naruto14 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Η εγγύηση φυσικά και ισχύει από την στιγμή που θα το πας στην αντιπροσωπία. Πάντως εγώ θα έκανα την σωστή κίνηση και θα έδινα τα λεφτά αν μου τα ζητούσαν με ευγενικό τρόπο.
kjtzemis Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Η εγγύηση φυσικά και ισχύει από την στιγμή που θα το πας στην αντιπροσωπία. Πάντως εγώ θα έκανα την σωστή κίνηση και θα έδινα τα λεφτά αν μου τα ζητούσαν με ευγενικό τρόπο. ναι ναρουτακο αυτο πρεπει να γινει αλλα αφου του το ζητησουν με ευγενικο τροπο και οχι με τσαμπουκαδες. αν συνεχισουν να τσαμπουκαλευοντε τοτε δεν θα τους εδινα μια και ας ψαξουν μετα να βρουν το δικιο τους, μιας και η αποδειξη γραφει 0Ε δεν τρεχει τιποτα και ας λενε οτι θελόυνε.
firewalker Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Είστε σίγουροι πως είναι καλυμμένος νομικά; Αν η απόδειξη έγραφε το κανονικό ποσό, ο TS πλήρωνε λιγότερα και αυτοί δεν το καταλάβαιναν τότε μπορεί να ήταν καλυμμένος αφού πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να αποδείξουν το λάθος. Από υπόθεση που προσωπικά γνωρίζω νομίζω πως ισχύει το παρακάτω. «Αν το λάθος καταγγελθεί στον ενδιαφερόμενο (του αποδείξουν το λάθος) τότε αυτός οφείλει να "συμμορφωθεί". Αλιώς μπορεί να κατηγορηθεί και για απάτη». Θα μας ενημερώσουν οι νομικοί του Insomnia λογικά.
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Είστε σίγουροι πως είναι καλυμμένος νομικά; Αν η απόδειξη έγραφε το κανονικό ποσό, ο TS πλήρωνε λιγότερα και αυτοί δεν το καταλάβαιναν τότε μπορεί να ήταν καλυμμένος αφού πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να αποδείξουν το λάθος. Από υπόθεση που προσωπικά γνωρίζω νομίζω πως ισχύει το παρακάτω. «Αν το λάθος καταγγελθεί στον ενδιαφερόμενο (του αποδείξουν το λάθος) τότε αυτός οφείλει να "συμμορφωθεί". Αλιώς μπορεί να κατηγορηθεί και για απάτη». Θα μας ενημερώσουν οι νομικοί του Insomnia λογικά. Είμαι σίγουρος εγώ χωρίς να είμαι νομικός μόνο λογικός Απάτη σε μια απόδειξη κ συναλλαγή που αυτοί έκαναν λάθος κ του παρέδωσαν κ μάλιστα σπίτι του με απόδειξη ? Ούτε λογικά δεν στέκει πόσο μάλλον νομικά. Μέτα ποιος θα κάνει μεγαλύτερα έξοδα από αυτά που έχει κέρδος ? Εταιρία θα είναι αυτή ? και σε πελάτη ? Ο δικαστικός κλητήρας μόνο που θα του επιδώσει την κλήση θέλει 70 ευρώ γιατί είναι κλειστό επάγγελμα. Ο τρόπος της κυρίας όμως ήταν το μέγα λάθος όχι η μηδενική απόδειξη.. προφανώς είναι η ίδια που έκοψε λάθος την απόδειξη και τελικά αυτή θα το πληρώσει.
firewalker Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Αν το αγόραζες κάτι με την μέθοδο κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό που έκανε 300 και από λάθος δικό σου έβαζες στον λογαριασμό τους 400. Τους κάλυπτε ο νόμος να μην σου τα επιστρέψουν;
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Αν το αγόραζες κάτι με την μέθοδο κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό που έκανε 300 και από λάθος δικό σου έβαζες στον λογαριασμό τους 400. Τους κάλυπτε ο νόμος να μην σου τα επιστρέψουν; Άσχετη ερώτηση άσχετο παράδειγμα. αλλά σου απαντάω όχι δεν τους καλύπτει ο νόμος πρέπει να επιστραφούν αν και αυτοί από την τράπεζα πρέπει να πάρουν μόνο τα χρήματα που τους αναλογούν, αλλά πες για να σε βοηθησω στην σκέψη σου οτι έπαιρναν 100 παραπάνω και δεν στα επέστρεφαν θα έκανες μήνυση με 1000 για να πάρεις τα 100 ?
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Αν το αγόραζες κάτι με την μέθοδο κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό που έκανε 300 και από λάθος δικό σου έβαζες στον λογαριασμό τους 400. Τους κάλυπτε ο νόμος να μην σου τα επιστρέψουν; Ναι. Δεν θα τα κράταγαν όμως, φαντάζομαι, για να διατηρούσαν καλή εικόνα σαν κατάστημα. Όπως στην περίπτωση του OP, αντί να τσαμπουκαλευτούν θα μπορούσαν να πουν "κάναμε λάθος, αν μπορείτε πληρώστε το κανονικό ποσό και θα έχετε ΧΧ% έκπτωση ή κάποιο δώρο". Με τη γνωστή σου περίπτωση τι είχε γίνει;
firewalker Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Άσχετη ερώτηση άσχετο παράδειγμα. αλλά σου απαντάω όχι δεν τους καλύπτει ο νόμος πρέπει να επιστραφούν αν και αυτοί από την τράπεζα πρέπει να πάρουν μόνο τα χρήματα που τους αναλογούν, αλλά πες για να σε βοηθησω στην σκέψη σου οτι έπαιρναν 100 παραπάνω και δεν στα επέστρεφαν θα έκανες μήνυση με 1000 για να πάρεις τα 100 ? Η τράπεζα δεν έχει καμία σχέση. Την συναλλαγή εκτελεί. Δεν ξέρει τίποτε άλλο. Έχεις εσύ μαγαζί, μου πουλάς κάτι και εγώ από λάθος δικό μου σου βάζω 100 παραπάνω. Μπορώ να το αποδείξω το λάθος. Λες πως δεν σε καλύπτει ο νόμος και πρέπει να δώσεις τα 100 πίσω. Έχεις εσύ μαγαζί, μου πουλάς κάτι και από λάθος δικό σου εισπράττεις 100 λιγότερα. Μπορείς να αποδείξεις το λάθος. Λες πως με καλύπτει ο νόμος και είναι στην θέληση μου αν θα δώσω το ποσό. Σωστά; Τα έξοδα θα τα πληρώσει ο χαμένος. Με τη γνωστή σου περίπτωση τι είχε γίνει; Αγόρασε κάτι σε ποσότητα που έπρεπε να τιμολογηθεί κατά βάρος και από λάθος τιμολογήθηκε κατά όγκο (ή το αντίστροφο δεν θυμάμαι, δεν έχει σημασία).
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Όχι όλα τα έξοδα μόνο τα δικαστικά.που είναι κ τα πιο λίγα . στα υπόλοιπα έχω απαντήσει δεν στέκει ούτε λογικά. Σε αυτό που συμφωνούμε όλοι όμως είναι ο τσαμπουκάς της κυρίας,που έχοντας μάθει μόλις ότι θα τα βάλει από την τσέπη της προφανώς πήρε να απειλήσει.αν είχε πει την αλήθεια κ ζήταγε και συγνώμη για το δικό της λάθος το παλικάρι θα την είχε καλύψει φαντάζομαι.
takjar Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 1) Αρχικά να σας πω ότι νόμιζα ότι ήταν ένα λάθος που δεν θα το πρόσεχαν, οπότε ήμουν ήσυχος. Όταν με πήραν ήρθα προ εκπλήξεως. 2) Παρουσιάζομαι μέσα στην εβδομάδα και είχα το γενικότερο άγχος το τι πως γιατί, να τρέχω από δω και από κει, γιατί τα άφησα όλα τελευταία στιγμή. (δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη να ασχοληθώ με τον Κωτσόβολο* και κάθε Κωτσόβολο) 3) Παρόλο λοιπόν που δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου να κάνω λίγο πιο φτωχό μία τεράστια αλυσίδα ηλεκτρονικών προϊόντων. (Σ.Σ για το στεναχωρηθώ. Μου είπε ότι το λάθος ήταν μηχανογραφικό, αυτό δεν σημαίνει ουσιαστικά ότι δεν έφταιγε ανθρώπινο χέρι;; ) Δεν νομίζω να το ρισκάρω εάν είναι να βρω τον μπελά μου: «Αν το λάθος καταγγελθεί στον ενδιαφερόμενο (του αποδείξουν το λάθος) τότε αυτός οφείλει να "συμμορφωθεί". Αλλιώς μπορεί να κατηγορηθεί και για απάτη». 4) Απλώς σίγουρα θα με διευκόλυνε να τους πληρώσω σε κάνα μήνα στην πρώτη άδειά μου. 5)και ερωτώ έχουν δικαίωμα να μου ζητήσουν παραπάνω λεφτά εάν έχει αλλάξει προς τα πάνω η τιμή; ή να μου αφαιρέσουν το 30% έκπτωση που είχε τότε; *Σημείωση του τα κρατάω αμανάτι λόγω του συστήματος τους, παραγγελίας με παραλαβή, όπου η τιμή ισχύει μόνο εάν πας την ίδια μέρα, ενώ την επόμενη δεν ισχύει και ισχύει η τιμή καταστήματος 50% πάνω στην περίπτωση μου. (αντίστοιχη ή και χειρότερη συμπεριφορά, μην σας πω, αντιμετώπισα τότε, χρειάστηκε να πάω μέχρι το σπίτι μου να κάνω την παραγγελία και να ξαναγυρίσω, αλλά τουλάχιστον 1 ώρα αργότερα). Και τότε με την απόσυρση κινητών, που δεν ήταν σαφές ότι δεν δέχονται όλα τα κινητά και μου φαίνεται πήρε και πρόστιμο για αυτήν την καμπάνια. (τότε του είχα πάει 20 κινητά από φίλους και συγγενείς που μου τα "πέταξε" όλα)
naruto14 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 ναι ναρουτακο αυτο πρεπει να γινει αλλα αφου του το ζητησουν με ευγενικο τροπο και οχι με τσαμπουκαδες. αν συνεχισουν να τσαμπουκαλευοντε τοτε δεν θα τους εδινα μια και ας ψαξουν μετα να βρουν το δικιο τους, μιας και η αποδειξη γραφει 0Ε δεν τρεχει τιποτα και ας λενε οτι θελόυνε. Συμφωνώ μαζί σου.
GaGaS_Thess Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μετά αναρωτιόμαστε γιατί χρεωκοπήσαμε... Γιατι χρεωκοπήσαμε ;?;?;?;?!!!!
tonypapadovic Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Πάντως καθαρά από νομικής πλευράς, θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποιος υπεύθυνα τι ισχύει τελικά.
johnbond Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Δεν νομίζω να το ρισκάρω εάν είναι να βρω τον μπελά μου: «Αν το λάθος καταγγελθεί στον ενδιαφερόμενο (του αποδείξουν το λάθος) τότε αυτός οφείλει να "συμμορφωθεί". Αλλιώς μπορεί να κατηγορηθεί και για απάτη». Απο τη στιγμή που δε σε έχουν ενημερώσει με εξώδικο δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. (εκτός αν καταγραφόταν η συνομιλία σας εν γνώσει σου αλλά και πάλι δεν ξέρω αν έχει ισχύ) Υποτίθεται οτι δεν έχεις ενημερωθεί. Πάντως καλό είναι να το πληρώσεις άσχετα απο το πως σου μίλησαν. Ουσιαστικά εκμεταλεύεσαι ένα λάθος τους για να κλέψεις ένα προιόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα