ana_mas Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Οικονομική Κρίση => Κλείσιμο στο σπίτι... Συμφωνώ απόλυτα με τον andr3as
naruto14 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Αν και δεν μπορώ να καταλάβω πως η αύξηση πωλήσεων παιχνιδιών θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι τιμές των υλικών του PC, εύχομαι να γίνει (να αναβαθμίσουμε και εμείς επιτέλους το pc μας!)
k_dinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Λογικά το αντίθετο θα γίνει. Αν παίζουν περισσότερα παιχνίδια θα αυξηθεί η ζήτηση στις κάρτες, οπότε θα αυξηθεί και η τιμή τους.
ntellos Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Στο παρελθόν γράφαμε κώδικα απόλυτα εξαρτημένο με το υλικό. Πλέον γράφουμε κώδικα που κυρίως εξαρτιέται από το λογισμικό. Επίσης το multi-platform programming έχει κάνει την εμφάνιση του και συνεχώς ανθίζει, με φωτεινό παράδειγμα την JAVA. Απλά θέλει τον χρόνο του... Όσο για τα desktop pc δεν θα πεθάνουν ποτέ. Απλά θα επαναπροσδιοριστούν από τον χρήστη οι λειτουργίες τους. Θα χρησιμοποιούνται με λίγα λόγια σε θέματα που μια φορητή συσκευή δεν μπορεί να σε καλύψει. Τέτοια μπορεί να είναι θέματα ασφαλείας (private files), οποιουδήποτε είδους server (file,db) και θέματα δικτύωσης (επικοινωνία και διαχείριση συσκευών δικτύου πχ κάμερες, τηλεοράσεις κτλπ)
DimitRi_Del Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Καποτε πιστευω ολοι θα καταλαβουν οτι οι κονσολες δεν συμφερουν... Σίριουσλι, το πιστεύεις ή τρολάρεις; Για το pc τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω δώσει ~1000€ και δεν έχω χαρεί ένα καλό παιχνίδι. Στις κονσόλες έχω δώσει <800€ και έχω καεί εκατοντάδες ώρες! Eχω 360: 80% gameplay (όλα γνήσια) Wii/3DS: 20% (αντίγραφα ασφαλείας(!) και λίγα γνήσια)
MetalGearFan Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Καποτε πιστευω ολοι θα καταλαβουν οτι οι κονσολες δεν συμφερουν... Συμφωνώ κατά το ήμισυ, η κονσόλα δεν συμφέρει όταν αυτό που προσφέρει είναι low settings PC gaming και όχι κάτι ξεχωριστό. Το ότι τα τελευταία χρόνια το gaming hardware στο PC έχει γίνει πολύ αποδοτικότερο στο πέρασμα του χρόνου είναι και αυτό ένα γεγονός. Για το pc τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω δώσει ~1000€ και δεν έχω χαρεί ένα καλό παιχνίδι. Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου. Η Bethesa, bioware, cryteck που είναι παραδοσιακά PC developers, τι ρόλο παίζουν ? Με σειρά προτίμησης οι εταιρείες πλεόν τείνουν προς τις φορητές συσκευές, μετά τις κονσόλες και μετά τα pc. Παρ'ότι εδώ και 2 10ετίες είμαι υπέρ των παιχνιδιών στο pc, το πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής ωθεί τα studio και τους διανομείς να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους παράγοντας παιχνίδια για κονσόλες. Υπάρχει μεγαλύτερη αγορά στις κονσόλες σίγουρα αλλά είναι μεγαλύτερο και το κόστος παραγωγής ενός παιχνιδιού για μία κονσόλα και επίσης υπάρχει τρομερά μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Ρίσκο. Το ότι πολλοί PC developers έγιναν "υβριδικοί" δεν έχει να κάνει τόσο με δικές τους πρωτοβουλίες όσο με την κίνηση της MS να δημιουργήσει μια τέτοια τάση στο χώρο των κονσολών. Η MS ήταν αυτή που πρόσφερε στους PC developers μια κονσόλα με οικεία PC αρχιτεκτονική και οικεία PC "εργαλεία" από πλευράς προγραμματισμού, ζητώντας του το ίδιο ακριβώς gameplay που έκαναν στο PC.
