Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σπάνια διαβάζω post με τόσα fail συμπεράσματα. Το κορυφαίο ήταν οι χώρες στις οποίες ο "κοσμάκης" αγοράζει το λογισμικό του (πανάκριβα) είναι τεχνολογικά ανεπτυγμένες. Αυτού του είδους το σανό πουλάνε οι "ξένοι" (οι ποιοι???) τόσα χρόνια και κάποιοι αδαείς το καταπίνουν ΑΜΑΣΗΤΟ.

Μιας και βρίσκομαι στη βιομηχανία των παιχνιδιών στο εξωτερικό, μπορώ να σου πω πως η δημοσίευση που έκανα δεν αντικατοπτρίζει μόνο δικά μου συμπεράσματα, αλλά συμπεράσματα ανθρώπων που σε/μας ψυχαγωγήσαν εδώ και δεκαετίες. Καλώς ή κακώς για να φτιαχτεί ένα παιχνίδι χρειάζονται γνώσεις από επιστήμονες (μαθηματικούς, φυσικούς, μηχανικούς υπολογιστών, προγραμματιστές ή και βέλτιστα όλα μαζί σε ένα) καθώς και καλλιτέχνες (γραφίστες, animators, 3d modellers,κλπ). Επειδή στο εξωτερικό αυτές οι δουλειές πληρώνονται, αυξάνεται το κόστος, κάτι το οποίο αθροίζεται για να φτάσει στο κόστος παραγωγής που ανέφερα πιο πάνω.

Φαντάζομαι η πειρατική σου σημαία θα σου έχει δώσει μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα και θα χαιρόμουν αν την μοιραζόσουν μαζι μας.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η Peddie Research εκτιμά ακόμη ότι αρκετά από τα στοιχεία υλικού Η/Υ που χρησιμοποιούνται για gaming θα μειώσουν τις τιμές τους λόγω της έντονης αύξησης του ανταγωνισμού.

Λετε να πεσουν και οι τιμες των σκληρών ή αυτοι δεν πιανονται? :mrgreen:

Δημοσ.

Πιστεύω πως να λες πως οι κονσόλες δεν συμφέρουν ισχύει για τους Έλληνες και τα ελληνικά δεδομένα.

Από την άλλη συμφέρει πολύ τους παραγωγούς και δεν ακουμπάει στην ουσία τους ξένους, που δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν το 1/20 ή 1/30 του μισθού τους για την ψυχαγωγία τους. Το 1/7 εώς 1/10 του μισθού στην Ελλάδα όμως είναι όντως πολύ και σου επιτρέπει πολύ αραιότερα να αγοράζεις παιχνίδια.

Επείδη έτυχε να μάθω πως φτιάχνετε ένα παιχνίδι για playstation 3 (Cell CPU) πίστεψε με ούτε τις εταιρίες συμφέρει να βγάλουν games για την συγκεκριμένη κονσόλα. Για να πιάσει το ps3 τις επιδόσεις που υπόσχεται (218 GFlops) ο προγραμματιστής πρέπει να κάνει τα παααααααααααααααααντα χειροκίνητα. Το μοντέλο του xbox απο την άλλη είναι αρκετά παρόμοιο με των υπολογιστών.

Εγώ αυτο που καταλαβαίνω είναι οτι πάμε για κοινά παιχνίδια σε κονσόλες - pc. Διοτί το cross platform κοστιζεί πάρα πάρα πάρα πολύ.

Δημοσ.
Καποτε πιστευω ολοι θα καταλαβουν οτι οι κονσολες δεν συμφερουν...

διαφωνώ ριζικά.Ο υπολογιστής μου παίζει σχεδόν τα πάντα στο τέρμα (σχεδόν ελέω battlefield 3) παρ'όλα αυτά περνάω πολύ περισσότερες ώρες παίζοντας στο ps 3 και στο ΧΒΟΧ μου.όπως και να το δεις οι κονσόλες μπορεί να μην φτάσουν ποτέ τα pc σε επιδόσεις αλλά η αμεσότητα τους δεν συγκρίνεται

Δημοσ.

