"=dword:00000007

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\MemoryManager]

"Period.EnableEvictionThresholdForWrite"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\TdrTestMode]

"TDR_DEBUG_MODE_IGNORE_TIMEOUT"=dword:00000001

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...