ektor7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Δημοσ. 14 Μαΐου 2012 Σίριουσλι, το πιστεύεις ή τρολάρεις; Για το pc τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω δώσει ~1000€ και δεν έχω χαρεί ένα καλό παιχνίδι. Στις κονσόλες έχω δώσει <800€ και έχω καεί εκατοντάδες ώρες! Eχω 360: 80% gameplay (όλα γνήσια) Wii/3DS: 20% (αντίγραφα ασφαλείας(!) και λίγα γνήσια) Δλδ θα μπορουσες να εδινες μονο 800 ευρο για τις κονσολες,χωρις να εχεις καποιο pc? Ή να εδινες 1000 ευρο για pc χωρις να εχεις κονσολες? Σε ποια απο τις δυο περιπτωσεις,θα θεωρουσες οτι εισαι πιο καλυμμενος? Με αλλα λογια τη κονσολα μπορεις να την αποφυγεις(σαν περιττα εξωδα),αλλα το pc δυστυχως ή ευτυχως,οχι!
Padaz Bloody Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 Δημοσ. 17 Μαΐου 2012 το βασικοτερο ολων Παιδιά το online gaming είναι άλλη φάση, εκεί για να παίξεις δεν θα αγοράσεις το αυθεντικό παιχνίδι? Τι θα κάνεις? Αναγκαστικά.
xVaGoSx Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2012 Λογικο ειναι σιγα να μην δινουν οι ανθρωποι καθε τρεις και λιγο 50 και 60 ευρω για παιχνιδια στις κονσολες. Στον υπολιγστη τα παιχνιδια γνησια ειναι πιο φθηνα αλλα με το steam για παραδειγμα αγοραζεις παιχνιδια οταν εχουν deals σε τιμες οπως 3 και 4 ευρω.
Ren Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2012 ποιες ειναι αυτες οι εταιρειες που παρατανε τις κονσολες και τα pc και πανε στις φορητες? πες μου κι εμενα μπας και βρω κανα τιτλο της προκοπης να παιζω στο tablet οταν ειμαι εκτος σπιτιου, γιατι η ποιοτητα των παιχνιδιων δε συγρινεται ουτε για πλακα και ωρες ωρες με πιανει απελπισια.. και δεν αναφερομαι μονο στα γραφικα, αλλα στο gameplay.. απεγνωσμενα προσπαθω να βρω καλους τιτλους, αλλα πανω απο 10 δεν εχω ευχαριστηθει επειδη βγηκε ενα dead space μινιατουρα (το οποιο ηταν αρκετα καλο) και μερικα αλλα καλα παιχνιδια ακομα και απο γνωστες εταιρειες (οχι rovio και λοιπη συνομοταξια), σημαινει οτι εχουμε στροφη στις φορητες???? επισης να σου υπενθυμισω το αρθρο αναφερεται στο gaming υλικο.. η πειρατεια μπορει να υπαρχει, αλλα χωρις μια καλη καρτα γραφικων, χειριστηρια, οθονη και ο,τι αλλο παρελκομενο δουλεια δεν κανεις δεν ειναι λιγοι αυτοι που αναβαθμιζουν τα συστηματα τους για να παιζουν παιχνιδια, αφου εδω τουλαχιστον ξερουμε οτι τα παιχνιδια ειναι απο τις πιο βαριες εργασιες που καλειται να κανει ενα pc, γιατι δουλεια γραφειου κανεις γρηγοροτατα και με pc 6ετιας για να αυξανονται τα εσοδα τους κατι τρεχει στα pc, οποτε αυτοι που βγαζουν αυτα τα λεφτα (nvdia, amd, intel ,ms ..) δε θα επιτρεψουν να καταργηθει ή να μαραζωσει το gaming στα pc το πώς θα γινει αυτο ειναι δικο τους προβλημα, αυτο ομως που τελικα ισχυει ειναι οτι οσο και να σπρωχνουν τις φορητες (και οχι τις "παραδοσιακες" οπως psp και ds, μιλαω για android και ios), καλα παιχνιδια δε βλεπουμε.. το να κοστισε ενα χαζοπαιχνιδο ελαχιστα λεφτα και απο αυτα να βγηκαν εκατομμυρια , ειναι πολυ ενδιαφερον για τους οικονομολογους, οχι ομως για αυτους που εχουν μαθει να παιζουν καλα παιχνιδια και δεν αντεχουν τις ξεπετες. Αρα απο τη στιγμη που λεφτα στο χωρο του pc υπαρχουν, πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει ζητηση και ενδιαφερον, ας μοιραστουν τα κερδη αυτοι που τα βγαζουν με τους developers (αν οι developers μπαινουν τοσο μεσα) , ωστε να παραμεινουμε ολοι ευχαριστημενοι τα πραγματα αλλαζουν, αλλα το να αντικαταστησουν οι φορητες συσκευες τις σταθερες και μαλιστα τα pc ειναι ακομα επιστημονικη φαντασια Το θεμα ομως ειναι οτι η Χ και η Υ εταιρια δεν κοιταει εσενα που θες να παιζεις καλα παιχνιδια. Το Farmville ΔΕΝ ειναι καλο παιχνιδι. Οταν ομως εχει περισσοτερα κερδη απο οτι το WOW, WHO CARES. Δυστηχως, και ολα αυτο δειχνουν, κινουμαστε με επικεντρο τους casual gamers. Σωρεια DLC , Multiplayer only, Free 2 play , και ενα σωρο αλλα τετοια κανουν τη κατασταση δραματικη. Θυμισε μου τελευταια φορα που επαιξες ενα FPS με πανω απο 3-4 ωρες campaign. Δυσκολευομαι να θυμηθω. Δες το diablo 3. Καταντια και αρμεγμα. Pay 2 play και ταυτοχρονα pay 2 win μεσω του ΑΗ (auction house). Πλεον, για να αγορασεις ενα παιχνιδι , το οποιο φαινομενικα μπορεις να παιξεις τζαμπα, χρειαζεσε περι τα 200-300 ευρω. Παρε για παραδειγμα το LOL. Ξεκινας "τζαμπα" με 5 heroes. Αν θες ΟΛΟ το πακετο, μπορει να βγενει και 500ευρω. Dota 2, (που αν εχει εστω και τους μισους παιχτες του 1, το οποιο εφτανε τα 30 εκκατομυρια, κλαφτα), μιλαμε για τρελα κερδη μεσω του steam workshop. Δες το skyrim, η υπερπαιχνιδαρα που θα επαναπροσδιοριζε τα RPG και μπλαμπλαμπλα. Μια νερουλη σκατηθρα. Ηταν το oblivion με καλυτερα γραφικα και 1200 φορες χειροτερο interface. Α, και καινουργια quest. Τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καινουργιο προσεφερε? Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α! Δηλαδή θα μπορέσω να πάρω κάρτα γραφικών που δεν θα κοστίζει όσο ο μισός μισθός μου; Όπως και να το κάνουμε, όλοι θέλουμε να έχουμε δύναμη όταν παίζουμε ένα παιχνίδι. Και ναι, δεν μπορώ να παίζω 1st person shooter με χειριστήριο για να πάρω μια φθηνή κονσόλα ετσι οπως μας κατάντησαν (στην Ελλαδα εννοω) θελεις ολοκληρο τον μισθο σου για να παρεις καρτα γραφικων υψηλων επιδοσεων και περισσοτερους απο 2 μισθους για την αντιστοιχη διπλη (680 και 690 αντιστοιχα). 100 ευρω κανει η 6850. Αν βρεις παιχνιδι που να μην πεζει με ολα ΟΝ σε 1920x1080, I salute you. Τωρα αν εσυ θες να εχεις 680 για τους δικους σου λογους ( να τραβας μαλακια βλεποντας τα frames στα bench), τοτε κανε αποταμιευση. Σίριουσλι, το πιστεύεις ή τρολάρεις; Για το pc τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω δώσει ~1000€ και δεν έχω χαρεί ένα καλό παιχνίδι. Στις κονσόλες έχω δώσει <800€ και έχω καεί εκατοντάδες ώρες! Eχω 360: 80% gameplay (όλα γνήσια) Wii/3DS: 20% (αντίγραφα ασφαλείας(!) και λίγα γνήσια) Srsly, τα PC ειναι πολυ φτηνοτερα απο μια κονσολα. Not joking. Δεν ξερω τι εννοεις, δεν εχεις χαρει ενα καλο παιχνιδι. Προφανως, κρινωντας απτο wii, αν θες να παιζεις super mario και fun surfing σωζοντας πριγκιπησες, Ε ΛΑΘΟΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΣ! Εν πασει περιπτωση, ενα PC των 700 ευρω σου βγαζει ανετα 4-5 χρονια. Μεχρι προτινος ειχα μια 7800 και επεζα, καρτα γραφικων του 2006! 600 ευρω κανει και καθε νεο playstation οταν βγενει (εξαιρεση το 1, που εκανε μισο εκκατομυριο!!). Η διαφορα ειναι οτι το μισο PC των 700 ευρω μπορεις να το κρατησεις (πχ. σκληρο / τροφοδοτικο / οθονη/ keyboard / mouse / windows κτλπα), οποτε με μια 300αρα περνεις κατι που πεταει. Απτην αλλη, στα 5-6 χρονια που θα βγει η νεα κονσολα, σκασε αλλα 600. Επιπλεον, το καθε παιχνιδι της κονσολας ειναι απο 10 εως 30 ευρω ακριβοτερο απο το αντιστοιχο σε PC. Αν αγοραζεις εστω και 10 παιχνιδια το χρονο, μιλαμε για 100 εως 300 ευρω διαφορα. Επιπλεον, το PC κανει και 300 πραματα επιπλεον που μια κονσολα ΔΕΝ κανει, οποτε ειτε θα ζεις σε σπηλια ειτε θα ξοδεψεις και EXTRA λεφτα για ενα PC... PS1. Το πιο σημαντικο ξεχασα. Μπορεις στο PC να παιξεις το καινουργιο SUPER DUPER παιχνιδι χωρις να χρειαστει να αγορασεις καινουργιο. Κατεβαζεις την αναλυση, κλεινεις και το antiliasing και εισαι κομπλε. Απτην αλλη, στις κονσολες, ειτε θα αγορασεις τη καινουργια κονσολα ειτε θα μεινεις με το γλυφιτζουρι στο χερι PS2. Ειπαμε οτι τα PC βγαζουν μακραν καλυτερα γραφικα? Οχι ε? 1
Padaz Bloody Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2012 Συμφωνώ με τον Ren κατά ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά που είπε. Να προσθέσω ότι το pc όπως και να το κάνουμε για να παίζεις πάντα τα τελευταία καινούρια κορυφαία παιχνίδια πρέπει να τα σκας κάθε τόσο και λιγάκι, δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Καινούρια παιχνίδια = απαιτήσεις hardware = αναβάθμιση. Μπορείς να είσαι βέβαια κάπου στη μέση με ένα μικρό budget αναβάθμισης, αλλά στο τέλος δεν θα ευχαριστηθείς τα παιχνίδια όπως πρέπει κανονικά στο όλο τους το μεγαλείο. pc = ξόδεμα χρημάτων = αναγκαίο "κακό" Το ότι οι πωλήσεις gaming υλικού για Η/Υ είναι σε άνθιση μάλλον αυτό θα οφείλεται και λόγω κρίσης. Ο κόσμος μένει πιο πολύ σπίτι και κοιτάει να περάσει καλά με πράγματα της τεχνολογίας, τους Η/Υ κ.ο.κ. Σε όλα μπορείς να κάνεις οικονομία, στο θέμα Η/Υ όμως δεν παίζει.
g8anos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 @Ren Το Skyim "... Μια νερουλη σκατηθρα ... " ??!?? Πλάκα μας κάνεις τωρα? Ενα απο τα καλυτερα RPG ολων των εποχων. Στην Vanilla εκδοση οντως υστερουσε λιγο, αλλα αμα βαλεις καμμια 30αρια+ mods που εχουν βγει τους τελευταιους μηνες θα δεις εχει μονο απιστευτα γραφικά, αλλα και καλυτερο gameplay. Εδω και λιγες μέρες πηρα ενα τουμπανο pc και το πρωτο παιχνιδι που εβαλα ηταν το skyrim, για να το απολαυσω ξανα modαρισμενο ... Σε 1920*1080 σε 42αρα TV, ultra high με FXAA, 4xAA, 16xAnisotropic, HD textures, σε 60+ fps, προσωπικα εχω μείνει αφωνος, δεν προκειται να παρω ποτε κονσολα, χαλαλι το 1000αρικο για το PC! Να ενα προτερημα των PC εναντι Console: Modding community που σου επιτρεπει το απολυτο customization των games σου, απο ολες τις αποψεις. Τα γραφικά ειναι αξεπεραστα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2012 Ενα απο τα καλυτερα RPG ολων των εποχων. οι hardcore RPGαδες θα rageάρουν
qsis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2012 οι hardcore RPGαδες θα rageάρουν Ήδη σκίζω τα ρούχα μου και δεν είμαι καν hardcore
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα