Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν κάνα μήνα με τις προσφορές του Πάσχα με τα αβγά και τους κωδικούς που μας έδιναν 30% έκπτωση σε μερικά προϊόντα, όπως τις κονσόλες έκανα κάποιες αγορές. Μεταξύ των οποίων και ένα psp vita.

Το οποίο ήρθε με το courier τελικά και μου ζήτησαν λεφτά για τα άλλα προϊόντα, αλλά όχι για το psp vita.

Επειδή ήταν δύο παραγγελίες δεν ήξερα όταν πλήρωνα στο courier (μιας και ήταν σε κλειστό κουτί και οι αποδείξεις ήταν μέσα) ότι ήταν όλα τα προϊόντα. Και πλήρωνα 0 ευρώ για το πακετάκι του psp vita.

Με πήραν σήμερα τηλέφωνο από electroworld και μου είπαν ότι το λάθος ήταν εκ μέρους τους, αλλά είναι υποχρέωση μου να καταβάλω το πραγματικό ποσό που μου αντιστοιχεί. Και μάλιστα ότι εάν δεν το εξοφλήσω άμεσα, θα χρειαστεί να πληρώσω μεγαλύτερο ποσό....

Την ρώτησα εάν αυτό το χαρτί που έχω από το Courier είναι και εγγύηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εγγύηση και μου λέει ότι θα το μπλοκάρει η Sony, αλλά δεν έχει σημασία διότι πρέπει να μας εξοφλήσετε!

Γενικά ήταν απόλυτη και μου την έσπασε αυτό.

Ήθελα να ρωτήσω για όποιον ξέρει, τι δύναμη έχουν πάνω μου και εάν ισχύει ότι εάν καθυστερήσω την πληρωμή ότι θα πρέπει να πληρώσω την νέα τιμή

post-90460-0-28561900-1336118798_thumb.jpg

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

το πραγματικο ποσο να υποθεσω αντιστοιχει σε αυτο της προσφορας; μειωμενο δηλαδη

Δημοσ.

Έχουν δίκαιο. Νομικά αν το πάνε θα κερδίσουν και θα πληρώσεις κάποια έξοδα. Πες τους πως αν θέλουν τα χρήματα άμεσα να στείλουν courier να τα πάρει.

Δημοσ.

Εάν πραγματικά δεν θέλεις να πληρώσεις καλύτερα να ρωτήσεις δικηγόρο περί αυτού. Firewalker μιλάς από experience ή λόγο επαγγέλματος? Ρωτάω διότι θα με ενδιέφερε και μένα μια εμπεριστατωμένη απάντηση πάνω σε ένα αυτό το θέμα. Όπως και να έχει όμως και δικηγόρο αν ρωτήσεις και σου πει ότι δεν έχεις πρόβλημα αυτό δεν εμποδίζει τους άλλους να σε πάνε δικαστήριο αν θέλουν, ασχέτως αν θα χάσουν ή κερδίσουν.

Εσύ αποφασίζεις!!!

Δημοσ.

Πάντως δεν νομίζω οτι είναι σιγουρο οτι θα δικαιωθούν απο την στιγμή που είναι περασμένα στην απόδειξη με 0 κόστος.

Δημοσ.

Από παρόμοια υπόθεση φίλου μου.

Δεν καταλαβαίνω όμως το λόγο να θέλει να το "τραβήξει" κάποιος αν δεν του ζητάνε παραπάνω χρήματα. Θα τα πληρώσει ο υπάλληλος που έκανε το λάθος.

Δημοσ.

Μετα την απομακρυνση απο το ταμειο.... ;)

Και ισως κακως εκανες και ανοιξες το θεμα (Αν με πιανεις ;) ) δεν φταις εσυ σε τιποτα

• Moderators
Δημοσ.

Κατ' αρχάς η εγγύηση δεν χάνεται. Η απόδειξη με μηδενική αξία παραμένει αποδεικτικό αγοράς. Δεν θα ασχοληθεί η Sony γιατί έχει μηδενική αξία, δεν την ενδιαφέρει.

Νομίζω, πάντως, ότι δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι από το κατάστημα, τουλάχιστον από νομικής πλευράς. Δεν προσπάθησες να τους εξαπατήσεις κάπως, μόνοι τους έβαλαν αυτογκόλ και σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος ευννοεί τον καταναλωτή, π.χ. όταν η τιμή στο ράφι είναι χαμηλότερη από την τιμή που σου ζητάνε στο ταμείο, τότε πληρώνεις τη χαμηλότερη τιμή. Και γενικότερα, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, πόσο μάλλον όταν έχεις αποδεικτικό στα χέρια. Άσε που αν το κυνηγήσουν μπορείς να υποστηρίξεις κάλλιστα ότι τους πλήρωσες κανονικά κι αυτοί έκοψαν μηδενική αξία για να γλυτώσουν το ΦΠΑ or smth. Δεν τους παίρνει.