Και επίσης το online κομμάτι του κάθε παιχνιδιού, προϋποθέτει να το έχεις original

το βασικοτερο ολων :shifty:

Δημοσ.

Με σειρά προτίμησης οι εταιρείες πλεόν τείνουν προς τις φορητές συσκευές, μετά τις κονσόλες και μετά τα pc.

Παρ'ότι εδώ και 2 10ετίες είμαι υπέρ των παιχνιδιών στο pc, το πολύ μεγάλο κόστος παραγωγής ωθεί τα studio και τους διανομείς να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους παράγοντας παιχνίδια για κονσόλες.

Αυτό που αναφέρω δεν είναι υπερβολή, μιας και λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να θησαυρίζουν. Οι περισσότεροι παρουσιάζουν μικρά εώς μέτρια κέρδη τα οποία πολλές φορές επανεπενδύουν ώστε να πετύχουν αυτόν τον killer τίτλο μετά από κάποιες αποτυχημένες εώς μετρίως επιτυχημένς προσπάθειες.

Όταν για εναν ΑΑΑ τίτλο (COD, Battlefield, Elder Scrolls, κλπ) το κόστος ανέρχεται από 10 εώς 50 εκατομμύρια, τότε η αποτυχία πονάει. Η επιτυχία βέβαια μπορεί να σου φέρει 1δις. Αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι μετρημένες κάθε χρόνο.

Στις φορητές συσκευές με ένα κόστος παραγωγής 30-40.000 μπορείς καταφέρεις να βγάλεις 1-2.000.000 και αυτό θεωρείται τεράστια επιτυχία.

Στο pc από την άλλη υπάρχουν κέρδη, αλλά υπάρχει περισσότερη πειρατεία (σε τεχνολογικά υπανάπτυκτες χώρες όπως η Ελλάδα, γιατί στις ανεπτυγμένες χώρες ο κόσμος αγοράζει το λογισμικό του σε συντριπτικό ποσοστό) οπότε πρέπει να κινηθείς στο αβέβαιο μονοπάτι του multiplayer. Ένα μονοπάτι που έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος (100 εως 500.000.000 για να πας με αξιώσεις να καθιερωθείς) και εγκαθιδρυμένες δυνάμεις, δύσκολες να τις εκθρονίσεις.

Πιστεύω πως να λες πως οι κονσόλες δεν συμφέρουν ισχύει για τους Έλληνες και τα ελληνικά δεδομένα.

Από την άλλη συμφέρει πολύ τους παραγωγούς και δεν ακουμπάει στην ουσία τους ξένους, που δεν έχουν πρόβλημα να δώσουν το 1/20 ή 1/30 του μισθού τους για την ψυχαγωγία τους. Το 1/7 εώς 1/10 του μισθού στην Ελλάδα όμως είναι όντως πολύ και σου επιτρέπει πολύ αραιότερα να αγοράζεις παιχνίδια.

ποιες ειναι αυτες οι εταιρειες που παρατανε τις κονσολες και τα pc και πανε στις φορητες?

πες μου κι εμενα μπας και βρω κανα τιτλο της προκοπης να παιζω στο tablet οταν ειμαι εκτος σπιτιου, γιατι η ποιοτητα των παιχνιδιων δε συγρινεται ουτε για πλακα και ωρες ωρες με πιανει απελπισια..

και δεν αναφερομαι μονο στα γραφικα, αλλα στο gameplay.. απεγνωσμενα προσπαθω να βρω καλους τιτλους, αλλα πανω απο 10 δεν εχω ευχαριστηθει

επειδη βγηκε ενα dead space μινιατουρα (το οποιο ηταν αρκετα καλο) και μερικα αλλα καλα παιχνιδια ακομα και απο γνωστες εταιρειες (οχι rovio και λοιπη συνομοταξια), σημαινει οτι εχουμε στροφη στις φορητες???? :shock:

επισης να σου υπενθυμισω το αρθρο αναφερεται στο gaming υλικο.. η πειρατεια μπορει να υπαρχει, αλλα χωρις μια καλη καρτα γραφικων, χειριστηρια, οθονη και ο,τι αλλο παρελκομενο δουλεια δεν κανεις

δεν ειναι λιγοι αυτοι που αναβαθμιζουν τα συστηματα τους για να παιζουν παιχνιδια, αφου εδω τουλαχιστον ξερουμε οτι τα παιχνιδια ειναι απο τις πιο βαριες εργασιες που καλειται να κανει ενα pc, γιατι δουλεια γραφειου κανεις γρηγοροτατα και με pc 6ετιας

για να αυξανονται τα εσοδα τους κατι τρεχει στα pc, οποτε αυτοι που βγαζουν αυτα τα λεφτα (nvdia, amd, intel ,ms ..) δε θα επιτρεψουν να καταργηθει ή να μαραζωσει το gaming στα pc

το πώς θα γινει αυτο ειναι δικο τους προβλημα, αυτο ομως που τελικα ισχυει ειναι οτι οσο και να σπρωχνουν τις φορητες (και οχι τις "παραδοσιακες" οπως psp και ds, μιλαω για android και ios), καλα παιχνιδια δε βλεπουμε..

το να κοστισε ενα χαζοπαιχνιδο ελαχιστα λεφτα και απο αυτα να βγηκαν εκατομμυρια , ειναι πολυ ενδιαφερον για τους οικονομολογους, οχι ομως για αυτους που εχουν μαθει να παιζουν καλα παιχνιδια και δεν αντεχουν τις ξεπετες.

Αρα απο τη στιγμη που λεφτα στο χωρο του pc υπαρχουν, πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει ζητηση και ενδιαφερον, ας μοιραστουν τα κερδη αυτοι που τα βγαζουν με τους developers (αν οι developers μπαινουν τοσο μεσα) , ωστε να παραμεινουμε ολοι ευχαριστημενοι

τα πραγματα αλλαζουν, αλλα το να αντικαταστησουν οι φορητες συσκευες τις σταθερες και μαλιστα τα pc ειναι ακομα επιστημονικη φαντασια

Δημοσ.

είναι και η αίσθηση....για μένα το παιχνίδι στην κονσόλα είναι ανώτερο απο αυτό στο pc γιατί παίζω ΞΑΠΛΑ!!!!

φιλε ενα θα σου πω...Παρε ασυρματο gamepad και παιζε οσες ωρες θες ξαπλα!

μην με τρελαινεις!

Δημοσ.

είναι και η αίσθηση....για μένα το παιχνίδι στην κονσόλα είναι ανώτερο απο αυτό στο pc γιατί παίζω ΞΑΠΛΑ!!!!

Δηλαδή;;; Δίνουν και κρεβάτι δώρο με την αγορά κονσόλας;;

Δημοσ.

ποιες ειναι αυτες οι εταιρειες που παρατανε τις κονσολες και τα pc και πανε στις φορητες?

πες μου κι εμενα μπας και βρω κανα τιτλο της προκοπης να παιζω στο tablet οταν ειμαι εκτος σπιτιου, γιατι η ποιοτητα των παιχνιδιων δε συγρινεται ουτε για πλακα και ωρες ωρες με πιανει απελπισια..

και δεν αναφερομαι μονο στα γραφικα, αλλα στο gameplay.. απεγνωσμενα προσπαθω να βρω καλους τιτλους, αλλα πανω απο 10 δεν εχω ευχαριστηθει

επειδη βγηκε ενα dead space μινιατουρα (το οποιο ηταν αρκετα καλο) και μερικα αλλα καλα παιχνιδια ακομα και απο γνωστες εταιρειες (οχι rovio και λοιπη συνομοταξια), σημαινει οτι εχουμε στροφη στις φορητες???? :shock:

επισης να σου υπενθυμισω το αρθρο αναφερεται στο gaming υλικο.. η πειρατεια μπορει να υπαρχει, αλλα χωρις μια καλη καρτα γραφικων, χειριστηρια, οθονη και ο,τι αλλο παρελκομενο δουλεια δεν κανεις

δεν ειναι λιγοι αυτοι που αναβαθμιζουν τα συστηματα τους για να παιζουν παιχνιδια, αφου εδω τουλαχιστον ξερουμε οτι τα παιχνιδια ειναι απο τις πιο βαριες εργασιες που καλειται να κανει ενα pc, γιατι δουλεια γραφειου κανεις γρηγοροτατα και με pc 6ετιας

για να αυξανονται τα εσοδα τους κατι τρεχει στα pc, οποτε αυτοι που βγαζουν αυτα τα λεφτα (nvdia, amd, intel ,ms ..) δε θα επιτρεψουν να καταργηθει ή να μαραζωσει το gaming στα pc

το πώς θα γινει αυτο ειναι δικο τους προβλημα, αυτο ομως που τελικα ισχυει ειναι οτι οσο και να σπρωχνουν τις φορητες (και οχι τις "παραδοσιακες" οπως psp και ds, μιλαω για android και ios), καλα παιχνιδια δε βλεπουμε..

το να κοστισε ενα χαζοπαιχνιδο ελαχιστα λεφτα και απο αυτα να βγηκαν εκατομμυρια , ειναι πολυ ενδιαφερον για τους οικονομολογους, οχι ομως για αυτους που εχουν μαθει να παιζουν καλα παιχνιδια και δεν αντεχουν τις ξεπετες.

Αρα απο τη στιγμη που λεφτα στο χωρο του pc υπαρχουν, πραγμα που σημαινει οτι υπαρχει ζητηση και ενδιαφερον, ας μοιραστουν τα κερδη αυτοι που τα βγαζουν με τους developers (αν οι developers μπαινουν τοσο μεσα) , ωστε να παραμεινουμε ολοι ευχαριστημενοι

τα πραγματα αλλαζουν, αλλα το να αντικαταστησουν οι φορητες συσκευες τις σταθερες και μαλιστα τα pc ειναι ακομα επιστημονικη φαντασια

Μιας και το ξεκίνησες, θα το συνεχίσω:

Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια,

μου πετάς ένα κεφτέ, ευχαριστώ δεν καπνίζω.

Αν δεν κατάλαβες, τότε έστω φαντάσου

Δημοσ.

χλωμο το κοβω να πεσουν οι τιμες στις gaming καρτες γραφικων επειδη θα αυξηθουν οι πωλησεις. Ειδικα η τελευταια γενια καρτων και απο τις 2 εταιρειες ειναι πανω απο 500 ευρω και μαλιστα η νεα 690 φτανει τα 1000. Το να προβλεπουνε (για την ερευνα λεω) σε αυτα τα πραγματα οτι θα ισχυσει αυτο που λεμε η καταναλωση φερνει το κερδος μοιαζει γραφικο σε εμενα.

Δημοσ.

Οταν Βγαινουν Τοσο Καλα παιχνιδια οπως το Fifa 12 λογικο ειναι.

Και το συγκεκριμενο εχει παει παρα πολυ καλα στο PC και εκανε ρομπα ουσιαστικα η πορεια του την EA που τοσα χρονια εβγαζε υποβαθμισμενη εκδοση σε σχεση με τις κονσολες (μεχρι και το fifa 10)

Δημοσ.

Δηλαδή θα μπορέσω να πάρω κάρτα γραφικών που δεν θα κοστίζει όσο ο μισός μισθός μου; Όπως και να το κάνουμε, όλοι θέλουμε να έχουμε δύναμη όταν παίζουμε ένα παιχνίδι. Και ναι, δεν μπορώ να παίζω 1st person shooter με χειριστήριο για να πάρω μια φθηνή κονσόλα shock.png

Δημοσ.

Δηλαδή θα μπορέσω να πάρω κάρτα γραφικών που δεν θα κοστίζει όσο ο μισός μισθός μου; Όπως και να το κάνουμε, όλοι θέλουμε να έχουμε δύναμη όταν παίζουμε ένα παιχνίδι. Και ναι, δεν μπορώ να παίζω 1st person shooter με χειριστήριο για να πάρω μια φθηνή κονσόλα shock.png

ετσι οπως μας κατάντησαν (στην Ελλαδα εννοω) θελεις ολοκληρο τον μισθο σου για να παρεις καρτα γραφικων υψηλων επιδοσεων και περισσοτερους απο 2 μισθους για την αντιστοιχη διπλη (680 και 690 αντιστοιχα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...