Ωστόσο, να ξέρεις ότι κάποιος υπάλληλος το έκανε το λάθος. Το να μην πληρώσεις, στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει ότι θα τα βάλει από την τσέπη του. Στην χειρότερη θα χάσει τη δουλειά του.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα, πάντως. Καλό θα ήταν να απαντήσει κάποιος νομικάριος επ' αυτού.

Δημοσ.

θεωρητικά η αποδειξη ειναι σημαντικό στοιχείο αλλά δεν ξερω τα log τους στον σερβερ που φανταζομαι θα δειχνουν οτι αγόρασες το ps στην τιμή τάδε ποσο δύναμη εχουν

Δημοσ.

Εγω παλι δεν καταλαβα τιποτα!!!

Ζητανε λεφτα για την κονσολα ή για τα μεταφορικα?

απο λαθος τους δεν τον χρεωσαν στο τιμολογιο για το ps vita και τα παρελκομενα και αντι να παρουν τον ανθρωπο απολογητικα του πουλησαν και μαγκιτσα απο πανω,τιποτα δεν μπορουν να του κανουν και τον ψαρωνουν μηπως και τσιμπησει,δεν τους συμφερει καν να το κυνηγησουν δικαστικα

γνωμη μου

αν επαιρναν ευγενικα ναι το σωστο και τιμιο θα ηταν να πληρωσει απο την στιγμη ομως που πηγαν να του πουλησουν τσαμπουκα στην θεση του θα τους γειωνα κανονικα

ps επισης αν ημουν στην θεση του υπαλληλου θα επαιρνα προσωπικα τον πελατη για να διορθωσω το φταιξιμο μου

Δημοσ.

Συμφωνω με τον απο πανω ,το σωστο και δικαιο ειναι να πληρωσεις .Αυτο ειναι το ηθικο ,αλλα υπαρχει και το νομικο το οποιο δεν συμβαδιζει παντα με το ηθικο.Το νομικο λεει οτι δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα απο την στιγμη που σου παρεδωσαν τα υλικα και σου εκοψαν τις αποδειξεις .Περα απο αυτο ομως ειναι δικη σου επιλογη το τι θα κανεις οχι για κανενα αλλο λογο αλλα για να μην δημιουργησεις ενδεχομενως κακο ιστορικο με το καταστημα.Εγω στην θεση σου θα τους ελεγα οτι οταν με παρει καποιος προισταμενος με ευγενικο τροπο και με παρακαλεσει να το φιξαρουμε τοτε ισως λεω ισως δεχτω να το πληρωσω.Ετσι για να τους μπω και στο ματι ...

Δημοσ.

νομικα εχω την εντυπωση οτι δεν μπορει να σε κανει τιποτα . Αν εγω αλλαξω μια τιμη στο συστημα και απο 999 € την βαλω 1 € και πας εσυ στο ταμειο και το ταμειο που δεν ξερει τι ειναι αυτο που αγοραζεις σου ζητησει 1 € και το παρεις και φυγεις δεν φταις σε τιποτα . Τοσα σου ζητησε τοσα τους εδωσες . Που θα πατησουν για να σου κανουν αγωγη ; στο οτι του το στειλαμε με 0 € χρεωση και αυτος ΔΕΝ μας πληρωσε τα 249 € που ειχε η κονσολα ; αφου η αποδειξη γραφει ΜΗΔΕΝ γιατι να πληρωσω 249 € ; Ακομα και να τα πληρωνες αφου η αποδειξη γραφει 0 αρα το ΦΠΑ δεν θα το αποδωσει το καταστημα αρα θα επρεπε να πληρωσεις 202,43 € και οχι 249 . Αστους να κολο χτυπιουνται ΝΟΜΙΚΑ .... απο εκει και περα αν ηταν λαθος υπαλληλου που απλα δεν το ειδε αμαρτια το παλικαρι να χασει την δουλεια του . Να τον βαλουν να το πληρωσει απο την τσεπη του δεν ξερω κατα ποσο θα το κανουν . Ουτε στο ΠΛΑΙΣΙΟ που δουλευα 3 χρονια το κανε ποτε ουτε στο MediaMarkt που δουλευω 3 χρονια τωρα εγινε ποτε κατι τετοιο .

Δημοσ.

Θα στο πω με εντελώς νομικούς όρους..

Χ@στ@υς δεν τρέχει κάστανο ούτε μπορούν να κάνουν κάτι επειδή αυτοί έκαναν λάθος κ έχασαν χρήματα.Και αν σου ξαναμιλήσει ψαρωτικά πες της "Το ονοματάκι σου πως το είπαμε " ?

Φυσικά και η εγγύηση ισχύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...